Hem speltips underhallning-specialer eurovision

Odds Eurovision – Vem vinner Eurovision Song Contest 2021?

Som tur var har Tusse redan kvalat. Voices stod ut och lämnade ingen oberörd, vilket vi kan se om vi kikar närmare på Eurovision oddsen. I dagsläget ger de Tusse 1.4% för vinst i årets Eurovision. En annan favorit är Italiens bidrag, som har närmare 30% att ta hem vinsten. Nåväl, inget är satt i sten och många överraskningar väntar än. Såhär ser nuvarande Eurovision Odds ut:

SlutplaceringEurovision odds
Italien3.30
Frankrike4.25
Malta7.50
Schweiz8.50
Ukraina11.00
Finland15.00
Island15.00
Bulgarien18.00
Cypern51.00
Portugal51.00
San Marino51.00
Sverige67.00
Litauen81.00
Grekland101.0
Norge101.0
Ryssland101.0
Azerbajdzjan251.0
Belgien251.0
Israel251.0
Serbien251.0
Moldavien501.0
Albanien501.0
Nederländerna501.0
Spanien501.0
Storbritannien501.0
Tyskland501.0

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Enligt oddsbolagen blir det Italien som vinner årets omgång av Eurovision Song Contest. Dessa har de absolut lägsta oddsen, följt av Frankrike och därefter Malta på tredjeplats.

Speltips: Två länder som vi tycker det är värt att lägga ett spel på är Frankrike och Schweiz. Båda nationernas låtar är väldigt catchy och har massor av likes på YouTube. Dessutom ligger båda i toppen när folk fått röstat på sina favoritframträdanden.

Vårat tips är att du placerar ett each-way spel på Schweiz men betta på Frankrike som en rak vinnare.

Vi hoppas såklart på att Sveriges bidrag ska klättra lite till på listan – allra helst till den åtråvärda förstaplatsen. Något som talar för att det faktiskt är möjligt, är det faktum att Tusse har en väldigt tv-vänlig personlighet. Han tar sig lätt genom rutan och når fram till lyssnaren – och han är dessutom en riktig flickfavorit. Vi håller varenda tumme stenhårt för Tusse – och hoppas därmed att det blir i Sverige som Eurovision Song Contest arrangeras nästa år.

När, var och hur sänds Eurovision 2021?

En av de kanske viktigaste sakerna att hålla koll på när det gäller Eurovision Song Contest 2021 är såklart när det sänds. I år ser det ju lite annorlunda ut än vanligt, eftersom förra årets upplaga av Eurovision blev inställd på grund av den pandemi vi fortfarande dras med. Det innebär att det inte finns något värdland från 2020 års tävling – istället är det Nederländerna som vann 2019 års omgång av Eurovision som kommer arrangera tävlingen i år. Det kommer vara i Rotterdam som tävlingarna hålls och i vanlig ordning är det två semifinaler och därefter en stor final innan årets vinnare av Eurovision 2021 koras. Du kan såklart betta på vilket land som du tror kommer stå som vinnare av Eurovision Song Contest 2021 redan nu. Just nu får du dessutom fina ESC odds – om du vill ha bra odds är ett tips att vara ute i så god tid som möjligt med att betta på Eurovision 2021 odds. Ju tidigare betting – ju bättre odds.

De två semifinalerna kommer gå av stapeln den 18 och 20 maj och Sverige och Tusse tävlar i den första av dessa deltävlingar (se Tusse odds Här). Det är 17 länder som tävlar i varje deltävling, och av dessa kommer totalt 20 bidrag gå vidare till självaste finalen. Det är 10 bidrag från varje deltävling som går vidare. Vi håller såklart tummarna för att Tusse blir ett av bidragen!

I finalen är det redan sex bidrag som är klara. Dessa har kvalat in till en omedelbar finalplats via den upplaga av Eurovision Song Contest som hölls i 2019.

Den 22 maj är det alltså dags för den stora finalen i tävlingen. Det är då vinnarnas vinnare koras – och vi är så himla spända på att se hur det går för Tusse och Sverige.

Såhär skriver Eurovision Song Contest själva, via sitt Twitterkonto på just Twitter, angående årets omgång av Eurovision (fritt översatt från engelska): “Vi lovade er Eurovision nästa år, och ni kommer också att få Eurovision nästa år. För att säkerställa att alla länder kan delta i ESC2021 kommer artisterna få förinspela sitt uppträdande på ett så kallat “live on tape”. Dessa inspelningar kan därefter användas i eventet så att de olika artisterna inte behöver åka till Rotterdam ifall de inte har möjlighet till detta.

Tusse i Eurovision

Att Tusse har varit storfavorit i årets omgång av Melodifestivalen råder det inga som helst tvivel om. Frågan är om hans bidrag är lika motståndskraftigt i Eurovision 2021 – det är många starka bidrag som är med och tävlar i år. Med tanke på att Sveriges bidrag just nu ligger delad trea tillsammans med Frankrike hos bettingbolagen, törs vi nog påstå att en vinst inte alls är helt omöjlig. Vi tror på Tusse, bettingbolagen tror på Tusse – nu hoppas vi bara att de andra deltagande länderna också tror på Tusse. Det vore onekligen kul att få arrangera Eurovision Song Contest i Sverige 2022 – det var trots allt ett tag sedan sist nu.

Tusse tävlar som sagt i den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2021 – och han tävlar dessutom i det första startfältet. Det innebär att vi inte behöver vänta särskilt länge på att få se vår nyfunna favoritartist.

Tusse har inte bara en vinst i Melodifestivalen i ryggen – han har också vunnit hela Idol. Det innebär att nästa naturliga steg att vinna är Eurovision Song Contest 2021. Tusse – vi tror på dig! Och vi hejar på dig.

Betta på Tusse som vinnare hos Unibet

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Betta på Eurovision Odds

Precis som vanligt kommer du kunna betta på Eurovision Odds. Detta är ett solklart måste för alla schlagerälskare som vill ta spänningen i tävlingen till nästa nivå. Vilka spelbolag som kommer erbjuda Eurovision Odds i år är ännu inte helt klart. Det brukar dock vara ett populärt arrangemang även bland bettingbolagen, så med största sannolikhet kommer vi kunna ta del av några riktigt fina Eurovision odds även i år. Vi kommer i vanlig ordning att ha koll på bästa betting odds för dig som vill betta på Eurovision – så håll dig gärna uppdaterad på vår sida om du vill ta del av de bästa Eurovision betting odds.

För att se om just ditt favoritcasino erbjuder odds på Eurovision 2021 kan du ofta gå in i sökfunktionen i sportsbook och skriva in ‘Eurovision’. Om några odds erbjuds på arrangemanget brukar detta då komma upp. Det går också att klicka dig runt bland de olika bettingalternativen i menyn för att se om du hittar någon marknad för betting på Eurovision 2021 där. Vanligtvis brukar dessa marknader ligga under ‘Specialer’ i sportsbook.

Som regel brukar det vara rena vinnarspel som går att betta på när det gäller Eurovision odds. Framförallt handlar det om vem som kammar hem hela vinsten i tävlingen, men det kan ibland också erbjudas spel på vilka länder som går vidare från de olika semifinalerna. Men du som tänkt betta på Eurovision – kom ihåg vad vi har sagt gällande tidiga odds. Early bird catches the worm så att säga.

Om du inte har bettat tidigare och du känner dig osäker på hur det går till, så kan vi trösta dig med att det inte alls brukar vara särskilt svårt att betta hos de olika bolagen. Många av dessa har nämligen fina manualer som spelarna kan ta del av för att lära sig mer om bettandets fina värld – eller kort och gott hur tusan man gör när man vill spela på något i sportsbook.

Lycka till med dina spel – och kom ihåg att spela ansvarsfullt.

Hur spelar man på Eurovision 2021?

För att kunna spela på betting Eurovision 2021 hos Unibet krävs det först och främst att du har ett spelkonto på sidan.

Såhär gör du:

 • Gå in på Unibet här, och skapa ett konto vi länken här.
 • Gå till odds, och skriv in Eurovision i sökfältet
 • Välj den deltagare som du vill betta på
 • Håll tummarna för att folket tycker som dig, och röstar fram din deltagare till vinst

Intressanta fakta om årets Eurovision

 • Eftersom ingen omgång av Eurovision Song Contest hölls i 2020 innebar det att de artister som kvalat till denna tävling inte fick chansen att tävla mot varandra. På grund av detta var det uppe som förslag att varje land skulle få välja själva om de ville skicka 2020 års bidrag eller 2021 års bidrag till den stora finalen i Rotterdam. Efter diskussioner meddelades dock att ett sådant förfarande skulle strida mot Eurovisions regler. Därför tillåts bara de vinnande bidragen från 2021 för varje land delta i tävlingen.
 • Kazakstan och Kosovo var spekulanter på att delta i årets omgång av Eurovision Song Contest. Efter diskussioner inom EBU bestämdes dock att inget av dessa länder kommer inbjudas till att delta i Eurovision Song Contest 2021.
 • Armenien skulle egentligen ha varit med i årets omgång av Eurovision, men beslutade sig istället för att dra sig ut tävlingen. Detta beror på att att landet har svårt att få ihop det kapital som krävs för att delta.
 • Inte heller Luxemburg deltar, men detta beror istället på att deras tv-kanal inte har de ekonomiska resurserna för detta.
 • Ungern skulle först vara med i Eurovision 2021, men har nu dragit sig ur, eller inte tillåtits vara med. Ingen vet riktigt varför inte Ungern är med i år.
 • I år kommer det vara tillåtet att förinspela hela eller delar av det bidrag som ska framföras. Om man inte vill spela in hela bidraget på förhand kan man till exempel låta bakgrundssångarna spelas in. Syftet med detta är naturligtvis att minska storleken på resesällskapen. Reglerna kring inspelningarna är relativt stränga och kräver att bidragen ska vara så lika ett originaluppträdande i Rotterdam som möjligt.
 • Cyperns bidrag har hamnat i blåsväder på hemmaplan. Anledningen till detta är en rad i texten som handlar om att sångaren blivit kär och givit sitt hjärta till djävulen. Kontroverserna kring bidraget handlar om att över 11 000 kristna skrivit under en protestlista där de kräver att bidraget ska strykas från Eurovision 2021. Detta är dock inte aktuellt och låten och dess sångare har fullt stöd från den Cypriotiska regeringen.

Vad händer om Australien eller Israel vinner Eurovision 2021?

Man skulle ju kunna tro att Eurovision Song Contest endast är för länder inom Europa – det är ju liksom det hela namnet på tävlingen anspelar på. Så är dock inte fallet – det finns nämligen även deltagande länder som inte kommer från Europa. Du kanske inte har tänkt på det förut, men både Australien och Israel deltar i årets omgång av Eurovision Song Contest – och de har också deltagit flera gånger under tidigare år.

Det finns nämligen ingenting som hindrar icke europeiska länder att delta i Eurovision – men för att kunna delta måste de då bli inbjudna till tävlingen. Däremot får inte tävlingen hållas utanför Europas gränser. Det innebär att om Australien eller Israel skulle vinna Eurovision Song Contest 2021 så skulle de få arrangera nästa års omgång av tävlingen tillsammans med något annat europeiskt land. Vilket land detta skulle vara är inte uppgjort på förhand utan avgörs i så fall efter att vinsten är säkrad. Med tanke på att Australien just nu ligger sämst till när det gäller Eurovision Odds, känns ett sådant samarbete i dagsläget ganska avlägset. Man ska dock aldrig säga aldrig – tävlingen är inte över förrän sista rösten är räknad och Australien kanske skrällar totalt och vinner hela faderallan. Vi hejar ju såklart på Tusse vi. 

Vem vann Eurovision 2020?

Eurovision 2020 var nog det absolut största antiklimax någonsin för oss schlagerfantaster. Efter att The Mamas vunnit den svenska Melodifestivalen kände vi att vi ändå hade relativt goda chanser till att gå hem som segrare av Eurovision 2020. Så kom det en världspandemi och plötsligt visade det sig att det inte skulle bli någon upplaga av Eurovision Song Contest 2020. Vi vet inte om det var vi eller The Mamas som var mest besvikna – troligen är det dött lopp. Reglerna var ju dock likadana för alla bidrag, men vi känner verkligen med alla ypperliga bidrag som aldrig fick chansen att ställas mot varandra i en rafflande omgång av Eurovision 2020. Det var ju också tal på att dessa bidrag istället skulle få chansen att tävla i år, som en slags kompensation. Detta stannade dock vid endast prat, eftersom de ledande i Eurovision utrett frågan och kommit fram till att det inte är enligt Eurovision song contests regler att låta dessa delta. Det är därför istället 2021 års vinnande bidrag i de respektive ländernas Melodifestivaler som kommer att delta i Eurovision 2021.

Bäst Spelbolag för Eurovision

Spelbolagen nedan har högst odds för Eurovision Song Contest och vi tycker därför att dessa är bäst för betting på Eurovision. Alla dessa spelbolag innehar förstås en svensk spellicens vilket innebär att alla våra vinster är helt skattefria.

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
100 kr bonus
 • 100 kr
 • Omsättningskrav: x 8
 • Minsta odds 1.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100 kr bonus
 • 100 kr bonus
 • Omsättningskrav: Insättning + Bonus x1
 • Minsta odds 1.70
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Freebet värt 100 kr!
 • Freebet
 • Omsättningsfri
 • Lägsta odds 1,80
18+ | Regler & Villkor gäller | LOGGA IN (om du är ny hos Mr Green) SKAPA ETT KONTO GRATIS | Välj Odds Välkomstbonus | VÄLJ ATT DELTA för att hämta din Välkomstbonus | Gör din första insättning på minst 200 kr för att aktivera | Omsätt din insättning för att få 1 Free Bet värt 100kr | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% till 100 kr
 • 100% upp till 100 kr
 • Enormt sportbetting utbud
 • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% till 100 kr
 • 100% upp till 100 kr
 • Omsättningskrav: x1
 • Min. insättning 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Upp till 1250 kr i spelkrediter
 • 1250 kr i spelkrediter!
 • Minsta odds 1.2
 • Störst live stream
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Alla bidrag till Eurovision 2021

Nedan går vi igenom alla deltagare i Eurovision Song Contest 2021 tillsammans med vilken låt de bidrar med.

LandDeltagareBidrag
AlbanienAnxhela PeristeriKarma
AustralienMontaigneTechnicolour
ÖsterrikeVincent BuenoAmen
AzerbaijanSamira EfendiMata Hari
VitrysslandGalasy ZMestaNo song yet
BelgienHooverphonicThe Wrong Place
BulgarienVICTORIAGrowing Up Is Getting Old
KroatienAlbinaTick-Tock
CypernElena TsagrinouEl Diablo
TjeckienBenny CristoOmaga
DanmarkFyr Og FlammeØve Os På Hinanden
EstlandUku SuvisteThe Lucky One
FinnlandBlind ChannelDark Side
FrankrikeBarbara PraviVoilà
GeorgienTornike KipianiYou
TysklandJendrikI Don’t Feel Hate
GreklandStefaniaLast Dance
IslandDaði & Gagnamagnið10 Years
IrlandLesley RoyMAPS
IsraelEden AleneSet Me Free
ItalienMåneskinZitti E Buoni
LettlandSamanta TinaThe Moon Is Rising
LitauenTHE ROOPDiscoteque
MaltaDestinyJe Me Casse
MoldovaNatalia GordienkoSUGAR
NordmakedonienVasilHere I Stand
NederländernaJeangu MacrooyBirth Of A New Age
NorgeTIXFallen Angel
PolenRAFALThe Ride
PortugalThe Black MambaLove Is On My Side
RomanienRoxenAmnesia
RysslandManizhaRussian Women
San MarinoSenhitAdrenalina
SerbienHurricaneLoco Loco
SlovenienAna SokličAmen
SpanienBlas CantóVoy A Quedarme
SverigeTusseVoices
SchweizGjon’s TearsTout l’Univers
UkrainaGo_AShum
StorbrittanienJames NewmanEmbers

Allt du behöver veta om Eurovision

Eurovision är en europeisk årlig musiktävling och världens längst pågående musiktävling, med sina 65 år på nacken. Bortsett från detta år har totalt 1564 bidrag skickats till Eurovision från alla delar av Europa och på senare år länder från andra delar av världen. Australien har fått delta i Eurovision Song Contest sedan 2015 och har gått till finalen varje gång sedan dess. Sedan år 2002 har även slogans för tävlingen tillkommit, det enda undantaget är år 2009. Sloganen för Eurovision 2021 är ”Open Up”.

Eurovision Song Contests Historia

Eurovision Song Contest är en europeisk musitävling som pågått sedan dem 24:e maj 1956. Den första tävlingen hölls i Lugano i södra Schweiz. Eurovision Song Contest bildades av EBU för att stärka den europeiska sammanhållningen och bygga en europeisk identitet.  Fram till Sovjetunionens splittring var antalet deltagande länder i snitt 25. När Östeuropa började annama sin europeiska identitet efter Berlinmurens fall ökade antalet länder kraftigt. Efter detta infördes många fler kvalificeringsregler för att delta i Eurovision Song Contest, för att hålla ner antalet deltagande länder. Detta berodde förstås enbart på grund av att ingen orkar titta på så många bidrag under en och samma kväll. År 2004 infördes semifinaler till Eurovision, för att fler länder skulle kunna delta i tävlingen. I finalen gör 20 länder upp om att vinna Eurovision Song Contest.

Sveriges vinster i Eurovision

Sverige har deltagit i Eurovision alla år bortsett från, 64, 70 och 76. 64 var vi inte med på grund av en nationell artiststrejk, 70 var vi inte med i protest mot att fyra länder fick dela på vinsten året innan, 76 kunde vi inte vara med på grund av ekonomiska skäl. Även om vi inte varit med dessa tre gånger kan vi skatta oss lyckliga över många vinster i Eurovision. I tabellen nedan går vi igenom vilka år vi vunnit, med vilken artist och med vilken låt.

ÅrArtist(er)Bidrag
1974ABBAWaterloo
1984HerreysDiggi loo diggi ley
1991Carola HäggkvistFångad av en stormvind
1999Charlotte NilssonTake me to heaven
2012LoreenEuphoria
2015Måns ZelmerlöwHeroes

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se