Hem guider betting-pa-olika-sporter

Vilka sporter bettar man på?

Tack vare att det inte verkar finnas något stopp kring intresset för betting fortsätter spelbolagen att ta fram nya möjligheter för spelarna. Upplevelsen blir bara bättre och bättre i takt med att allt fler sporter adderas till ett redan välfyllt utbud. För tillfället går det att betta på de flesta sporterna från Cricket i Australien till fotbollens division 4 i Lappland vid norra polcirkeln. Som spelare har du därför stora möjligheter när du letar odds i en sportsbook, framförallt när det kommer till valmöjligheter. Dock gäller det att du kan sporten som du spelar på och om du inte har erfarenhet tidigare finns det möjligheter att snabbt lära sig nya sporter, stora som små.

Unibet
Betway
10bet

Därför ska du betta på olika sporter!

Det är ingen hemlighet att fotboll och ishockey är de största sporterna inom svensk betting. Därför är det också naturligt att det är på dessa sporter som utbudet är som störst, och också här som spelbolagen lägger sitt största fokus. Om du läser på och lär dig om en mindre sport är chansen stor att du kan hitta odds med högt spelvärde eftersom spelsidorna inte har samma koll på mindre sporter.

Variationen är också en anledning till att många sprider ut sina bets på olika sporter. Ligor är säsongsbaserade och för de som bettar året om behöver de därför vända sig till andra sporter, turneringar och divisioner. De flesta betting bolagen erbjuder 30-talet olika sporter vilket gör att dina möjligheter är många.

Tänk på detta i din betting på olika sporter

Har du inte en aning om vad det är för sport ska du inte bara kasta dig in och börja lägga massa bets. Det finns en del grejer du behöver ha i åtanke om du ska testa på något nytt. För att göra det enklare för dig har vi samlat en lista med saker du ska tänka på när du bettar på sporter du inte har gjort tidigare.

Ta emot en oddsbonus

De allra flesta spelbolagen erbjuder en oddsbonus till nya kunder. Vanligast är 100% upp till 1000 kronor men det finns andra varianter också som riskfria spel, förhöjda odds och free bets. Med en oddsbonus kan du utforska nya sporter utan att ha samma risk. Bonusen gör att du dubblar din insats vilket innebär att risken halveras. Sedan svensk licens infördes är det dock bara tillåtet med en bonus per spelare och licens och därför kan du bara ta emot en oddsbonus från ett och samma nätverk.

Läs på ordentligt 

Kunskap är makt inom det mesta och så också inom bettingen. Ju mer du kan om något desto större chans att du också kan förutse utgången, även om det givetvis aldrig finns några garantier. Läs på om matchen innan du spelar på den. Hur är lagens form? Finns det några skador eller avstängningar som påverkar lagen negativt? Hur har tidigare inbördes möten slutat? Hur ser spelschemat ut innan och efter? Det finns mycket att ta i beaktning och spelbolagen erbjuder gedigen statistik som gör att du kan läsa på rejält innan du placerar ditt bet.

Utnyttja möjligheterna för live streaming

Att titta på en ny sport eller matchen du ska spela på är smart att göra hos ett spelbolag. Flertalet aktörer erbjuder idag live streamad sport och du har möjligheten att se den helt gratis. Det som brukar krävas är ett positivt spelsaldo eller att ditt senaste bet är placerat inom 24 timmar. Villkoren varierar beroende på vilket spelbolag du väljer. Rättigheterna är imponerande med flertalet olika sporter inklusive de mest populära som fotboll, hockey och tennis. Du kan titta på olika sporter och lära dig reglerna den vägen.

Lär dig reglerna

På tal om regler är det också något du ska ha koll på. Vad händer om en match slutar oavgjort? I fotboll kan det bli oavgjort efter 90 minuter, om det inte är en slutspelsmatch. I hockeyn blir det förlängning och straffar om det inte går att skilja lagen åt efter 60 minuter. I Amerikansk fotboll blir det först förlängning i 15 minuter men om det fortfarande är oavgjort efter förlängningen slutar matchen oavgjort. Tre sporter, tre olika regler för oavgjort resultat. Det gäller att du håller koll på de olika reglerna så du inte åker på några dumma smällar på grund av oaktsamhet.

Spela ansvarsfullt

I alla lägen ska du alltid spela ansvarsfullt men framförallt gäller det när du bettar på olika sporter där du inte har någon extrem kunskap. Lägg då inte för stora summor du inte har råd att förlora utan spela försiktigt. Alla spelbolag har idag verktyg och du tvingas sätta dina egna gränser. På så sätt kan du själv sätta både tidsgränser och ekonomiska gränser. 

Spela inte för spelandets skull

Du ska inte betta bara för att du ska betta. Brukar du generellt betta på Premier League för att ditt intresse är stort där, ska du inte på chans lägga spel på japansk baseboll bara för det är uppehåll i PL. Spela för att det är kul och för att det är en match du har intresse kring. Kanske kan du titta på matchen hos spelbolaget samtidigt som du bettar?! Idag finns det också live betting där du bettar på pågående match. Det finns flera sätt att maximera upplevelsen och därför tycker vi inte du ska betta bara för bettandets skull. 

Detta kan du betta på

Vilka är då alla sporter som det går att betta på? Listan är för lång för att vi ska gå igenom varenda sport som finns i utbudet hos en bettingsida. Därför har vi försökt hålla oss till de vanligaste sporterna och marknaderna som svenskarna föredrar.

Fotboll: Världens största sport är också störst i Sverige. Framförallt är svenskarna galna i Premier League men intresset kring den lokala fotbollen rör också mycket känslor. Allsvenskan har ett stort inhemskt intresse, framförallt med tanke på nivån spelet håller jämfört med de större europeiska ligorna.  En nyhet för i år för den som gillar att betta på fotboll em är en så kallad Oddsjackpott funktion. Denna kan man hitta hos bland annat Mr Green.

Betta på fotboll med Oddsjackpott

Ishockey: Det svenska hockeyintresset har inga gränser och Sverige är det land som efter USA och Kanada producerar flest spelare till NHL – världens bästa hockeyliga. Inhemska SHL och Hockeyallsvenskan går också att betta på hos spelbolagen. Mellan NHL och SHL ligger ryska KHL rent kvalitetsmässigt.

Betta på ishockey med grymma odds

Tennis: Trots att det svenska tennisundret sedan länge lyser med sin frånvaro är det fortfarande många svenskar som bettar på tennis. De fyra Grand Slam-turneringarna Australian Open, Franska Öppna, Wimbledon och US Open är det som drar störst intresse till sig. I Sverige är Båstads Swedish Open också en höjdpunkt för entusiasterna. 

Vintersporter: I Sverige är kulturen kring vintersport som skidor (utförsåkning och längd), skidskytte och curling stor. Framförallt under Vinter-OS är det många som vänder sig till spelbolagen för att betta på våra svenska idrottshjältar.

Sommar-OS: Var fjärde sommar arrangeras olympiska spelen och det är då mindre sporter äntligen får synas i rampljuset. Det är också under ett Sommar-OS som du har bäst möjligheter att hitta höga odds och roliga kampanjer tack vare det enorma intresse som råder. 

Andra evenemang: Det är inte bara idrott som det går att betta på idag. Utgången av politiska val har gått att spela på sedan länge och detsamma gäller musiktävlingar som Eurovision Song Contest eller danstävlingar som Let’s Dance , eller där ens musikaliska drömmar kan bli sanna, nämligen Idol. Till och med prisutdelningen av Oscarsstatyetter har synts till på odds-sidorna, ett lysande exempel på möjligheterna som finns för dig som spelare just nu. 

Spela på din favorit underhållning