Hem guider cash-out

När bör du använda cash out-funktionen?

Idag kan du som bettare hitta funktionen Cash Out hos de flesta bettingbolagen. Funktionen kan ge dig som bettare en rad fördelar eftersom att det ger dig som spelare chansen att själv välja när du vill avsluta ditt spel under pågående match. En av de största fördelarna med Cash Out är om du spelar på svåra marknader som korrekt resultat. Du kan alltså med hjälp av Cash Out ta ut din vinst när det resultatet du spelade på har gått in.

Spelbolag med cash out

Här nedan har vi 3 betting bolag som vi rekommenderar när det kommer till cash out, du hittar mängder av sport,live stream och live betting med cash out funktion. Sugen?

Betfair
Bet365
888sport

Cash out ändrar ursprungsoddset

Om du väljer att lösa ut vinsten med hjälp av Cash Out kommer du att få ett lägre odds än ursprungsoddset om du skulle vänta tills matchen har nått sitt slut, men i vissa fall kan det vara värt att plocka ut en vinst till ett lägre odds eftersom att oddset oftast inte kommer att vara så mycket lägre, men desto längre du väntar fram till att matchen börjar närma sig slutet desto högre kommer oddset att vara eftersom risken oftast ökar att det blir ett mål i slutminuterna av en match. Så det gäller att ha lite is i magen och avgöra när det är värt att använda funktionen. Vi tar ett exempel på hur det kan gå till med Cash Out.

Du har spelat på korrekt resultat i mötet mellan Manchester City och Manchester United och du tippar att det ska sluta 2-2 till oddset 5.00.

Scenario 1

Det har gått 80 minuter av matchen och det står 2-1 till Manchester City, men United gör mål och resultatet är nu korrekt för din del och du har fått in ditt spel och om du gör en Cash Out får du 4.10 i odds istället för 5.00. Här kan det vara smart att göra en Cash Out eftersom att det är såpass nära matchslut och du kommer att göra en liten förlust oddsmässigt, men du går plus med tanke på din insats.

Scenario 2

Matchminut 60. Det står 2-1 till City, men United spelar strålande kreativ anfallsfotboll och gör mål. Ditt resultat går in och ställningen är 2-2. Om du gör en Cash Out i detta läge får du oddset 2.50. Här kan det vara läge att vänta eftersom att oddset kommer att gå upp desto närmare vi kommer slutsignalen.

Vilket spelbolag var först ut med cash out?

Det spelbolag som var först ut med den omåttligt populära cash out funktionen var Betfair. Man kan se de mer eller mindre som pionjärer inom cash out funktionen. Och allt började en gång i tiden hos Betfair spelbörs. Vi rekommenderar dig att göra ett besök hos Betfair och passa på att lära dig hur cash out funktionen fungerar. Som man säger, man aldrig lära sig för mycket!

Först med Cash out
100 kr bonus
18 År | Folkbokförd i Sverige | Identifiering med E-legitimation | stodlinjen.se | spelpaus.se | Allmänna regler och villkor gäller

Cash Out är inte alltid tillgängligt

Cash Out finns tillgängligt på de flesta marknader när man bettar. Tänk bara på att det är betting bolagen som bestämmer själva var du kan använda Cash Out. En stor fördel med Cash Out är när du spelar på flera matcher på samma kupong eftersom att det då är svårare att få in matcherna efter full tid. Då kan du använda funktionen när du har fått in ett resultat på en match och få ett lite mindre totalodds, men samtidigt en större chans att säkra kupongen. Vid singelspel kan du ta större risker eftersom att det bara handlar om ett bet. Om du ångrar ett bet brukar du kunna ta ut en lite mindre summa från din insats innan matchen har startat.

Cash Out är inte alltid en garanti

Du kan aldrig vara 100% säker på att du alltid kan använda dig av Cash Out funktionen eftersom att vid vissa tillfällen uppdateras oddsen eller så stängs marknaden tillfälligt ner för att göra justeringar. Vid dessa tillfällen kan du inte använda dig av funktionen och du kommer att märka det genom att funktionen är tillfälligt borttagen. I de flesta fall blir du även meddelad om det inte går att använda funktionen för tillfället.

Automatisk Cash Out

En smart lösning som erbjuds av flera spelbolag är att du själv kan ställa in när du vill göra en Cash Out. Du ställer in när ditt bet har nått ett visst odds och när ditt lagda spel kommer upp i oddset stängs spelet och det görs automatiskt en utbetalning till ditt spelkonto.

Cash Out funktionen hos vissa spelbolag fungerar även så att du som spelare kan stänga spelet till en viss grad och resten av beloppet får du behålla som insats tills matchen har spelats klart.

När är det läge att använda Cash Out?

Cash Out är en välkommen funktion som kan ge bra med extra pengar om man använder funktionen vid rätt tillfälle. Det gäller att avväga när det är bäst läge att använda funktionen för att vara säker på att nyttja den på bästa möjliga sätt. Eftersom att oddsen är fluktuerande och går upp och ner beroende på matchbilden så gäller det att man är med i oddsutvecklingen för att vara säker på att man skaffar sig själv en så stor vinst som möjligt genom att använda Cash Out.

På väg att förlora? Prova cash out

Lägen då det kan vara bra att använda Cash Out är när du märker att du är på väg att förlora ditt spel och alltid i dessa lägen gäller det isåfall att göra det så tidigt som möjligt för att få ett så bra odds som möjligt när du cashar ut. Ett bra exempel på när du kan använda funktionen är om du har spelat på ett lag att vinna som inte lyckas med något i matchen. Du märker helt enkelt att spelet inte fungerar och vad de än försöker med så misslyckas allt och motståndarlaget vinner i allt de tar sig för. Genom att göra en Cash Out här kommer du att säkra en del av din insats. I detta läget kan det vara bättre att få hem en liten vinst än ingen alls.

Ändringar i matchen? Ta hjälp av cash out

Ett annat bra exempel då du bör överväga att använda dig av Cash Out är när det laget du har spelat på får sin bästa spelare skadad vilket betyder att chanserna minskar rejält för vinst. Även vid händelser av att det laget du har spelat på får rött kort. Det är alltid svårare att vinna matcherna med en man mindre. Detta är aldrig någon garanti för att man borde göra en Cash Out vid dessa tillfällen och det gäller alltid att överväga sitt beslut om man ska göra det eller inte. Ha även med i beräkningen vilken matchminut det är. Det kan ha stor påverkan ifall ditt bet kommer att gå in eller inte.

Få ett bra oddsvärde på din Cash Out

Gällande Cash Out är det alltid bra att utgå från det ursprungliga oddsets värde som du fick när du lade ditt spel för att veta hur mycket du går miste om när du gör en Cash Out eller hur mycket du går plus från det ursprungliga oddsets värde.

Om du lägger ett bet med 10 kr i insats på att Barcelona kommer att vinna mot Liverpool på Anfield till oddset 3.00 så kommer du att gå plus 20 kr om Barcelona vinner. Barcelona leder med 1-0 efter första halvlek och du bestämmer dig för att göra en Cash Out. Värdet på oddset är 1.80. Du går 8 kr plus på ditt spel. Det beror helt på vad du är ute efter i detta läget, hade du väntat längre hade du kunnat få ett bättre odds att casha ut på, men för att säkra en liten vinst kan det vara ett smart drag.

Vid dessa utbetalningar tjänar även spelbolagen på det eftersom att de inte behövde betala ut den ursprungliga oddssumman till dig. De tjänade 12 kr på att du som spelare valde att göra en Cash Out. Ha alltid med i beräkningen hur mycket du förlorar från det oddset du gavs när du lade ditt spel eftersom att du vid en Cash Out riskerar att förlora en större summa pengar från det ursprungliga oddset.

Vilka för och nackdelar finns det med Cash Out?

Fördelar

  • Du lägger av misstag ett spel på fel match eller marknad. Du kan vid dessa tillfällen använda dig av Cash Out innan matchstart för att ta ut en lite mindre summa än vad du lade spelet med.
  • Vill du ha en snabb och säker vinst till ditt spelkonto så är Cash Out ett utmärkt alternativ för att få in en summa pengar.
  • Om det laget du hade spelat på börjar spela riktigt dåligt och motståndarlaget tar över matchen mer och mer och ditt lagda bet ser ut som att det inte kommer att gå in kan det vara smart att säkra sig själv en del av vinsten.

Nackdelar

  • En Cash Out kan betyda att du förlorar på det eftersom att vid en Cash Out kan du få en mindre utbetalning än vad det initiala oddsets värde var från början.
  • Svårare att koncentrera sig på matchen man följer om man endast följer oddsutvecklingen och inte matchen eftersom att det kan förta en del av underhållningen.
  • Risken att ångra sig efter en Cash Out. Du stänger ett spel och får ut en mindre utbetalning, men märker att du skulle ha väntat ett längre tag eftersom att ditt spel gick in.