Hem speltips fotboll em

EM 2021 – Odds, Vem Vinner EM & Historia

Mellan den 12:e juni och 12:e juli kommer den 16:e upplagan av fotbolls-EM äga rum. Det är mycket som är nytt för detta EM. Istället för ett eller två värdländer kommer matcherna spelas i 12 olika länder. Något annat som också är nytt är kvalificeringssystemet. Det är 20 länder som redan har kvalificerat sig via kvalgrupperna vilket betyder att det är fyra länder som återstår. Hur det systemet ser ut kommer vi förklara lite längre ned i artikeln följt av en hel del statistik, historia och tips om hur vi tror EM 2021 kommer sluta.

EM grupperna klara! Vilka möter Sverige i EM 2021?

Många av oss satt bänkade framför TV i Fredags då det var dags för den spännande EM lottningen inför fotbolls EM 2021. Sverige slipper iaf åka iväg på underliga resor som man fått känna av när man kvalat till EM 2021. Detta är både skönt för svenska spelarna och såklart de svenska fansen. Så vilken grupp hamnade vårt kära landslag i och vad tror vi de har för chanser att gå vidare till slutspelet i fotbolls EM 2021. Svenska landslaget kommer att spela i Grupp E tillsammans med Spanien, Polen plus vinnaren av play off B. (Bosnien, Irland eller Slovakien kommer få göra följe i Sveriges grupp i fotbolls EM 2021. Spanien står i denna grupp som värdnation.

Hur ser Sveriges chanser ut i EM 2021?

EM 2021 blir Sveriges sjunde EM där den bästa placeringen var delad tredjeplats i EM 1992 där Sverige var värdnation. De två senaste Europamästerskapen har dock Sverige inte ens gått vidare från gruppen. Men efter ett imponerande VM för två år sedan och flera bra matcher i EM-kvalet börjar förväntningarna bli större och större. Janne Andersson verkar ha hittat sitt framgångsrecept och allt fler svenska spelare börjar göra avtryck i de större europeiska ligorna.

Sveriges gruppmotståndare är Spanien, Polen och vinnaren i playoff-grupp B, alltså Bosnien, Slovakien, Nordirland eller Irland. Det är långt ifrån en lätt grupp, men det hade kunnat vara betydligt mycket värre. Spanien vann ganska enkelt mot Sverige i EM-kvalet på deras hemmaplan men på Friends Arena var Sverige bara några minuter från att ta tre poäng mot giganten. Polen har, likt Sverige, flera etablerade spelare runt om Europa. Den stora skillnaden är att Polen har en av världens bästa anfallare till sitt förfogande i Robert Lewandowski. Där har Lindelöf och Granqvist en hel del att jobba med. Den ”lättaste” nationen vi skulle kunna få från playoff-grupp B är nog Nordirland, annars så är de lagen relativt jämnbra.

Det går redan nu att spekulera över Sveriges motståndare i ett potentiellt slutspel. Av de 24 lagen i EM går 16 vidare till åttondelsfinal. Alla gruppettor, grupptvåor samt de fyra bästa grupptreorna går in i slutspelet. Om Sverige vinner sin grupp får de möta trean i grupp A, B, C eller D. Skulle Sverige komma tvåa möter de tvåan från grupp D. Förmodligen kommer det antingen bli England, som slog ut Sverige i VM-kvartsfinalen förra året, eller silvermedaljörerna från förra årets VM Kroatien. Blir Sverige en av de fyra bästa treorna får de möta vinnaren ur Grupp B, alltså Ryssland, Danmark, Finland eller Belgien.

Det vore såklart en stor skräll om Sverige ens tar sig till kvartsfinal. Men vi har sett Sverige skaka flera giganter inom fotbollsvärlden och vi har sett hur himla bra Sverige kan vara när de är som bäst. Får Janne Andersson och spelarna allting att stämma rent spelmässigt kan det bli en riktigt kul sommar nästa år.

Hur ser grupperna ut i EM 2021?

Det är alltså 20 lag som redan är klara för EM och de har delats in i sex olika grupper. De fyra nationer som återstår har också delats in i de olika grupperna men just vilka länder som kvalificerar sig får vi reda på den 31 mars.

Grupp A – Fotbolls EM 2021 med odds

Grupp AOdds EM 2021 – vinna grupp A
Italien Italien logo em1.60
Schweiz schweiz fotboll logo3.75
Turkiet turkiet fotboll em 20207.50
Wales wales logo fotbolls em 20207.50

Grupp B – EM 2021 med odds

Grupp BOdds EM 2021 vinna grupp B
BelgienBelgien fotboll em 20201.90
Danmark Danmark em 20203.00
Ryssland Ryssland EM 20204.00
Finland finland em 2020 logo21.00

Grupp C – Odds fotbolls EM 2021

Grupp C Odds EM 2021 – vinna grupp C
Nederländerna Nederländerna fotboll em 20201.55
Österrike österrike fotboll em 20204.50
Ukraina Ukraina fotboll em 20205.00
playoff vinnare DEM odds uppdateras så snart de släpps

Grupp D

Grupp D Odds EM 2021 – vinna grupp D
England England em 2020 logo1.50
KroatienKroatien fotboll em 20203.75
Tjeckien Tjeckien fotboll Em 202010.00
Playoff vinnare CEm odds 2021 uppdateras snart

Grupp E – EM odds 2021 – Sveriges grupp

Grupp D Odds EM 2021 – vinna grupp E
Spanien Spanien fotboll em 20201.50
Polen Polen fotboll em 20204.50
SverigeSverige fotbolls EM 20205.00
Playoff vinnare BEm 2021 odds uppdateras snart

Grupp F – Dödens grupp

Grupp F Odds EM 2021 – vinna grupp F
Frankrike Frankrike fotboll em 20202.20
Tyskland tyskland fotboll em 20202.40
Portugal portugal fotboll em 20206.00
Playoff vinnare AEm 2021 odds uppdateras snart

Playoff-grupperna till EM 2021

Så har vi alltså kommit till UEFA:s nya kvalificeringssystem. När det introducerades till allmänheten var det många kritiska röster som höjdes och menade att detta system är alldeles för komplicerat, vilket är en helt befogad åsikt. Till synes verkar det vara ganska rörigt men om man går igenom hela processen steg för steg kommer det nog vara ganska enkelt att förstå.

2018 drog startskottet igång för UEFA:s nya turnering UEFA Nations League och kommer att spelas vartannat år. Det finns fyra olika ”divisioner” i Nations League och varje division har fyra olika grupper. Vilka länder som är med i respektive division avgörs beroende på vilken ranking landet har. Sverige till exempel är med i grupp 2 i division B medan regerande världsmästarna Frankrike är i grupp 1 i division A. I vissa grupper var det tre lag och i några andra var det fyra lag, hur som helst skulle alla länder i respektive grupp möta varandra två gånger. Hur man placerade sig i Nations League-grupperna kunde avgöra hur vägen till ett EM 2021 skulle se ut.

Men vägen till EM via de traditionella kvalgrupperna var förstås de flesta länders huvudfokus. Ettan och tvåan i de tio kvalgrupperna blev direktkvalificerade till EM 2021. Inför kvalet till EM 2016 lottades alla som kom trea i de olika grupperna mot varandra där de sedan skulle spela två playoffmatcher för att avgöra vem som skulle ta sig till EM. Det är dock nu det nya systemet, där Nations League är inblandat, kommer in i bilden.

De fyra bästa lagen i varje Nations League-division, som inte lyckades kvalificera sig till EM via de vanliga kvalgrupperna, kommer göra upp via playoff-matcher mot ett land från samma Nations League-division. Om vi tar grannlandet Norge som exempel. Norge kom trea i sin EM-kvalgrupp och lyckades således inte med att kvalificera sig direkt till EM. Däremot vann de sin Nations League-grupp och blev ett av de fyra bästa länderna i division C tillsammans med Skottland, Israel och Serbien. Norge kommer möta Serbien i playoff-semifinalen, vinner de den får de därefter möta vinnaren av Skottland mot Israel i en playoff-final. Lyckas Norge även vinna finalen är de klara för EM. Så det är alltså ett lag från varje Nations League-division som tar de sista fyra platserna till EM. Nedanför kommer hela spelschemat för playoff-matcherna som äger rum i mars.

Playoff-semifinaler den 26 mars 2020:

 • Division A: Bulgarien mot Ungern och Island mot Rumänien.
 • Division B: Bosnien och Hercegovina mot Nordirland och Slovakien mot Irland.
 • Division C: Skottland mot Israel och Norge mot Serbien.
 • Division D: Georgien mot Vitryssland och Nordmakedonien mot Kosovo.

Playoff-finaler den 31 mars 2020:

 • Division A: Vinnaren i Bulgarien mot Ungern och vinnaren i Island mot Rumänien.
 • Division B: Vinnaren i Bosnien och Hercegovina mot Nordirland och vinnaren i Slovakien mot Irland.
 • Division C: Vinnaren i Skottland mot Israel och vinnaren i Norge mot Serbien.
 • Division D: Vinnaren i Georgien mot Vitryssland och vinnaren i Nordmakedonien mot Kosovo.

Om EM i fotboll

Vart fjärde år spelas EM i fotboll där Europas främsta länder tävlar om att bli den bästa fotbollsnationen i Europa. Portugal vann senaste EM (2016) och är för tillfället regerande Europamästare. Första gången mästerskapet ägde rum var i Frankrike 1960. Sovjetunionen vann turneringen och var därmed historiska genom att vara den första nationen att lyfta EM-bucklan. Totalt har det spelats 15 olika fotbolls EM turneringar och därmed blir EM 2021 den 16:e i ordningen. De länder som har vunnit turneringen flest gånger är Tyskland och Spanien med tre guld var.

LandslagEM – GuldÅR
Tyskland31976,1980,1996
Spanien31964,2008,2012
Frankrike21984,2000
Sovejunionen11960
Tjeckoslovakien11976
Italien11968
Nederländerna11984
Danmark11992
Grekland12004
Portugal12016

Från 8 till 24 lag i EM 2021

När fotbolls EM spelades för första gången 1960 var det bara åtta deltagande länder. Antalet länder har ökat rejält sedan dess eftersom att det i årets turnering är 24 olika deltagande länder. För våra gulblå hjältar har aldrig EM varit någon framgångsaga eftersom att det aldrig har blivit några medaljer. Det fanns lite hopp 1992 när Sverige tog sig hela vägen till semifinalen, men blev där utslagna av Tyskland i turneringen som förövrigt arrangerades i Sverige. Sverige deltog i EM 2016, men de lyckades inte att ta sig vidare från gruppspelet. Kanske får vi se ett annat Sverige i EM 2021?

Största ögonblicken från EM i Frankrike 2016

Portugal var det landet som ingen förutom portugiserna själva ville se vinna EM. Väldigt stort av dem att vinna på Frankrikes egen bakgård. Detta kommer alltid att kommas ihåg som Ronaldos EM. En annan nation som stod för en lysande insats var Island som väldigt överraskande slog ut England i åttondelsfinalen, men tyvärr tog det stopp för Lagerbäck och Island i kvartsfinalen mot värdnationen Frankrike i kvartsfinalen. Landets invånare var trots att de åkte ur mer än nöjda över det egna landets insats i EM. Gareth Bale gjorde sin bästa insats för Wales någonsin när han mer eller mindre ensam bar laget till EM-semin som de förlorade mot Portugal.

Sverige var en rejäl besvikelse med bara 1 gjort mål och 1 poäng som de fick i den oavgjorda 1-1 matchen mot Irland. Detta kom även att bli Zlatans sista mästerskap i den blågula tröjan.

I vilka länder spelas EM 2021 och var spelas finalen?

Som sagt så är det ingen huvudnation i nästa års EM utan det är hela 12 länder som kommer hålla i tillställningen. Det är två olika städer i varje grupp och alla städer kommer hålla i varsin slutspelsmatch, däremot kommer båda semifinalerna och finalen spelas på Wembley. Här är platserna där de olika matcherna kommer spelas i:

 • Grupp A: Stadio Olimpico i Rom, Italien och Olympic Stadium i Baku, Azerbaijan.
 • Grupp B: Parken i Köpenhamn, Danmark och Krestovsky Stadium i Sankt Petersburg, Ryssland.
 • Grupp C: D/A Arena i Bukarest, Rumänien och Johan Cruyff Arena i Amsterdam, Nederländerna.
 • Grupp D: Wembley Stadium i London, England och Hampden Park i Glasgow, Skottland.
 • Grupp E: Aviva Stadium i Dublin, Irland och San Mamés i Bilbao, Spanien.
 • Grupp F: Puskás Arena i Budapest, Ungern och Allianz Arena i München, Tyskland.

Var spelas EM 2021? – Alla arenor

Namn på stadionLand Stad
Baki Olympia StadionuAzerbajdzjanBaku
National StadiumBelgienBryssel
ParkenDanmarkKöpenhamn
Wembley StadiumEnglandLondon
Aviva StadiumIrland Dublin
Stadio OlimpicoItalienRom
Amsterdam ArenaHolland Amsterdam
Arena NationalaRumänienBukarest
Zenit ArenaRysslandSankt Petersburg
Allianz ArenaTysklandMünchen
Hampden ParkSkottlandGlasgow
Uj Puskas Ferenc StadionUngernBudapest
Estadio San MamesSpanien Bilbao

Inget land är direktkvalificerat för EM

Nytt inför Europeiska mästerskapet 2021 är att inget land kommer att vara direktkvalificerat. Under tidigare mästerskap har värdnationerna fått en fribiljett till EM-slutspelet. Det betyder att varje deltagande nation i fotbolls EM 2021 måste ta sig dit genom att kvala. De 24 länder som lyckas att ta sig till EM 2021 kommer att delas in i sex olika grupper där ettan och tvåan från varje grupp går direkt till åttondelsfinal. Med till åttondelsfinalen följer även de fyra bästa treorna. Här nedan kan du se vilka lag som har i skrivande stund (18/11) kvalificerat sig till EM 2021. Vi på Barabetting kommer uppdatera listan regelbundet när ny lag blir klara för Em 2021. De lagen som vi väntar på är de som spelar playoff till EM 2021.

Kvalificerade till EM 2021 Lagkapten EM 2021Coach EM 2021Emblem
SverigeAndreas GranqvistJanne AnderssonSverige fotbolls EM 2020
FinlandTim SparvMarkku Kenervafinland em 2020 logo
EnglandHarry KaneGareth SouthgateEngland em 2020 logo
ItalienGiorgio ChielliniRoberto ManciniItalien fotboll em
RysslandArtem DzyubaStanislav CherchesovRyssland EM 2020
TjeckienVladimír DaridaJaroslav ŠilhavýTjeckien fotboll Em 2020
BelgienEden HazardRoberto MartínezBelgien fotboll em 2020
PolenRobert LewandowskiJerzy BrzęczekPolen fotboll em 2020
PortugalCristiano RonaldoFernando Santosportugal fotboll em 2020
ÖsterrikeJulian BaumgartlingerFranco Fodaösterrike fotboll em 2020
KroatienLuka ModrićZlatko DalićKroatien fotboll em 2020
TysklandManuel NeuerJoachim Löwtyskland fotboll em 2020
NederländernaVirgil van DijkRonald KoemanNederländerna fotboll em 2020
TurkietEmre BelözoğluŞenol Güneşturkiet fotboll em 2020
FrankrikeHugo LlorisDidier DeschampsFrankrike fotboll em 2020
SpanienSergio RamosRobert MorenoSpanien fotboll em 2020
UkrainaAndriy PyatovAndriy ShevchenkoUkraina fotboll em 2020
WalesAshley WilliamsRyan Giggswales logo fotbolls em 2020
SchweizGranit XhakaVladimir Petkovićschweiz fotboll logo
DanmarkKasper SchmeichelÅge HareideDanmark em 2020
Playoff vinnare AUppdateras inom kort Uppdateras inom kort
Playoff vinnare B Uppdateras inom kort Uppdateras inom kort
Playoff vinnare C Uppdateras inom kort Uppdateras inom kort
Playoff vinnare D Uppdateras inom kort Uppdateras inom kort

55 nationer kvalar till EM 2021

Till EM 2021 får inget land någon fribiljett utan alla länder måste kvala för att kunna spela EM. Antal deltagande länder i kvalet är 55 och när kvalspelet är avgjort kommer det endast att vara 20 länder som har kvalificerat sig via kvalet och ytterligare fyra länder som går till EM via Nations League. Via införandet av Nations League som ger sämre fotbollsnationer en större chans att kunna deltaga i EM 2021. Anledningen till detta är för att som det har varit tidigare där treorna i alla EM-kvalgrupper spelade om vilka lag som skulle ta EM platserna har istället gått till de lagen som spelar Nations League där de länder som har presterat bra där får en chans att spela Playoff, men som vanligt går ettan och tvåan från EM-kvalgrupperna vidare till EM.

Köpa biljetter till EM 2021

EM 2021 är uppdelat på sex olika grupper med 4 lag i varje grupp. De lagen som slutar etta och tvåa i grupperna går direkt vidare till slutspelet. Om två lag slutar på samma poäng är det vissa kriterier som avgör vilket av lagen som kommer att gå vidare till slutspelet. Det första är vilket av länderna som har vunnit flest inbördes möten. Går det inte att avgöra genom inbördes möten avgörs det genom målskillnad. Om det inte går att hitta ett avgörande för vilket lag som har bäst målskillnad går det laget som har gjort flest mål vidare.

Lagets UEFA rakning kan ge biljett till EM 2021

Kan det inte avgöras med vilket lag som har gjort flest mål kan det gå till straffar. Det är dock ytterst ovanligt eftersom att det isåfall måste ske om två lag fortfarande inte kan nå ett avgörande trots alla överstående kriterier, lagen måste då även mötas i sista gruppspelsmatchen, och om matchen slutar oavgjort. Om inte lagen möts i sista gruppspelsmatchen så att det kan avgöras på straffar kan det istället avgöras genom det laget som har högst fair play-poäng. Det allra sista steget för att utse ett lag att gå vidare är att använda sig av UEFAs ranking, där det laget med bäst placering går vidare.

Vidare till slutspelet går även de fyra bästa treorna från de sex grupperna och det avgörs i samma ordning som när två lag hamnar på samma poäng förutom att det inte finns något avgörande på straffar.

Rolig fakta om de nationer som redan är klara för EM

Även om EM-kvalet inte är färdigspelat ännu är det redan några nationer som har kvalificerat sig för EM 2021. I skrivande stund kommer Belgien, Italien, Polen, Ryssland, Spanien,Tjeckien, Finland(deras första EM) och Ukraina med all säkerhet spela i EM 2021. Belgien är den fotbollsnation som enligt FIFAs ranking ligger högst av alla världens fotbollsnationer. Italien som i mars vann över Liechtenstein med 6-0 var deras största vinst på 57 år, senaste gången de lyckades med en liknande bedrift var mot Turkiet 1962. För första gången i landets historia går Ukraina till EM direkt via kvalet. Tidigare har de kommit till EM via playoff eller som i EM 2012 när de var med som värdland.

Kommer vi se Lewandowski dominera EM målskyttet?

Polen ser ut som ett väldigt intressant lag inför EM som kan överraska. Kul med Polen är att det ser ljust ut i anfallet efter att Lewandowski lägger av eftersom att Piatek verkar mer än lovligt redo att ta över manteln. Rysslands statistik i EM de senaste åren är ganska svag då de inte har vunnit på fem matcher. Deras senaste vinst var mot Tjeckien i EM 2012 när de vann med 4-1. I Spanien är numer Sergio Ramos den spelaren som har flest landskamper i landslagströjan med 168 st. Tidigare rekordhållare var Iker Casíllas.

Ett uppdelat EM ger dig som supporter större chans att se det på plats

Det finns både för och nackdelar med att arrangera fotbolls EM på så många olika platser. Mest fördelar eftersom att Europa är väldigt enkelt att resa igenom, men det kan även bli en del långa resor. En annan fördel är för de som redan är bosatta i de länder EM spelas då det blir mycket enklare att se matcherna på plats. Om du däremot planerar att se flertalet matcher kan det bli en aning omständigt eftersom att du isåfall måste resa mellan massor av olika länder. Men det blir väl egentligen som att följa sitt lag genom Champions League.

För oss svenskar betyder det i allra högsta grad att vi måste ge oss ut på vägen för att se EM

För oss svenskar betyder det i allra högsta grad att vi måste ge oss ut på vägen för att se EM 2021. Turligt nog behöver vi inte resa så långt eftersom att Danmark är ett av de länder EM arrangeras i och därmed blir Köpenhamn närmsta destination för oss svenskar. Det betyder att om Sverige skulle komma att ta sig till EM via kvalet förhoppningsvis kommer att spela någon match i Danmark. Om nu det skulle inträffa gäller det att vara ute i god tid för att anmäla intresset gällande biljetter eftersom att Sverige endast kommer att få ett visst antal biljetter tilldelade.

Det enda som är helt spikat inför EM är att både semifinalerna och finalen kommer att spelas på Wembley stadion i London. Därmed kan du redan nu börja planera in för en resa dit om du vill se någon av dessa matcher.

Att betta på fotbolls EM 2021

EM i fotboll tillhör ett av de absolut största arrangemangen i sportvärlden. Europamästerskapet lockar till sig miljontals tittare världen över. Spelbolagen storsatsar på mästerskapet genom att b.la buda över varandra på fotbolls Em oddsen, exklusiva kampanjer för spelarna, fina erbjudanden för nya spelare som signar upp och skapar ett konto. Detta brukar oftast vara en bra tid som ny kund att skapa ett konto eftersom att majoriteten av spelbolagen storsatsar och vill synas mest genom att erbjuda sina spelare så lukrativa erbjudanden som möjligt. Idag kan du dock inte börja betta på gruppspelsmatcherna eftersom att EM-kvalet inte är färdigspelat ännu. Dock så kan du redan nu börja betta på vem du tror vinner EM 2021. Där du kan hitta spännande fotbolls EM odds på storlagen, du kanske redan har på känn vem som har chans att vinna EM 2021?

Spelbolagen kommer att storsatsa på EM

Spelbolagen kommer dock att börja erbjuda fotbolls EM odds så fort kvalet är färdigspelat och grupperna är lottade. Det du däremot kan göra är att redan nu gå in och lägga ett bett idag hos de flesta spelbolag på vilka du tippar kommer att vinna EM 2021 till fina fotbolls EM odds. Världsmästarna Frankrike är den nation som för tillfället har det lägsta oddset satt. England är andrafavorit att ta hem EM och därefter kommer både Belgien och Holland. Förra Europamästarna Portugal är enligt spelbolagen inte bland de absoluta favoriterna att ta hem guldet då de ligger runt 15.00 i odds. En anledning till detta kan vara att Ronaldo börjar bli till åren och slagit av på måltakten en aning.

EM 2021 ett perfekt tillfälle att lägga odds

EM är ett perfekt tillfälle för alla att lägga odds eftersom att det öppnar upp för så många olika marknader och olika kombinationer att betta på.

Är du erfaren inom betting finns det ett fint uppdukat bord med mängder av alternativ att tillgå eftersom att valmöjligheterna är såpass breda. För nybörjaren som kanske inte siktar på att spela för de högsta summorna är det extremt lukrativt eftersom att det kommer att vara en hård konkurrens om oddsen mellan spelbolagen på marknader som 1X2. Det kan vara spännande att inför EM lägga ett långtidsspel på det laget man tippar vinner turneringen för att sedan när det väl är igång lägga livespel under matcherna eller korttidsspel innan matchstart.

Vem vinner EM 2021?

Om man riktar fokus mot de länder som på förhand är favoriter att vinna hela turneringen finns det flera lag att välja mellan. Vi har listat några våra top picks nedan.

Frankrike: Skulle Frankrike ta sig till final i EM blir det deras tredje raka final i ett mästerskap. Det är inte så jättekonstigt egentligen, Frankrike har spelare i det absoluta toppskiktet på varje position i stort sett. Det är även flera franska spelare som lämnas utanför truppen inför varje mästerskap som utan några tvivel hade gått rakt in i startelvan hos några av de andra toppnationerna. Kanske den största favoriten att vinna hela mästerskapet.

Belgien: Belgiens ”gyllene generation” med Eden Hazard, Kevin de Bruyne, Romelu Lukaku i spetsen har under flera års tid gjort ett stort avtryck i världsfotbollen. I VM förra året tog Belgien brons men om det är belgiskt fotbollslandslag som ska lyckas ta guld är det definitivt detta Belgien. Det är såklart tuff konkurrens, men Belgien har onekligen spelarmaterialet till att gå väldigt långt i turneringen.

England: England är alltid med i snacket om favoriter inför ett stort fotbollsmästerskap. Många menar att man överskattar England då de bara har tagit medalj en gång i ett VM eller EM och det var 1966 när de vann VM. Nu känns det dock helt befogat att lista England som potentiell EM-vinnare. England har världsstjärnor som Harry Kane och Raheem Sterling och det är även flera unga spelare som man redan nu kan kalla för toppspelare som Jadon Sancho, Tammy Abraham och Trent Alexander-Arnold. Ska England till slut leva upp till de högt ställda förväntningarna?

Nederländerna: Sen Nederländerna tog brons i VM 2014 har deras landslag floppat rejält. De missade att kvalificera sig till både EM 2016 och VM 2018. Nu verkar det som att Nederländerna har hamnat på rätt fot igen. Yngre spelare som Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt och Donny van de Beek har börjat etablera sig som världsspelare och kommer vara viktiga för Nederländernas kamp tillbaka mot toppen av den europeiska toppfotbollen.

Italien: Italien har verkligen blandat och gett i de senaste mästerskapen. De vann VM 2006, gick inte vidare från gruppen i VM 2010 och VM 2014, kom tvåa i EM 2012 men kvalificerade sig inte ens till VM 2018. Men inför detta EM har Italien imponerat i kvalspelet och det är ett riktigt spännande lag de har på gång. Det kryllar av tekniskt skickliga mittfältare i Italien som Jorginho, Marco Verratti, Nicolo Barella och Sandro Tonali.

LAGOdds EM vinnareVinstprocentSpelbolag
Frankrike fotboll em 20205.0020 %leovegas sport em 2020
England em 2020 logo5.5018%betsson em 2020
Belgien fotboll em 20207.5013%Unibet em 2020
Nederländerna fotboll em 20208.0012.5 %Mr Green fotboll em 2020
Spanien fotboll em 20209.0011%888 sport em 2020

Populära marknader inom långtidsspel

En marknad som spelbolagen redan nu har satt odds på är vinnaren av EM 2021. Så du kan redan idag börja förbereda dig inför fotbolls-EM genom att lägga ett spel på de du tippar kommer att vinna turneringen. Fördelen med att lägga ett spel redan nu innan kvalet är färdigspelat är att oddsen är högre hos spelbolagen. Men innan du bestämmer dig för att lägga ett långtidsspel gäller det att ha i åtanke att från 90-talet och framåt till idag har det skett tre stora skrällar. 1992 när Danmark vann EM i Sverige, 2004 när Grekland vann EM i Portugal och i det senaste EM som spelades i Frankrike när Portugal vann.

Vilka landslag kan överraska i fotbolls EM 2021?

Ett tips kan vara att spela på ett land som Ukraina eftersom att de har gjort ett extremt bra kval och leder grupp b överlägset på 19 poäng före länder som Portugal och Serbien. De är därmed redan klara för EM 2021. Hos vissa spelbolag kan du få så fina EM odds som runt 100.00 om du väljer att spela på Ukraina som vinnare av EM 2021.  Ett annat land som ser heta ut från kvalet är Turkiet. De spelar i grupp h tillsammans med Frankrike och står idag på samma poäng i toppen av gruppen. Det betyder att de med all sannolikhet kommer att spela i EM 2021. Det är alltid lite extra kul med fotbolls em odds på under dogs, vi alla minns ju hur det gick för Grekland i fotbolls EM 2004.

Man ska inte räkna bort Sverige bara för att det finns flera andra bra lag med. I tidigare EM-upplagor har mindre nationer chockat fotbollsvärlden och vunnit hela turneringen. När Sverige var värdland i EM 1992 vann Danmark alltihopa och 2004 lyckades Grekland försvara sig till guldet. I det senaste europamästerskapet var det Portugal som stod som vinnare. Trots att det inte var någon superskräll var det nog ingen som innan turneringen drog igång hade listat Portugal som favoriter framför Frankrike, Tyskland, Spanien, Belgien och så vidare. Någonting annat som var anmärkningsvärt var att Portugal aldrig vann efter 90 minuter. Deras vinster kom antingen i förlängningen eller efter straffar.

Men finns det något lag som kan skrälla nästa sommar? Finns det några oslipade diamanter hos någon av de mindre nationernas spelartrupper? Här nedanför har vi listat några av lagen som du inte får glömma bort att slänga ett öga på nästa sommar.

Finland: Om vi ska vara ärliga här, hur kul är det inte att Finland kommer spela i EM 2021? Det är första gången de kommer att delta i ett internationellt fotbollsmästerskap om man inte räknar med OS. Visst, de kommer med största sannolikhet inte att vinna EM, men tänk om de kan göra som Island gjorde i EM 2016 och ta sig till kvartsfinal? Finland har nämligen ett väldigt bra sammansvetsat lag med ett stort L. Teemu Pukki som spelar i Norwich i Premier League och målvakten Lukas Hradecky i Bayer Leverkusen i Bundesliga får räknas som de mer erfarna toppspelarna. Det är även några spelare från allsvenskan i den finska truppen som Häckens Joona Toivio och IFK Norrköpings Simon Skrabb.

Kroatien: Förhoppningsvis har inte luften gått ur kroaterna efter deras silver i förra årets VM. För de har en väldigt bra trupp med flera världsspelare så frågan är egentligen om det räknas som någon skräll om de tar sig till en semifinal eller längre? Hur som helst är det långt ifrån orealistiskt. Så glöm inte bort Kroatien nästa sommar!

Schweiz: Här kan man dra en del jämförelser till det svenska landslaget och det är inte bara för att andra länder blandar ihop Sverige och Schweiz hela tiden. Schweiz har ett väl samspelt med lag med flera etablerade spelare runtom Europa men har ingen riktigt tydlig världsstjärna i laget. Xherdan Shaqiri (har dock tagit en paus från landslaget), Granit Xhaka, Yann Sommer, Manuel Akanji med flera är väldigt duktiga spelare som kommer en spela en viktig roll för Schweiz om de ska ta sig långt i EM.

Island: De är förvisso inte klara för EM men skulle de vinna sin playoff-grupp har Island flera intressanta matcher framför sig. Vid avancemang går Island nämligen in i ”dödens grupp” där de ställs mot regerande europamästarna Portugal, regerande världsmästarna Frankrike och världsmästarna från 2014 Tyskland. En otroligt tuff grupp, skulle Island gå vidare är det ett smärre mirakel. Men Island har överträffat förväntningarna tidigare, både bär de gick till kvartsfinal i EM 2016 och när de var en av 16 lag som kvalificerade sig till VM 2018. Kan förbundskaptenen Erik Hamrén göra det lika bra som sin svenska företrädare Lars Lagerbäck?

Vem blir skyttekung i EM 2021?

En annan rolig marknad att betta på som kan ge väldigt fina EM odds är vilken spelare som blir turneringens skyttekung. Två heta kandidater som med största sannolikhet kommer att göra flera mål i EM är Raheem Sterling och Harry Kane. Englands tränare Gareth Southgate har gjort England till ett anfallsglatt landslag där mycket av spelet hänger på att båda dessa spelare gör mål och med ett såpass fint kval bakom sig där båda dessa spelare håller jämn takt i målproduktionen räknar vi att det kommer att fortsätta även i EM. Ytterligare en anledning till att lägga ett spel på Kane är för att han vann skytteligan i VM 2018. I skrivande stund så har inte spelbolagen kommit ut med fotbolls EM 2021 odds på vem som vinner skytteligan. Dock så tror vi att det kommer stå mellan följande spelare:

Skytteliga vinnare EM 2021Odds EM 2021Landslag Em 2021
Harry KaneUppdateras snartEngland
Robert Lewandowski Uppdateras snart Polen
Cristiano Ronaldo Uppdateras snart Portugal
Teemu Pukki Uppdateras snart Finland
Artem Dzyuba Uppdateras snart Ryssland

Spela på gruppspelet

En annan rolig marknad att betta på inför EM är hur grupperna slutar och vilka som vinner gruppen, eller grupperna beroende på om du väljer att lägga flera spel. Om du är lite osäker på hur du ska betta kan det vara bra att gå igenom de senaste mästerskapen för att se hur grupperna slutade då. Gå även igenom kvalet och se vilka nationer som har presterat bäst där för att få en bättre uppfattning. Även om du bettar utan att ha någon större kunskap om lagen i grupperna har du 25% vinstchans eftersom att alla grupper innehåller 4 lag.

Populära marknader inom korttidsspel för EM 2021

När allt är klart för turneringen och vi vet vilka länder som kommer att delta dyker det upp odds på alla matcher som spelas i EM. Korttidsspel är spel som du lägger innan en match har startat. Det går att jämföra med de marknader som ligger ute hos spelbolagen inför nästa helgs La Liga omgång för att ta ett exempel. Precis som på dessa matcher kommer det även att erbjudas odds på liknande marknader som finns att spela på i de matcher som går att hitta på valfri liga i världsfotbollen. Vi går igenom de populäraste marknaderna.

1X2

På denna marknad kan du spela på hemmavinst för etta, oavgjort för kryss eller två för bortavinst. Det är den mest populära och klassiska av alla marknader som finns i utbudet hos spelbolagen. De flesta som har spelat på stryktipset känner sig säkert bekanta med marknaden därifrån. Marknaden är väldigt lätt att förstå, desto svårare kan det vara att pricka rätt av de tre alternativen. Det intressanta med fotboll och sport generellt är att det kan vända snabbt i matcherna, så desto större kunskap du har inför matchen ökar dina vinstchanser. Gör din research innan du lägger spelet.

Över/Under

En annan marknad som har kommit att bli en av de absolut populäraste marknaderna att spela på idag är över/under. På denna marknad gäller det att förutse hur många mål det blir i en match. Du har valmöjligheten att välja på flera olika sätt att spela på, det kan vara allt från över eller under 1.5 mål till över 5.5 mål. Den absolut populäraste att spela på är över/under 2.5 mål. Det alternativet är oftast förinställt hos spelbolagen. Bra att tänka på när du ska spela på denna marknad är att kolla lagens tidigare resultat för att göra valet enklare om du ska spela på över eller under.

Målskytt i matchen

Här kan du hitta riktigt fina odds, särskilt på lag som räknas som underdogs. Ett tips kan vara att spela på en spelare som har gjort bra ifrån sig i kvalet och fört sin nation till EM. En spelare som säkerligen kommer att ha fina odds på sig är Krzysztof Piątek som har gjort bra ifrån sig kvalet för Polen och i ligan för Milan. Han räknas även som den spelare som kommer att ta över i det polska landslaget efter att Lewandowski lägger ner sin karriär. Det kommer såklart att uppenbara sig massor av fina alternativ att spela på när väl EM är igång.

Snabbare
Betfair
ComeOn

Fördelar med att livebetta på EM 2021

Genom att följa matchen under tiden den pågår kan ge dig som spelare enorma fördeler gentemot att lägga ett spel innan matchen har startat eftersom att du då har bildat dig en bättre uppfattning om matchen. Det är även betydligt enklare att förutse händelser genom att följa matchen direkt eftersom att du då har bättre koll på allt som händer  direktsändning. Det kan ge dig fina fördelar i din betting genom att du kan hitta bra odds innan de hinner ändras av spelbolaget. När du livebettar ser du även direkt om det sker en skada eller om en spelare blir varnad vilket kan ha en enorm påverkan på matchen.

Populära marknader inom livebetting

När det kommer till livebetting kan det komma att variera stort med marknader på den aktuella matchen. Men i en så stor turnering som EM kommer det med största sannolikhet att erbjudas ett stort utbud av marknader oavsett vilket spelbolag du spelar hos, på alla matcher. Vi kommer att gå igenom de marknader som generellt sett är de populäraste när det kommer till att livebetta på fotboll.

Nästa Mål

Här gäller det att förutse vilket lag som kommer att göra nästa mål i matchen. Precis som i 1X2 gör du dina val genom att betta på att 1, hemmalaget gör nästa mål, X, det blir inga fler mål eller 2, bortalaget gör nästa mål. Här kan det såklart vara lite trixigt att förutse vilka som kommer att göra nästa mål. För att underlätta är det ett bra tips att kolla statistiken i matchen, vilket lag har haft flest chanser, har laget en spelare som ofta gör mål, eller är det laget som ligger under bra att komma tillbaka från ett underläge?

Över/Under

Denna marknad är precis som i korttidsspel även viktig när man livebettar, kanske ännu viktigare i livebetting eftersom att du har en större kontroll på betten. I livebetting kan du vid ett tillfälle matchen står och väger där det inte händer så mycket och det står 1-1. Det ena laget byter in en spelare du vet är livsfarlig framför målet som har kapaciteten att förändra matchbilden. Direkt det händer lägger du ett spel på att det kommer att bli över 2.5 mål i matchen. Detta kan vara ett exempel när en spelare som Raheem Sterling har vilats under matchen för att senare göra ett inhopp.

Antal hörnor

Här spelar du på över/under ett visst antal hörnor i matchen. På samma sätt som när du lägger ett spel på över/under antal mål. Skillnaden är att här är det oftast ett högre satt standardodds istället för som när du spelar på antal mål är det oftast 2.5 som är förinställt. Här går det istället uppåt desto längre matchen lider eftersom att det naturligtvis blir fler hörnor. Beroende på matchbilden och vilka lag som möts kommer oddset att ändras, men om det är två offensiva lag som möts kan det vara smart att lägga ett spel ett högt antal hörnor.

Är det istället två väldigt defensiva lag som spelar mot varandra kan det istället vara smart att lägga ett spel på att det blir ett mindre antal hörnor. Det allra bästa är att livestreama matchen samtidigt som du bettar eftersom att du då lättare håller koll på hur matchen utvecklar sig och därmed är det enklare att göra klokare val.


Spelbolag vi rekommenderar för EM betting med höga odds

EM 2021 nalkas! Redan nu kan du hitta marknaderatt lägga ett odds på i EM. Du kan exempelvis redan idag spela på vem som kommer vinna EM 2021. Kombinera att spela på EM 2021 med pågående EM kvalet. Vi hoppas du hittar ett spelbolag som passar! Hos nedanstående spelbolag kommer du hitta högsta odds inför EM 2021.

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
100% till 100 kr
 • 100% upp till 100 kr
 • Enormt sportbetting utbud
 • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Gratisspel upp till 100 kr
 • 18+ år – läs fullständiga Regler & villkor här , stödlinjen.se – Erbjudandet gäller spelare bosatta i Sverige som inte har ett konto sedan tidigare och registrerar sig efter 1 juli 2020 och framåt. Minimum insättning 100 kr. min. odds 1.80. Bonusen är giltig i 60 dagar. Spela ansvarsfullt.
18+ år | Regler & villkor gäller | stodlinjen.se| spelpaus.se | Spela Ansvarsfullt | Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt | Min. insättning 100 kr | Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav | Läs fullständiga regler och villkor här.
Freebet värt 100 kr!
 • Freebet
 • Omsättningsfri
 • Lägsta odds 1,80
18+ | Regler & Villkor gäller | LOGGA IN (om du är ny hos Mr Green) SKAPA ETT KONTO GRATIS | Välj Odds Välkomstbonus | VÄLJ ATT DELTA för att hämta din Välkomstbonus | Gör din första insättning på minst 200 kr för att aktivera | Omsätt din insättning för att få 1 Free Bet värt 100kr | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% upp till 100 SEK
 • 100% upp till 100 SEK
 • Stort utbud av sportbetting
 • Mängder av livebetting
Gäller endast nya spelare: Bonussumman är 100% av max 100 kr. Måste bekräftas i Pop Up-rutan efter insättning. Insättning samt bonus måste omsättas 3x inom loppet av 60 dagar. 1.80 minimum odds på singelspel eller 1.40 i odds på kombinationsspel. Maximal insats är den initiala bonusen. Vissa spel samt vissa betalningsmetoder är exkluderade. Villkor gäller; 18+
100 kr bonus
 • 100 kr
 • Omsättningskrav: x 8
 • Minsta odds 1.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100 kr freebet!
 • Inga avgifter
 • snabba uttag
 • unik spelupplevelse
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100 kr bonus
 • 100 kr bonus
 • Omsättningskrav: Insättning + Bonus x1
 • Minsta odds 1.70
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% upp till 100 KR
 • Snabb registrering
 • Snabba uttag
 • Snabb betting
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% till 100 kr
 • 100 % upp till 100 SEK i välkomstbonus
 • Omsättningskrav: x1
 • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Upp till 1250 kr i spelkrediter
 • 1250 kr i spelkrediter!
 • Minsta odds 1.2
 • Störst live stream
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100 free spins i de populäraste slottarna
 • 100 omsättningsfria free spins
 • 60 dagar på dig att spela snurren.
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Vanliga frågor inför EM

Nedan följer en sektion med vanliga frågor vi brukar få av polarna inför turneringar som EM.

🔎Var kan jag hitta bästa oddsen för EM 2021?


Det finns inget spelbolag som sitter inne på alla de bästa oddsen. Det beror även helt på vilken marknad man är ute efter att spela på då det kan variera stort mellan spelbolagen och deras odds. Bästa tipset är att skapa mellan fyra och fem spelkonton eftersom att det ökar chanserna markant till att få bättre odds eftersom att valmöjligheterna är desto högre än om du bara har ett spelkonto. Några tips på spelbolag som brukar ligga i topp på odds är Coolbet, Bet365, Unibet, Betsson och Betfair. Har du ett konto hos alla dessa operatörer har du ett bra utgångsläge för att betta på EM med höga odds.

🔎Var kan jag köpa biljetter till EM 2021?


Om du ska köpa biljetter till EM är det bästa sättet att gå via UEFA’s hemsida. För tillfället är försäljningen av biljetter stängd, men kommer att öppna i december igen. Men eftersom att inte alla länder är klara för EM 2021 finns det endast biljetter att köpa till de redan kvalificerade länderna. Är du ute efter att köpa biljetter till Sveriges EM matcher går det alltså inte att göra eftersom att det inte är helt klart om de kommer att deltaga i EM 2021 ännu.

🔎Vad är det för priser på biljetterna till EM 2021?


Priserna på biljetter till EM 2021skiljer sig ganska stort beroende på om du ska köpa biljetter till gruppspelet och åttondelsfinalerna där biljetterna kostar mellan €30 till €185. Det har även en stor betydelse i vilken stad matchen spelas. Om du ska få tag i en biljett till kvartsfinalerna får du betala mellan €30 till €225. För att få tag i en biljett till semifinalerna och finalen som alla spelas i London får man betala mellan €195 upp till €945.

🔎Var kommer nästa match att visas?


Eftersom att EM-kvalet fortfarande pågår är det inte klart ännu, men vi återkommer med svar så fort vi vet.

🔎Kommer jag att kunna livestreama matcherna från fotbolls EM?


Du kommer att kunna livestreama fotbolls EM via TV4’s streamingtjänst C More

🔎Var spelas EM 2021?


EM 2021 är för första gången uppdelat på 13 olika länder där gruppspelet och slutspelsmatcherna kommer att spelas. Dessa länder är Azerbaijan, Belgien, Danmark, England, Holland, Tyskland, Ungern, Irland, Italien, Rumänien, Ryssland, Skottland och Spanien.

🔎Hur många nationer deltar i EM 2021?


Totalt är det 24 deltagande nationer i EM 2021. 20 av dessa nationer tar sig dit via EM-kvalet och resten av de fyra nationerna kommer att gå till EM via playoff i Nations League.

🔎Var spelas EM finalen?


EM finalen kommer att spelas i London på Wembley stadium. Även semifinalerna kommer att spelas på Wembley.

🔎Vilka kanaler kommer att visa EM 2021?


Förutom att du i Sverige redan nu kan se alla Sveriges kvalmatcher i SVT eller TV4 kommer du även att kunna följa mästerskapet via dessa kanaler. Om du hellre vill streama matcherna kommer du att kunna göra det via tjänsten C More.

🔎Vilket land är regerande Europamästare?


Regerande Europamästare är Portugal som vann EM 2016 genom att besegra värdnationen Frankrike i finalen med 1-0. Frankrike tog revansch i VM 2018 genom att då vinna VM-guldet istället och är därmed regerande världsmästare i fotboll.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se