Hem rekar-fotboll allsvenskan Du är här

Allsvenskan: AIK vs. Norrköping – Odds, speltips och betting

Tabelltrean AIK tar emot Norrköping hemma på söndag, och matchen spelas så klart i Friends Arena. Det handlar om 3 viktiga poäng för bägge lagen – för AIK handlar det om en chans att klättra upp till en förstaplats i tabellen, medan det för Norrköping handlar om att äta upp avståndet till Elfsborg, vilka just nu ligger tre poäng före Norrköping. Enligt bettingbolagen kommer det bli AIK som går hem med tre poäng – men vi är inte riktigt lika säkra. Vi ska förklara varför, i vår analys längre ned i artikeln. 

Matchinfo

Hemmalag: AIK
Bortalag: Norrköping
Datum: Söndag, 24 oktober
Matchstart: 17.30
Arena: Friends Arena, Solna

Vilka är favoriter att vinna matchen?

Enligt bettingbolagen är AIK ganska stora favoriter till vinst. Ser man till exempel på de odds som ges hos bettingsajten Unibet får du 1.95 i utdelning för vinst till AIK, medan en vinst för Norrköping ger hela 4.00. Även ett oavgjort känns ganska långt borta med sina 3.60 i odds. 

Ser man till H2H statistiken ser siffrorna för AIK dock inte lika övertygande ut – där känns Norrköping som det starkare laget. Av de senaste 5 spelade matcherna har AIK en facit som innefattar två vinster, två förluster och en oavgjord match. Inga superimponerande siffror – speciellt inte som en av AIK:s förluster är mot Degerfors, det lag som ligger på plats nummer 13 i tabellen just nu. 

Samtidigt har Norrköping vunnit fyra av fem, och de har endast förlorat en match. Både AIK och Norrköping gick förlorande ur sina senaste matcher, vilket innebär att det kommer vara två revanschlystna lag som möts på söndag. En knäpp på näsan för AIK kan dock vara att deras senaste förlust var mot Hammarby, vilka besegrade dem med 1-0. Samtidigt var Hammarby det lag som Norrköping hade sin senaste vinst mot – och de vann med hela 3-1. 

Odds AIK – Norrköping Fulltid – Unibet

FulltidOdds
AIK vinner matchen: 1.95
Oavgjort mellan lagen: 3.40
Norrköping vinner matchen:4.00

Spela på matchen AIK – Norrköping

Oavsett om du föredrar raka vinnarspel eller om du gillar att kolla marknaden vad som finns att betta på, har du gott om valmöjligheter för matchen mellan AIK och Norrköping på söndag. Vi ska gå igenom några av de alternativ som finns tillgängliga. Samtliga odds är hämtade från Unibet. 

Norrköping vinner matchen: Odds 4.00 hos Unibet

Vi är faktiskt något förvånade över att oddsen för en vinst för Norrköping ligger så högt som de gör. Även om AIK ligger före Norrköping i tabellen, är det inte något superstort avstånd det gäller. AIK har på sin tredjeplats totalt 5 poäng mer än Norrköping, vilka just nu ligger femma i tabellen. Ser man till de senaste matchernas prestationer är Norrköping enligt statistiken det starkare laget, och även matchstatistiken de två lagen emellan ger en bild av att Norrköping ofta presterar bra mot AIK. Det senaste mötet de två lagen emellan vanns av Norrköping, med 2-0. Ser man till lagens 5 senaste möten i Allsvenskan har Norrköping vunnit tre av dessa – medan de andra två har varit oavgjorda. Även om vi har oddsen emot oss, tror vi därför på vinst för Norrköping. 

Under 3.5 mål AIK – Norrköping: Odds 1.29 hos Unibet

Detta är en lågoddsare, och det känns också som ett relativt säkert spel. I de senaste 10 matcherna mellan lagen är det endast 3 av dessa som slutat med 4 eller fler mål. 2-0 är det vanligaste resultatet, och det är många av matcherna som slutat med att det vinnande laget hållit nollan.  

IFK Norrköping vinner minst en halvlek – JA: Odds 2.38 hos Unibet

Eftersom en seger för Norrköping inte känns helt uteslutet vore det, sett till statistiken, ett dumt val att inte betta på seger i minst en halvlek för det vinnande laget. Detta eftersom de matcher där lagen möts oftast har avgjorts med sådana siffror att det vinnande laget måste ha vunnit en, eller bägge, halvlekar. Tror man på seger för Norrköping är detta spel dessutom ett enkelt sätt att boosta sina odds ytterligare, genom att lägga till dem i ett kombinationsspel. 

Totalt antal mål – Jämnt: Odds 1.89

Det här är ytterligare ett bet där statistiken talar sitt tydliga språk. Gillar du att betta efter statistik, ska du dra till med ett spel på att matchen slutar med jämna siffror. Av de senaste 10 matcher som spelats mellan AIK och IFK Norrköping har endast två avslutats med ett udda antal mål. Det är alltså hela 80% av matcherna som slutat med ett jämnt antal mål. 

Statistik: AIK – IFK Norrköping Allsvenskan

Sedan 2016 har AIK och Norrköping mött varandra i Allsvenskan totalt 11 gånger. De har också spelat två vänskapsmatcher under samma tid. Vi ska ge dig resultatet från de senaste 10 matcherna lagen spelat mot varandra i Allsvenskan. Det vinnande laget är markerat i fetstil. 

  • 10/5-21: Norrköping – AIK: 2-0
  • 20/10-20: Norrköping – AIK: 2-2
  • 17/6-20: AIK – Norrköping: 1-4
  • 25/6-19: AIK – Norrköping: 0-2
  • 8/4-19: Norrköping – AIK: 0-0
  • 16/9-18: Norrköping – AIK: 2-0
  • 16/7-17: AIK – Norrköping: 1-0
  • 1/6-17: Norrköping – AIK: 0-0
  • 2/10-16: AIK – Norrköping: 6-0

AIK:s Trupp

Målvakter

Kristoffer Nordfeldt
Budimir Janosevic
Kyriakos Stamatopoulos
Jacob Haugaard

Försvarare

Alexander Milosevic
Mikael Lustig
Sotirios Papagiannopoulos
Rasmus Bonde
Eric Ouma
Jetmir Haliti
Per Karlsson
Lucas Forsberg

Mittfältare

Zachary Elbouzedi
Sebastian Larsson
Yasin Ayari
Bilal Hussein
Nabil Bahoui
Filip Rogic
Ebenezer Ofori
Saku Ylätupa
Samuel Dahl

Anfallare

Nicolás Stefanelli
Henok Goitom
Erik Ring
Bojan Radulovic Samoukovic
Stefan Silva

Norrköpings Trupp

Målvakter

Oscar Jansson
Wille Jakobsson
Julius Lindgren

Försvarare

Henrik Castegren
Yahav Gurfinkel
Marco Lund
Linus Wahlqvist
Christopher Telo
Egzon Binaku
Viktor Agardius
Theodore Rask
Dino Salihovic
Oliver Stefansson
Edvin Tellgren

Mittfältare

Alexander Fransson
Jonathan Levi
Ishaq Abdulrazak
Ari Skúlason
Maic Sema
Kristoffer Khazeni
Jóhannes Kristinn Bjarnason

Anfallare

Christoffer Nyman
Samuel Adegbenro
Carl Björk
Emanuel Chabo