Hem speltips underhallning-specialer melodifestivalen

Odds på Melodifestivalen 2021: Vilka är de nya favoriterna?

Sveriges största musiktävling går starkt. Vi är nästan halvvägs för att ta reda på vem som blir den lyckliga vinnaren av Melodifestivalen 2021 och representerar Sverige i Eurovision Song Contest! Tabellen visar Tusse som huvudfavorit för att vinna Melodifestivalen 2021. Bookmakers ger honom 52% chans att vinna medan Dotter som är andra favorit har bara 15% chans att vinna.

Odds på Melodifestivalen 2021 vinnare

VinnareMelodifestivalen Odds
Tusse1.90
Dotter3.50
Eric Saade5.50
The Mamas9.00
Danny Saucedo14.00
Charlotte Perrelli24.00
Anton Ewald50.00
Arvingarna50.00
Efraim Leo75.00
Clara Klingenström101.0
Klara Hammarström101.0
Tess Merkel101.0
Frida Green126.0
Paul Rey126.0
Lillasyster151.0
Lovad151.0
Alvaro Estrella176.0
Eva Rydberg & Ewa Roos201.0
Sannex201.0


18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Hur går det så långt?

Efter de två första Deltävling har följande tävlande eliminerats från Melodifestivalen 2021:

 • Kadiatou – One Touch;
 • Jessica Andersson – Horizon;
 • Nathalie Brydolf – Fingerprints;
 • Julia Alfrida – Rich;
 • WAHL feat. SAMI – 90s;
 • Patrik Jean – Tears Run Dry;
 • Emil Assergård – Om allting skiter sig;
 • Mustasch – Contagious;
 • Elisa – Den du är.

De som går till andra chansen är:

 • Little sister – Pretender;
 • Paul Rey – The Missing Piece;
 • Frida Green – The Silence;
 • Eva Rydberg & Ewa Roos – Rena rama ding dong;
 • Klara Hammarström – Beat of Broken Hearts;
 • Alvaro Estrella – Baila Baila.

En välförtjänt biljett till finalen har förtjänat dessa tävlande:

 • The heirs – Do not intend to go home at all;
 • Danny Saucedo – Dandi dans;
 • Anton Ewald – New Religion;
 • Daughter – Little Tot;
 • Charlotte Perrelli – Still Young;
 • Tusse – Voices.

Lläs de senaste uppdateringarna på varje Deltävling:

Betta på Tusse som vinnare hos Unibet

Lägg ditt bett hos Unibet

Deltagare och låtar i Melodifestivalen 2021

Det är ett blandat startfält vad gäller erfarenhet som kommer till start i Melodifestivalen 2021. Sexton av de 26 bidragen har vid ett tidigare tillfälle varit med i melodifestivalen. Fem av bidragen som deltar i Melodifestivalen 2021 har även vid tidigare medverkan vunnit Melodifestivalen och fått representera Sverige i Eurovision Song Contest. Dessa bidrag är Arvingarna, Charlotte Perrelli, Eric Saade, Jessica Andersson och The Mamas. Det är även flera av de tidigare deltagarna spelbolagen tror kommer sluta i toppen.

Alvaro Estrelia – Baila Baila

Alvaro gjorde sin debut i Melodifestivalen 2014 utan större framgång. Men vid comebacken i Melodifestivalen 2020 blev det succé. Alvaro tog sig till finalen med låten ”Vamos Amigos”. Tävlar i Melodifestivalen 2021 med en låt skriven av Anderz Wrethov, Linnea Deb och Jimmy Thörnfeldt.

Anton Ewald – New Religion

Gör comeback I Melodifestivalen sammanhang har varit med vid två tidigare gånger 2013 och 2014. Då blev det final vid båda tillfällena. Kan Ewald återupprepa succérna även i Melodifestivalen 2021? Låten han ska framföra heter ”New Religion” och är skriven av honom själv, Jonas Wallin, Joe Killington och Maja Strömstedt. Maja är förövrigt dotter till artisten Niklas Strömstedt och programledaren Agneta Sjödin.

Arvingarna – Tänker inte alls gå hem

Arvingarna har stor rutin av Melodifestivalen då gruppen har varit med vid fem tidigare tillfällen. Arvingarna inledde sin Melodifestivalen-karriär med att gå och vinna hela spektaklet 1993. Har sedan varit med 1995, 1999, 2002 och 2019 när gruppen gjorde efterlängtad comeback i Melodifestivalen. Då deltog man med låten ”I do” som tog dem till en sjundeplats i finalen. I Melodifestivalen 2021 ska gruppen delta med en låt som är skriven av Stefan Brunzell, Nanne Grönwall, Thomas G:son och Bobby Ljunggren.

Charlotte Perrelli – Still Young

Schlagerdrottningen Charlotte Perrelli är tillbaka i Melodifestivalen 2021. Har tidigare deltagit vid fyra tillfällen 1999, 2008, 2012 och 2017. Både 1999 och 2008 blev det segrar för Perrelli och 1999 vann hon även hela Eurovision Song Contest. Låten Charlotte Perrelli ska framföra i tävlingen 2021 är skriven av Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm och Charlie Gustavsson.

Clara Klingenström – Behöver inte dig idag

Clara är en av de yngre artisterna i startfältet som är med i Melodifestivalen 2021. Clara som släppte sin debutsingel under 2019 gör sin debut i Melodifestivalen sammanhang när hon ska uppträda med en låt som hon själv varit med och skrivit. Övriga låtskrivare till låten är Bobby Ljunggren och David Lindgren Zacharias.

Danny Saucedo – Dandi dansa

Danny återvänder till Melodifestivalen 2021, var senast med 2012 då blev det en andraplats i tävligen. Har varit med vid tre tillfällen tidigare 2009, 2011 och 2012 resultaten har blivit trea, tvåa och tvåa. Är det fjärdegången gillt för Danny att vinna Melodifestivalen? Blev först tillfrågad att vara programledare för Melodifestivalen 2021 men valde att ställa upp som artist istället. Ska den här gången genomföra en låt på svenska istället för engelska som hans tidigare bidrag har varit. Danny har själv skrivit sitt bidrag tillsammans med Karl-Johan Råsmark.

Dotter – Little tot

Artisten Dotter eller Johanna Jansson som hon egentligen heter var en av de stora favoriterna att vinna Melodifestivalen 2020. Då blev det en andraplats med låten ”bulletproof”. Bidraget räckte inte helt fram till en seger men låten blev en stor hit. Även i Melodifestivalen 2021 så är Dotter en av favoriterna att vinna hela tävlingen. Låten som hon ska delta med har hon själv skrivit tillsammans med Dino Medanhodzic. 

Efraim Leo – Best of me

23-årige Efraim Leo slog igenom med dunder och brak 2016. Nu ska han delta i Melodifestivalen för första gången. Låten han ska framföra är skriven av Cornelia Jakobsdotter, Amanda Björkegren, Herman Gardarfve och han själv.

Elisa – Den du är

Hon är med för andra gången i Melodifestivalen. Första gången var 2014 då gick hon inte vidare från sin deltävling. Framförde sin låt 2014 på svenska vilket även kommer vara fallet när hon deltar i Melodifestivalen 2021. Låten är skriven av Bobby Ljunggren, Ingela Forsman och Elisa Lindström.

Emil Assergård – Om allting skiter sig

Emil gör debut i Melodifestivalen 2021. Har släppt musik sedan 2013 och 2019 gav han ut sitt tredje album och blev samma år nominerad till ”Årets manliga liveartist”. Kommer i Melodifestivalen att uppträda med en låt som är skriven av Jimmy Jansson, Jimmy Thörnfeldt, Anderz Wrethov, Johanna Wrethov och Emil själv.

Eric Saade – Every minute

Det är tio år sedan som Eric Saade vann Melodifestivalen med sin låt ”Popular” en låt som även tog honom till en tredjeplats i Eurovision Song Contest. Har även deltagit vid två andra tillfällen 2010 och 2015 då blev det en tredje respektive femteplats för Saade. Har de senaste åren skrivit mest musik på svenska men kommer i Melodifestivalen 2021 att delta med en låt som är på engelska. Låten är skriven av honom själv, Jimmy Thörnfeldt, Linnea Deb och Joy Deb.

Eva Rydberg och Ewa Roos – Rena rama ding dong

Duon gör comeback i Melodifestivalen 42år efter de senast deltog i Melodifestivalen, senast Eva Rydberg och Ewa Roos var med i Melodifestivalen var 1977 då slutade duon på en sjundeplats. Nu ska duon framföra en låt som bland annat är skriven av Eva Rydbergs son Kalle Rydberg. Kalle har skrivit låten tillsammans med Göran Sparrdahl och Ari Lehtonen.

Frida Green – The silence

Har tidigare varit med i både Talang och Idol. 2018 tog hon sig till final i Talang men i Idol 2020 fick hon lämna precis innan finalerna skulle inledas. Nu tar hon nästa steg och ska alltså delta i Melodifestivalen 2021. En av låtskrivarna till hennes låt är tidigare Melodifestivalen vinnaren Anna Bergendahl som har skrivit låten tillsammans med Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias och Joy Deb.

Jessica Andersson – Horizon

Jessica Andersson är den i startfältet som har mest rutin vad gäller medverkan i Melodifestivalen. Har varit med vid sju tillfällen tidigare. Har deltagit både som soloartist och i duon Fame. Det var även med Fame som hon vann hon hela Melodifestivalen 2003. Var senast med 2018 då kom hon till final och slutade på en elfteplats. Deltar i Melodifestivalen 2021 med en låt skriven av David Kreuger, Fredrik Kempe, Markus Lindén och Christian Holmström.

Julia Alfrida – Rich

Julia gör sin debut i Melodifestivalen. Blev handplockad till Melodifestivalen 2021 av tävlingsledningen efter att hon tagit sig till final i talangprogrammet P4 Nästa. Låten hon ska delta med har hon själv varit med och skrivit tillsammans med Jimmy Jansson och Melanie Wehbe.

Kadiatou – One Touch

Kadiatou är en av ungdomarna som är med i Melodifestivalen 2021. Kadiatou Holm Keita är 19år gammal och slog igenom 2018 när hon medverkade i Idol. Där blev det en andraplats för Kadiatou. Låten som ska framföra är skriven av Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy Thörnfeldt och Anderz Wrethov.

Klara Hammarström – Beat of broken hearts

20-årige Klara Hammarström var med i Melodifestivalen 2020 då blev hon utslagen i deltävlingen och nådde inte finalen. Nu får hon en ny chans i Melodifestivalen 2021. En av låtskrivarna till hennes låt är Artisen Andreas Wijk som har skrivit låten tillsammans med David Kreuger, Fredrik Kempe och Niklas Carson Mattson.

Lillasyster – Pretender

Rockband hör inte till vanligheterna i Melodifestivalen. Men i tävlingarna 2021 kommer vi få ta del av två rockband. Lillasyster är ett av dessa då de gör sin debut i Melodifestivalen. Bandet kommer uppträda med en låt skriven av Isak Hallén, Jakob Redtzer, Martin Westerstrand, Ian Paolo Lira och Palle Hammarlund.

Lovad – Allting är precis likadant

Artisen Lovad eller Lova Drevstam som hon egentligen heter kommer att göra debut i Melodifestivalen när hon är med i tävlingarna 2021. Slog igenom med sin debutsingel 2018 och får nu alltså chansen i Melodifestivalen. Hennes bidrag i tävlingen är skriven av Alexander Nivek, Mattias Andréasson, Albin Johnsén och artisten själv.

Mustasch – Contagious

Mustasch är tävlingens andra rockband som kommer delta. Mustasch har över tjugo år på nacken inom musikbranschen. Sångaren i bandet Ralf Gyllenhammar har tidigare deltagit i Melodifestivalen året 2013 men då som soloartist. Så deras medverkan i Melodifestivalen 2021 blir deras första gång som band. Låten de ska framföra är skriven av sångaren Ralf Gyllenhammar och bandets gitarrist David Johannesson.

Nathalie Brydolf – Fingerprints

Slog igenom som artist när hon medverkade i Idol 2018. Där slutade hon på en åttondeplats. Nu ska Nathalie testa sina vingar i Melodifestivalen när hon deltar med en låt skriven av Andreas Sone Johansson, Etta Zelmani, Laurell Barker och Anna-Klara Folin.

Patrik Jean – Tears Run Dry

Patrik Jean var en av låtskrivarna till The Mamas låt ”Move” som vann Melodifestivalen förra året. Men nu ska han alltså själv ställa upp som artist. Kommer framföra en låt som han själv har skrivit tillsammans med Herman Gardarfve och Melanie Wehbe som också var med och skrev låten som The Mamas vann med förra året.

Paul Rey – The missing piece

Paul Ray gjorde debut i Melodifestivalen 2020. Då blev det stor succé och Rey tog sig till final och slutade på en sjätteplats. Nu får Paul en ny chans när han ska vara med i Melodifestivalen 2021 med en låt som är skriven av Fredrik Sonefors, Laurell Barker och han själv.

Sannex – All inclusive

Dansbandsgruppen Sannex gör sin debut när man medverkar i Melodifestivalen 2021. Sannex bildades redan 1974 och har genom åren haft mängder med olika bandmedlemmar. Den nuvarande konstellationen vann bland annat en grammis 2017 för bästa dansband. Låten är skriven av Greta Svensson och Hans Thorstensson.

Tess Merkel – Good life

Tess Merkel har varit med i Melodifestivalen vid fem gånger tidigare. Då har det varit med gruppen Alcazar. När nu Merkel är med i Melodifestivalen 2021 så blir det hennes debut som soloartist. Hennes bidrag har hon själv varit med och tagit fram tillsammans med Tony Malm, Palle Hammarlund och Mats Tärnfors.

The Mamas – In the middle

Succégruppen The Mamas ska återigen vara med i Melodifestivalen. Har varit med vid två tidigare tillfällen 2019 och 2020 och har segrat vid båda tillfällena. Ska det bli tredje året i rad som gruppen går och vinner Melodifestivalen när det ska uppträda med ett bidrag skrivet av Emily Falvey, Robin Stjernberg och Jimmy Jansson.

Tusse – Voices

Artisen Tusse är med sina 18 år den yngsta artisten som är med i Melodifestivalen 2021. Tusse Chiza vann Idol 2019 och ska nu alltså medverka i Melodifestivalen. Låten är skriven av Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy Thörnfeldt och Anderz Wrethov.

WAHL feat. SAMI

Christopher ”Wahl” Vahlberg och Sami Rekik är tidigare kända från hiphop-grupperna SödraSidan och Medina. Nu har de gått ihop för att tävla i Melodifestivalen 2021. Både Wahl och Sami har varit med och skrivit deras bidrag tillsammans med Josefin Glenmark, Jesper Welander och Andreas Larsson.


18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Det är inte bara bland publiken som intresset är stort för Melodifestivalen utan även bland artister har intresset för årets tävlingar varit rekordstort. Över 2 700 tävlingsbidrag har skickats in där 26 lyckligt lottade artister har valts ut att tävla om vinsten att få representera Sverige i Eurovision Song Contest 2021. Ett av bidragen under årets Melodifestivalen kommer även vara med om något historiskt då bidrag nummer 1 000 i Melodifestivalens historia kommer att framföras under Melodifestivalen 2021. I texten nedan har vi samlat ihop all information du behöver kring Melodifestivalen 2021 blandat med roliga kuriosa och historik om tidigare tävlingar.

Tidigare vinnare i Melodifestivalen och svenska framgångar i Eurovision

Många folkkära svenska artister har passerat genom Melodifestivalens dörrar genom åren. Massor av artister har fått sina stora genombrott till det svenska folket och även utomlands efter sin medverkan i Melodifestivalen. Ann-Louise Hanson är den artist som uppträtt flest gånger då hon deltagit vid tolv olika tillfällen. Carola Häggkvist och Marie Bergman är de två artisterna som har vunnit Melodifestivalen vid flest gånger. De båda har vunnit tävlingen tre gånger vardera. The Mamas och Charlotte Perrelli som båda har bidrag med i Melodifestivalen 2021 kan vid en seger tangera de två artisterna och också gå upp i tre segrar i Melodifestivalen.

Vid sex tillfällen genom åren har segrarna i Melodifestivalen gått hela vägen i Eurovision Song Contest och tagit hem segern till Sverige.

 • Första vinnaren av Melodifestivalen:
  Alice Babs med låten ”Lilla Stjärna”
 • Vinnaren av Melodifestivalen 2020
  The Mamas med låten ”Moves”
 • Svenska artister som vunnit Eurovision Song Contest:
  Abba med låten ”Waterloo”
  Herryes med låten ”Diggi loo Diggi Ley”
  Carola med låten ”Fångad av en stormvind”
  Loreen med låten ”Euphoria”
  Måns Zelmerlöw med låten ”Heroes”

Skillnaden på Melodifestivalen 2021 jämfört med tidigare år

Det är en hel del saker som skiljer Melodifestivalen 2021 jämfört med tidigare år. Den största skillnaden är såklart den numera klassiska melodifestivalen turnén som varje år reser runt landet och besöker olika städer är inställd på grund av den rådande pandemin. Så istället för att anordna deltävlingarna i olika städer så kommer hela Melodifestivalen att hållas på Annexet i Stockholm inför stängda dörrar.

En annan skillnad mot tidigare år är att schlagerkungen Christer Björkman ska leda programmet framför kamerorna istället för bakom. Melodifestivalen 2021 blir Christer Björkmans sista år som generalchef över Melodifestivalen, detta firas med att han kommer vara programledare under Melodifestivalen 2021. Men han kommer inte att leda tävlingen själv utan kommer ha med sig olika programledare varje deltävling. Detta är också en skillnad mot tidigare år då samma programledare varit med under hela tävlingens gång och varit programledare för samtliga deltävlingar. Nu kommer alltså programledarna att bytas ut vid varje deltävling.

Programledare Melodifestivalen 2021

DeltävlingarProgramledare
Deltävling 1Christer Björkman och Lena Philipsson
Deltävling 2Christer Björkman, Anis Don Demina och Oscar Zia
Deltävling 3Christer Björkman och Jason Diakité
Deltävling 4Christer Björkman och Per Andersson
Andra chansenChrister Björkman och Shirley Clamp
FinalChrister Björkman, Måns Zelmerlöw och Shima Niavarani

Melodifestivalen satsar alltså även stort på programledare under tävlingarna och Christer Björkman kommer flankeras av flera folkkära artister, programledare och skådespelare under tävlingens gång.

Deltävlingarna – Tider och datum

Från den 6 februari och sex veckor framåt kommer det råda melodifestivalyra i Sverige. I sex veckor kommer miljoner av svenskar att bänka sig framför sina TV-apparater för att följa de olika deltävlingarna och rösta fram sina favoriter till den stora finalen som knyter ihop hela tävlingen den 13 mars.

DeltävlingarDatum
Deltävling 1 6 februari 2021 (20:00)
Deltävling 213 februari 2021 (20:00)
Deltävling 320 februari 2021 (20:00)
Deltävling 427 februari 2021 (20:00)
Andra chansen6 mars 2021 (20:00)
Finalen13 mars 2021 (20:00)

Vart ser man Melodifestivalen 2021?

Då alla deltävlingar på grund av pandemin kommer att avgöras i Annexet i Stockholm helt utan publik så är det via TV eller att Streama som är alternativen till hur du kommer att kunna följa Melodifestivalen 2021. Alla deltävlingar kommer att visas på SVT1 och på SVT Play.


Melodifestivalen odds 2021 – Artisterna som är favoriter

 • Artist: Dotter
  Bidrag: Little Tot
  Odds: 3.50
 • Artist: Tusse
  Låt: Voices
  Odds: 1.90
 • Artist: Eric Saade
  Bidrag: Every Minute
  Odds: 5.50
 • Artist: The Mamas
  Bidrag: In the Middle
  Odds: 9.00
 • Artist: Danny Saucedo
  Bidrag: Dandi Dansa
  Odds: 14.00

Spela på vem som vinner Melodifestivalen 2021

Lägg ditt bett hos Unibet


18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Speltips – Olika typer av odds på Melodifestivalen 2021

Förutom den klassiska varianten att spela på vem som vinner Melodifestivalen 2021 så kommer spelbolagen även att erbjuda andra roliga marknader att spela på under tävlingens gång. Olika typer av speltyper kommer vara att kunna spela vilka artister som vinner de olika deltävlingar, vilka artister som tar sig till finalen, artist mot artist under andra chansen och vem som kommer få mest poäng av telefonröstningarna i finalen är olika typer av odds som kommer att dyka upp under tävlingarnas gång.

Spelbolag som erbjuder spel på Melodifestivalen 2021

Vi har såklart kollat runt bland olika svenska spelbolag som erbjuder odds Melodifestival 2021 och valt ut att gäng vi kan rekommendera. Alla spelbolagen här nedan har svensk licens.

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
100% till 100 kr
 • 100% upp till 100 kr
 • Enormt sportbetting utbud
 • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Freebet värt 100 kr!
 • Freebet
 • Omsättningsfri
 • Lägsta odds 1,80
18+ | Regler & Villkor gäller | LOGGA IN (om du är ny hos Mr Green) SKAPA ETT KONTO GRATIS | Välj Odds Välkomstbonus | VÄLJ ATT DELTA för att hämta din Välkomstbonus | Gör din första insättning på minst 200 kr för att aktivera | Omsätt din insättning för att få 1 Free Bet värt 100kr | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Gratisspel upp till 100 kr
 • 18+ år – läs fullständiga Regler & villkor här , stödlinjen.se – Erbjudandet gäller spelare bosatta i Sverige som inte har ett konto sedan tidigare och registrerar sig efter 1 juli 2020 och framåt. Minimum insättning 100 kr. min. odds 1.80. Bonusen är giltig i 60 dagar. Spela ansvarsfullt.
18+ år | Regler & villkor gäller | stodlinjen.se| spelpaus.se | Spela Ansvarsfullt | Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt | Min. insättning 100 kr | Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav | Läs fullständiga regler och villkor här.
Upp till 1250 kr i spelkrediter
 • 1250 kr i spelkrediter!
 • Minsta odds 1.2
 • Störst live stream
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

 • Bäst odds på favoriterna hittar du hos Betsson
 • Väldigt många olika marknader att spela på. Flera marknader kommer adderas under tävlingens gång på Unibet
 • Störst utbud av alla spelbolagen. Har även högst odds när det kommer till artister som inte är favoriter. Så vill du spela på någon som inte är favorit inför hittar du högst odds hos Bet365

Oddsa på Melodifestivalen 2021

Lägg ditt spel på Mello

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Frågor och svar om Melodifestivalen 2021

Hur många bidrag är med och tävlar i Melodifestivalen?


Det är 28 deltagande bidrag som är med i Melodifestivalen. Dessa bidrag tävlar först i fyra olika deltävlingar innan andra chansen och den stora finalen avgörs.

När startar Melodifestivalen?


Årets tävling startar den 6 februari 2021 och pågår fram till den 13 mars 2021 då finalen går av stapeln.

Var kommer Eurovision Song Contest 2021 att hållas?


Vinnaren av Melodifestivalen 2021 kommer att få tävla i Eurovision Song Contest som kommer att hållas i Rotterdam i Nederländerna.

Vem/vilka kommer att vara programledare för Melodifestivalen 2021?


Sveriges schlagerkung Christer Björkman gör sitt sista år som tävlingsledare för melodifestivalen. Nytt för i år är att han kommer att leda tävlingen istället för att vara ledande bakom kamerorna. Björkman kommer ha med sig olika programledare vid sidan som tillsammans kommer leda de olika deltävlingarna. Dessa programledare är; Lena Philipsson, Anis Don Demina, Oscar Zia, Jason Diakité, Per Andersson, Shirley Clamp, Måns Zelmerlöv och Shima Niavarani.

Måste bidragen framföras på svenska i Melodifestivalen?


Nej bidragen behöver inte framföras på svenska. De kan sjungas både på svenska och engelska.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se