Hem rekar-fotboll allsvenskan Du är här

Allsvenskan: Malmö FF vs. AIK – Speltips, analyser, odds och betting

Allsvenskan är i full gång och på onsdag väntar ännu ett toppmöte. Denna gången är det tabellens andra- och tredjeplatser som möts, så vi väntar oss en riktigt slitig match. Det är tabelltvåan Malmö FF som på hemmaplan tar emot ett piggt AIK. Förväntningarna inför matchen är skyhöga och just nu är det Malmö FF som tippas som vinnare inför matchen. Det är dessutom ganska höga odds för en vinst till AIK – något som till viss del förvånar om man ser till H2H statistiken. Vi ska i denna artikel gå igenom olika Malmö FF mot AIK odds, ge dig speltips, analyser och statistik. Allt du behöver veta inför matchen mellan Malmö FF och AIK på onsdag, hittar du här. Nu kör vi!

Matchinfo

Hemmalag: Malmö FF
Bortalag: AIK
Datum: Onsdag 27 oktober
Bortalag: AIK
Matchstart: 19.00
Arena: Stadion, Malmö

Vilka är favoriter att vinna matchen?

Inför mötet mellan Malmö FF och AIK är det utan tvekan Malmö FF som är favoriter till vinsten om man ser till de odds som bettingbolagen presenterar. Hos Unibet, till exempel, får du 1.65 i odds för en hemmavinst, medan en vinst för AIK ger hela 5.20 i odds. Inte heller ett oavgjort verkar särskilt troligt om man får tro Unibet, vilka har satt hyggliga 3.95 i odds för ett kryss. Samtidigt är det inget av lagen som ligger inne med någon dunderform om man kollar in statistiken för deras senaste matcher*. 

Sett till de bägge lagens senaste 5 matcher har de bara vunnit två matcher vardera. De andra tre matcherna är alla förluster för Malmö FF, medan AIK har två förluster och en oavgjord match. Det är inga mäkta imponerande resultat från de lag som alltså ligger tvåa respektive trea i tabellen. Men medan AIK ändå har ganska tighta förluster (1-0 och 2-1), har Malmö FF åkt på rejält med pisk i två av sina tre förluster (4-0, 1-0 och 4-0). Med det sagt har dock 4-0 förlusterna för Malmö FF varit i UEFA Champions League, mot Chelsea och Zenit. 1-0 förlusten var däremot mot ett Allsvenskt lag – tabellens elfte placering, Mjällby. 

Inte heller AIK har någon jätterolig facit om man ser till de lag de förlorat mot. Den senaste förlusten var mot Hammarby, vilket ändå kan ses som helt okej med tanke på att de ligger som sexa i tabellen just nu. Den andra förlusten är dock inte lika rolig – den var mot Degerfors. Om Malmö FF tyckte att det var tråkigt att förlora mot tabellens elfte lag, tyckte nog AIK att det var ännu tråkigare att förlora mot Degerfors, vilka i skrivande stund ligger på en fjortonde plats i tabellen. De är med andra ord just nu i riskzonen för en nedflyttning. 

Även om AIK är det starkare laget på pappret, har Malmö FF i och med sitt deltagande i Champions League mött hårdare motstånd. Det gör att vi till stor del kan förstå att Malmö står som favoriter inför matchen. Samtidigt tycker vi att AIK getts oförtjänt höga odds – det är nästan så att det frestar att lägga ett vinnarspel på AIK bara för att gambla lite. Det är trots allt en match som är långt ifrån avgjord än. 

Odds Malmö FF – AIK Fulltid: Unibet

FulltidOdds
Hemmavinst för Malmö FF:1.65
Oavgjort mellan lagen: 3.95
Bortavinst för AIK:5.20

Spela på matchen Malmö FF – AIK

Om du vill betta på onsdagens toppmöte finns det givetvis gott om marknader inför denna match. Eftersom Malmö FF dessutom är storfavoriter inför matchen, finns det gott om höga odds att spana in. Enligt vår mening är matchen långt ifrån lika avgjord som bettingbolagen menar att den är – även om vi kan hålla med om att Malmö FF är favoriter till vinsten. Vi ska ge dig några av de mer intressanta marknader som hittas inför matchen Malmö FF – AIK. 

Under 2.5 mål – Ja: Odds 1.91

Ser man till de 11 senaste matcherna som Malmö FF och AIK spelat mot varandra, har det bara varit en enda av dessa som genererat fler än 2 mål. Enligt statistiken ska detta därmed vara ett klart säkrare spel än vad oddsen anger. 

Över 0.5 mål av AIK – Ja: Odds 1.58

Detta är ett relativt säkert spel, vilket också återspeglas på den potentiella utdelningen. Nu spelade AIK förvisso 0-0 mot Malmö FF senast i 2020, men om man tittar till hur lagen presterar just nu, ser man att AIK har gjort minst ett mål i 16 av sina 18 senaste matcher. 

Dubbelchans – AIK vinner eller spelar oavgjort: Odds 2.28

Man skulle kunna tro att detta borde vara ett spel som ger högre utdelning, med tanke på hur siffrorna för AIK ser ut både för vinst och för oavgjort. Samtidigt är ju dubbelchansen en rätt bra gardering, eftersom man ökar sina chanser till vinst. 10 av de senaste 10 matcherna mellan Malmö FF och AIK har dock slutat med antingen oavgjort, alternativt vinst för Malmö FF. 

Statistik: Malmö FF – AIK Allsvenskan

Sedan 2017 har Malmö FF och AIK drabbat samman på planen totalt 10 gånger. 9 av dessa möten har skett i Allsvenskan, och de har även mötts i Svenska Cupen en gång i 2020. Här kommer resultatet från de 10 senaste matcherna de bägge lagen emellan. Det vinnande laget har markerats i fetstil.

  • 13/5-21 AIK – Malmö FF: 1-1
  • 13/9-20 Malmö FF – AIK: 0-0
  • 28/6-20 AIK – Malmö FF: 2-2
  • 25/6-20 Malmö FF – AIK: 4-1**
  • 28/10-19 Malmö FF – AIK: 2-0
  • 30/6-19 AIK – Malmö FF: 0-0
  • 29/10-18 AIK – Malmö FF: 1-1
  • 9/4-18 Malmö FF – AIK: 1-1
  • 23/10-17 Malmö FF – AIK: 0-0
  • 29/5-17 AIK – Malmö FF: 0-1

*Eftersom vår artikel är skriven innan söndagens matcher, är inte det senaste resultatet från de bägge lagen med i vår analys – bara så vi har det sagt. 

**Svenska Cupen