Hem speltips underhallning-specialer idol

Idol odds 2020 – En sammanfattning av 2019

Nu har det hänt – årets vinnare av IDOL 2019 har korats och det blev ingen mindre än den talangfulle, känslige och framför allt unga killen Tusse Chiza 17 år, från Tällberg som tog hem hela kalaset med buller och bång! Det verkar inte vara många som anser att fel person vann utan nästan hela svenska folket instämmer i att Tusse är en enorm talang som förtjänade att vinna segern vilket innebär ett skrivkontrakt med världens största skivbolag Universal Music samt äran att inviga musikfestivalen Lollapalooza i sommar.

Vi väntar spänt på Idol 2020 – men tills dess…

Idol 2019 avslutades med en rafflande final där Tusse stod som vinnare av Idol 2019. Vi väntar nu på nästa säsgong av Idol 2020 men tills dess så vill vi rekommendera att kolla in vår sida om Melodifestivalen 2020!

Det har varit en lång höst och idol efter idol har tyvärr fått lämna tävlingen efter varje rafflande fredagsfinal som sänts i TV4 hela hösten. Från början var de 12 stycken men till slut var det bara Tusse och Freddie kvar och Tusse drog det längsta strået till sist och kammade hem segern trots en riktigt god match från hans konkurrent och vän Freddie Liljegren.

Idol 2019 – analyser och vinnare av Idol

Du som behöver en bra sammanfattning av årets tävling och deltagare ska läsa den här artikeln om IDOL 2019. Kanske du också får en liten analys över vilka deltagare som vi tror att du kommer få se mer av framöver även om det inte räckte ända vägen fram till en seger i tävlingen. Vi har ju sett det förr – att det inte alltid är vinnaren som blir mest framgångsrik i den här tävlingen. Men Tusse har definitivt visat var skåpet ska stå och vi är ganska säkra på att popvärlden inte har sett det sista från Tusse Chiza! Är du redan nu sugen på olika spännande underhållningsprogram missa inte våran Underhållnings sida.

Betting bolag vi misstänker kommer ha Idol odds 2020

Här har vi rankat några av de bästa svenska betting bolag som vi tror kommer att erbjuda Idol odds 2020 som vi starkt rekommenderar. PS. dessa spelbolagen erbjuder även odds på andra spännande underhållnings program, utöver betting på mängder av sport.

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
100% till 100 kr
 • 100 % upp till 100 SEK i välkomstbonus
 • Omsättningskrav: x1
 • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% till 100 kr
 • 100% upp till 100 kr
 • Enormt sportbetting utbud
 • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100 kr bonus
 • 100 kr bonus
 • Omsättningskrav: Insättning + Bonus x1
 • Minsta odds 1.70
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Freebet värt 100 kr!
 • Freebet
 • Omsättningsfri
 • Lägsta odds 1,80
18+ | Regler & Villkor gäller | LOGGA IN (om du är ny hos Mr Green) SKAPA ETT KONTO GRATIS | Välj Odds Välkomstbonus | VÄLJ ATT DELTA för att hämta din Välkomstbonus | Gör din första insättning på minst 200 kr för att aktivera | Omsätt din insättning för att få 1 Free Bet värt 100kr | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100 kr bonus
 • 100 kr
 • Omsättningskrav: x 8
 • Minsta odds 1.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Alla deltagare i Idol 2019

Här har vi sammanställt vilka som uppträde i Idol 2019 – vem vet, vi kanske får se någon av dessa även i framtida sammanhang. Har du själv någon Idol deltagare som du gärna skulle vilja se i framtiden?
Under hösten har alla som velat kunnat söka in och stå i kö för att få visa framfötterna för den läskiga Idol-juryn i olika städer runt om i landet. Men det är tyvärr inte alla som klarar sig hela vägen till att få vara med i fredagsfinalerna som direktsänds varje fredag. Det är en lång och jobbig kvalperiod innan man slutligen har hittat sina 12 idoler som pallar trycket för de stora scenerna. I år är det följande deltagare som lyckades ta sig till den slutgiltiga gruppen.

Gottfrid Krantz, 23 år, Härnösand

Krutpaketet Gottfrid Krantz från Härnösand fick hela svenska folket på fall med sina rock´n roll stil och charmiga leende. Han lyckades att hålla sig kvar i tävlingen länge och slutade på en fjärdeplats till slut. Gottfrid har bland annat rivit av låtar som ”A Little Less Conversation” och ”I Dont Want to Miss a Thing”.

Kim Lilja, 25 år, Luleå

Rockaren med bandana från Luleå rev av rockdänga efter rockdänga med sin snygga röst, men lyckades inte hålla sig kvar i tävlingen när utmaningarna blev större och större. Bland annat uppträdde Kim med ”Seven Nation Army”,  ”Are You Going My Way” och “Roxanne”.

Madelief Termaten, 17 år, Ängelholm

Den poppiga men ändå bohemiska Madelief Termaten från Ängelholm visade många gånger prov på att hon kan sjunga riktigt bra och gjorde sig även bra på scenen. Men hon kunde inte hålla sig kvar när svenska folket röstade. Madelief har uppträtt med låtar som ”California Dreaming” och ”Piece by Piece

Hampus Israelsson, 21 år, Falun

Söta Hampus från Falun åkte ut redan efter andra fredagsfinalen efter en lite skakig version av ”Tappat” av Victor Leksell.

Ellie Lilja, 26 år, Linköping

Ellie Lilja från Linköping med sin djupa och snygga Janis Joplin- röst trodde många skulle gå långt i tävlingen med sin speciella stil. Men tyvärr kanske inte formatet IDOL var just för henne. Innan hon fick lämna tävlingen hann hon göra bland annat sin version av ”Chandlier” som är otroligt svår att sjunga!

Christoffer Hamberg, 29 år, Tibro

Christoffer kommer många ihåg eftersom han föddes med ett handikapp som gör att hans ena arm är lite kortare än den andra. Men det är ingenting som påverkar hans förmåga att vara en duktig artist. Christoffer har bland annat levererat hits som ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”, men det var nog under auditionperioden som han imponerade mest med sin väldigt fina tolkning av ”Rosa Himmel”. Christoffer lyckades hänga kvar till vecka 6 av fredagsfinalerna innan han var tvungen att lämna.

Astrid Risberg, 20 år, Örebro

Astrid Risbergs sorti från Idol i den 8 finalveckan var det många som sörjde. Hon hade tidigare gjort så snygga tolkningar av både ”At Last” och ”Statement” av Idols egen Loreen. Men när hon sjöng ”About You Now” av Sugarbabes gick det inte riktigt hem hos svenska folket och hon fick lämna.

Nathalie Ulinder Cuti, 24 år, Göteborg

Nathalie Ulinder från Göteborg fick bli årets egna lilla bohem med sina böljande kaftaner och svallande bruna hår bjöd hon på exempelvis hits som ”Some Die Young” och ”Emmylou”. Hon pkte dock ut ganska tidigt redan efter den fjärde fredagsfinalen.

Dao Di Ponziano, 17 år, Sollentuna

Allas vår charmiga och sprudlande Dao från Sollentuna föll precis på målsnöret och lyckades inte att ta sig till finalen i Globen. Men oj vad hon gjorde bra ifrån sig under i stort sett hela säsongen. Bland annat visade hon prov på sin otroliga sångröst a la Rihanna-style med hits som ”Fix You” och ”Rehab”.

Freddie Liljegren, 26 år, Örebro

Freddie från Örebro med gitarren runt halsen höll sig kvar ända fram till finalen i Globen där han fick tävla mot Tusse under denna häftiga kväll. Freddie är otroligt musikalisk och har en röst som kan hantera även dem svåraste utmaningarna. Det har vi sett prov på när han drog av exempelvis ”Show Must Go On” så att hela svenska folket fick gåshud i flera timmar efteråt.

Tusse Chiza, 17 år, Tällberg – Vinnaren av Idol 2019

Tusse var en självklar stjärna redan från början men har fått växa enormt tack vare de plattform som Idol verkligen är. Vecka efter vecka har han visat prov på sin enorma talang, röst och showmanship. Detta ledde honom ända till segern av Idol 2019 i Globen i december. Tusse Chiza – den yngsta deltagaren att vinna Idol någonsin!

Det bästa ur Idol 2019

Fredagsfinalerna 2019 – Idol 2019

Den 27 september var det dags för det slutgiltiga startfältet i IDOL 2019 att sätta igång och börja tävla om den slutgiltiga segern via de fredagsfinaler som sänts hela hösten fram till den 6 december.  Varje vecka får alltid sitt eget tema och ibland gästas programmet av kända artister som uppträder i pausen eller med idolerna beroende på tema.

Fredagsfinal 1 – Jag är Idol

Första veckofinalen fick temat ”Jag är Idol” och tyvärr blev det Aida Secka som fick lämna tävlingen den kvällen. Här var det några uppträdanden som stod ut bland mängden – Freddie Liljegrens ”Up Town Funk” och Dao med ”Valerie”.

Fredagsfinal 2 – Genombrotts hits

Under tävlingens andra veckofinal stod genombrotts hits på schemat och vi fick smaka på både ”Release Me” från Astrid Risberg och Tusse med ”How Will I know”. Men tyvärr blev det Hampus Israelsson som fick lämna denna kväll med lägst antal röster.

Fredagsfinal 3 – Världens bästa låt

Ja, då kan det ju inte gå fel när man får uppträda med världens bästa låt! Men tyvärr blev det  Ellie Lilja från Linköping som fick kasta in handduken och se sig besegrad medan Kim Lilja med nöd och näppe höll  sig kvar. Å andra sidan visade Freddie var skåpet ska stå med den svängiga ”Superstition” av Stevie Wonder.

Fredagsfinal 4 – Melodifestivalen

Glitter och glamour och schlager – det var vad höstens fjärde veckofinal skulle komma att handla om. Denn kväll var det dock Nathalie Ulinder och Dao som hängde löst, men Dao klarade sig uppenbarligen och kom sedan trea i tävlingen. Bäst den här kvällen var Astrid Risbergs tolkning av Lorrens hit ”Statements”.

Fredagsfinal 5 – Tack för allt, England

Mycket bra musik kommer från just England – och det var vad den här kvällen skulle komma att handla om. Här gjorde Kim Lilja bra ifrån sig med ”Roxanne” av The Police och även Dao med ”Fix You”. Tyvärr blev det Madelief som fick lämna denna gång efter att tillsammans med Freddie fått lägst antal röster.

Fredagsfinal 6 – Team Spirit

Under den här kvällen fick Idolerna välja låtar åt varandra, vilket skulle visa sig vara en bra idé för flera av dem. Bland annat valde Gottfrid megagiten ”Purple Rain” av Prince vilket blev en succé, likaså ”At Last” som Tusse valde åt Astrid. Den här kvällen fick Christoffer Hamberg och Freddie Liljegren lägst antal röster och Christoffer fick sorgset lämna.

Fredagsfinal 7 – Kändisduetter

Om det är någon fredagsfinal som är värd att kolla in även nu efter att tävlingen är avslutad så är det den med alla kändisduetter. Här lyfter nämligen Idolerna lite grand från marken och levererar topp kvalité med hjälp av delar av Sveriges artist elit. Här stod Tusse och Molly Sandén ut extra mycket, likaså Eric Gadd och Freddie samt Gottfrid och Carola! Kim Lilja åkte tyvärr ut under den här kvällen.

Idol deltagare 2019Idol 2019 gästDuett sång
Dao Di PonzianoSabina DdumbaEffortless
Maja IvarssonKim LiljaLiving in America
Albin Lee MeldauAstrid RisbergThe Weight Is Gone
CarolaGottfrid KrantzGenom allt
Eric GaddFreddie LiljegrenMy Personality

Fredagsfinal 8 – Forbollslandslagen väljer låtar

Ja, ni hör ju själva – detta kan bli antingen katastrof eller helt enkelt ganska bra! Tusse fick exempelvis låten ”Higher Love” som passade honom som handen i handsken, likaså Freddies tolkning av ”Always Remeber Us This Way” från A Star Is Born med Lady Gaga. Svenska folket var dock inte så imponerade av Astrids framförande av ”About You Now” och hon fick åka hem.

Idol 2019 deltagareLåtOriginal artist
Tusse ChizaHigher LoveSteve Winwood
Gottfrid KrantzI’m In The BandThe Hellacopters
Freddie LiljegrenAlways Remember Us This WayLady Gaga
Astrid RisbergAbout You NowSugababes
Dao Di PonzianoOne and Only Adele

Fredagsfinal 10 – Utmaning, Glänsa, Tidigare låt

Den sista semifinalen där det skulle avgöras vilka två idoler som får tävla om titeln i Globen fick de tre kvarvarande deltagarna, Dao, Tusse och Freddie sjunga tre låtar var – en som är en utmaning, en där de får glänsa och en som de tidigare gjort succé med i programmet. Om vi nu vet blev det Dao som fick tacka för sig och missa den spännande finalen.

Idol Finalen 2019 från Globen

Fredagen den 6 december var det så äntligen dags för de två finalisterna Tusse och Freddie att inta Globen för den slutgiltiga finalen. Man skulle kunna säga att det var en jämn kamp eftersom båda finalisterna är otroligt professionella och duktiga.

De fick framföra tre låtar var varav en av dem var specialskriven för just denna kväll. Men när det slutligen var dags för det svenska folket att rösta blev det Tusse Chiza som tog hem segern och rubrikerna skvallrade om att de flesta verkar tycka att rätt person vann, även om Freddie troligen kommer gå långt på egen hand.

Tusse Chiza

Tusses historia är inte som vilken som helst. När han var liten flydde han sitt hemland Kongo-Kingshasa på grund av krig och hamnade till slut i Tällberg i Dalarna, där han har levt och bott sedan 2015. Tusse är en mästare på att underhålla och att ta sig an riktigt stora låtar där hans själ verkligen får komma fram och hans röst får dominera.

Idoljuryn 2019

Idoljuryn under 2019 är samma uppsättning som året innan – Kisthi Tomita, Andreas Kronlund, Anders Bagge och Nikki Amini. Kisthi är en känd sångpedagog som arbetat med många kända artister. Hon var dessutom med i juryn när Idol startade för många år sedan. De tre övriga jurymedlemmarna är olika former av skivbolagsrepresentanter från Universal Music.

Gästartister i IDOL 2019

Under hösten har programmet gästats av många kända artister såsom Westlife som dök upp i Globen under finalen. Men även Halsey, GES, och Linnea Henriksson har gästat denna säsong.

Idoler vi troligen kommer få se mer av!

Idol är känt för att vara en bra skola för kommande svenska artister. Du behöver inte vinna tävlingen för att bli en känd musiker, faktum är att det brukar hjälpa karriären att inte vinna. Titta bara på Darin, Agnes, Danny, Loreen och Måns Zelmerlöw. De idoler vi tror oss få se mer av i framtiden tror vi är Freddie, Dao, Gottfrid, Astrid och så Tusse så klart.

Idol Sveriges bästa underhållning

Idol tillhör ett av Sveriges bästa underhållningsprogram eftersom alla åldrar kan titta och tycka om innehållet, men kanske är det främst barn, ungdomar och barnfamiljer som dras till konceptet av att hitta nästa stora nya stjärna på bästa sändningstid! Och vi tvivlar inte på att Idol 2019 kommer göra någon besviken. Har spelbolagen redan pekat ut vem som blir vinnaren av Idol 2019 och vilka Idol odds deltagaren har fått? Vi har lagt vårat bett på Christoffer Hamberg, dels för att Idol oddsen ligger till hans favör och dels för att vi verkligen gillar honom.

Idol 2020 – dags att söka!

Nu är det klart – det blir en ny Idolsäsong 2020 och du som vill ha chansen på att bli en av de lyckliga kan börja ansöka redan nu via TV4:s hemsida.

Kända Idol-vinnare

Den första vinnaren av Idol Sverige heter Daniel Lindström och han var bara en helt vanlig kille från Vännäs som tyckte om att sjunga men som lyckades charma hela svenska folket som ringde in och röstade.

Marie Picasso är säkert ett namn som många känner igen eftersom hon deltagit i både Big Brother och Idol – i den ordningen. Hon hade från början oddsen emot sig tack vare sin bakgrund i realityvärlden, men hon visade vad hon gick för och lyckades hålla hela vägen trots svåra sjukdomar samt mycket stress och vann hela finalen i Globen 2007 med buller och bång.

En annan känd Idolvinnare är ingen mindre än brunetten från Vänersborg – Agnes Carlsson som också varit en framgångsrik artist och låtskrivare både utomlands och i Sverige. Agnes var också ett så kallat Wildcard som juryn fick använda för att behålla en viss person i tävlingen. Extra intressant då att hon gick och vann hela tävlingen och även fick en karriär av det!
Tror du att det kommer ske samma solskenshistoria i årets idol?

Svenska artister som blivit kända genom Idol

Andra kända svenska artister som fick en chans via Idol är till exempel Loreen, Danny Saucedo, Måns Selmerlöw och sist man absolut inte minst Darin Zanyar som kom två efter Daniel Lindström i den första finalen 2004.

Darin är folkkär än idag och skriver fortfarande musik och uppträder till skillnad mot den man som vann över honom men som vi sedan aldrig hörde något mer ifrån vad det gäller musik. Det råder ingen tvekan om att Idol är en bra plattform för att få en chans att växa och så det frö som sedan kan utvecklas till en fullfjädrad artist.
Kommer denna historia upprepa sig under Idol 2019?

Idols historia

TV-programmet Idol är ett koncept som ursprungligen kommer från England och man som heter Simon Fuller som skapade idén. År 2001 hade den första säsongen premiär i England och bara några år senare, 2004, hade franchisen hittat till Sverige.

FAQ Idol 2019

Här nedan har vi sammanställt några av de vanligaste frågorna vi tippar på att du kan inför Idol 2019. Allt från när Idol 2019 börjar till vilka odds Idol 2019 man hittar hos de svenska spelbolagen. Vi kommer uppdatera våra Idol FAQ lagom tills nästa Idol 2020 startar, missa inte det!

När börjar Idol 2019?

19 augusti började första delen av Idol 2019

Vart och när är Idol 2019 finalen?

Den 6:e December kommer Idol finalen gå av i Globen, Stockholm

Vart kan man se Idol 2019?

Tv4 sänder Idol fredagsfinalerna och man kan streama via TV4 play.

När sänds Idol?

Fredagar kl 20:00 kan man följa Idol 2019

Har Idol vunnit några priser?

Idol är vunnit Årets underhållningsprogram i Kristallen 2015 och 2018.

Hur många deltagare Idol.

Till fredagsfinalerna i Idol har 12 personer klarat sig vidare till.

Vad är det för åldersgräns på Idol?

För att kunna avnjuta Idol på plats behöver man vara över 13 år.

Vad kostar biljetterna till finalen Idol 2019

Biljetterna för Idol finalen den 6:e December ligger mellan 325-855 Kr för vuxna och barn 168-218 KR

Vem består Idol 2019 juryn av?

Idol 2019 års jury består utav Kisthi Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge

Vart hittar man odds Idol 2019?

Många av de svenska betting bolagen erbjuder odds idol 2019. I våran text hittar du några av de absolut bästa spelbolgen med höga odds på idol 2019.

Idol finalen 2019 – kommer det vara något extra uppträdande?

Alla Westlife älskare titta hit! Westlife kommer nämligen och besöker 2019 års Idol final från Globen. Detta får ma inte missa!

Idol 2020 – kommer det bli en ny säsong?

Absolut! Idol 2020 kommer att bli av och du kan redan nu söka till Idol via TV4s hemsida

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se