Hem speltips fotboll la-liga

Speltips La Liga 2021 – Live stream och Odds

En ny säsong av den spanska ligafotbollen ska sparka i gång. På många sätt en annorlunda säsong Barcelona har fått ta farväl av sin storstjärna Lionel Messi som har lämnat laget. La Liga känns även mer öppen än på väldigt länge och det kommer bli en spännande säsong där det återstår och se om Atletico Madrid kan försvara titeln eller om det är något annat lag som får lyfta pokalen i vår. Vi på barabetting.se kommer såklart bevaka hela säsongen och kommer erbjuda speltips och annat spelrelaterat material under säsongen till dig som besökare.

Speltips La Liga – Vilka är favoriter att vinna?

Inför säsongen så är det tre lag det handlar om när det kommer till att vinna La Liga. Det är de tre stora klubbarna Barcelona, Real Madrid och Atlético Madrid som är de tre favoriterna till att få lyfta pokalen när säsongen är slut. Närmast bakom dem så är det Sevilla innan det är ett väldigt stort hopp vad gäller oddsen ner till övriga lag. Om man ser till de tre stora klubbarna så är det jämt odds mellan de vilket av lagen som är favoriter till att vinna. Men spelbolagen har satt Real Madrid som en liten favorit bland de tre lagen.

LagOdds
Real Madrid1.85
Atlético Madrid3.25
FC Barcelona10.00
Sevilla12.00
Real Sociedad26.00
Villarreal51.00
Athletic Club Bilbao151.0
Real Betis151.0

BETTA PÅ LA LIGA 2021 VINNAREN

Få ett gratisspel värt 100 kr när du gör din första insättning hos Betsson!

Vem blir skyttekung i La Liga 2021?

Den stora skyttekungen Lionel Messi är nu borta från La Liga och det öppnar upp för att kampen om skytteligasegern blir betydligt jämnare i år. Men trots att han flyttat vidare så finns det fortfarande gott om anfallare i världsklass som spelar kvar i La Liga. Favoriten om man ser till oddsen att vinna skytteligan är Real Madrids anfallare Karim Benzema. Han skuggas därefter av Luis Suarez från Atlético Madrid och Barcelonas nyförvärv Memphis Depay. Bakom dessa återfinns även en svensk i form av Alexander Isak som även han tippas sluta högt upp i skytteligan. Det återstår att se om Isak kan bräcka de 17 mål han gjorde förra säsongen som gav han sjätteplats i skytteligan i fjol.  

SpelareOdds
Benzema, Karim1.47
Luis Suarez10.00
Oyarzabal, Mikel12.00
Vinícius, Júnior15.00
Depay, Memphis19.00
En-Nesyri, Youssef34.00
Isak, Alexander41.00
Moreno, Gerard41.00
Willian José41.00
Correa, Ángel51.00

Real Madrid vs Atlético Madrid

Kampen om att bli bäst i huvudstaden Madrid är minst lika viktig som att vinna La Liga. Speciellt nu när Atlético Madrid kommer in till den här säsongen som regerande mästare. Real Madrid har inte gjort den storsatsning som många kanske trodde inför säsongen. Men mycket handlar där om att få loss ekonomiska medel. Man har förvisso förstärkt med David Alaba, men realsupportrarna skriker efter en stjärnanfallare som fortfarande inte kommit till klubben. Återstår att se om de lyckas knyta till sig någon eller om de får förlita sig på spelarna de har även den här säsongen. För Atlético Madrid så handlar det om att bygga vidare på den framgång man hade tidigare och att försöka försvara sin ligatitel. För i år kommer man vara de laget som blir jagade i stället för att vara de laget som jagat. De kommer bli en duell mellan dessa två klubbar och se vilka som lyckas bäst under den här säsongen och om Atlético Madrid kan knäppa ”storebror” Real Madrid på näsan ytterligare en gång.

Barcelonas ekonomiska kris

Det har varit känt länge att många klubbar länge har levt över sina tillgångar och att de spenderat mer än vad klubbarna egentligen har haft råd med. Men när det kom hur allvarligt det var i Barcelona under sommaren så var det nog många som rynkade på ögonbrynen och undrade vad som har hänt. Intäkterna har fallit för Barcelona i och med covid-19, men situationen var så pass allvarlig att man var tvungen att göra sig av med sin största stjärna och spelaren som ”är” Barcelona. Lionel Messi var numera för dyr för att behålla i Barcelona och trots att parterna var överens så hade inte Barcelona råd att behålla honom. Med Messi i truppen så skulle klubben spendera över 100 procent av sina intäkter bara på spelarlöner vilket såklart inte är hållbart. Men även utan Messis lön så ligger Barcelona fortfarande högt över de sjuttio procent som spanska ligaförbundet satt som gräns för vad klubbarna får spendera på sina spelare i lön kontra vad intäkterna är.

Detta har gjort att Barcelona behövt trixa med ekonomin för att få ihop det och när andra spelare valt att gå ner i lön så har man till sist kunna registerna de spelare som man värvat i sommar. För innan dess så hade man inte råd och fortfarande är inte stjärnvärvningen Aguero registrerad. Detta då han är skadad och klubben avvaktar med att registrera honom för att på så sätt spara på lönebudgeten. Det är med andra ord stor ekonomisk oreda i den spanska storklubben och man har en lång väg att vandra för att få rätsida på sin ekonomi efter många år där man levt över sina tillgångar.

Lionel Messis avsked från Barcelona

Om någon hade frågat för några år sedan så hade nog de flesta svarat att Lionel Messi kommer att spela i Barcelona i hela sin karriär. Han kom till klubben som trettonåring och har sedan dess gått genom Barcelonas olika ungdomslag för att säsongen 2004 så igenom på den stora scenen. Sedan dess har Messi vuxit ut och blivit kanske världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Han har under den här perioden förutom att vinna massor av individuella priser även varit med och hjälp Barcelona till titlar både i Spanien och ute i Europa. Så när det började pratas om att Messi kanske skulle lämna Barcelona efter tjugoett år i klubben så var det nog inte många som ändå trodde att det skulle ske. Men sen kom det fram att Barcelonas ekonomiska situation till följd av covid-19 var betydligt värre än vad alla utomstående trodde. Det gjorde att Barcelona helt enkelt inte hade råd att behålla sin största stjärna Lionel Messi som klubben byggt hela sitt lag kring under en lång period. Så trots att Barcelona och Messi var helt överens om ett nytt kontrakt och att Messi skulle stanna därmed kanske avsluta sin karriär i klubben byttes i stället ut mot att han lämnade klubben när hans kontrakt gick ut då Barcelona helt enkelt inte hade råd att behålla honom för att hamna inom den spanska ligafotbollens löneregler. Lionel Messi lämnade där med sitt Barcelona och han gör det med 520 spelade matcher i A-laget och hissnade 474 mål på dessa matcher. För Barcelona gäller det nu att bygga om och försöka hitta en ny identitet utan Lionel Messi och för Messi själv så kommer det att bli spel i Frankrike och PSG de närmaste två säsongerna.

Nykomlingarna i La Liga

Det är välbekanta namn som har återvänt till La Liga den här säsongen. Det handlar om Mallorca och Espanyol som studsade tillbaka till högsta divisionen efter att varit i andra divisionen under en säsong. Det tredje laget är Rayo Vallecano som efter två säsonger i andra divisionen nu gör comeback i La Liga. Det är tre lag som inte ska ha något med topp placeringarna att göra och kommer istället få rikta in sig på att försöka hålla sig kvar i La Liga.

Svenskar i La Liga 2021

Det återfinns tre svenskar den här säsongen som spelar i olika La Ligaklubbar. Det är Alexander Isak i Real Sociedad, John Guidetti i Alaves och så Ludwig Augustinsson som anslutit till Sevilla inför den här säsongen. Det ska bli spännande och se om Alexander Isak kan fortsätta utvecklas och ta ytterligare steg mot att bli en världsanfallare, samt om John Guidetti kan så igenom en gång för alla i La Liga. Sedan ska det bli kul att se hur Ludwig Augustinsson står sig mot lagen i La Liga efter flera lyckade säsonger i Werder Bremen och Bundesliga.

Betta och streama La Liga hos Unibet

För dig som vill lägga bets på La Liga är svenska spelbolaget Unibet ett ypperligt alternativ. Här hittar du La liga odds och flera hundra marknader på varje unik match. I tillägg kan du också live streama La Liga hos det svenska spelbolaget. Unibet visar massvis med fotboll och annan sport varje vecka som du kan ta del av helt gratis så länge du har ett positivt spelsaldo alternativt ett aktivt bet de senaste 24 timmarna. Se säsongsavslutningen hos Unibet och placera dina bets live för en komplett upplevelse.