Hem underhallning-specialer melodifestivalen odds

Odds på Melodifestivalen 2023

Oddsen att vinna Melodifestivalen 2023

På den här sidan går vi igenom alla odds på Melodifestivalen 2023. Och som du kan se i oddslistan nedanför är 2012 års vinnare, Loreen, favorit att vinna Mello även den här gången. Maria Sur, från Ukraina, är andrahandsfavorit och ett hack längre ner hittar vi Kiana och Mello-veteranen Jon Henrik Fjällgren.

Melodifestivalen odds – Finalen 2023

Nedan ser du oddsen på melodifestivalen 2023 deltagare.

Det är väldigt sällan som favoriterna inför Melodifestivalen håller undan och vinner. Senast var det 2015 då Måns Zelmerlöw vann med låten ”Heroes”, och endast två gånger på de tio senaste upplagorna har favoriten inför vunnit. En spännande faktor att ha med sig in i 2023 års tävling.

Finalen i Melodifestivalen 2023

Plats:Friends Arena, Solna
Programledare:Farah Abadi och Jesper Rönndahl.
TV-kanal och tid:Klockan 20.00, den 11 mars på SVT 1.
Favorit att vinna enligt oddsen:Loreen är klar favorit att ta hem segern i finalen av Melodifestivalen 2023.

Senaste tio årens vinnare i mello

Här följer en lista på ungefärliga inledande odds och de senaste vinnarna i Melodifestivalen.

ÅrArtistOdds
2022Cornelia Jakobs(41,00)
2021Tusse(8,00)
2020The Mamas(15,00)
2019John Lundvik(12,00)
2018Benjamin Ingrosso(6,50)
2017Robin Bengtsson(16,00)
2016Frans(51,00)
2015Måns Zelmerlöw(3,00)
2014Sanna Nielsen(5,50)
2013Robin Stjernberg(20,00)
2012Loreen(25,00)

Värt att notera är att Loreen stod i hela 25 gånger pengarna inför Melodifestivalen där hon tillslut vann Eurovision. Även på Cornelia Jakobs fick man ett väldigt fint odds vid öppning förra året men får vi se en ny skräll i år är frågan, och vem skulle det isåfall vara?

Så bettar du på Mello 2023

Sedan ett par år tillbaka är det väldigt populärt att spela på Melodifestivalen. Tidigare kunde man bara spela på vinnare av tävlingen, men nu finns spelalternativ så som; att gå direkt till final och att hamna sist och head-2-head.

För att spela på Melodifestivalen följer du bara stegen nedanför:

 1. Välj den artist du vill placera ditt bet på.
 2. Skapa ditt spelkonto hos spelbolaget. Det går snabbt att skapa ett spelkonto idag eftersom att det sköts via BankID.
 3. Ta del av våra odds för att underlätta vilken artist du ska betta på.
 4. Nu är det bara att hoppas att ditt spel går in.

Speltips på vinnare av Melodifestivalen

Det är en spännande mix i årets startfällt med en blandning av gamla namn och en hel del nykomlingar. Lika spännande som mixen lär tävlingen bli då det känns väldigt öppet om vem som vinner. Loreen är favorit och har rutin från tidigare framgångar i Melodifestivalen men vi tycker att hon överskattas en hel del av spelbolagen.

Det är som vi tidigare skrivit väldigt ovanligt att favoriten inför tävlingen går hela vägen och vinner och det är klart roligare att försöka hitta någon outsider till ett högre odds som kan skrälla. Cornelia Jakobs som vann förra året stod till exempel i över 40,00 vid öppningen av vinnaroddsen, men vi väljer ändå trots det att tippa en av favoriterna som vinnare i Mello 2023.

Det ser ut att bli ett mycket tufft race om vem som vinner Melodifestivalen 2023 och får chansen att representera Sverige i Eurovision Song Contest senare i vår. Det finns en kvartett som sticker ut som favoriter och det är Loreen, Maria Sur, Kiana och Jon Henrik Fjällgren. Vi tror även att Marcus & Martinus och Mariette kan blanda sig i striden om segern. Vi ser fram emot att se vad de stora talangerna Kiana och Maria Sur kan uträtta. Ukrainska Maria Sur har slagit igenom stort och snabbt på svensk mark och vi tror att hon kan rida på framgångarna som landsmännen Kalush Orchestra hade 2022 då de vann Eurovision Song Contest. Vi tippar att Maria Sur vinner Melodifestivalen 2023.

Loreen vinner Mello 2023

Få oddset 6.00 hos NordicBet

Speltips på vinnare av finalen Melodifestivalen 2023

Vi tippar vinnaren i finalen av Melodifestivalen 2023.

Vem vinner finalen av Melodifestivalen 2023?

Loreen är stor favorit att vinna, med all rätt. Men bakom henne är tätnar kampen och det finns tre, fyra kanske fem bidrag som kan vara med och kämpa om segern. Marcus & Martinus lär definitivt vara med och tampas i toppen. Samma gäller Maria Sur. Sen kommer en trio outsiders med olika typer av bidrag. Rockiga Smash Into Pieces har skrällpotenital, Nordman är populära och Jon Henrik Fjällgren ska nog inte heller räknas bort. Loreens odds är hiskeligt låga och även om vi tror att hon pallar för trycket och lär vinna, så vattnas det i munnen att gå för en skräll med tanke på oddsen. Så vi säger att Marcus & Martinus vinner Melodifestivalen 2023 till oddset 7,50 @Unibet.

Alla deltagare i finalen:

 1. Jon Henrik Fjällgren
 2. Tone Sekelius
 3. Mariette
 4. Marcus & Martinus
 5. Panetoz
 6. Maria Sur
 7. Smash Into Pieces
 8. Kiana
 9. Nordman
 10. Loreen
 11. Theoz
 12. Paul Rey

Läs om alla artister i finalen av mello 2023 nedan. Här kan du läsa allt om alla Melodifestivalen 2023 deltagare.

Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods

Låtnamn: Where Are You (Savezan).

Låtskrivare: Arc North, Calle Hellberg, Jon Henrik Fjällgren, Joy Deb, Oliver Belverin, Richard Lästh, Tobias Lundgren, William Segerdahl.

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja, 2015, 2017 och 2019.

Det var ett bra tag sen nu, men renskötaren från Härjedalen imponerade i deltävling ett, där han ganska enkelt tog hem segern framför Tone Sekelius. Fjällgren var en av de större förhandsfavoriterna innan Mello drog igång och visst är han fortfarande där uppe bland de största namnen. Även om spelbolagen tror att han kan få stora problem med att vinna hela rubbet. En topp-fem plats är nog något att sikta på för Fjällgren, når han högre än så vore det en mycket fin prestation.

Tone Sekelius

Låtnamn: Rhythm of my show.

Låtskrivare: Anderz Wrethov, Dino Medanhodzic, Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Tone Sekelius.

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja, 2022.

Sekelius gjorde det bra i den första deltävlingen, då hon stod för en liten miniskräll där hon tog en av direktplatserna framför Victor Crone. Nu är det dags för final och där har Sekelius stod för en fin prestation förut, då hon knep en mycket fin femteplats förra året. Oddssättarna tror dock inte på en ny fin placering för Sekelius då de rankar hennes bidrag bland de sämsta i finalen. Vi tror dock att hon trivs bra att slå ur underläge och att placeringen kan bli något liknande som förra året om hon presterar på topp i finalen.

Mariette

Låtnamn: One day

Låtskrivare: Jimmy Jansson, Thomas G:son, Mariette

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja, 2015, 2017, 2018, 2020

Mariette har haft en lång resa till finalen i år. Hon har fin erfarenhet från Mellofinaler, men spelbolagen tror på en tuff resa i finalen. Mariettes bidrag har klart högt odds, och det mesta talar för att hon riskerar att bli jumbo i finalen på lördag.

Marcus & Martinus

Låtnamn: Air

Låtskrivare: Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb, Marcus Gunnarsen, Martinus Gunnarsen

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja, 2022.

De norska tvillingarna imponerade stort när man vann deltävling tre. Efter detta har man seglat upp som kanske de största utmanarna till storfavoriten Loreen. Och det känns verkligen som om norrmännen har medvind i ryggen när de går in i finalen. Oddsen pekar på att de kan ha en ganska stor chans att ge Loreen en riktigt match om segern och vi är villiga att hålla med.

Panetoz

Låtnamn: On my way

Låtskrivare: Anders Wigelius, Daniel Nzinga, Jimmy Jansson, Nebeyu Baheru, Njol Badjie, Pa Modou Badjie, Robert Norberg.

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja, 2014, 2016

Panetoz gick en tuff kamp om finalplatsen i deltävling 2 mot Theoz. Man tog sig segrande ur den striden och tog den andra finalplatsen då. Man sitter på en positivt och lite annorlunda framträdande jämfört med de andra bidragen, med mycket sång och dans. Oddsen pekar på att Panetoz rankas någonstans i finalens mittenrike. Och vi är inne på samma spår, man lär hamna någonstans mellan tiondeplats till sjätteplats. Allt annat vore en skräll åt båda hållen.

Maria Sur

Låtnamn: Never give up

Låtskrivare: Anderz Wrethov, Laurell Barker

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Nej

Den mellodebuterande ukrainskan gjorde allt man kunde förvänta sig av henne i deltävling två. Hon stod pall för favorittrycket och vann deltävlingen. Nu är det final och vi kanske inte ska förvänta oss att sjuttonåringen ska kunna utmana Loreen på allvar, men spelbolagen ser Maria Sur som en av de största utmanarna till segern. Om vinner vore det en grym prestation, men vi tror mer på att hon får sikta på en pallplats i finalen.

Smash into Pieces

Låtnamn: Six feet under

Låtskrivare: Andreas Lindbergh, Benjamin Jennebo, Chris Adam, Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb, Per Bergquist.

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Nej

Örebrobandet stod för kanske deltävlingarnas största skräll när man kom tvåa och säkrade en direktplats till finalen i deltävling 4. Man hade en ganska stort avstånd ner till trean Kiana och det verkar som att svenskarna verkligen gillar bandets bidrag. Man har helt otippat seglat upp som stora utmanare om segern i finalen. Spelbolagen rankar bidraget trea efter Loreen och Marcus & Martinus. Frågan är om bandet klarar av att hantera ett oväntat favoritskap i finalen?

Kiana

Låtnamn: Where did you go

Låtskrivare: Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb.

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Nej

Det blev först en final för den yngsta av årets deltagare. Väl där lyckades Kiana krångla sig vidare som trea och är nu klar för finalen. Vilket får ses som en framgång för debutanten. Kianas odds har höjts en del och inte mycket talar för att hon kommer ha någon större chans att vara med i toppen av finalen. Utan istället får hon sikta på en mittenplacering.

Nordman

Låtnamn: Släpp alla sorger

Låtskrivare: Jimmy Jansson, Thomas G:son.

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja, 2005, 2008

Nordman visade att gammal är äldst och man kammade hem högst poäng av alla artister i semifinalen. Duon verkar fortfarande vara populära ute i stugorna och nu ska man visa upp sig i finalen. Man har börjat klättra bland oddsen och nu ser det ut som att man har en chans att blanda sig i topp-fem enligt spelbolagen. En viss skrällvarning utfärdas här att Nordman kan plocka fina poäng på lördag.

Loreen

Låtnamn: Tatoo

Låtskrivare: Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Jimmy Jansson, Loreen, Cazzi Opeia, Peter Boström, Thomas G:son.

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja, 2011, 2012 och 2017

Storfavoriten Loreen vann som väntat deltävling fyra och nu är hon spelbolagens favorit att ta hem segern på lördag. Hennes bidrag verkar gå hem bland folket och vi tror att hon har en mycket fin chans att plocka hem segern. Men visst det finns utmanare, speciellt i form av Marcus & Martinus. Nu är det upp till bevis för loreen och stå pall för favoritskapet på lördag.

Theoz

Låtnamn: Mer av dig

Låtskrivare: Axel Schylström, Jakob Redtzer, Peter Boström Thomas G:son

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja, 2022

Linköpingssonen har haft en ganska snårig väg till final via semifinalen. Hans bidrag verkar dock växa sig större och större och det fick fina röster i semin. Allt pekar dock på att det kommer bli en mittenplacering i finalen. Oddsen ger ett visst utrymme för en skräll där Theoz kan blanda sig i striden om topp-fem, men vi tror inte riktigt att detta är möjligt. 

Paul Rey

Låtnamn: Royals

Låtskrivare: Dino Medanhodzic, Jimmy Thörnfeldt, Liamoo, Paul Rey

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja, 2020, 2021

Rey gjorde en mycket fin insats i deltävling tre där han knep en finalplats framför Nordman. Nu är det dock final och kampen blir tuffare om de högre placeringarna. Spelbolagen rankar ery i mitten av alla bidrag, och vi tror det stämmer bra. Ser ut som han har närmare botten än att han skulle ha någon chans att blanda sig i toppstriden.

Mer om deltagare kan du läsa i våran artikel om melodifestivalen 2023 deltagare.

Bästa spelbolagen för Melodifestivalen 2023

Just nu ligger endast vinnaroddsen uppe hos spelbolagen. Det kommer senare att fyllas på med odds från varje omgång där bland annat man kan spela head to head mellan olika artister i varje deltävling. Spelbolag som sticker ut lite extra när det kommer till odds och utbud för Melodifestivalen är följande.

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
1500 kr matchat spel
 • 1500 kr matchat spel
 • Snygg hemsida
 • Snabb registrering
Reklamlänk |18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här | stodlinjen.se | spelpaus.se | Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr + 100 freespins
 • 100% upp till 500 kr + 100 freespins
 • Omsättningskrav: 6x minsta odds 1,80 eller 35x i Casino (60 dagar)
 • Värde 1 SEK per spinn
Reklamlänk |18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Allmänna regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr + 100 freespins
 • 100 % upp till 500 SEK samt 100 freespins
 • Omsättningskrav: x6 på sport, odds 1,80 eller x35 på casino (60 dagar)
Reklamlänk |18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Allmänna regler och villkor gäller
100% upp till 2500 kr + 100 spins
 • Börja spela direkt!
 • Välkomstbonus!
 • Utbetalningar
Reklamlänk |18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Identifiering med E-legitimation | Allmänna regler och villkor gäller
100% upp till 500 kr!
 • 100% upp till 500 kr!
 • E-legitimation
 • Live stream
Reklamlänk | 18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Identifiering med E-legitimation | Allmänna regler och villkor gäller

Bästa bonusar till Melodifestivalen 2023

Ska man börja spela kan det vara trevligt med lite extrapengar på kontot i en så kallad välkomstbonus. Alla spelbolag erbjuder något typ av erbjudande till kunderna och deras första insättning. Alla bolag erbjuder dock inte odds på Melodifestivalen, alternativt har väldigt dåligt utbud, så viktigt att välja rätt beroende på vad man är ute efter såklart. Några spelbolag vi gillar lite extra när det kommer till bonusar och utbudet till Melodifestivalen och Eurovision är,

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
1500 kr matchat spel
 • 1500 kr matchat spel
 • Snygg hemsida
 • Snabb registrering
Reklamlänk |18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här | stodlinjen.se | spelpaus.se | Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr + 100 freespins
 • 100% upp till 500 kr + 100 freespins
 • Omsättningskrav: 6x minsta odds 1,80 eller 35x i Casino (60 dagar)
 • Värde 1 SEK per spinn
Reklamlänk |18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Allmänna regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr + 100 freespins
 • 100 % upp till 500 SEK samt 100 freespins
 • Omsättningskrav: x6 på sport, odds 1,80 eller x35 på casino (60 dagar)
Reklamlänk |18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Allmänna regler och villkor gäller
100% upp till 2500 kr + 100 spins
 • Börja spela direkt!
 • Välkomstbonus!
 • Utbetalningar
Reklamlänk |18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Identifiering med E-legitimation | Allmänna regler och villkor gäller
100% upp till 500 kr!
 • 100% upp till 500 kr!
 • E-legitimation
 • Live stream
Reklamlänk | 18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Identifiering med E-legitimation | Allmänna regler och villkor gäller
100% till 1000 kr
 • Snabb registrering
 • Snabb betting
 • 100% till 1000 kr
Reklamlänk | 18+ | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor gäller | Identifiering med e-legitimation