Hem» speltips » underhallning-specialer » oscars

Oscars 2020

Den mest exklusiva av galor är nog ändå Oscarsgalan som äger rum varje år på Dolby Theathre i Los Angeles Kalifornien i USA, och som hyllar och prisar årets bästa filmer. Det är alltid lika spännande att se vem som ska kamma hem en Oscar för bästa kvinnliga och manliga huvudroll samt bästa film! 2020 års gala kommer att gå av stapeln något tidigare än vanligt vilket lett till att många andra galor varit tvungna att flytta på sina evenemang för att inte krocka med hela det kalaset som en Oscarsgala innebär. Här kommer vi gå igenom vilka filmer vi tror har en chans att vinna Oscars 2020 och vad man hittar för odds på Oscars galan 2020. Har du någon favorit film som du hoppas att ska vinna?

Vart hittar man odds Oscars 2020?

Då är allt klart med vilka som är nominerade för detta årets Oscarstatyetter. Redan nu leder filmen “Joker” med hela 11 nomineringar. Inte alls långt efter på nomineringslistan hittar vi Martin Scorseses gangsterepos “The Irishman”, Sam Mendes “1917” och Quentin Tarantinos “Once Upon a Time…in Hollywood som alla tre är nominerade i 10 olika kategorier. Med såpass jämna förutsättningar inför galan kan det faktiskt sluta med att “Joker” gör rent bord och kammar hem flertalet statyetter. Kul också då att veteranen Robert De Niro är med i både “Joker” och “The Irishman”.

Förutom alla de ovanstående stordräparna av nomineringarna hittar vi filmerna “Parasit” som regisseras av Bong Jon Ho, regissören Taika Waititis “Jojo Rabbit” och Greta Gerwigs film “Unga Kvinnor” som alla är nominerade i sex olika kategorier. Vi går igenom alla de nominerade filmerna i de olika kategorierna nedan och ger även en motivering på vem som vi tippar tar hem priset i varje kategori. Först ut är bästa film.

Bästa film

Filmens titelOddsUnibet
Once Upon a time…in Hollywood 2.25
19173.25
Parasite5.00
Joker9.00
The Irishman15.00
Marriage Story29.00
Jojo Rabbit51.00
Unga Kvinnor67.00
Ford vs Ferrari101.00

Vilken vi tippar som vinnare

Vi tippar väldigt säkert i denna kategori och går på det stora namnet, Tarantino. Vi tippar att det blir han som kammar hem statyetten för bästa film med sin Once Upon a time…in Hollywood. Anledningen till att vi tippar som vi gör är för att Tarantinos filmer är alltid i en klass för sig. Filmen bjöd som vanligt på en utmärkt dialog, ett strålande manus och DiCaprio, Pitt stod för strålande insatser. Vi gillar dessutom hur smart Tarantino skriver om historien då det istället blir förövarna som går det sämst tänkbara ödet till mötes.

Bästa kvinnliga huvudroll

Skådespelarskans namnFilm Odds
Renée Zellweger Judy1.12
Scarlett JohanssonMarriage Story7.50
Charlize Theron Bombshell21.00
Cynthia ErivoHarriet21.00
Saoirse RonanUnga kvinnor26.00

Vilken vi tippar som vinnare

Vi tycker att Scarlett Johansson stod för en av årets absolut bästa prestationer i rollen som Nicole. En otroligt mångsidig karaktär som krävde en hel del arbete att gestalta, men som Johansson gör med bravur. Vi vet sedan tidigare hur pass duktig hon är att gestalta karaktärer och med denna rolltolkning höjde hon sig ytterligare några snäpp. Därför tippar vi att det blir Scarlett Johansson som slutligen tar hem Oscarstatyetten för bästa kvinnliga huvudroll trots att hon enligt oddsen inte kommer att ta hem Oscarn.

Bästa manliga huvudroll

Skådespelarens namnFilmOdds
Joaquin PhoenixJoker1.05
Adam DriverMarriage Story7.50
Antonio BanderasPain & Glory21.00
Leonardo DiCaprioOnce Upon a Time…in Hollywood21.00
Jonathan PryceThe Two Popes34.00

Vilken vi tippar som vinnare

Även i denna kategori väljer vi att gå på det säkra kortet, nämligen lågoddsaren Joaquin Phoenix. Helt rätt att närmaste favorit att ta hem priset är Adam Driver som även han gör en oförglömlig insats som karaktären Charlie i “Marriage Story”. Gällande Phoenix och hans tolkning av Jokern är det bland de bästa tolkningar vi har sett när vi får följa honom hur han bryts ner till att slutligen tappa förståndet och slutligen bli den psykopat som Jokern är. Huruvida det är den bästa tolkningen av Jokern som karaktär genom tiderna låter vi vara osagt eftersom att Heath Ledger även stod för en grym insats redan 2008 som Jokern.

Bästa regi

Namn på regissörFilmOdds
Sam Mendes19171.70
Bong Joon HoParasite3.50
Quentin TarantinoOnce Upon a Time…in Hollywood7.50
Martin ScorseseThe Irishman11.00
Todd Phillips Joker26.00

Vilken vi tippar som vinnare

Först och främst vill vi nämna att vi tycker att det är otroligt roligt att en regissör som Bong Jon Ho återfinns bland de absoluta toppnamnen att ta hem priset. Inte för att han är ett okänt namn i filmvärlden, men nu har han äntligen fått lite mer erkännande. Vi tippar dock inte att det blir han som vinner priset. Vi tippar att det blir Scorsese för hans film “The Irishman”. Han gjorde ett strålande jobb med att få ihop alla de tre stora veteranerna De Niro, Pesci och Pacino där alla tre lyfte filmen rejält med sina prestationer.

Bästa kvinnliga biroll

Namn på skådespelerskaFilmOdds
Laura DernMarriage Story1.10
Florence PughUnga Kvinnor9.00
Margot RobbieBombshell9.00
Scarlett JohanssonJojo Rabbit15.00
Kathy BatesRichard Jewell34.00

Vilken vi tippar som vinnare

Vi satsar på det säkra kortet här ännu en gång. Vi tippar att det blir Laura Dern som vinner priset för bästa kvinnliga biroll. Hennes insats som den hårdföre advokaten Nora Fanshaw är tidvis både komiskt gestaltad samtidigt som hon är en stenhård advokat som verkligen gör allt i sin väg för att vinna målet. Med en oerhört välskriven dialog utför hon den på bästa möjliga sätt och lyfter även filmen ännu mer och gör den ännu mer ihågkommen. Vi tippar därför att hon kommer att ro hem priset före alla andra på Oscarsgalan i denna kategori.

Bästa manliga biroll

Namn på skådespelareFilmOddsMr Green logotyp
Brad PittOnce Upon a Time…in Hollywood1.17
Joe PesciThe Irishman8.00
Tom HanksA Beautiful Day in the Neighborhood11.00
Al PacinoThe Irishman15.00
Anthony HopkinsThe Two Popes21.00

Vem vinner enligt oss?

Svårt att utse en självklar vinnare här eftersom att både Brad Pitt gör en otroligt bra insats som stuntmannen Cliff Booth samtidigt som att Joe Pesci återigen visar att han är otroligt bra på att gestalta gangsterkaraktärer, en av de bästa nånsin enligt oss. Det var ett tag sen man såg honom i en såpass stor och betydande roll som han spelar i The Irishman. Trots det långa avbrottet då han spelat liknande karaktärer gick han in direkt och visade vilken skådis han är. Det vore konstigt om filmen inte drog hem några priser alls därför tippar vi att det blir i denna kategori.

Bästa originalmanus

FilmOdds
Once Upon a Time…in Hollywood1.44
Marriage Story4.50
Parasite7.50
191715.00
Knives Out15.00

Vinnare enligt oss är

Genom att skriva om historien till det bättre gör Tarantino en helomvändning i historien. Vi tippar att det blir denna lågoddsare som även tar hem priset. Det ska dock nämnas att det känns som att det är ett ganska jämnt lopp mellan Tarantions verk och Marriage Story. Båda är gedigna hantverk när det kommer till filmskapande, men Tarantino kan det här med att skriva om historien till det bättre (Inglorius Basterds). Vi kommer därför att lägga vårat spel på att Tarantino slutligen tar hem Oscarn i denna betydelsefulla kategori.

Bästa manus efter förlaga

FilmOddsbet365 bellator
The Irishman1.66
Unga Kvinnor3.25
Jojo Rabbit4.33
The Two Popes17.00
Joker51.00

Priset tippar vi kommer att gå till

Det blir Martin Scorsese som med denna film berättar historien om den store Jimmy Hoffa. Ingen vet egentligen såklart hur det gick till, men med det materialet Scorsese hade till sitt förfogande att berätta historien känner vi att det inte kunde ha gjorts på ett bättre sätt. Den som inte sedan tidigare visste vem Jimmy Hoffa var innan denna film kom vet idag tack vare denna adaption av delar ur hans liv mycket väl vem han var nu och hans betydelse för 60 och 70 – talets USA. The Irishman är ett fint och välskrivet hantverk som för tankarna till Scorseses tidigare storverk.

Bästa utländska film

FilmOddsMr Green
Parasite 1.02
Pain & Glory10.00
Les Misérables 26.00
Honeyland34.00
Corpus Christi41.00

Vinner gör enligt oss

Det känns som att det blir Bong Joon Ho som kommer att ta hem priset för sin film “Parasite”. Få filmer detta år har mötts med så mycket lovord från både kritiker och publik. Det känns som att filmen nästan befinner sig i en egen kategori eftersom att de övriga kandidaterna befinner sig långt efter. Det ska mycket till om inte Joon Ho slutligen står där för att ta emot priset i denna kategori. Det är vad vi vill se och tippar såklart att det är det som kommer att hända.

Bästa animerade film

FilmOddsBet365 idol 2019
Toy Story 41.062
Missing Link11.00
I Lost My Body11.00
How to Train Your Dragon: The Hidden World 17.00
Klaus 41.00

Priset i denna kategori går till

Disneys Toy Story filmer har sedan den första filmen kom varit extremt populära hos fansen. Det är inga små namn skaparna har fått med sig som röstskådespelare heller, nämligen Tom Hanks och Tim Allen. Filmen har fått toppbetyg överallt och återigen bevisar alla inblandade hur ett välkänt varumärke ska förvaltas på bästa sätt. Trots de väldigt låga oddsen lägger vi ändå vårat spel på Toy Story 4. Vi tippar nämligen att konkurrensen är för hård för de övriga kandidaterna. Det ser ut som att det bara finns plats för Toy Story att vinna när de ställer upp.

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
1000 kr bonus
 • 1000 kr i spelkrediter!
 • Minsta odds 1.2
 • Störst live stream
Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
100% till 2000 kr
 • 100% upp till 2000 kr
 • Omsättningskrav x5
 • Minsta odds 1.40
18 År | Folkbokförd i Sverige | Identifiering med E-legitmation | Allmänna regler och villkor gäller | Stödlinjen.se
100% till 1000 kr
 • Live betting
 • Omsättningskrav: x8
 • Minsta odds 1.50
18 År | Folkbokförd i Sverige | Identifiering med E-legitimiation | Allmänna regler och villkor gäller | Stödlinjen.se
Upp till 5000 kr
 • 100% oddsboost
 • Omsättningsfri
 • Lägsta odds 1,80
18 År | Folkbokförd i Sverige | Identifiering med E-legitimation | Allmänna regler och villkor gäller
Upp till 3000 SEK
 • Upp till 3000 kr
 • Omsättningskrav: x6
 • Minsta odds 1.80
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se Erbjudandet gäller nya spelare som registrerat sig från 16 Okt 2019 och framåt. Min. insättning 100 kr. 6x omsättningskrav till min odds 1.80. Bonusen är giltig i 60 dagar.
450 kr riskfritt spel
 • 450 kr riskfritt spel
 • Omsättningskrav: Insättning + Bonus x8
 • Minsta odds 1.70
18 År | Folkbokförd i Sverige | Identifiering med E-legitimation | Allmänna regler och villkor gäller| Stödlinjen.se
Upp till 2500 kr
 • Upp till 50 % upp till 2500 kr
 • x5 omsättningskrav
 • Lägsta odds 1.0
18 År | Folkbokförd i Sverige | Identifiering med E-legitimation | Allmänna regler och villkor gäller | Stödlinjen.se | Omsättningskrav gäller | Minsta insättning

Många spännande filmer gör upp om Oscars 2020

I år finns det mycket spännande att se fram emot då det släppts många bra filmer vars skapare och skådespelare nu alla hoppas på att bli nominerade i januari 2020. Det är som vanligt upp till den Amerikanska Filmakademien att bestämma både vilka som blir nominerade och vilka som vinner det prestigefulla och lyxiga priset – som består av en cirka 34 centimeter hög, guldpläterad brons statyett föreställandes en riddare som står på en svart filmrulle.

Läs vidare för att lära dig mer om Oscarsgalan 2020 och hur du kan tänka när det gäller odds och favoriter och hur det har sett ut tidigare år!

Senaste nytt – nya filmer och kommande nomineringar

2020 års Oscarsgala kommer att äga rum på Dolby Theathre i Los Angeles Californien i USA den 9 februari, och sedan månader tillbaka har det börjat tisslas och tasslas om vilka filmer som kan ha en chans att kamma hem en Oscar i år. Men nomineringsperioden är öppen mellan den 2:a januari och den 13:e januari – när också alla nomineringar presenteras – och det finns ännu gott om tid att släppa Oscarsvärdiga rullar på filmduken. Men vi tänkte ta en titt på vilka filmer och skådespelare som det snackas mest om just nu och vilka det är som har störst chans att bli nominerade!

Once Upon a Time in Hollywood

Once Upon a Time in Hollywood handlar om en avdankad TV-skådis och hans stunt double som åker till Hollywood för att bli rika och kända under Hollywoods kändaste period mot slutet av 1960-talet. I huvdrollerna ser vi Brad Pitt, Leonardo DiCaprio och Margot Robbie – ingen dålig line up!

Ni som känner till Quentin Tarentino kan tänka er vad som väntar i hans 9:e film som är en enda lång hyllning till 60-talets USA och den galna tid man levde i under den här perioden. Men den berör också i allra högsta grad det kända mordet på den då gravid amerikanska skådespelaren Sharon Tate som den ökända sekten Manson familjen utförde 1969.

Eftersom detta är en Tarantinofilm vet vi att vi kan färvänta oss en del hemskheter i form av blodpslatter och oväntade vändningar, men den här filmen har också ett annat djup vid sidan av allt det andra. Många anser också att detta är en perfekt skildring av USA och Hollywood under de sista gyllene åren som slutade någonstans 1969. Tarantino har dessutom redan fått ta emot tre srycken Oscarsstattyetter för bland annat Pulp Ficton.

Kan detta bli en vinnare i någon av de många Oscarskategorierna? Vi tror att Once Upon a Time in Hollywood kan ha en chans på nomineringar i bästa manliga huvudroll, bästa manliga biroll, bästa manus och bästa regi.

Källa Sony Entertainment

Joker

Många är dem – filmerna i serien om Batman och hans ständiga jakt på skurkarna som gömmer sig inom den spöklika staden Gotham City. En av de kändaste av hans fiender är så klart ”The Joker”. En gång en vanlig man som sakta men säkert glider allt mer in i en vansinnig verklighet. Filmen har fått namnet Joker och är en mörk historia.

Men det här är ingen Batmanfilm, detta är en djup skildring av hur det kan gå till när en man bryts ned bit för bit och hur ett vansinne kan ta över en kropp. Den man som spelar huvudrollen är ingen mindre än Joaquin Phoenix och de flesta är rörande överens om att han gör ett makalöst bra jobb. Av den anledningen finns det skäl att tro att Joker kan få en nominering för både bästa manliga huvudroll  och eventuellt ännu fler nomineringar! Här kan tilläggas att filmen redan fått pris vid filmfestivalen i Venedig där den blev tilldelad det kända Gyllene Lejonet.

Warner Brothers

Judy

Judy Garland var en superstjärna och en showare men mot slutet av karriären började hennes hälsa att svikta och ett missbruk trädde in i hennes liv. Filmen Judy är en mycket hjärtskärande skildring av en stjärna vars rampljus håller på att slockna som med största sannolikhet kommer att kamma hem en och annan nominering.

Det är Renee Zellwegger som spelar rollen som Judy och hon gör ett väldigt bra jobb på många sätt både sångmässig och hur hon tar sig an Judy som karaktär. Detta kan bli en mycket farlig kandidat för bästa kvinnliga skådespelare!

ONE Media

Andra filmer som kan bli nominerade

Andra filmer som nämns i nomnieringsdiksussionerna är till exempel Hustler med Jennifer Lopez i huvudrollen, Parasite som är en Koreansk thriller-komedi och A Beautiful Day in the Neighborhood med Tom Hanks i huvudrollen.

Oscarsgalan 2019

Oscarsgalan 2019 var en lite annorlunda historia eftersom det var första gången på flera decennier som galan inte hade någon värd, vilket berodde på att den komiker som fått jobbet (Kevin Hart) tidigare hade uttalat sig negativt om homosexuella vilket kom upp till ytan och gjorde så att både Kevin och ABC som håller i galan drog sig ur det hela.

Men det hela flöt på förvånansvärt bra även utan en värd och galan startade ändå med ett kort och roligt intro av de tre amerikanska komikerna Tina Fey, Amy Poehler och Maya Rudolph.

Vinnarna 2019 var bland annat Rami Malek som vann en Oscar för bästa manliga huvudroll i filmen Bohemian Rhapsody och hör och häpna – Lady Gaga kan nu ställa en Oscarstatyett på sin bokhylla eftersom hon kammade hem priset för Bästa original sång med sin låt Shallow från den hyllade filmen A star is Born med henne själv och Bradley Cooper i huvudrollerna.

Oscarsgalans historia

Den allra första Oscarsgalan hölls vid en privat middag den 16 maj 1929 på The Roosevelt Hotel i USA. Publiken bestod då av cirka 270 människor. Ceremonin pågick under endast 15 minuter och 15 statyetter delades ut för olika anmärkningsvärda insatser i filmbranschen.

Nu för tiden har detta så klart utvecklats till att bli ett helt spektakel som hela världen följer med spänning! – vem ska snubbla på klänningen i år och vem ska hålla det roligaste talet eller det längsta talet, men framför allt – vilka är det som går hem med en guldskinande Oscar under armen när kvällen är slut? Det är också mycket snack om vem som ska leda galan varje år och oftast är det en erkänd komiker som får uppdraget.  2020 års Oscarsgala blir den 92:a i raden och om vi får någon värd i år återstår att se!

Roliga fakta om Oscarsgalan

En gala som funnits så länge som Oscarsgalan har samlat på sig en hel del roliga fakta genom åren. Visste du till exempel att Walt Disney är den person som vunnit flest Oscars genom åren – hela 25 stycken! Näst efter honom är det Katherine Hepburn som hann samla på sig hela 4 stycken statyetter under sin livstid.

Det finns också bara två skådespelare som vunnit en Oscar efter sin död och det är Heath Ledger för sin gestaltning av Jokern i Batmanfilmen The Dark Knight från 2009, och Peter Finch 1976 för filmen Network. Både Finch och Ledger var från Australien vilket är ett konstigt sammanträffande.

Det finns också en skådespelare vid namn John Cazale som du troligtvis aldrig hört talas om men som bara har varit med i totalt 5 stycken filmer som alla av någon outgrundlig anledning blivit nominerade eller vunnit en Oscar – en av dessa är Gudfadern.

Annan rolig fakta om galans vinnare är till exempel att den tredje filmen i serien om Lord of the Rings vid namn Return of the King är den enda film som någonsin lyckats kamma hem alla de kategorier som den var nominerad i! – vilken prestation. De filmer som vunnit flest Oscars genom tiderna är  Ben Hur från 1959, Titanic 1997, och Lord of the Rings: Return of the King 2003.  

Men det har också skett skandaler under all dessa år och inför galan år 2000 var det någon som stal alla 50 statyetter som skulle delas ut den aktuella kvällen. En man gick förbi en soptunna och hittade alla statyetter kastade där i. Han lämnade in statyetterna och fick en hittelön samt biljetter till galan.

FAQ Oscars 2020

Här har vi samlat ihop några av de vanligaste frågorna inför Oscars 2020. Vart hittar man odds Oscars 2020, vart man kan live streama galan och när och från vart den sänds. Vi försöker täcka allt vi tror du tänker på kring Oscars.

Var hittar jag de bästa oddsen för Oscarsgalan?

De bästa oddsen hittar du hos svenska spelsajter online som har svensk spellicens.

Kan jag köpa biljett?

Nej, det går tyvärr inte att köpa biljett till själva galan. Utan här gäller enbart inbjudan.

När och var äger Oscarsgalan 2020 rum?

Dolby Theater i Los Angeles Kalifornien i USA den 9 Februari.

Kan jag streama Oscarsgalan?

Ja det kan du via olika streamingtjänster online, men du kan behöva en VPN för att kunna se sändningen från Sverige beroende på vilken sajt eller tjänst du använder.