Hem speltips underhallning-specialer lets-dance

Let´s Dance 2020 – odds,tips & dans

På lördag är det dags för den stora Lets Dance finalen 2020. Blir det Sussie eller John Lundvik som kommer kunna kora sig vinnare av Let´s Dance 2020?Vi har använt oss av Let´s Dance odds från Unibet och Sponsorerna av Lets Dance Leo Vegas i texten.

Lets Dance vinnarodds – uppdaterat 28/5

  • John Lundvik – 1,90
  • Sussie Eriksson – 1,90

Vilka är kvar i årets Let’s Dance?

I början var det 10 par som skulle göra upp om vinsten av Let´s Dance 2020. Denna säsong har vi redan fått se några kära ansikten lämna tävlingen – du kan läsa om de lite längre ner i artikeln. Om du nu undrar vilka som är kvar i Let’s Dance 2020 – kolla in här!

Sussie Eriksson, 57 – Svensk komiker som för tillfället är aktuell som den otroligt naiva Sol-Britt i tv-serien Ack Värmland. Dansar tillsammans med Kalle Sterner

John Lundqvist, 37 – Sångare med en tidigare karriär som friidrottare. Dansar tillsammans med Linn Hegdal

Let’s Dance – Inför finalen

Efter att Anders ”Taco” Svensson fallit på mållinjen i semifinalen är det nu dags för de två återstående deltagarna Sussie Eriksson och John Lundvik att göra upp i Let’s Dance finalen 2020. Efter semifinalen sa Tony Irving – den berömda jurymedlemmen – att han trodde på en jämn final. Dock så höll han skådespelerskan som något av en favorit. Men mycket kan hända och det är ovisst om vem som vinner den berömda glasskon. På fredag har vi svaret! 

Så är finalen uppbyggd

Såväl Sussie som John kommer att få dansa tre danser var under fredagens final. Det blir två danser från tidigare samt ett shownummer. Juryn ger som vanligt poäng på de olika danserna men det är framförallt tv-tittarna som röstar fram vinnaren av Let’s Dance 2020.

I tillägg får vi också ett kärt återbesök från programmets tidigare deltagare. Det har varit en speciell säsong med avhopp samt inspelningar utan publik på grund av coronaviruset. Därför är det glädjande att få se de olika deltagarna tillbaka på dansgolvet. Även läkaren Mikael Sandström – som lämnade tävlingen för att rycka in i vården – kommer finnas på plats.

Vem vinner Let’s Dance 2020?

Som Tony sa kommer det bli en mycket jämn final mellan två duktiga dansare. Vi tror dock att det blir artisten och melodifestivalvinnaren John Lundvik som kammar hem det. Även om Sussie Eriksson gjort en imponerande resa och enligt vissa är favorit tror vi att John Lundvik är något mer folkkär. Finalen brukar locka nya tittare och dessa tror vi kommer rösta på John då de känner till honom bättre. 

Du kan streama Let’s Dance på TV4 Play eller TV4! 

Jan Björklunds sista dans

Veckofinalen i Let’s Dance avslutades nyss och den person som fick lämna tävlingen var Jan Björklund på grund av han fick för få röster. Nu väntar vi spänt inför näst veckans Lets Dance veckofinal – vem åker ut och vilka kommer närmare den stora finalen i Let’s Dance – vi håller er uppdaterad!

Parnevik fick lämna Let’s Dance

I senaste Let’s Dance veckofinalen fin Penny Parnevik lämna tävling då hon fick lägst poäng av juryn. Nu är det bara 5 danspar kvar i Lets dance 2020 – vilket innebär att vi närmar oss finalen! Vem har du som favoit att vinna Let’s Dance och har du passat på att lägga ett bet på ditt favorit danspar? Om inte rekommenderar vi dig att kolla in odds på Let’s Dance hos Unibet och lägga ett spel på din favorit!

Inför veckofinalen vecka 19

På lördag är det dags för ännu en veckofinal i Let´s Dance 2020 – i vanlig ordning så har Jon Lundvik störst chans att hålla sig kvar om man kollar till Lets Dance oddsen – den som i sin tur har störst risk att åka ur är denna vecka Jan Björklund. Vi tror att kampen kommer står mellan Björklund och Sussie Eriksson – som lyckades hålla sig kvar efter att ha hängt lös förra veckan.

Alice åkte ur och vi närmar oss finalen

Ytterligare en vecka i Lets Dance 2020 är avslutad och denna gång fick vi se Alice lämna. Hon fick tyvärr inte tillräckligt med poäng av Lets Dance juyrn och tror att det kan ha påverkat publikens val. Ett fint stöd hade hon via sin far som fanns med på en länk – hennes far jobbar med den kris vi befinner oss i -så all heder åt honom. På lördag är det dags för nästa veckofinal i Let’s dance 2020 – vem åker ut och vilka stannar kvar och får dansa vidare?

Äntligen är Let’s Dance 2020 tillbaka! Med ett kaos

Efter ett två veckors långt uppehåll var Let’s Danne äntligen tillbaka under fredagen. Det blev minst sagt ett dramatiskt avsnitt där det uppstod stor förvirring och resultatkaos, något som fick den store profilen Tony Irving att rasa.

– Jag är helt chockad och skitförbannad, sa han efter programmet. 

Andreas Lundstedt fick lämna efter kaos

Två par väntade på sina resultat i form av Alice och Hugo samt Andreas och Tobias. Programledaren David Hellenius sa först att det var Alice och Hugo som skulle lämna programmet men därefter ändrade han sig och sa att Andreas och Tobias skulle lämna. Till sist stod det klart att det faktiskt var Andreas och Tobias som blivit utslagna.

Fem deltagare är redan borta

Trots att det bara gått två veckor (exklusive pausen på två veckor” är redan fyra deltagare borta från startfältet. På grund av rådande omständigheter har Siw Malmkvist och Anders Jansson redan fallit bort. Det gäller även Mikael ”Soldoktorn” Sandström som inte kunde motivera sig själv att dansa i tv som infektionsläkare. Dessutom har Bathina Philipson redan fått lämna men det var på grund av hennes prestation.

Odds på vinnare av Let’s Dance 2020

Sex deltagare återstår av tävlingen i form av Alice Stenlof, John Lundvik, Sussie Eriksson, Anders ”Taco” Svensson, Penny Parnevik och Jan Björklund. Något av en ledarduon har bildat favoritskap samtidigt som Jan Björklund kan få det tufft att vara kvar en vecka till.

En ovanlig fredags final i Let´s Dance

På grund av rådande situation var det ingen vanligt avsnitt som visades av Let’s Dance i fredags. Bland annat var Anders Jansson sjukdom en av anledningarna att tittarna istället fick se artister uppträda istället för årets danspar. Fredagens program har fått mycket beröm och det var imponerande av TV4 att med så kort varsel lösa ett alternativ när tävlingen inte kunde arrangeras som planerat. 

”Soldoktorn” har hoppat av

Mikael ”Soldoktorn” Sandström har valt att hoppa av sin medverkan i tävlingen. Han känner att hans insatser behövs mer i sjukvården just nu och att det därför inte känns rätt att dansa i tv just nu. Intensivvårdsläkaren hade tagit tjänstledigt för att medverka i Let’s Dance men har nu alltså valt att återgå till sitt läkarjobb på grund av rådande omständigheter. 

Vad händer med återstående program? 

Trots succén med det alternativa Let’s Dance är det osäkert på hur det blir i framtiden. Kommer TV4 att lägga ner säsongen eller försöker man fortgå som planerat? Det råder osäkerhet kring vad det blir för beslut men i skrivande stund finns det inga odds tillgängliga och det är mycket som talar på att säsongen ställs in. Trots att ingen eliminering inträffat en har redan två deltagare försvunnit från startfältet. Siw Malmqvist avhopp skedde redan innan tävlingen drog igång och nu är ”Soldoktorn” också borta från tävlingen. Vi får helt enkelt invänta besked från Tv4 och se vad som händer med Let’s Dance 2020. Vi håller er uppdaterade!

Första omgång av säsong 15 avklarat!

Let’s Dance 2020 är i full gång efter den sprudlande premiären förra fredagen. Efter första avsnittet var det Alice Stenlöf som fick flest röster och oddsen på henne som segrare har sjunkit dramatiskt efter detta. Dock är det Andreas Lundstedt som är favorit till segern. Lundstedt – som var en av medlemmarna i gruppen Alcazar – dansar med Tobias Bader och är det första samkönade dansparet i tävlingens historia. 

Enligt oddsen blir det Penny Parnevik som får lämna som första deltagare då ingen åkte ur premiäravsnittet. Hon var den som låg sämst till efter första avsnittet när juryns och tittarnas röster var räknade. Penny Parnevik känns som en person som går hem hos den yngre ”reality-kompatibla” publiken. Let’s Dance har inte direkt en medelålder på 16 år och därför tror vi att hon får det tufft att hålla sig kvar i tävlingen. Parnevik är med största sannolikhet deltagaren som får lämna programmet efter fredagens avsnitt. 

Lundstedt & Bader tittarnas favoriter

När tittarna väl hade fått säga sitt var det Andreas Lundstedt och Viktor Bader som toppade poängligan . och det är också dessa som var förhandstippade som favoriter redan innan starten. Även efter premiären ligger dessa fortsatt som favoriter, och hos Unibet får vi just nu oddsen 2.00 på dessa. Det är ett ganska fint försprång till tvåan Alice Stenlöf, vilken just nu kommer in på oddsen 5.50.  Även om dansparet var favoriter så åkte de tyvärr ut ur Let´s Dance 2020 veckofinal lördag 25/4.

Ingen Siw och ingen publik

Tyvärr så fick vi redan innan säsongen av Lets Dance se den folkkära artisten Siw Malmkivst att lämna återbud på grund av de oroligheter som råder just nu. Vi hoppas självklart att vi får se Siw dansa loss i Lets Dance 2021. Ytterligare en tråkig nyhet är att Let´s Dance detta år tillsvidare får köras utan publik. Du kan självklart fortfarande följa programmet på TV 4 och vad passar inte bättre än att sätta lite extra spänning genom att lägga spela på Let´s Dance 2022 hos de stolta sponsorerna Leo Vegas.

Vem har bäst odds på Lets´Dance 2020?

Om man tänkt betta på Let´s Dance för att ytterligare förhöja spänningen i showen, så är både John Lundqvist och Sussie Eriksson favoriter till segern – och bägge ges hos Unibet just nu oddsen 2.25 respektive 3.50.. De har ett någorlunda hyfsat avstånd till nästa favorit till segern, vilken är Penny Parnevik som ges oddsen 6.00

Vilka har fått lämna Let’s Dance?

  • Mikael Sandström, 62 – Läkare och Tv-profil. Mest känd för sitt deltagande som läkare i nyhetsmorgon, där han bland annat levererat flera olika faktafel, samt alltid levererar ett otroligt brunbränt ansikte. Alla mormödrars drömman. Dansar tillsammans med Malin Watson.
  • Alice Stenlöf, 23 – Influencer som är mest känd för den podd hon och Bianca Ingrosso driver tillsammans. Dansar ihop med Hugo Gustafsson.
  • Bathina Philipson, 41 – Väderpresentatör som tidigare arbetat på Tv3. Dansar tillsammans med Marc Christensen. 
  • Andreas Lundstedt, 47 – Artist, och medlem i Alcazar. Den förste homosexuella personen i Let’s Dance Sverige, som dansar med en person av samma kön. I detta fall Tobias Bader.
  • Anders Jansson, 52 – Komiker som bland annat är känd för sin huvudroll i Morgan Pålsson Världsreporter, samt som den fantastiska Tiffany i Hipp Hipp. Danspartner till Jasmine Tacáks. 
  • Penny Parnevik, 23 – Influencer. Mest känd för sitt deltagande i tv-serien om familjen Parnevik. Dansar tillsammans med Jacob Persson.
  • Jan Björklund, 57 – Tidigare partiledare för Liberalerna. Dansar tillsammans med Cecilia Ehrling.
  • Anders Svensson, 43 – Tidigare fotbollsspelare i bland annat IF Elfsborg. Mest känd som Taco Anders – och för 2013 års i Sverige mest googlade fråga, vilken var ”Varför taco Anders”. Dansar tillsammans med Maria Zimmermann.

Vilka bli programledare i Lets Dance 2020?

Något annat som också hemlighålls är vilka programledare som kommer att leda årets omgång av tävlingen. Ända sedan starten har David Hellenius varit ett givet kort – och vi hoppas så klart att få se hans sympatiska nuna i år igen. Men vem som blir hans andra hälft är svårt att sia om. Kanske blir det samma som förra året – Tilde de Paula. Tilde och David var iallafall en mycket härlig kombination, som fick idel goda ord från det svenska folket under förra årets omgång av Let’s Dance – och varför bryta ett vinnande koncept, tänker vi. 

När är Lets Dance finalen?

Lets Dance 202 har inte ens börjat men folk funderar nog ändå – när hålls finalen i Lets Dance? Det kommer att sändas den 29 e Maj, passa på att lägga era spel på din favorit danspar och ha chansen att vinna lite samtidigt som du tittar på underhållning när den är som bäst.

Spelbolag med Lets Dance odds

Nu när startfältet är klart så har bettinbolagen börjat erbjuda höga odds på Lets Dance 2020. Kanske du har en magkänsla som säger att just den kändisen kommer att komma som en underdog och vinna hela Let´s Dance 2020? I texten har vi använt oss av Leo Vegas och Unibet att hitta fina odds på Lets Dance 2020.

Senaste höjdpunkter i Let’s Dance

2019 års vinnare av programmet blev ingen mindre än Kristin Kaspersen och hennes danspartner Calle Sterner. Kristin fick lovord av juryn och tittarna ända från starten av programmet och har väl kanske showen i blodet i och med att hon är dotter till allas vår älskade Lill-Babs (Barbro Svensson) som inte längre finns i livet. Kristin hyllade också sin mamma i en känslomässig vals under det avsnittet då alla deltagare fick välja någon att dedikera kvällens dans till.

Finalen blev dock en sprakande show och duell mellan Sveriges skidskyttedrottning Magdalena Forsberg samt hennes danspartner Tobias Karlsson och Kristin Kaspersen och Calle Sterner. Kristin och Calle gick segrande ur striden med både flest tittarröster och juryröster, och årets Let´s Dance drottning blev äntligen korad efter flera slitsamma veckor för de orutinerade kändisdansarna.

Kort sammanfattning av Let´s Dance 2019

Säsongen började med 11 stycken nya, nervösa och förväntansfulla kändisar som äntrade scenen i slutet på mars månad 2019. Med i tävlingen fanns från början Leo Mendez, Magdalena Forsberg, Dane Ekborg, Kristin Kaspersen, Robin Bengtsson, LaGayla Fraizer, Freddie Svensson, Thomas Ravelli, Sanna Lundell, Lance Hedman Graaf och Linnéa Claesson.

Många av deltagarna gick ut starkt i början men alla lyckades såklart inte att hålla sig kvar i tävlingen. I slutändan fanns det fyra par kvar och Lance Hedman Graaf med sin danspartner Linn Hegdal blev till slut trea, och finalen visade sig skulle bestå av Magdalena och Kristin där Kristin gick vinnande ur kampen.

Let´s Dance historia

Det svenska underhållningsprogrammet Let´s Dance kommer ursprungligen från ett brittiskt TV-program på BBC vid namn Strictly Come Dancing. I Sverige började programmet att sändas år 2006 på TV4 och har hängt med sedan dess.

Sedan starten har en stor del av Sveriges kändiselit deltagit i programmet under olika säsonger och några av vinnarna är till exempel Måns Zelmerlöw, Martin Lidberg, Jessica Andersson, Benjamin Ingrosso, Ingemar Stenmark och Jon Henrik Fjällgren.

Bänka dig framför tv:n på fredagskvällarna inför Let´s Dance

Programmet sänds alltid varje fredagskväll på TV4 under den här perioden som underhållning för det svenska folket, som även kan ringa in för att påverka vem som får stanna kvar och vem som får lämna varje fredag. Bedömningen sker också med hjälp av en professionell jury som består av framgångsrika och kända dansare som till exempel Tony Iriving och Dermot Clemenger. De kan ge dansarna poäng mellan 1-10 där 10 är bäst. Sedan kompletteras detta med tittarnas röster för att få fram vem som måste lämna tävlingen.

Statistik att ha koll på inför Let’s Dance

Att gissa vem som ska vinna Let´s Dance varje år är inte alltid det lättaste. En del av deltagarna kan ha en liten bakgrund som dansare men ändå inte lyckas ta sig igenom rutan och in i det svenska folkets hjärtan. Medan andra deltagare som inte alls kan dansa kan hålla sig kvar mycket längre av olika anledningar.

Rent statistiskt sett är det faktiskt både idrottsmän/kvinnor samt svenska artister som har vunnit tävlingen flest gånger, hela 6 gånger var. De övriga åren har segern tagits hem av till exempel en TV-kock, en programledare och en låtskrivare. Bland tvåorna är det en salig blandning av TV-personligheter, skådisar och artister.

Rolig fakta om Let’s Dance

Vissa av proffsdansarna i programmet har varit med väldigt länge. Ta till exempel Tobias Karlsson som varit med i hela 10 av 11 säsonger och även vunnit ett år (2008) när han och hans kändis TV-kocken Tina Nordström kammade hem segern.

Det har också kommit och gått programledare för Let´s Dance. Idag består duon av det gamla radarparet Tilde Paula Eby och David Helleinus, som faktiskt jobbat ihop i över 20 år. De började på 90-talet tillsammans på TV4 som då behövde två unga charmiga programledare att leda Fredagspuls som det hette då.

Var och när är Let’s Dance 2020?

Let´s Dance sänds varje fredagskväll kl 20.00 under en period från slutet av mars till slutet av maj. Programmet spelas in i TV4-huset i Stockholm och sänds live varje fredag. I veckan som går mellan varje live sändning tränar kändisarna med sina proffsdansare.

Lets Dance 2020

Spela på din favorit hos Unibet

FAQ inför Lets Dance 2020

Härhar vi samlat ihop vanliga frågor & svar inför Lets Dance

🔎Kommer ni dela med er av speltips i år igen?


Förra året korrade vi Kristin Kaspersen som vinnare och placerade våra odds på henne redan vecka fyra.
Vi kommer förstås dela med oss av speltips inför Let’s Dance 2020 också.

🔎Vilka spelbolag har bäst odds på Let Dance?


Det är svårt att säga, men i vanliga fall brukar bland annat Unibet, Betsson och Leo Vegas erbjuder bra odds på Lets Dance, låt oss se om det gäller även för Let´s Dance 2020.

🔎 Kan jag bett på Let Dance?


Många svenska spelbolag brukar komma ut med Lets Dance odds när man vet vilka som kommer vara med i tävling. Håll utkik här på vår sida då vi uppdaterar den med spelbolag med odds på Lets Dance

🔎Var kan jag köpa en biljett till Let’s Dance 2020?


Om du vill se tävlingen live på plats en fredag kan du köpa biljett på TV4:s hemsida. Men var ute i god tid eftersom det inte finns så många platser och de är ganska populära.

🔎 Hur mycket kostar biljetten till Let´s Dance 2020?


Förra året gick en biljett på 200 kr. Priset för en biljett kan du hitta på TV4:s hemsida när det är dags att börja boka inför våren 2020. Vi tippar på att biljettpriserna lär ligga på liknade summor inför Let´s Dance 2020.

🔎 När börjar Lets Dance 2020?


Nästa Let´s Dance kör igång i slutet av mars 2020. Exakt datum är inte satt ännu, men så fort datumet är satt för starten av Let´s Dance 2020 kommer vi uppdatera dig med det här!

🔎Kan man live streama Let’s Dance?


Självklart kan du live streama Let´s Dance. Detta gör du genom att skapa ett konto hos TV4 Play. När live sändningen sedan startar är det bara att klicka på ikonen för Let´s Dance och börja titta. Du kan även titta på gamla avsnitt från samma säsong där.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se