Hem speltips fotboll allsvenskan

Speltips Allsvenskan – Vem vinner Allsvenskan 2021 Odds

Allsvenskan 2021 inleddes i april med ett späckat spelschema fram till EM-uppehållet. Men nu är den allsvenska fotbollen tillbaka efter en månads uppehåll och nu ska de resterande 20 omgångarna av allsvenskan avgöras.

Hur har lagen presterat så här lång?

Det är Malmö FF som ledde allsvenskan efter vårsäsongen med flera lag som jagar hack i häl på de regerande mästarna. Mycket under vårsäsongen i allsvenskan handlade annars om publikfrågan. Där de allsvenska arenorna fortfarande gapade tomma till följd av pandemin. Men nu när allsvenskan återstartats igen efter uppehållet så har de allsvenska lagen återigen kunnat välkomna sin publik på matcherna igen för första gången sedan hösten 2019. Om än fortfarande i begränsad skara men förhoppningsvis så är vi inte många månader bort från att återigen ha fullsatta arenor i allsvenskan. Det är spännande månader vi har framför oss gällande den svenska högsta divisionen i fotboll. Kommer favoriten inför säsongen Malmö FF att orka hålla ifrån och fortsätta leda allsvenskan när säsongen är över eller kommer något annat lag att kunna gå om och vinna allsvenskan?

Odds Vinnare Allsvenskan 2021

Malmö FF var favoriter att vinna allsvenskan inför säsongen och är fortfarande efter vårsäsongen favoriter att vinna. Här är de uppdaterade oddsen för vinnare av allsvenskan 2021 efter att tio matcher av säsongen har spelats.

LagAllsvenskan Odds
Malmö FF2.50
Djurgårdens IF3.00
AIK3.50
IF Elfsborg7.00
Hammarby IF101.0
IFK Norrköping251.0
Kalmar FF1001

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Allsvenskan 2021 tabell efter 10 omgångar

Djurgårdens IF47 poäng
AIK47 poäng
Malmö FF45 poäng
IF Elfsborg45 poäng
Hammarby IF40 poäng
IFK Norrköping39 poäng
Kalmar FF37 poäng
BK Häcken31 poäng
IK Sirius30 poäng
Varbergs BoIS29 poäng
IFK Göteborg28 poäng
Mjällby AIF27 poäng
Halmstads BK26 poäng
Degerfors IF25 poäng
Örebro SK16 poäng
Östersunds FK13 poäng

Skytteligan Allsvenskan 2021

Flera av spelarna som var favoriter att vinna skytteligan inför säsongen har visat under vårsäsongen av allsvenskan att spelbolagen var rätt ute när de hade dem som favoriter. Dessa spelare är bland annat Antonio Colak, Alexander Jeremejeff och Gustav Ludwigson som alla är med i toppen av skytteligan efter vårsäsongen. Medans ett par andra spelare som spelbolagen hade låga odds på inför inte kommit upp i den målskörd som var förväntat från deras sida. Där finns spelare som Nicolas Stefanelli, Kalle Holmberg och framförallt Astrit Selmani som inte fått det att lossna i Hammarby. Sedan är det andra spelare som inte var med i diskussionen inför säsongen som klivit fram under vårsäsongen för sina respektive lag och visat att de vill vara med i racet om att vinna skytteligan i allsvenskan 2021. Där är det framförallt Victor Edvardsen och Samuel Adegbenro som imponerat mest under vårsäsongen med sina målskörder.

Skytteligan efter 10 omgångar

SpelareLagMål
Samuel AdegbenroIFK Norrköping14 mål
Antonio ColakMalmö FF11 mål
Victor EdvardsenDegerfors IF11 mål
Christian KouakouIK Sirius11 mål
Alexander JeremejeffBK Häcken10 mål
Blair TurgottÖstersunds FK10 mål
Oliver BergKalmar9 mål
Gustav LudwigsonHammarby IF9 mål
Veljko BirmancevicMalmö FF8 mål

Spela på vem som vinner skytteligan i allsvenskan 2021 hos Unibet

Malmö FF

Regerande mästarna Malmö FF fortsätter även denna säsong att imponera. Man har ett komplett lagbygge och en bredd som ingen annan svensk klubb kommer upp i. Med de europeiska framgångarna de senaste åren i ryggen har Malmö FF byggt upp en stabilitet och ekonomi som är på en helt annan nivå än de andra klubbarna. Malmö har även förstärkt med Malik Abubakari från portugisiska Moreirense, Niklas Moisander från tyska Werder Bremen samt Peter Gwargis från engelska Brighton vilket ger ytterligare spets till ett redan bra Malmö. Mycket talar för att Malmö FF även i år kommer att vinna allsvenskan och det som skulle kunna sätta käppar i hjulet är att MFF ska kombinera spel ute i Europa med allsvenskan vilket tidigare har visat sig vara svårare än vad man tror för många svenska klubbar.

Djurgårdens IF

Tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har sedan de tog över klubben och vann SM-guld 2019 byggt ett Djurgården som är otroligt stabila. Även denna säsong så ser det ut att vara ett Djurgården som kommer vara med och slåss om topplaceringarna och frågan är om inte Djurgården är den största utmanaren till Malmö FF om guldet den här säsongen. Magnus Eriksson har under vårsäsongen varit en viktig spelare för Djurgården då mycket av lagets offensiv går via hans fötter. Han kommer bli en väldigt viktig pusselbit för Djurgården framöver och om de ska räcka hela vägen behöver han hålla sig skadefri.

IF Elfsborg

Elfsborg slutade tvåa förra säsongen och var en stor överraskning då. Men det var inte många som trodde att laget skulle göra om den bedriften och även under den här säsongen vara ett topplag. Men Elfsborg har återigen motbevisat med sina insatser under säsongen. Men precis som Malmö så ska Elfsborg spela europaspel och frågan är om truppen kommer orka hela vägen att kombinera allsvenskan med europaspel.

IFK Norrköping

Rikard Norling klev in som ny tränare den här säsongen och Norrköping gjorde en helt klart godkänd vårsäsong. Mycket av lagets offensiv gick via nyförvärvet Samuel Adegbenro som öste in mål i inledningen av säsongen. Sedan drog han på sig en lättare skada och har sedan dess inte hittat målet igen. Får IFK Norrköping fart på Adegbenro igen så kommer man bli väldigt farliga. Nu får man dock klara sig utan storstjärnan Sead Haksabanovic som har blivit såld för rekordsumma till ryska Rubin Kazan så det återstår att se hur om IFK kan vara med och slåss om guldet den här säsongen.

AIK

AIK har blandat och gett under vårsäsongen. Man har gjort flera fina insatser blandat med en del riktiga bottennapp. Det syns stundtals att AIK fortfarande är i en uppbyggnadsfas av något nytt och man saknar en riktig vass målskytt. Men som helhet har AIK helt klart ett lag som kommer kunna vara med och slåss om topplaceringarna hela vägen. Men frågan är bara hur långt det räcker för AIK?

Hammarby IF

Hammarby gick och vann svenska cupen. Men det räckte inte för tränaren Stefan Billborn som fick sparken från sitt jobb. Detta efter att Hammarbys insatser i allsvenskan under våren inte var de som klubben hade förväntat sig. In kom istället Milos Milojevic som tränare Mjällby säsongen 2018–2019 och senast kommer från att ha varit assisterande tränare i Röda Stjärnan. Frågan är om han kan få mer fart på Hammarbys spel än sin föregångare. För Hammarby har otroligt mycket kvalitet när det kommer till de offensiva positionerna. Men försvarsspelet har inte riktigt fungerat som det ska under vårsäsongen. Ska Hammarby vara med och utmana om höga placeringar i allsvenskan 2021 så krävs det att Milos får ihop alla lagdelar under hösten.

Degerfors IF

Nykomlingen Degerfors som klev in olikt andra nykomlingar med visionen att de ska vara ett spelande lag och inte ett lag som backar hem mot starkare motstånd. Ett spelsätt som stundtals varit väldigt framgångsrikt men som i andra matcher slagit helt fel. Victor Edvardsen har varit en viktig spelare för klubben under våren och fortsätter han i samma fina målform under hösten så ska Degerfors absolut kunna klara av en fin placering i allsvenskan. Jag tror dock inte man har det material som krävs för att kunna vara med och slåss om de riktiga topplaceringarna när vi summerar säsongen.

Kalmar FF

Klarade sig kvar med minsta möjliga marginal i allsvenskan förra säsongen. Den här säsongen har Henrik Rydström klivit in i klubben igen och det är ett helt annat Kalmar vi har fått sätt den här vårsäsongen. Det är ett mer framtungt Kalmar som vill ha boll. Kalmar är i dagsläget svåra att veta vart man har och det känns som att det är en säsong som kan gå lite hur som helst. Det kan bli en lyckad höst där Kalmar klarar sig kvar med god marginal eller så kan det bli en jobbig höst där Kalmar återigen kommer behöva kriga i botten.

IFK Göteborg

Rubrikernas lag under försäsongen. Man plockade in Marek Hamsik på ett korttidskontrakt och många talade om IFK Göteborg som en outsider till den allsvenska segern. Men spelet under våren har inte alls fungerat och likt förra säsongen så har Göteborg fått kriga för varje poäng. Hamsik effekten uteblev och man har sparkat tränaren Roland Nilsson och istället tagit in Mikael Stahre som återvänder till klubben som tränare. Hemvändarna Marcus Berg och Oscar Wendt ansluter till laget under sommaren. Frågan är om dessa två spelare kan lyfta IFK Göteborg till högre placeringar. För som det ser ut nu så kommer det återigen bli en jobbig säsong för IFK.

BK Häcken

Häcken skulle vara den stora utmanaren till Malmö FF om guldet den här säsongen pratades det om inför allsvenskan 2021. Men säsongen började allt annat än bra för Häcken. Efter sju omgångar hade Häcken fortfarande inte tagit någon seger. Så istället för att vara i toppen har Häcken istället placerat sig i botten. Nu har man börjat hitta tillbaka till sitt tidigare spel allt mer och mer. Så att Häcken ska vara med i en botten strid är nog inte så aktuellt. Men tåget om topplaceringarna har nog dessvärre redan gått för Häcken.

IK Sirius

Tappade flera viktiga spelare samt sin tränare inför den här säsongen. Men har ändå lyckats hålla ihop spelet relativt bra stundtals. Men man har haft svårt att avgöra matcher. Anfallaren Christian Kouakou som värvades in har varit en injektion och kan han fortsätta hålla en hög målproduktion säsongen ut så ska Sirius inte behöva oroa sig för att bli indragna i den absoluta nedflyttningsstriden.

Halmstads BK

Den andra nykomlingen i allsvenskan tillsammans med Degerfors. Men till skillnad från Degerfors så har Halmstad på klassiskt nykomlingsmaner försökt kriga sig till poäng med omställningar. Marcus Antonsson får bära mycket av ansvaret för det offensiva spelet och han har gjort 50 procent av lagets mål framåt. Behöver fler spelare som kliver fram för att inte bli indragna i bottenstriden längre fram.

Mjällby AIF

Fjolårets succélag som slutade femma som nykomlingen. Den här säsongen har dock Mjällby inte haft lika stora framgångar på planen och under säsongen 2021 så kommer nog Mjällby istället behöva rikta in sig på att klara kontraktet.

Östersunds SK

Var indragna i bottenstriden i fjol och lär så även vara det i år om man ser till vårsäsongen. Ekonomin är körd i botten också så det finns inte utrymme för att kunna förstärka laget. Kommer bli viktiga matcher framöver när man ställs mot botten konkurrenterna. För mot de bättre lagen så räcker inte Östersund längre till.

Varbergs BoIS

Kollar man på Varberg så är det nästan alltid garanti att laget kommer göra mål framåt. Har gjort mål i nio av sina tio matcher. Men problemet för Varberg ligger i att man också alltid släpper in mål. Försvarsspelet måste förbättras under hösten om inte Varberg ska riskera att ramla ur allsvenskan 2021.

Örebro SK

Är det laget som underpresterat mest under vårsäsongen. Har haft otroligt svårt att göra mål framåt. Har enbart gjort 6 mål vilket är på tog för lite och när man då även har släppt in mest mål av alla lagen 21 stycken så förstår man varför Örebro ligger sist i allsvenskan efter vårsäsongen. Behöver ske stora förändringar i Örebro framöver om inte klubben ska riskera att åka ut. Något som är säkert är att det kommer bli en jobbig höst i Örebro.

Streama fotboll hos spelbolagen

Allt fler spelbolag erbjuder sina kunder möjligheten att kunna streama fotboll på sina sidor. Ett av dessa bolag är Unibet som även är huvudsponsor till fotbollsallsvenskan sedan förra säsongen. För att kunna följa fotboll via spelbolagens hemsidor så krävs det att du har ett konto på den spelsidan. Att titta på fotboll hos ett spelbolag är ett perfekt tillfälle att kombinera sitt tittande med att spela en slant på sitt favoritlag samtidigt som man ser matchen live.

Dessa spelbolag erbjuder streaming på fotboll:

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
1500 kr matchat spel
 • 1500 kr matchat spel
 • Snygg hemsida
 • Snabb registrering
Reklamlänk |18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här | stodlinjen.se | spelpaus.se | Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr + 100 freespins
 • 100% upp till 500 kr + 100 freespins
 • Omsättningskrav: 6x minsta odds 1,80 eller 35x i Casino (60 dagar)
 • Värde 1 SEK per spinn
Reklamlänk |18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Allmänna regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr + 100 freespins
 • 100 % upp till 500 SEK samt 100 freespins
 • Omsättningskrav: x6 på sport, odds 1,80 eller x35 på casino (60 dagar)
Reklamlänk |18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Allmänna regler och villkor gäller
100% upp till 2500 kr + 100 spins
 • Börja spela direkt!
 • Välkomstbonus!
 • Utbetalningar
Reklamlänk |18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Identifiering med E-legitimation | Allmänna regler och villkor gäller
100% upp till 500 kr!
 • 100% upp till 500 kr!
 • E-legitimation
 • Live stream
Reklamlänk | 18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Identifiering med E-legitimation | Allmänna regler och villkor gäller

Var kan man följa allsvenskan 2021?

Det är Discovery Networks som har rättigheterna att sända allsvenskan 2021. Alla matcher i allsvenskan sänds på Discovery+. Samt att utvalda matcher även sänds i linjär TV i Kanal 5.