Hem speltips ishockey shl

Speltips SHL 2021/2022 – Vem vinner SHL?

Sveriges högsta serie i ishockey är äntligen tillbaka med en ny säsong. SHL-säsongen 2021/2022 ska starta och en lång och tuff kamp om SM-pokalen kan ta sin början. Årets säsong är som vanligt en otroligt spännande och svårbedömd serie. Många lag har rustat ordentligt med flera starka spelare för att kunna vara med och utmana om SM-titeln. Vilket lag kommer bli en årets succé och kommer något lag att göra en HV71 denna säsong? att vara favorittippade men sen inte få till spelet alls vilket resulterade i en degradering. Det kommer bli en väldigt spännande och rolig säsong som vi har framför oss och vi kommer självklart att erbjuda SHL speltips och annat spännande under hela den här säsongen.

Speltips SHL – Vilka är favoriter att vinna?

Det är många lag som värvat tunga namn och spetsat till sina trupper extra inför den här säsongen. Men Färjestad är kanske de laget som värvat hårdast och satsat mest krut på att få ihop ett slagkraftigt lag till den här säsongen. Det märks även på oddsen inför säsongen då spelbolagen har Färjestad tillsammans med Luleå som de två största favoriterna. Efter Färjestad och Luleå återfinns Frölunda som hade en liten mellansäsong förra säsongen men som har en högsta kapacitet som är svårslagen. Sedan följer de två finallagen från ifjol Rögle respektive fjolårets segrare Växjö som spelbolagen även tror kommer finnas med som kandidater till att vinna SM-pokalen när vi summerar säsongen.

VinnareSHL Odds
Frölunda HC6.50
Färjestads BK6.50
Växjö Lakers HC7.00
Rögle BK8.00
Luleå HF8.50
Leksands IF10.00
Skellefteå AIK10.00
IF Malmö Redhawks16.00
Örebro HK16.00
Brynäs IF31.00
Djurgårdens IF31.00
Linköpings HC51.00
IK Oskarshamn76.00
Timrå IK151.0

Vem blir poängkung respektive skyttekung i SHL 2021/2022?

Det kryllar av spelare som besitter en otroligt hög SHL-nivå den här säsongen. Det är många spelare som kommer vilja vara med och slåss både i toppen av poängligan och skytteligan. Flera tunga namn har plockats in av olika klubbar samtidigt som flera spelare som varit viktiga för sina lag tidigare säsonger fortfarande finns kvar. Kollar man på vem som kan bli seriens bästa målgörare så handlar det mycket på förhand om de tunga nyförvärven som plockats in i form av Linus Omark i Luleå, Marcus Sörensen i Djurgården och Joakim Nygård i Färjestad. Men även Broc Little i Linköping som varit i klubben under ett par säsonger finns med högt upp hos spelbolagen när det kommer till vem som kommer bli bästa målgöraren i SHL.

Bästa poänggörare SHLOdds
Linus Omark9.00
Marcus Sörensen10.00
Ryan Lasch11.00
Carter Camper14.00
Broc Little14.00

Kollar man oddsen för vem som kommer bli den bästa poängspelaren i SHL så återfinns lite liknande namn som målgörare. Men att ytterligare spelare har adderats och som spelbolagen tror kommer vara med i fajten om att bli bäste poängpspelaren i SHL. Förutom Linus Omark, Marcus Sörensen, Joakim Nygård och Broc Little så återfinns även Ryan Lasch i Frölunda som tidigare har vunnit poängligan, samt Leksands Carter Camper som slutade femma i poängligan förra säsongen. Men även Marcus Nilsson i Färjestad som innan han lämnade klubben vann poängligan för två säsonger sedan. Det är med andra ord många rutinerade spelare som återfinns på listan över vilka spelare som spelbolagen tror kommer hamna i toppen när det kommer till målgörare och poängligan.

Bästa målgörare SHLOdds
Broc Little8.50
Linus Omark8.50
Marcus Sörensen8.50
Joakim Nygård10.00
Daniel Viksten10.00

Största övergångarna i SHL till den här säsongen

Det är svårt att plocka ut ett visst antal spelare som är de största övergångarna den här säsongen. För under uppehållet så har många klubbar värvat tungt och väldigt många spännande namn har tillkommit till SHL inför den här säsongen. Men vi har valt ut åtta spelare som vi tycker är extra intressanta övergångar till den här säsongen.

Linus Omark

Från Geneve-Servette till Luleå Hockey

Linus Omark är en spelare som kommer lyfta Luleå till ytterligare en nivå. Han är en spelare som håller otroligt hög nivå och är en toppspelare i vilken europeisk liga han än skulle spela i. Han har under de senaste åren visat detta i finska ligan, KHL och schweiziska ligan. Nu är han tillbaka i moderklubben Luleå och ska försöka bidra med att Luleå når hela vägen. I Omark får Luleå en riktig poängspelare som de tre senaste säsongerna i KHL och schwezisiska ligan har gjort makalösa 204 poäng på 197 matcher. Det är med andra ord en potentiell poängkung som Luleå har fått in i laget.

Ryan Lasch

Från ZSC Lions till Frölunda HC

Poängkungen Ryan Lasch är tillbaka i Frölunda efter en säsong på vift då han spelat i finska Pelicans och ZSC Lions i schweiziska ligan. Nu väljer han alltså att återvända till Frölunda och det är en supervärvning som Frölunda får. Lasch har tidigare säsonger visat vilken spetskvalitet han har och vilken hög SHL-nivå han håller. Kommer bli supergiftig för Frölunda och framför allt i deras powerplay kommer Lasch vara en poängmaskin.

Carl Söderberg

Från Colorado Avalanche till Malmö Redhawks

Carl Söderberg har efter en lång och framgångsrik karriär I NHL nu valt att vid 35-års ålder vända hem och tillbaka till rötterna. Nu ska han för första gången på tio år återigen dra på sig en SHL-tröja och det blir i moderklubben Malmö Redhawks. Carl Söderberg kommer till klubben med massor av rutin och han kliver direkt in i laget och blir lagkapten. Kommer bli en väldigt viktig kugge för ett Redhawks där han ska vara med och leda laget mot framgångar.

Marcus Nilsson

Från SCL Tigers till Färjestad BK

Marcus Nilsson har precis som Ryan Lasch valt att återvända till SHL efter en säsong utanför Sveriges gränser. Efter en säsong i KHL och schweiziska ligan så har nu Nilsson återvänt till Färjestad och vilken värvning det är för värmlandslaget. Förra gången Nilsson var i Färjestad stod han för en makalös säsong och blev hela seriens bästa målskytt samt att han blev utsedd till SHL:s bästa forward.

Jonathan Pudas

Från Jokerit till Skellefteå AIK

Var en i raden av spelare som lämnade SHL för att testa vingarna utomlands förra säsongen. Men efter en säsong i finska KHL-klubben Jokerit så är Pudas nu tillbaka till Skellefteå. Kommer vara en stor tillgång för Skellefteå med sitt driv och slit. Är även en ledare på isen vilket kommer vara väldigt nyttigt för Skellefteå den här säsongen.

Joakim Nygård

Från Edmonton Oilers till Färjestad BK

Joakim Nygård lämnade Färjestad inför säsongen 2019/2020 för att testa spel i NHL. Där lyckades inte riktigt Nygård så sig in i laget ordentligt, förra säsongen var han utlånad till Färjestad när NHL-säsongen var uppskjuten innan han åkte över igen till Nordamerika. Men speltiden uteblev för Nygård som nu alltså återvänder permanent till Färjestad. Är en riktigt duktig skridskoåkare och kanske hela seriens snabbaste spelare. Nygård är en komplett spelare som kommer vara riktigt viktigt i ett hårdsatsande Färjestad.

Michael Ruohomaa

Från Sibir Novosibirisk till Leksands IF

Leksand har slagit till på en riktig stjärnvärvning när man plockat in den finska forwarden Rouhomaa. Han ska försöka ersätta Marek Hrivik som lämnat klubben efter en enastående säsong förra året. Det är såklart stora skor att fylla men Ruohomaa har visat både i finska ligan och i KHL att han är en poängspelare av rang. Kommer även vara viktig i Leksands lagbygge över hela planen och vara en ledare på isen.

Marcus Sörensen

Från San Jose Sharks till Djurgårdens IF

Efter fyra säsonger i NHL så återvänder nu Sörensen till svensk ishockey och Djurgården. Djurgården har plockat tillbaka Söresen som skrivit ett kontrakt som sträcker sig de kommande fyra säsongerna. Sörensen blir med sitt kontrakt en av SHL:s bäst betalda spelare. Sörensen är en riktig showare som gärna bjuder på det lilla extra. Kommer bli en poängspelare som Djurgården behöver nu när Jacob Josefson blir borta på obestämd tid.

Så mycket Publik tillåts på arenorna när SHL startar

Pandemin visar fortfarande sina spår när det kommer till att öppna upp arenorna. Det är fortfarande inte tillåtet för klubbarna att helt öppna upp sina arenor utan det krävs fortfarande distansering och att varje enskild sektion behöver ha en enskild ingång där max 300 personer får befinna sig. Detta gör att många SHL-klubbar inte kommer komma i närheten av att kunna fylla sina arenor i inledningen av säsongen och att det skiljer markant mellan de olika klubbarna och hur mycket publik de kan få in på sina respektive hemmaarenor.

Så mycket publik kommer tillåtas med rådande regler och restriktioner:

 • Brynäs: 2500 åskådare
 • Djurgården: 2000 åskådare
 • Frölunda: 3000 åskådare
 • Färjestad: 2000–2500 åskådare
 • Leksand: 1800–1900 åskådare
 • Linköping: 2800 åskådare
 • Luleå: 2000 åskådare
 • Malmö: 2500 åskådare
 • Oskarshamn: 760 åskådare
 • Rögle: Oklart då man bygger om arenan
 • Skellefteå: 1250 åskådare
 • Timrå: 1040 åskådare
 • Örebro: 1500–2000 åskådare

Timrå nykomling i SHL

Timrå ramlade ut ur SHL säsongen 2018/2019 när man förlorade kvalet mot Oskarshamn med 4–3 i matcher. En förlust som då innebar att Timrås äventyr i SHL enbart blev en säsong långt. Timrå studsade dock tillbaka snabbt och hade chansen att få kvala upp till SHL igen säsongen efter. Men till följd av pandemin så ställdes kvalet in och Timrå blev kvar i hockeyallsvenskan och fick ta nya krafter till förra säsongen. En säsong som Timrå dominerade från start till mål i hockeyallsvenskan och efter att ha vunnit finalmatchen mot Björklöven så stod det klart att Timrå efter två säsonger nu återvänder till SHL. Man gör det dock utan sin store stjärna Jonathan Dahlén som efter att ha varit dominant i hockeyallsvenskan under flera säsonger där han bland annat fått spela i Tre Kronor nu valt att ta steget till NHL. Men Timrå har värvat smart och spännande inför återkomsten och även om det kommer bli tufft för dem att hänga kvar i högsta serien så finns det helt klart hopp om att Timrå ska lyckas etablera sig som ett SHL-lag.

Var sänds SHL säsongen 2021/2022?

Det är C More och TV4 som äger rättigheterna att visa SHL i Sverige. C More har köpt rättigheterna att visa SHL fram till och med säsongen 2030. C More ägde sedan tidigare redan rättigheterna att visa SHL fram till säsongen 2024 men har redan nu alltså förlängt avtalet till säsongen 2030. Avtalet mellan C More och TV4 gör att SHL-klubbarna får 40–45 miljoner per säsong fram till 2024 sedan kommer den summan att ökas till 60–65 miljoner kronor per säsong och lag. C More visar alla matcher i SHL i sina kanaler och via sin streamingtjänst. En match varje lördag sänds även i huvudkanalen TV4. Slutspelet visas även de i TV4.

Odds att spela på under SHL-slutspelet

Då slutspelet är en ren utslagnings turnering så kommer det finnas gott om andra roliga odds att spela på förutom vilka som kommer vinna slutspelet. SHL odds som kommer att finnas tillgängliga är bland annat H2H mellan lagen, hur många matcher som kommer krävas för att ett lag ska ta sig vidare och vilka lag som har störst chans att ta sig till final. Vilken spelare som blir slutspelets mest värdefulla spelare kommer även de att vara spelalternativ som kommer finnas tillgängliga hos spelbolagen framöver.

Några av spelalternativen som kommer finnas tillgängliga är:

 • H2H mellan lag
 • Över/under antal mål
 • Hur många matcher en matchserie kommer spelas
 • Vilka som tar sig till final
 • Slutspelets bästa målvakt
 • Slutspelets bästa poängplockare
 • Slutspelets mest värdefulla spelare
Nordicbet
Betsson
888sport

Vinnare av SHL under 2010-talet

2010/2011

Vinnare: Färjestad

När grundserien var färdigspelad så stod tre lag på samma poäng. HV71, Färjestad och Skellefteå. Det var även två av dessa lag som sedan skulle ställas mot varandra i finalen. En final där Färjestad vann matchserien med 4–1 i matcher och stod som svenska mästare.

2011/2012

Vinnare: Brynäs

Luleå vann grundserien. Men i slutspelet tog det slut redan i kvartsfinal. Istället var det Brynäs som slutade fyra i grundserien som till slut vann SHL efter att ha besegrat Skellefteå med 4–2 i matcher.

2012/2013

Vinnare: Skellefteå

Skellefteå dominerade från start till mål den här säsongen. Man vann grundserien i storartad stil och sedan gick man fram som en ångvält även under slutspelet. I finalen ställdes Skellefteå mot norrlandsrivalen Luleå i en matchserie som Skellefteå vann på ett imponerade vis med 4 raka segrar och fick därmed lyfta pokalen.

2013/2014

Vinnare: Skellefteå

Skellefteå klev in som regerande mästare och hade all press på sig under säsongen. Men laget klarade av detta galant och efter att ha vunnit grundserien så gick man återigen och vann SHL slutspelet. Skellefteå försvarade därmed sin titel som svenska mästare och blev första laget sedan Djurgården vann 2000 och 2001 att försvara ett SM-guld.

2014/2015

Vinnare: Växjö

När Skellefteå vann grundserien med hela fjorton poäng före tvåan Frölunda så var det nog många som trodde att det skulle bli tredje segern i rad för Skellefteå. Och när man även ångade på i slutspelet och tog sig fram till finalen var det nog ännu fler personer som trodde det var klart. Men finalmotståndarna Växjö ville annat och det var till slut smålänningarna som stod som segrare efter att Växjö vunnit matchserien med 4–2 i matcher. Växjö säkrade därmed klubbens första SM-guld.

2015/2016

Vinnare: Frölunda

Skellefteå slutade etta i serien följt av Frölunda precis som säsongen innan. Men den här gången skulle lagen även ställas mot varandra i finalen. I finalen var det Frölunda som var det starkare laget och vann matchserien med 4–1 och fick därmed lyfta pokalen.

2016/2017

Vinnare: HV71

Grundserien var otroligt jämn och när den var färdigspelad så skiljde det enbart tre poäng mellan första placerade Växjö och femman Brynäs. I finalen sen så ställdes HV71 mot Brynäs där det blev en rafflade final som HV71 till slut avgjorde och vann i sjunde och sista matchen.

2017/2018

Vinnare: Växjö

Detta var Växjös år från start till mål. Man var dominanta i både grundserien och slutspelet och vann finalen i storartad stil med 4–0 i matcher mot Skellefteå och fick därmed fira sitt andra SM-guld på fyra år.

2018/2019

Vinnare: Frölunda

Förhandsfavoriterna och de lagen som presterade bäst under grundserien Färjestad och Luleå fick båda se sig besegrade i semifinalerna. Istället var det Frölunda och Djurgården som gjorde upp om SM-guldet. En final som Frölunda vann med 4–2 i matcher och därmed blev svenska mästare.

2019/2020

Vinnare: Luleå HF

Spelbolag som erbjuder odds på SHL

 • Betsson är SHL:s huvudsponsor vilket även märks när man kollar på spelutbudet som finns kring ishockeyn. SHL odds och marknader att spela på finns i mängder. Här hittar du även specialspel som kan vara svåra att hitta hos andra spelbolag som Betsson valt att specialisera sig på.
 • Med sin egen sportsbook som sätter oddsen så kan du hos 888sport ofta hitta specialspel som inte finns på andraspelsidor. Oddsen på SHL kan även skilja sig en del mot andra spelsidor.
 • Comeon satsar verkligen när det kommer till att erbjuda odds på ishockey och framförallt på SHL odds. Här är Comeon riktigt vassa och har alltid mycket spelmarknader tillgängliga.
Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
1500 kr matchat spel
 • 1500 kr matchat spel
 • Snygg hemsida
 • Snabb registrering
Reklamlänk |18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här | stodlinjen.se | spelpaus.se | Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr + 100 freespins
 • 100% upp till 500 kr + 100 freespins
 • Omsättningskrav: 6x minsta odds 1,80 eller 35x i Casino (60 dagar)
 • Värde 1 SEK per spinn
Reklamlänk |18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Allmänna regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr + 100 freespins
 • 100 % upp till 500 SEK samt 100 freespins
 • Omsättningskrav: x6 på sport, odds 1,80 eller x35 på casino (60 dagar)
Reklamlänk |18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Allmänna regler och villkor gäller
100% upp till 2500 kr + 100 spins
 • Börja spela direkt!
 • Välkomstbonus!
 • Utbetalningar
Reklamlänk |18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Identifiering med E-legitimation | Allmänna regler och villkor gäller
100% upp till 500 kr!
 • 100% upp till 500 kr!
 • E-legitimation
 • Live stream
Reklamlänk | 18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Identifiering med E-legitimation | Allmänna regler och villkor gäller

Live betting SHL – Använd våra speltips

Live betting är ett koncept som växt sig otroligt populärt de senaste åren. Alla spelbolag med svensk licens har live betting på SHL, men för störst utbud är det smart att välja en svensk spelsida eftersom de som regel har flest marknader. Du kan betta live på samtliga matcher, både i grundserien och i slutspelet.

Ishockey är en av de sporter som gör sig bäst med live betting då det kan svänga snabbt vilket gör att det finns riktigt bra odds att hämta för den som spelar sina kort rätt. Betta live på SHL och titta samtidigt genom live streaming för att få en kombination som är svårslagen.

Statistik och rolig fakta SHL

 • Djurgården är laget med flest SM-guld med sina 16 stycken. Bakom är Brynäs med 13 guld. Det är de enda två lagen med över 10 guld.
 • 17 klubbar har vunnit SM-guld genom åren. 
 • Första SM-guldet vanns av IK Göta 1922. De lyckades även vinna 1923 och 1924 samt fyra år i rad mellan 1927 – 1930.
 • MIF Redhawks är det sydligaste laget att vinna ett SM-guld vilket man gjorde 1992 och 1994 efter att Percy Nilsson värvat ihop ett guldlag.
 • Malmö har också största och bästa arenan av samtliga SHL-klubbar med kapacitet för 12,600 åskådare. 
 • Minst arena har IK Oskarshamn som bara tar in 3275 åskådare.