Hem speltips underhallning-specialer melodifestivalen

Melodifestivalen 2021 – hur slutade 2020 års upplaga?

Äntligen är den älskade Melodifestivalen tillbaka! Melodifestivalen 2020 startar den 1a februari och avslutas med en stor final på Friends Arena i Stockholm den 7 mars! Och vinnaren av Melodifestivalen 2020 får i vanlig ordning representera Sverige i Eurovsion Song Contest. Och idag är dagen då den stora finalen i Melodifestivalen sker! Vem är favoriten? Passa på att lägga ett sista spel på mello 2020.

Odds Melodifestivalen 2020

Lägg ditt final bett hos Unibet

Vem vann Melodifestivalen 2020?

Melodifestivalens sista tävling tog nyss slut och vi tackar alla deltagare för en otrolig bra underhållning och vi väntar redan nu spänt på Melodifestivalen 2021. Kommer vi se några av årets deltagare tävla då? Årets final av Melodifestivalen 2020 slutade med att The Mamas lyckades vinna! Gruppen som tog folket med storm och chockade genom att gå vidare direkt från deltävling 1. Vi önskar The Mamas all lycka till i Eurovision 2020 där de kommer representera de svenska färgerna!

Tack till Eurovision Song Contest

Melodifestivalen 2020 slut – vad händer nu?

Årets upplaga av Mello är slut och vi gratulerar vinnarna The Mamas som vi kommer självklart heja på i Eurovision Song Contest i Rotterdam och vi hoppas The Move kommer stå som vinnare! Nu är det som sagt ett par månader kvar tills Eurovision 2020. Dock så börjar något annat roligt, spännande och underhållande, nämligen Let´s Dance 2020 som ni kan läsa om hos genom att trycka på länken eller på knappen här nedan. Det är ett riktigt fint startfält vi,så vi ser verkligen fram av säsongsstarten den 20 Mars! Och så väntar vi redan nu spänt på vilka deltagare vi får se i Melodifestivalen 2021 och vad vi kommer hitta för odds på Melodifestivalen 2021. Men tills dessa, ta på dig dansskorna och kolla in Let´s Dance!

mello finalen
Alla deltagare i Melodifestivalen final 2020

Finalen Melodifestivalen 2020 – startfältet med vinnarodds

På Lördag 7 e mars direkt från Friends Arena avgörs årets Melodifestivalen, vem av deltagarna kommer vi få representera Sverige i Eurovision 2020? Här har hittar du startfältet, vem väljer du att lägga ditt bett på i finalen i Melodifestivalen 2020? Håller spelbolagens favorit Dotter trycket eller får vi kanske en skräll vem som vinner Melodifestivalen 2020? Spännande! I startfältet här nedan har vi även tagit med odds på vinnare av Melodifestivalen.

1. ”Troubled waters” – Victor Crone – vinnarodds – 51.00 hos Leo Vegas
2. ”Talking in my sleep” – Paul Rey – vinnarodds 25.00 hos Betsson
3. ”Move” – The Mamasvinnarodds 6.00 hos Unibet
4. ”Winners” – Mohombi – vinnarodds 25.00 hos Betsson
5. ”Brave” – Hanna Fermvinnarodds 7.00 hos Unibet
6. ”Vamos amigos” – Mendez feat. Alvaro Estrella – vinnarodds 200.00 hos Betsson
7. ”Bulletproof” – Dotter – vinnarodds 1.65 hos Unibet
8. ”Take a change” – Robin Bengtsson – vinnarodds 25.00 hos Betsson
9. ”Shout it out” – Mariette – vinnarodds 76.00 hos Leo Vegas
10. ”Boys with emotions” – Felix Sandman – vinnarodds 20.00 hos Betsson
11. ”Kingdom come” – Anna Bergendahl – vinnarodds 4.75 hos Leo Vegas
12. ”Vem e som oss” – Anis Don Demina – vinnarodds 150.00 hos Betsson

Final Melodifestivalen 2020

Odds på finalen av Mello

Vem vinner Mello 2020? Har vi svaret?

Storfavorit till vinsten är Dotter och hennes bidrag Bulletproof – och hon kommer under kvällen att starta som bidrag nummer 7. Bäst odds på detta bidrag får du just nu hos Betsson, där en vinst för Dotter i skrivande stund ger oddsen 1.70. Vill du istället satsa på andra, respektive tredje favoriten, så får du istället bäst odds hos Unibet eller Leo Vegas, vilka bägge två ger oddsen 4.75 på Anna Bergendahl, samt oddset 6.00 på The Mamas

Oavsett var du väljer att betta, så bör du se till att ditt bettingbolag innehar en svensk licens för spel, så att du inte behöver skatta på dina vinster när du plockar ut dem.Snabb genomgång av Melodifestivalen med bilder

Vi närmar oss slutet av årets Melodifestival så vi tänkte underlätta lite för dig att ha koll på vilka deltagare som har gått vidare till Melodifestivalens final och vilka som får duellera i andra chansen. Vi har delat upp bilderna från de olika deltävlingarna så att ni lätt kan få en överblick om vilka som var med och vilka som gick vidare och har fortfarande chansen att representera Sverige i Eurovison! Vill du veta mer om Melodifestival oddsen rekommenderar vi dig att kolla längre ner på vår sida alternativ kolla in våra nyhetspost om tävlingarna. Andra chansen är nu avklarad och alla final deltagarna uttagna till den stora finalen i Melodifestivalen 2020. Här ovan kan du se startfältet och vilka odds man kan spela på i årets sista tävling i Mello.

Mello deltävling 1
Deltagare Melodifestivalen – deltävling 1

Från årets första Melodifestival deltävling 1 så har vi The Mamas och Robin Bengtsson som har tagit sig vidare till den stora finalen på Friends Arena, men förhandsfavoriten Felix Sandman och Malou Prytz får hoppas på mer tur i Andra chansen på lördag 29 Feb.

Mello deltävling 2
Deltagare Melodifestivalen – deltävling 2

Här har vi deltagarna som deltog i Mello deltävling 2. De två som lyckades ta sig till den stora finalen i Melodifestivalen är Dotter och Anna Bergendahl. Här har vi två favoriter till att vinna hela tävlingen – tror du att de har en chans? Vilka vi får se i andra chansen är Paul Rey och Méndez feat Álvaro Estrella

Mello deltävling 3
Deltagare Melodifestivalen – deltävling 3

Vi åkte upp till Luleå och Coop Norbotten Arena för att se vilka av deltagarna som kom att ta sig vidare till finalen och vilka som för duellera i andra chansen. De vi får se på Friends Arena i finalen av Melodifestivalen 2020 är Mariette och Mohombi. Och klassiska Drängarna kommer att åka tillsammans med Anis don Demina till Eskilstuna för att göra upp i Andra chansen. Om du är nyfiken på vilka odds som dessa deltagare har, scrolla längre ner på sidan så har du Melodifestival odds där.

Mello deltävling 4
Deltagare Melodifestivalen – deltävling 4

Från norr till söder på en veckan, sista deltävlingen innan Andra chansen så åkte vi till Malmö för att se vilka av deltagarna lyckades bäst. Här hade vi storfavoriten Hanna Ferm i spetsen som såklart knep en final plats ihop med Victor Crone som både får uppträda på Friends Arena. Medan Frida Öhrn och Ellen Benediktson och Simon Peyron kommer uppträda i andra chansen.

Spela på Melodifestivalen 2020

Odds på din favorit

Melodifestivalens vinst

I skrivande stund avslutades samtalen mellan melodifestival arrangörerna, Live nation och Friends Arena, om man vågar öppna dörrarna för publiken på finalen av Melodifestivalen 2020. Man var och är orolig att den rådande situationen som sker kan spridas bland de totalt cirka 70-80.000 personer som väntas besöka final dagens två genrep och den stora finalen. Detta kom efter att danska version av melodifestivalen bestämde sig för att stänga dörrarna. Nu kom man dock fram till att man kör finalen inför publik något Aftonbladet var snabbt ute med. Passa på att lägga ett spel på finalen av melodifestivalen innan du begär dig av till Friends Arena.

Deltävlingar & datum för Melodifestivalen 2020 – med odds

Som ett äkta fan av Melodifestivalen har du säkert redan koll på vilka datum som gäller för Melodifestivalen 2020. Tävlingen är uppdelad i 4 deltävlingar, och därefter andra chansen och slutligen gör man upp i finalen på Friends Arena. Här nedan ser du alla artisterna i Melodifestivalen 2020 och vilka odds spelbolagen har.

Melodifestivalen 2020 -deltävling 1

Deltävling 1 Melodifestivalen 2020 – 1 februari 2020. Saab Arena, Linköping, kl. 19:30

Artist Melodifestivalen 2020Låt Melodifestivalen 2020Odds Vinna Melodifestivalenbetsson
Felix Sandman Boys with emotions 16.00
Malou PrytzBallerina40.00
Robin BengtssonTake a chance 8.00
The mamasMove8.00
Suzi PMovesÅkt ur
Sonja AldénSluta aldrig gå Åkt ur
OVÖInga problem Åkt ur

Sammanfattning av Melodifestivalen 2020 – deltävling 1

Den första deltävlingen i årets Melodifestival avgjordes i Linköping lördagen den 1 februari. 7 artister gjorde upp om de två platserna som resulterade i direktavancemang till finalen. Dessa två platser togs av The Mamas med låten Move samt Robin Bengtsson med låten Take a chance samtidigt som Felix Sandman med Boys with emotions och Malou Prytz med Ballerina tog sig vidare till Andra Chansen. Detta var något av en skräll då Felix Sandman på förhand var den största favoriten till att ta sig vidare till final bland de tävlande i denna deltävling. Istället får han alltså hoppas på att han kan ta en finalplats via Andra Chansen.

Melodifestivalen 2020 – deltagare att gå vidare till finalenLåt
The MamasMore
Robin BengtssonTake a chance

Deltagare till Andra chansen – Melodifesitvalen 2020Låt
Felix SandmanBoys with Emotions
Malou PrytzBallrina

Vi säger hejdå till….

De övriga tävlande i deltävling 1 var Sonja Aldén med Sluta aldrig gå, OVÖ med Inga problem och Suzi P med Moves. Tyvärr är det dock sluttävlat i årets Melodifestival för dessa tävlandes del eftersom de varken lyckades knipa första-eller andraplatsen och inte heller en plats i Andra Chansen.

The Mamas – årets första skräll i Melodifestivalen 2020

Att The Mamas gick vidare till final hade på förhand kunnat ses som en skräll. Tittar man nu i efterhand tillbaka på deltävlingen 1:s uppträdanden så förtjänade de dock helt klart sin finalplats eftersom de övriga bidragen, med undantag för Robin Bengtsson, i ärlighetens namn lämnade en del i övrigt att önska. För förhandsfavoriten Felix Sandman krävs det därför en rejäl uppryckning i Andra Chansen om han vill kunna ta sig till final. När det gäller Malou Prytz känns det som att det vill mycket till om hon ska kunna ta sig till finalen. Dock återstår det att se hur kvalitén på bidragen i kommande deltävlingar blir!

Melodifestivalen 2020 – Deltävling 2!

Deltävling 2 Melodifestivalen 2020 – 8 februari 2020, Scandinavium, Göteborg, kl. 19:30

Artist Melodifestivalen 2020Låt Melodifestivalen 2020Odds Melodifestivalen 2020Unibet
Paul ReyTalking inmy sleep10.00
Anna BergendahlKingdom come14.00
Dotter Bulletproof 18.00
Méndez feat Álvaro EstrellaVamos amigos18.00
Klara HammarströmNobodyÅkt ur
Linda BengtzingAlla mina sorgerÅkt ur
Jan JohansenMiraklernas tid Åkt ur

Sammanfattning deltävling 2 – Melodifestivalen 2020


Melodifestivalens andra deltävling har nu genomförts, och denna gången gick den av stapeln i Göteborg. 

Linda Bengtzing – som med sitt deltagande under kvällen slog svenskt rekord i antal deltagande som soloartist i Melodifestivalen, tog sig varken vidare till finalen eller andra chansen – och därmed var hennes mello-resa slut för denna gången. 

Skrällde gjorde istället förhandsfavoriten Dotter – vilken tog sig direkt till finalen med låten ’Bulletproof’. Det gjorde också Anna Bergendahl med sin ’Kingdome Come’. 

Anna Bergendahl har för övrigt deltagit i Idol tidigare – i samma omgång som Robin Bengtsson, och Loulou Lamotte – sångerskan i The Mamas – vilka är de två bidrag som i mellons första deltävling tog sig vidare direkt till finalen. 

Melodifestivalen 2020 – deltagare att gå vidare till finalen Låt
Anna BergendahlKingdom Come
DotterBulletproof

Deltagare till Andra chansen – Melodifesitvalen 2020Låt
Mendez & Alvaro EstrellaVamos amigos
Paul ReyTalking in my Sleep

Anna Bergendahl har oddsen på sin sida – håller du med?

Om man får tro oddsbolagen så är det av dessa fyra just nu Anna Bergendahl som är favorit till vinsten – den enda som ligger över henne hos Betsson är Hanna Ferm – vilken ju inte har uppträtt med sitt bidrag ännu. 

Vilka tog sig vidare till andra chansen?

Naturligtvis hade vi också två bidrag som tog sig vidare till andra chansen – Paul Rey med ’Talking in my sleep’ och Mendez & Alvaro Estrella med ’Vamos amigos’. 

Ingen vidare kväll för Jan Johansen

Det blev alldeles för stora skor för Jan Johansen att fylla efter Thorsten Flinck – och det var väl egentligen inte någon som heller hade väntat sig något annat. Därmed blev det alltså Jan Johansen och Linda Bengtzing som fick se sin resa i årets Melodifestival ta slut redan där och då – men det är säkerligen inte sista gången vi se någon av dem i mellosammanhang.

Melodifestivalen 2020 – Deltävling 3

Deltävling 3 Melodifestivalen 2020 – 15 februari 2020, Coop Norrbotten Arena, Luleå, kl. 19:30


Artist Melodifestivalen 2020Låt Melodifestivalen 2020Odds Melodifestivalen 2020betsson
Mohombi Winners12.00
Mariette Shout it out12.00
Anna Bergendahl Kingdom ComeÅkt ur
Albin JohnsénLivet börjar nuÅkt ur
Faith Kakembo Crying rivers Åkt ur
Amanda AasaLateÅkt ur
Anis don DeminaVem är som oss 26.00
Drängarna Piga och dräng201.00

Sammanfattning deltävling 3 Melodifestivalen

Årets tredje deltävling av Melodifestivalen 2020 har nyss ägt rum – och denna gången var det kyliga Luleå som stod värd för kalaset. 

Kvällen var lyckad – inga skandaler över huvud taget – och sett till vilka som gick vidare var det heller inte några överraskningar här.

Spelbolagen hade rätt

Innan tävlingen hade oddsbolagen satt Mariette och Mohombi som favoriter till att gå vidare till finalen – och de spelare som följt dessa rekommendationer kunde därmed också casha in sina vinster efter kvällens slut. Mariette gick vidare direkt till finalen med sitt bidrag Shout it out, och Mohombi med sin låt Winners. 

Vinnarna av deltävling 3

Om det i slutändan blir någon av Mariette eller Mohombi som står som vinnare återstår att se – men oddsen talar emot detta. Istället är det en av deltagarna i deltävling 4 som står som favorit till att vinna hela 2020 års Melodifestival. 

Mariettes odds för att vinna hela finalen är hos bet365 13.00, och Mohombi ligger något bättre till med oddsen 10.00 för chansen till samma vinst

Melodifestivalen 2020 – deltagare att gå vidare till finalenLåtOdds vinna Mello 2020
MohombiWinners10.00
MarietteShout it out13.00

Vilka får vi se i Andra chansen?

De som klarade sig vidare till andra chansen – och som därmed fortfarande har en chans på en finalplats, blev Drängarna med sitt bidrag Piga och Dräng – samt Anis Don Demina med sin låt Vem e som oss. Om någon av dessa bidrag kammar hem hela Melodifestivalen, kan de som satsat på dessa vinna riktigt fint – speciellt om det råkar bli Drängarna som står som vinnare. Dessa har nämligen hos bet365 oddsen 201.00 till att vinna hela årets mello – medan Anis Don Deminas bidrag har för en vinst i hela Melodifestivalen getts oddsen 26.00. 

Melodifestivalen 2020 – deltagare att gå vidare till finalenLåtOdds vinna Mello 2020
Drängarna Piga och dräng201.00
Anis Don DeminasVem är som oss26.00

Sista deltävling i Melodifestivalen 2020

Deltävling 4 Melodifestivalen 2020 – 22 februari 2020, Malmö Arena, Malmö, kl. 19:30


Artist Melodifestivalen 2020Låt Melodifestivalen 2020Odds Melodifestivalen 2020Unibet
Hanna FermBrave1.15
Victor CroneTrouble waters1.85
William SrtidMolnljusÅk Ur
Jakob KarlbergOm du tror jag saknar digÅk ur
Ellen Benediktson och Simon Peyron Surface2.15
Frida ÖhrnWe are one3.75
Nanne GrönvallCarpool karaokeÅkt ur

Sammanfattning deltävling 4 – Vilka tog sista final platserna i Mello 2020

Årets mello har nu även besökt Malmö – och precis som tidigare deltävlingar avlöpte kvällen precis som planerat, utan skandaler och med ljumma mellanmjölksskämt.

En säker vinnare I deltävling 4 – Kan personen vinna Melodifestivalen 2020? 

Kvällens vinnare blev föga förvånande Hanna Ferm och Victor Crone. Hanna Ferm har under i princip hela tävlingen legat som favorit hos bettingbolagen till att vinna hela Melodifestivalen – men efter den fjärde deltävlingen blev hon nedpetad till en tredje plats, och ligger nu hos Leo Vegas på oddsen 5.50.

Herr Crone ges på samma sida oddsen 21.00 för en vinst i finalen.

Vilka gick vidare till Andra chansen?

De som kommer att få en ny chans att ta sig vidare till finalen i lördagens omgång av Andra Chansen blev inga mindre än Frida Öhrn och Ellen Benediktson & Simon Peyron. 

Av dessa två är det Frida Öhrn som har de bästa oddsen när det gäller den stora finalen, då hon hos Leo Vegas ges siffrorna 31.00 för en finalvinst – medan Ellen Benediktson och Simon Peyron för samma vinst ges oddsen 176.00.

För att ta sig vidare från andra chansen har Frida Öhrn getts oddsen 3.20 – vilket är exakt samma siffra som Ellen & Simon. 


Motståndarna har Melodifestival oddsen på sin sida

Inget av dessa par står dock som favoriter för att ta sig vidare i sina dueller. Det gör istället deras motståndare, vilka är Felix Sandman i Fridas fall, och Anis Don Demina i Ellen och Simons fall. 

Vilka andra dueller ser vi i Andra chansen 2020?

De övriga duellanter som möts i lördagens andra chans är Mendez & Alvaro Estrella som duellerar mot Drängarna, samt Malou Prytz som möter Paul Rey.

Det är de bidrag som vinner sin duell, som kommer att få en ny chans i den stora finalen. 

Melodifestivalen 2020 – Final deltagarnaLåtOdds vinna Mello 2020
Hanna FermBrave5.50
Victor CroneTrouble Waters21.00

Melodifestivalen 2020 – till Andra chansenLåtOdds Andra chansen 2020
Ellen Benediktson & Simon Peyron Surface3.25
Frida ÖhrnWe are one2.95

Spelbolag med grymma odds Melodifestivalen 2020

Melodifestivalen 2020 går mot sitt slut, vi inväntar nu Andra chansen och sedan går vi vidare till den stora Melodifestival 2020 Finalen! Vi har såklart kollat runt bland olika svenska spelbolag som erbjuder odds Melodifestival 2020 och valt ut att gäng vi kan rekommendera. Alla spelbolagen här nedan har svensk licens.

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
100% till 100 kr
 • 100% upp till 100 kr
 • Enormt sportbetting utbud
 • Minsta odds 1.50
18 År | Folkbokförd i Sverige | Identifiering med E-legitimiation | Allmänna regler och villkor gäller | Stödlinjen.se
Freebet värt 100 kr!
 • Freebet
 • Omsättningsfri
 • Lägsta odds 1,80
18 År | Folkbokförd i Sverige | Identifiering med E-legitimation | Allmänna regler och villkor gäller
Gratisspel upp till 100 kr
 • 18+ år – Regler & villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller spelare bosatta i Sverige som inte har ett konto sedan tidigare och registrerar sig efter 1 juli 2020 och framåt. Minimum insättning 100 kr. min. odds 1.80. Bonusen är giltig i 60 dagar. Spela ansvarsfullt.
18+ år – Regler & villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller spelare bosatta i Sverige som inte har ett konto sedan tidigare och registrerar sig efter 1 juli 2020 och framåt. Minimum insättning 100 kr. min. odds 1.80. Bonusen är giltig i 60 dagar. Spela ansvarsfullt.
Upp till 1250 kr i spelkrediter
 • 1250 kr i spelkrediter!
 • Minsta odds 1.2
 • Störst live stream
+18 |bosatt i Sverige| nya spelare|Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna | insatsen i spelkrediter|Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter|minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller|undantag tillämpas | minsta odds 1.2 |spela ansvarsfullt|stodlinjen.se|Tidsbegränsningar och regler och villkor tillämpas

I den har artikeln går vi igenom lite historia så du får en bra bakgrund, kollar in artisterna i årets startfält och på vilka ställen deltävlingarna genomförs. Med andra ord, här får du en komplett guide där du finner allt som du behöver veta om Melodifestivalen 2020.

Melodifestivalen 2020 – Andra chansen är här!

Andra chansen Melodifestivalen 2020 – 29 februari 2020, Stiga Sports Arena, Eskilstuna, kl. 19:30

Den 29 februari är det dags för Andra chansen i Melodifestivalen 2020 – här har de artister som inte lyckades kvala in sin till finalen en andra chans att komma till finalen på Friends Arena. Här kan du se hur duellerar och vilka odds Melodifestivalen 2020 – andra chansen de olika deltagarna har. Vi har inte med Malou Prytz duell då hon är under 18 år. Är din Melodifestival favorit kvar?

Melodifestivalen 2020 – Andra chansenLåtOdds kvalificera till final 2020
Ellen Benediktson & Simon Peyron Surface3.25
Anis don DeminaVem är som oss1.25


Melodifestivalen 2020 – Andra chansenLåt Odds kvalificera till final 2020
Felix Sandman Boys with emotions1.35
Frida ÖhrnWe are one2.95


Melodifestivalen 2020 – Andra chansenLåt Odds kvalificera till final 2020
Mendez ft. Alvaro EstrelVamos amigos1.80
Drägarna Livet börjar nu1.90

Final Melodifestivalen 2020 – Vilka deltar och vem vinner Mello 2020?

Final Melodifestivalen 2020 – 7 mars 2020, Friends Arena, Solna, kl. 19:30

Den 7e Mars 2020 är det dags för den stora Melodifestival finalen 2020. Vi kommer självklart uppdatera våran sida när det väl är dags för finalen! Missa inte det! Det har även kommit ut en ny favorit att vinna Melodifestivalen hos spelbolagen – kan du gissa vem?

Vilka är favoriterna till att vinna Melodifestivalen 2020?

Såklart går det bra att spela på vinnare på Melodifestivalen 2020 och vi har kikat in hos Unibet för att se hur Melodifestival oddsen ligger. till Här nedan hittar du de de sju mest populära bidragen och deltagarnas Mello odds

Odds Melodifestivalen 2020

Lägg bett på din favorit

Årets artister i Melodifestivalen 2020

Här nedan går vi igenom alla artster som kommer delta i Melodifestivalen 2020, vem tror du vi får se i finalen och sedan kommer att representera Sverige i den stora Eurovision?

Dessa artister är med i Deltävling 1

Vilka artister är det som kommer börja Melodifestivalen 2020? Den 1a februari börjar som sagt årets stora musik evenemang, med start kl 19:30 från SAAB arena i Linköping. Här är de deltagare som kommer att uppträda.

Malou Prytz – Ballerina

Malout var med för första gången i Melodifestivalen 2019 och framförde låten I Do Me i den andra deltävlingen och gick direkt till finalen. Där slutade hon på tolfte och sista platsen det året. Nu gör hon comeback detta år och såklart är vi nyfikna på hur det kommer gå detta år.

Felix Sandman – Boys with emotions

Även Felix Sandman är ett kärt återseende och han lyckades nästan ändra fram i Melodifestivalen 2018 där han kom på andra plats.

OVÖ – Inga problem

OVÖ är en duo bestående av Finess och Ivory och denna melodifestival innebär debut för dem.

The mamas – Move

Här hittar vi gospel kören The mamas som var med och framförde John Lundviks bidrag år 2019. Nu är det dags för dem själva att se vad det kan prestera i Melodifestivalen 2020.

Suzi P – Moves

Mest känd är Suzi för låtarna Shunon och Livin’ la vida. Hon är uppväxt i Skåne och detta är hennes första framträdande i Melodifestivalen. Med tanke på hennes sköna sound och medryckande låter tror vi att hon kan gå långt.

Sonja Aldén – Sluta aldrig gå

Sonja har varit med förut och både skrivit låtar och framfört dem själv. Senast var hon med 2012 med låten I din himmel som inte kom vidare från delfinalen men nu är det alltså dags igen.

Robin Bengtsson – Take a chance

Här har vi en tidigare vinnare från Melodifestivalen 2017 med låten I can’t go on. Nu när det är dags ingen år 2020 är det tredje gången som Robin står på en Melodifestival scen.

Här är artisterna i deltävling 2

Dags för deltävling nr 2 i årets Melodifestival. Denna sker den 8 februari 2020 direkt Scandinavium, Göteborg, kl. 19:30. Här har du alla deltagare inför deltävling 2.

Linda Bengtzing – Alla mina sorger

Linda har en hel del historia i den här tävlingen och faktiskt har hon varit med hela sex gånger tidigare. Nu är det dags igen och denna gång med låten Alla mina sorger.

Dotter – Bulletproof

Johanna Jansson, som hon heter har varit delaktig i flera låtar i Melodifestivalen tidigare och 2018 framförde hon låten Cry som dock slogs ut i deltävlingen. Det sades att hon inte skulle återkomma men det är fel, för nu är hon här igen med en ny låt.

Anna Bergendahl – Kingdom come

En tidigare vinnare får vi se igen. Det var år 2010 som Anna vann med sin låt This is my life. Denna gång blir det låten Kingdom Come som får tävla mot de andra bidragen.

Thorsten Flinck – Miraklernas tid

Flink var med i Melodifestivalen 2012 där han hade en resa i andra chansen och gick vidare därifrån. Dock blev det ingen utdelning i finalen där han slutade på 10:e plats.

Klara Hammarström – Nobody

Dags för en debutant och det är Klara med låten Nobody. Tidigare låtar hon släppt är Break Up Song och You Should Know Me Better.

Paul Rey – Talking in my sleep

Vi fortsätter på debutantspåret och presenterar Paul Rey med låten talking in my sleep. Paul har jobbat och släppt musik med Snoop dogg och har Quincy Jones som mentor. Vi är rätt säkra på att det kommer levereras en riktigt bra låt från Paul.

Méndez feat Álvaro Estrella – Vamos amigos

Medryckande låtar och sköna latino influenser. Det är svårt att sitta still till Méndez låtar. Redan 2002 var han med i Mello och senast var 2018.

Melodifestivalen deltävling 3 – artister och låtar

Dags för tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2020- vi närmar oss slutspurten. Deltävling tre sker den 15 februari 2020 från Coop Norrbotten Arena i Luleå, kl. 19:30

Faith Kakembo – Crying rivers

Ytterligare en debutant som har en historia från P4 Nästa. Nu är det dags att tävla mot de andra bidragen i Luleå och vi får se hur långt låten Crying Rivers räcker.

Amanda Aasa – Late

Tänker ni på Idol så är ni rätt ute. Det var 2014 och efter det spelade även Amanda som förband till Miss Li. Juryn i P4 Nästa gav Melodifestivalplatsen till Amanda. Det blir spännande att se hur långt detta räcker.

Albin Johnsén – Livet börjar nu

Debutlåten var Din Soldat som tog Sverige med storm och spelades i stort sett överallt. Flera andra hits har levererats som Vilken jävla smäll och Frank. Albin har även skrivit andra låtar till artister. I Melodifestivalen var han 2016 med låten Rik.

Drängarna – Piga och dräng

Här blir det dansmusik och Drängarna har inte framfört några låtar tidigare i Melodifestivalen. Dock har dom kända låtar bakom sig. Vi får se hur svenska folket mottar deras låt Piga och dräng.

Mariette – Shout it out

Mariette kommer inta Melodifestival scenen för fjärde gången. I samtliga fall har hon lyckats placera sig bra men en vinst har hon aldrig fått med sig. Kanske är det dags denna gång.

Anis don Demina – Vem är som oss

Kanske är det mersmak eftersom Anis deltog 2019 med låten Mina bränder, tillsammans med Zeana. Tidigare var han med och spelade saxofon till Samir & Viktors bidrag 2018.

Mohombi – Winners

Mohombi var i final 2019 med sin låt Hello som tog honom nästan hela vägen. Han har även gjort låtar till andra artister. Han har fått en Grammy Award för sitt deltagande i Pitbulls album 2016.

Artisterna i Deltävling 4

Sista deltävlingen i årets Melodifestival 2020. Denna sker den 29 februari 2020 från Stiga Sports Arena, Eskilstuna, kl. 19:30. Efter denna deltävling väntar du andra chansen och sedan den stora Melodifestival finalen 2020.

Hanna Ferm – Brave

Hanna har varit i final 2019 med låten Hold You tillsammans med Liamoo. Den tog sig vidare från deltävlingen i Malmö. Totalt slutade låten på en tredje plats.

Nanne Grönvall – Carpool karaoke

Vi får säga att Nanne nu spräcker 10 gångers gränsen då detta blir den 11:e gången hon är med i Melodifestivalen. Hon har även vunnit den, då var året 1996.

William Strid – Molnljus

William har skrivit sin låt själv och har tidigare figurerat i Idol år 2018. Nu är det dags för debut i Melodifestivalen.

Jakob Karlberg – Om du tror att jag saknar dig

Om du känner igen låten Fan va bra så vet du nu att det är Jakob som ligger bakom den. Du kanske även har sett honom på Allsång på Skansen eller Lotta på Liseberg. Nu framför han låten som är skriver av Nanne Grönvall och det innebär debut i Melodifestivalen.

Ellen Benediktson och Simon Peyron – Surface

Ellen har varit med tidigare med låten Songbird år 2014 och tog sig till final. Nu levererar hon låten Surface tillsammans med Peyron.

Victor Crone – Troubled waters

Victor har varit med förut i Melodifestivalen 2015 då han tog sig till andra chansen men låten Det rår vi inte för, men där tog det slut. Han representerade också Estland i Eurovision 2019 med låten Storm.

Frida Öhrn – We are one

Några riktigt bra låtar ligger Frida bakom. Vad sägs om Release Me från 2007 som blev en världshit. I Melodifestivalen har hon figurerat tre gånger tidigare.

Oddsa på Melodifestivalen 2020

Lägg ditt spel på Mello

En kort bakgrund av Melodifestivalen

Faktum är att denna tävling har hållit på sedan 1958 och den har ett stort intresse. Rekordet på tittare är från finalen 2006 då hela 4 242 000 tittare såg programmet. Alltså ungefär halva Sveriges befolkning satt framför tv apparaten.

Kärt barn har många namn och kanske har du hört namn som Melodifestivalen eller Mello men tävlingen har även kallats Schlagerfestivalen och Schlager-SM.

Röstningen har varit föremål för en hel del förändringar genom åren och man har provat flera upplägg. De aktuella tävlingarna nu bedöms med hälften av rösterna från publiken (telefon och sms) samt internationella jurygrupper inom EU som den andra hälften.

Formatet på tävlingen är en succé

Det var när man gjorde om formatet med deltävlingar och andra chansen med mera som detta event verkligen lyfte. Det tillsammans med röstningsmöjligheterna skapade en stor intressegrupp då Mello pågick under flera veckor och sen slutade med den stora finalen.

Vem vann Melodifestivalen förra året? 

Melodifestivalen 2019 vanns av John Lundvik med sin låt Too Late for Love.

Vem bestämmer vem som vinner Melodifestivalen?

Vem som vinner avgörs av röster från både publik och jurymedlemmar. Publiken har 473 tittarröster som fördelas i procent efter hur publiken röstar. Jurygrupperna har samma mängd. Jurygrupperna är utspridda över Europa.

Vart och när hålls finalen i Melodifestivalen?

Finalen hålls på Friends Arena den 7 mars 2020 kl. 19:30. Vi kommer uppdatera denna sida med allt du behöver veta inför finalen Meldofestivalen 2020.

Hur gick det för Sverige i förra årets Eurovision ?

I Eurovision placerade sig låten Too Late for Love på en femte plats.

Historiskt sätt hur har det gått för Sverige i Eurovision ?

Sverige har en riktigt bra historia i Eurovision där vi tagit hem sex stycken guld. Vilket betyder att vi vunnit tävlingen hela sex gånger. De enda som slår oss här är Irland med sju vinster. Totalt har Sverige tagit hem sex guld, ett silver och 6 brons.

Vart hålls Eurovision och när?

Eurovision 2020 hålls i Rotterdam i Nederländerna i maj månad.

Roliga fakta om Melodifestivalen 

 • Totalt kom det in 50 207 280 röster
 • LED väggen på scenen är 8 x 4 meter
 • Totalt används kablar med en total längd på 21 341 meter
 • Strömförbrukningen är på 2000 ampere, uppdelad på 120 säkringar.

FAQ Melodifestivalen 2020

Hur många artister tävlar i Melodifestivalen?


Det är totalt 28 artister fördelade på fyra deltävlingar i Melodifestivalen 2020

Var och när börjar Melodifestivalen?


Melodifestivalen 2020 börjar 1a Februari från Linköping

Vartr kommer Eurovision Song Contest 2020 hållas?


Eurovsion 2020 kommer hållas Rotterdam i Nederländerna

Vilka är programledare i Melodifestivalen 2020?


Programledarna är David Sundin, Lina Hedlund och Linnea Henriksson.

Måste låtarna framföras på svenska?


Nej, tidigare var det så. Detta år är det 12 låtar på svenska.

Hur många städer besöker Melodifestivalen 2020?


Totalt sex stycken – Linköping, Göteborg, Luleå, Malmö, Eskilstuna och Stockholm

Vilken upplaga är det detta år av Melodifestivalen?


Melodifestivalen 2020 är den 60:e upplagan av musiktävlingen Melodifestivalen.