Hem speltips tennis

Betting på Tennis

Skaparen till det moderna sättet tennis spelas på är Walter Clopton Wingfield. Det är han som såg till att tennisen slog igenom stort under 1880-talet (så tidigt som 1877 hölls den första Wimbledon turneringen). Idag är tennis en av världens största sporter där världseliten främst tävlar om att vinna de fyra olika Grand Slam titlarna. De fyra stora Grand Slam turneringarna är, Wimbledon, Franska öppna/Roland Garros, Australiska öppna och US Open. Världens idag bästa spelare enligt världsrankingen är från ett till tre, Novak Djokovic, Rafael Nadal och Roger Federer på herrsidan och benämns som ATP-touren. På damsidan från ett till tre är det, Ashleigh Barty, Naomi Osaka och Karolina Pliskova och namnet på damernas turnering är WTA.

Spelbolag med tennis med höga odds

Betsson
Bet365
888sport

Hur spelas tennis?

Tennis spelas antingen i dubbel eller singel, i dubbel spelar två spelare på varje sida om planen. I singel spelar en spelare på varje sida av planen. Det spelas totalt 68 turneringar om året för både herrar och damer. Spelarnas världsranking baseras på hur de presterar under dessa turneringar under året. Av alla de 68 turneringarna är det de fyra Grand Slam turnerningarna som är de finaste du kan vinna som både dam och herr spelare. Det finns fyra olika underlag som alla turneringar spelas på och det är grus, gräs, hardcourt och inomhus. Det är olika från spelare till spelare hur bra de presterar på dessa underlag. Vissa kan vara mer specialiserade på ett visst underlag.

Tennis räknas idag som en av de absolut största sporterna att betta på och som med de flesta andra sporter ger det en stor fördel att vara så påläst som möjligt innan man lägger ett bet, men även som oinvigd bettare kan man ganska enkelt skaffa sig kunskap och förbereda sig väl inför en match eller turnering genom att läsa våra tennisrekares speltips. Våra rekare är väldigt pålästa och hänger med i vad som händer i tennisvärlden för att kunna framföra sina synpunkter i sina speltips med förhoppningen att det ska leda till fler vinster. Oavsett om man är nybörjare eller en mer erfaren tennisbettare så är det alla bettare ser framemot mest och som genererar flest tennisbet de fyra stora Grand Slam turneringarna.

En stor fördel som tennisbettare är att förutom de fyra stora turneringarna finns det alltid något att spela på året runt gällande tennis eftersom att det nästan alltid pågår någon turnering eller match. Dessutom finns det massor av marknader att betta på i varje match, både om du gillar att livebetta eller lägga spel innan matchen startar. Med alla olika marknader ökar chansen att hitta spelvärda och fina odds.

Olika marknader att betta på i tennis

Livebetting på tennis kan ge ett bra tillskott i kassan eftersom att det finns bra tillfällen att lägga ett spel på en händelse där du mycket väl kan pricka in ett fördelaktigt odds. Nedan följer några exempel på livebets.

Över/under antal Games i matchen

På denna marknad gäller det att förutse hur många games matchen kommer att gå till totalt. Här hjälper det till att ha gjort sin research beroende på vilka spelare som möter varandra och ifall deras tidigare möten har resulterat i att matchen har gått över 20,5 games. Det gör du enkelt genom att kolla hur många games gick första, andra och tredje set till. Om det är en högt rankad spelare som går en match på ett underlag han inte alls är van vid och i de flesta fall inte presterar lika bra på kan det vara en bra idé att lägga ett över spel eftersom att chansen finns att matchen kan gå till många games.

Matchvinnare

En stor fördel såklart gällande livebetting är att betta på matchvinnaren eftersom att du följer hela händelseförloppet direkt. Här är du med och påverkar vilket odds du själv vill ha, och vid tillfällen där matchen står och väger och man inte är säker på vilken riktning den kommer att ta kan oddset gå upp en aning, och om man är lite kall vid dessa tillfällen slår man till då man tycker att oddset är nog högt för att sedan vänta ut matchen och enligt den researchen man gjort hoppas på att vinsten går in.

Korrekt resultat i ett set

Kan liknas vid att betta på korrekt resultat i fotboll. Här bettar du istället på vilka siffror setet kommer att sluta med som t.ex 6-3 ,6-4, 7-5. Perfekt anpassat till livebetting då du enkelt kan följa matchen och göra ditt beslut efter hur matchen utvecklas. Det skadar aldrig att göra research innan du lägger ditt bet så att du har lite större koll på spelarna och om de är bra på just det underlaget, och dagsformen är väldigt viktig i sammanhanget.