Hem speltips fotboll champions-league

Speltips Champions League – Inför Finalen

Snart är det äntligen dags för final i allas vår älskade Champions League. Det blir en helengelsk final i år då de som gör upp om den högt åtråvärda bucklan är de nyblivna engelska ligamästarna Manchester City och det pånyttfödda Londonlaget Chelsea. Här så kommer du få ta del av de bästa oddsen, speltipsen och förhandsanalyserna inför den oerhört spännande Champions League-finalen.

Odds Champions League Final

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

På lördag den 29 maj ska den 66 Champions League-upplagan avgöras på Estadio do Dragao i Porto. Till en början skulle den egentligen ha spelats på Atatürk Stadium i Istanbul, samma arena som i den klassiska finalen från 2005. Men på grund av att Turkiet är rödlistat i Storbritanniens Covid 19-reseregelverk, kombinerat med att Uefa under lång tid haft målsättningen att släppa in åtminstone 6000 åskådare till denna match, bestämde sig Uefa för att flytta finaldestinationen.

Men det har inte bara varit pandemin som har utlöst frågetecken inför kampen om CL-titeln. De senaste veckorna har varit fyllt med turer runt allt ifrån ett nytt Champions League-upplägg till en superliga, där det sistnämnda kunde ha resulterat i en diskvalificering av de båda finallagen. Nu har de diskussionerna lagts på is så förhoppningsvis kan vi njuta av en välspelad fotbollsmatch utan några utomstående faktorer som kommer i vägen.

Missa inte: Malmö FF vs HJK Speltips

För underhållning kan vi nog räkna med i denna drabbning. Pep Guardiolas Manchester City står för väldigt anfallsinriktad och bollinnehavsorienterad fotboll medan Thomas Tuchels Chelsea gärna går upp i en intensiv och aggressiv hög press kombinerat med ett livsfarligt kontringsspel. Mycket pekar på att det här blir en riktig nagelbitare.

Odds för Champions League-finalen


18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Resultat från de fem senaste finalerna

  • 2019/20: Bayern München 1 – 0 PSG
  • 2018/19: Liverpool 2 – 0 Tottenham
  • 2017/18: Real Madrid 3 – 1 Liverpool
  • 2016/17: Real Madrid 4 – 1 Juventus
  • 2015/16: Real Madrid 1 – 1 (5 – 3 efter straffar) Atletico Madrid

Chelseas förvandling

Det fanns mycket gott att säga den föregående tränaren tillika klubblegendaren Frank Lampards tid i Chelsea. Han kom in i en situation där Chelsea var förbjudna att värva spelare och även om det inte var en dålig trupp han hade till sitt förfogande var den inte särskilt slagkraftig. På så vis var han nästan tvungen att implementera mer unga spelare i laget för en ökad bredd och det gjorde han med bravur. Spelare som Mason Mount, Tammy Abraham och Reece James kommer alla ifrån Chelseas akademi där i stort sett samtliga blev regelbundna startspelare under Lampard.

Men faktum var att Lampard som tränare hade väldigt lite rutin och tyvärr skulle verkligheten komma i kapp de många Chelsea-fans som hade drömt om denna saga så länge. I januari fick han sparken efter flera undermåliga insatser och ett väldigt oorganiserat försvar. För trots att han lyckades fixa en fjärdeplats säsongen innan såg det verkligen inte bra ut denna säsong. Han ersattes av tysken Thomas Tuchel och han har gjort otroliga förändringar med detta lag. Chelsea låg nia när Lampard blev askedad men Tuchel har tagit de ända upp till en tredjeplats där Londonlaget endast har förlorat två ligamatcher sen tysken tillträdde. Även om man struntar i hur det har gått resultatmässigt har Tuchel också fått ut det bästa ur spelare som såg ut att vara på nedgång bara för några månader sedan, exempelvis Antonio Rüdiger, Jorginho och kaptenen Cesar Azpilicueta.

Chelsea har onekligen sina största styrkor i försvarsspelet där värvningen av den mycket rutinerade Thiago Silva har visat sig vara en ruggigt stark rekrytering. Däremot har Chelsea stundtals sett väldigt uddlösa ut sett till hur många chanser de skapar. Det kan leda till enorma konsekvenser i en CL-final då det vill till att man utnyttjar de troligtvis få lägen som dyker upp.

Upp till bevis för Manchester City

Ända sedan de stenrika oljeshejkerna från Förenade Arabemiraten tog över Manchester City har City-fansen drömt om Champions League-titeln, vilket också förstås är det stora målet att bärga. Det skulle däremot dröja innan den stora satsningen resulterade i en CL-final då detta är Manchester-lagets första. Men frågan är om det egentligen har funnits ett bättre tillfälle än nu? Man City blev nyligen krönta som ligamästare och har sett otroligt imponerande ut genom hela säsongen. Tidigare år har de vid vissa tillfällen förlitat sig på deras väloljade offensiv men nu ser det ut som att varenda lagdel är finslipad.

Utöver diskussionerna om Citys uteblivna CL-triumfer har det även under en lång tid pratats mycket om tränaren Pep Guardiolas insatser på den stora scenen. Det råder inga tvivel om att det är en av de bästa tränarna genom tiderna, men hans taktiska upplägg och matchcoachning har ifrågasatts en hel del de senaste åren. Framför allt då City har stått för några riktiga plattmatcher i deras senaste Champions League-uttåg där motståndet inte har varit särskilt skräckinjagande. Många lyfter också upp det faktum att Pep inte har varit i en CL-final sen han var i Barcelona 2011.

Man kan tycka det är lite av en konstig kritik då det är många stora tränare som aldrig har nått en Champions League-final, men eftersom Guardiola har satt upp ribban så högt för sig själv så bedöms han därefter. Dessutom är de tidigare fiaskon historia. Ser man till nuet är Man City ruskigt starka och lär vara riktigt hungriga på att till slut krönas som Europas bästa lag. Här tror jag att City kommer gå satsa hårt i inledningen, något som vi också sett i tidigare möten då Manchester City har gjort det första målet i fem av deras sju senaste matcher. Det blir även mitt tips för denna match och vill ni hitta det oddset med en fin utdelning kan ni kika in hos Nordicbet!    

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
100% till 100 kr
  • 100 % upp till 100 SEK i välkomstbonus
  • Omsättningskrav: x1
  • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Missa inte: Odds på Fotbolls EM 2021

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se