Hem guider 10-budorden

Hur man går med vinst med sin betting – De 10 budorden

Här ger vi dig en lista med 10 punkter på vad som är viktigt när du är aktiv inom sportsbetting. De här tipsen är viktiga och utgör grunden för hur du kommer bli en bättre bettare och får en ökad chans till vinst. Att vara aktiv inom betting är både roligt och lönande, om du gör det på rätt sätt. Vi själva har lång erfarenhet av sport och betting och vi använder oss själva av dessa 10 bettingtips när vi spela betting online, och självklart så vill vi dela med oss av dessa till andra bettingspelare.

No Account Bet
Betfair
10bet

De 10 budorden för att gå med vinst när man bettar

Nedan följer tio tips för dig som ska börja betta eller som bettar vanligtvis men behöver fräscha upp minnet.

1.Läs på om betting och speltermer

Du behöver lära dig vad betting egentligen innebär, varför man spelar på odds och betting, vilka olika varianter det finns på odds och vilka speltermer som existerar. Ju mer du vet desto mer ser du möjligheterna. Ta reda på alla saker du inte känner till. Vad är handikapp odds, hur fungerar combo bet och vilka varianter finns det på bet. I vilka lägen är vissa spelvarianter bra och vilka fungerar bättre på vissa sporter. Finns det försäkringar hos olika operatörer om spelen inte gick som jag tänkte.

2.Se till att ha koll på bettingreglerna

När du spelar hos en operatör måste du veta vilka regler som gäller för det bet du tänkt lägga. Om du har tagit en oddsbonus finns det troligen begränsningar på lägsta odds samt det maximala belopp du kan betta. Läs även på om regler och den sport du tänkt betta på. Ju mer du vet och kan, desto bättre.

3.Gör ett bra bakgrundsjobb

Ta reda på det du kan om matchen du tänker lägga bet på. Läs på forum, kontrollera spelares skador, hur är formen, hur presterade laget i de senaste matcherna. All info du kan få tag på kring matchen och lagen är viktig. Kanske har något av lagen några nyckelspelare borta som förändrar matchbilden mycket, eller har man den senaste tiden placerat om i laguppställningen.

4.Sätt en budget

Att bli bra inom betting tar en liten stund och du måste ha ett kapital som du är villig att riskera. Därför är det viktigt att du gör en budget. Skriv ner hur mycket du är villig att spendera per vecka i ditt bettingprojekt. Det är viktigt att ha en strategi och att följa den. I planen ska ingå hur mycket du ska ha på ditt bettingkonto efter 12 månader. Om du har en budget så kommer du att göra smarta och medvetna val och du har även ett mål att sikta mot.

5.Läs bettingtips och undersök statistik

Ta hjälp av experterna och se vad de tycker om matcherna. Håller du dig till kända intressanta matcher kommer det att finnas mycket information på nätet. Använd operatörernas stora statistikunderlag till bra bakgrundsinformation. Ofta ligger dessa länkar på specifika platser på deras websida. Detta är en stor databas där du kan ställa lag mot varandra, se senaste möten och leta efter intressanta data. Använd denna magiskt stora resurs som finns till ditt förfogande. Statistik kan göra under för din betting, så försök att använda statistik för dina spel. Vi tror starkt på detta så att man inte alltid går på magkänslan.

6.För bok över dina sports bet

Hur du gör det spelar inte så stor roll, det viktiga är att du gör det. En anteckningsbok duger men oftast är det enklast med ett kalkylark ei något program eller på webben. Att lägga in sina satsningar och hur du tänker kring bettet är väldigt viktigt. Detta för att du hela tiden lär dig, både av framgångar och motgångar. Gör lite korta anteckningar kring varje bet och markera det sen om det gick in eller inte, samt vad det berodde på. Efter ett tag kommer du se en trend och kanske visar det sig att du är duktig på vissa typer av odds eller sporter. Då är det där du ska lägga ditt fokus. Du får också en bra information om hur mycket du spenderat på betting och hur mycket du vunnit över tid. En bra värdemätare och kanske en tanke om vad du behöver justera eller förbättra i din bettingstrategi.

7.Var analytisk i alla lägen

Låt inte dina känslor bestämma hur du ska lägga dina odds. Om ditt favoritlag ska spela kanske du tycker att dom helt enkelt borde vinna, eftersom de är dina favoriter. Då kommer du lägga ett bet som inte är genomtänkt och risken är stor att det inte går som du tänkt. Var analytisk i alla lägen oavsett lag.

8.Försök inte vinna tillbaka en förlust

Håll dig till din budget och din plan. Om du gör en förlust (vilket du kommer göra), så tro inte att du kan vinna tillbaka pengarna genom ett snabbt bet på något annat. Håll dig till planen. Att matcherna inte går som du tänkt är helt naturligt och beror på faktorer som man i vissa fall inte kan påverka eller förutse. Ladda istället om och gör bakgrundsjobbet inför nästa intressanta match.

9.Undersök odds och marginal hos bettingbolag

Det är naturligt att du har flera bettingkonton hos olika operatörer och varje gång du ska lägga ett bet på en match ska du jämföra de odds som erbjuds. Här kan du använda dig av tjänster som jämför oddsen från olika bolag. Utifrån de val du har kommit fram till ska du ta det bolag som har det bästa oddset.
Att titta på marginalen är också något vi tycker du ska använda dig av. Marginalen är enkelt beskrivet, det som operatören tar av dig för att lägga oddset. Marginalerna varierar ganska mycket mellan operatörerna. Det finns lösningar på internet du kan använda dig av för att beräkna marginalen.

10.Titta på matchen live och prova live odds

Att titta på matchen i sig är viktigt. Då får du en förståelse för spelet och varför bettet gick som det gick, och kan lägga de kommentarerna i kalkyl fil. Många av operatörerna sänder matcherna live på sina sidor ifall du har lagt bet på de matcherna. Det är också viktigt för att ta dig in i den intressanta delen av live odds. Här kan du bättra på din möjlighet att skapa intäkter om du kan förutse åt vilket håll matchen lutar och till exempel lägga bet på vilket lag som får nästa hörna. Att spela på live odds är något helt annat än vanlig betting och du behöver även ha en strategi för detta. Kanske kommer du fram till att live odds är din grej så vi rekommenderar att du provar det.