Speltips Let´s Dance 2020

Let´s Dance är ett svenskt underhållningsprogram i form av en danstävling där 11 stycken svenska kändisar tävlar mot varandra med var sin proffsdansare i så kallad tiodans. Tiodans är ett gäng olika danser som till exempel rumba, showdans, vals med flera. Tävlingen äger rum varje år mellan slutet på mars till slutet på maj på fredagskvällar i TV4 och tittarna får också vara med och rösta!

Lets Dance 2020 börjar snart – men tills dess kolla in här!

Innan Lets Dance 2020 sätter igång så kan vi starkt rekommendera dig att kolla in våra sida om Melodifestivalen 2020 som börjar den 1a feburari!

Vi väntar på att spelbolagen ska komma ut med Lets Dance odds 2020

Det går också att betta på resultatet av den här tävlingen på flertalet svenska bettingsajter. Kanske du har en magkänsla som säger att just den kändisen kommer att komma som en underdog och vinna hela tävlingen? Men innan du sätter igång kan det vara bra att få en genomgång av tävlingens historia och upplägg. Läs vidare!

Senaste höjdpunkter i Let’s Dance

2019 års vinnare av programmet blev ingen mindre än Kristin Kaspersen och hennes danspartner Calle Sterner. Kristin fick lovord av juryn och tittarna ända från starten av programmet och har väl kanske showen i blodet i och med att hon är dotter till allas vår älskade Lill-Babs (Barbro Svensson) som inte längre finns i livet. Kristin hyllade också sin mamma i en känslomässig vals under det avsnittet då alla deltagare fick välja någon att dedikera kvällens dans till.

Finalen blev dock en sprakande show och duell mellan Sveriges skidskyttedrottning Magdalena Forsberg samt hennes danspartner Tobias Karlsson och Kristin Kaspersen och Calle Sterner. Kristin och Calle gick segrande ur striden med både flest tittarröster och juryröster, och årets Let´s Dance drottning blev äntligen korad efter flera slitsamma veckor för de orutinerade kändisdansarna.

Kort sammanfattning av Let´s Dance 2019

Säsongen började med 11 stycken nya, nervösa och förväntansfulla kändisar som äntrade scenen i slutet på mars månad 2019. Med i tävlingen fanns från början Leo Mendez, Magdalena Forsberg, Dane Ekborg, Kristin Kaspersen, Robin Bengtsson, LaGayla Fraizer, Freddie Svensson, Thomas Ravelli, Sanna Lundell, Lance Hedman Graaf och Linnéa Claesson.

Många av deltagarna gick ut starkt i början men alla lyckades såklart inte att hålla sig kvar i tävlingen. I slutändan fanns det fyra par kvar och Lance Hedman Graaf med sin danspartner Linn Hegdal blev till slut trea, och finalen visade sig skulle bestå av Magdalena och Kristin där Kristin gick vinnande ur kampen.

Let´s Dance historia

Det svenska underhållningsprogrammet Let´s Dance kommer ursprungligen från ett brittiskt TV-program på BBC vid namn Strictly Come Dancing. I Sverige började programmet att sändas år 2006 på TV4 och har hängt med sedan dess.

Sedan starten har en stor del av Sveriges kändiselit deltagit i programmet under olika säsonger och några av vinnarna är till exempel Måns Zelmerlöw, Martin Lidberg, Jessica Andersson, Benjamin Ingrosso, Ingemar Stenmark och Jon Henrik Fjällgren.

Programmet sänds alltid varje fredagskväll på TV4 under den här perioden som underhållning för det svenska folket, som även kan ringa in för att påverka vem som får stanna kvar och vem som får lämna varje fredag. Bedömningen sker också med hjälp av en professionell jury som består av framgångsrika och kända dansare som till exempel Tony Iriving och Dermot Clemenger. De kan ge dansarna poäng mellan 1-10 där 10 är bäst. Sedan kompletteras detta med tittarnas röster för att få fram vem som måste lämna tävlingen.

Statistik att ha koll på inför Let’s Dance 2020

Att gissa vem som ska vinna Let´s Dance varje år är inte alltid det lättaste. En del av deltagarna kan ha en liten bakgrund som dansare men ändå inte lyckas ta sig igenom rutan och in i det svenska folkets hjärtan. Medan andra deltagare som inte alls kan dansa kan hålla sig kvar mycket längre av olika anledningar.

Rent statistiskt sett är det faktiskt både idrottsmän/kvinnor samt svenska artister som har vunnit tävlingen flest gånger, hela 6 gånger var. De övriga åren har segern tagits hem av till exempel en TV-kock, en programledare och en låtskrivare. Bland tvåorna är det en salig blandning av TV-personligheter, skådisar och artister.

Rolig fakta om Let’s Dance

Vissa av proffsdansarna i programmet har varit med väldigt länge. Ta till exempel Tobias Karlsson som varit med i hela 10 av 11 säsonger och även vunnit ett år (2008) när han och hans kändis TV-kocken Tina Nordström kammade hem segern.

Det har också kommit och gått programledare för Let´s Dance. Idag består duon av det gamla radarparet Tilde Paula Eby och David Helleinus, som faktiskt jobbat ihop i över 20 år. De började på 90-talet tillsammans på TV4 som då behövde två unga charmiga programledare att leda Fredagspuls som det hette då.

Var och när är Let’s Dance 2020?

Let´s Dance sänds varje fredagskväll kl 20.00 under en period från slutet av mars till slutet av maj. Programmet spelas in i TV4-huset i Stockholm och sänds live varje fredag. I veckan som går mellan varje live sändning tränar kändisarna med sina proffsdansare.

Vanliga frågor inför Let’s Dance 2020

Nedan följer frågor som vi ofta får av bettingpolarna kring Let’s Dance.

Kommer ni dela med er av speltips i år igen?

Förra året korrade vi Kristin Kaspersen som vinnare och placerade våra odds på henne redan vecka fyra.
Vi kommer förstås dela med oss av speltips inför Let’s Dance 2020 också.

Var hittar jag de bästa oddsen inför Let’s Dance 2020?

För att hitta de bästa oddsen för Let´s Dance kan du göra en sökning på nätet efter bästa odds Lets´s Dance. Den finns flera sajter som samlar alla de bästa bettingsidorna på nätet. På så vis blir det lättare att jämföra.

Var kan jag köpa en biljett till Let’s Dance 2020?

Om du vill se tävlingen live på plats en fredag kan du köpa biljett på TV4:s hemsida. Men var ute i god tid eftersom det inte finns så många platser och de är ganska populära.

Vad kostar en biljett till Let’s Dance?

Förra året gick en biljett på 200 kr. Priset för en biljett kan du hitta på TV4:s hemsida när det är dags att börja boka inför våren 2020.

När börjar Let’s Dance 2020?

Nästa Let´s Dance kör igång i slutet av mars 2020. Exakt datum är inte satt ännu.

Kan man live streama Let’s Dance?

Självklart kan du live streama Let´s Dance. Detta gör du genom att skapa ett konto hos TV4 Play. När live sändningen sedan startar är det bara att klicka på ikonen för Let´s Dance och börja titta. Du kan även titta på gamla avsnitt från samma säsong där.