Hem speltips fotboll odds-fotboll-vm-kvalet

Fotbolls VM odds

Zlatan är återigen en del av Janne Anderssons landslagstrupp! Nu när han återigen drar på¨sig landslagströjan ökar Sveriges chanser att kvalificera sig för VM 2022 i Qatar rejält. Något som vi även kan se enligt de senaste oddsen.

VM i Qatar går av stapeln i november 2022 men det europeiska kvalspelet för turneringen börjar redan den 24 mars och det är flera spännande grupper vi har att se fram emot. Bland annat Sveriges grupp där blågult ställs mot ett riktigt tufft motstånd i Spanien som förstås är stora förhandsfavoriter.  Det har tisslats och tasslats om Zlatans comeback i det svenska landslaget ett längre tag och nu är det helt bekräftat.

Det är 55 lag som är med i kvalspelet men bara 13 av de går vidare till VM. Av de tio olika grupperna blir samtliga gruppettor direktkvalificerade till VM. Grupptvåorna samt de två bästa gruppvinnarna i Nations League som INTE kommit etta eller tvåa i sina VM-kvalgrupper gör upp om de resterande tre VM-platserna i en playoff. Här så kommer vi gå igenom status på de olika lagen och ge er de bästa VM-kval oddsen för vilka nationer som är favoriter att ta sig vidare till den 22a upplagan av kanske det sportevenemanget i hela världen.

Favoritskapet ligger hos Portugal

I grupp A hittar vi de regerande Europamästarna Portugal och här är det svårt att argumentera mot det faktum att de är favoriter till gruppsegern. Anledningen till det påståendet hade kunnat räcka med att de har en av världens bästa spelare i Cristiano Ronaldo till sitt förfogande, men även Portugal som lag är väldigt samspelta och defensivt välbalanserade. Hos Betsson så kan du hitta ett väldigt bra odds på att Portugal slutar etta i sin grupp.

Men Portugal har såklart konkurrens där Serbien och Irland får ses som de två främsta hoten till direktkvalificeringen. Just Serbien har ett väldigt bra lag på pappret men de har under senare inte riktigt fått ihop lagbygget. Även Irland har lämnat en del att önska i diverse landslagssammanhang. De missade att kvalificera sig till EM då de slutade trea i sin kvalgrupp bakom Schweiz och Danmark. Det gick även tungt i Nations League där de endast lyckades skrapa ihop tre poäng på sex matcher. I den gruppen stod Wales, Finland och Bulgarien för motståndet vilket egentligen inte borde vara särskilt svåröverkomligt. Ska Irland ha någon chans mot världsnationen Portugal måste det ske stora förbättringar.

Grupp A – odds på att de kommer topp två i gruppen

VinnareFotboll VM odds (kvalet)
Portugal1.12
Serbien1.50
Irland2.75
Luxemburg17.00
Azerbajdzjan9.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Kan Sverige lyckas avancera?

Om vi ser till Sveriges kvalgrupp så finns det absolut goda möjligheter för Janne Anderssons manskap att fixa en förstaplats. Den största utmaningen i denna grupp blir Spanien, som blågult även ställdes mot i EM-kvalet där det blev en förlust och ett kryss. Men för att Sverige ska kunna utmana en stornation som Spanien krävs vissa justeringar i spelet. För även om insatserna i Nations League inte var katastrofala finns det rum för förbättring då Sverige åkte på fem förluster på sex matcher. Visserligen var det väldigt tufft motstånd i den gruppen men i detta kval kommer matcherna mot Spanien vara extra viktiga att få med sig ett bra resultat ifrån. Sverige har även goda chanser att få ihop ett slagkraftigt lag. Spelare som Dejan Kulusevski, Alexander Isak, Victor Lindelöf och Emil Forsberg håller alla hög klass. En gruppseger för Sverige blir svår men långt ifrån omöjlig och hos Unibet hittar du ett bra odds för det scenariot.

Men om Sverige är det lag som ska hota Spanien om den åtråvärda förstaplatsen kommer Grekland och Kosovo med största sannolikhet vara de främsta utmanarna om andraplatsen. Grekland har inte imponerat särskilt mycket på sistone då de misslyckade med att kvalificera sig till både EM 2021 och EM 2016 samt VM 2018. Kosovo däremot har ett väldigt spännande landslag och var sånär på att ta sig hela vägen till EM 2021. Dessvärre fick de se sig besegrade av Nordmakedonien i playoff-semifinalen.

Grupp B – odds på att de kommer topp två i gruppen

VinnareFotboll VM odds (kvalet)
Spanien1.05
Sverige1.50
Grekland3.25
Kosovo7.00
Georgien21.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Italien med en spännande trupp

Italien har några tuffa år bakom sig när det har kommit till de stora mästerskapen. Vi svenskar minns förstås när blågult slog ut dem i playoffen inför VM 2018 vilket förstås var ett monumentalt misslyckande för Italien. Nu verkar de börja komma på rätt spår igen däremot. På deras 25 senaste landslagsmatcher har de bara åkt på en förlust och de slutade som gruppsegrare i både EM-kvalet och Nations League. Det är även svårt att klaga på spelarmaterialet där vi hittar en av världens bästa målvakter i Gianluigi Donnarumma och fjolårets guldskon-vinnare Ciro Immobile. Det italienska mittfältet går inte av för hackor heller med flera skickliga lirare som Marco Verratti, Jorginho och Nicolo Barella. Betssons odds på att Italien kommer sluta i toppen av denna grupp tyder på att de helt klart är favoriter.

Det ska dock sägas att ”Gli Azzurri” går inte in i denna grupp utan någon stark utmanare och här syftar jag främst på uppstickaren Schweiz. På sin dag är Schweiz ett väl spelande och effektivt lag. De lyckades tillochmed vinna sin EM-kvalgrupp och i Nations League kryssade de mot Tyskland två gånger om och mot Spanien en gång. De här däremot inte den bästa resultatraden med sig då det blev noll vinster på sju matcher förra året. Så håll även koll på Nordirland och Bulgarien också som definitivt är med i racet om topp två.

Grupp C – odds på att de kommer topp två i gruppen

VinnareFotboll VM odds (kvalet)
Italien1.14
Schweiz1.33
Nordirland3.50
Bulgarien6.00
Litauen34.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Finland går för ännu en skräll

Vårt kära grannland Finland går in i denna kvalgrupp med deras största fotbollsbedrift genom alla tider med sig i ryggen. I höstas lyckades nämligen Finland kvalificera sig till EM för första gången någonsin efter att ha kommit tvåa i sin grupp. Före de betydligt mer rutinerade fotbollsnationerna som Grekland och Bosnien och Hercegovina dessutom. De blev även tvåa i sin Nations League-grupp med tolv poäng på sex spelade matcher så det var definitivt ingen slump att de fixade en EM-biljett. Skulle de även kvalificera sig till VM får det ses som en ännu större skräll, men det är verkligen inte orealistiskt. Hos Bethard kan du hitta ett riktigt bra odds på att Finland vinner gruppen.

Men det som talar mest emot Finlands chanser för avancemang är inte huruvida de har kvalitéerna som krävs utan det är de övriga nationerna de kommer ställas emot. Till att börja med ska de ta sig an de regerande världsmästarna Frankrike som nästan ser ännu bättre ut nu än vad de gjorde 2018. Som om inte det vore nog drabbas de även samman mot Ukraina och deras gamla EM-kvalmotståndare Bosnien och Hercegovina. Just Ukraina vill jag höja ett varningens finger för. Förbundskaptenen och den forne stjärnspelaren Andriy Shevchenko är en nationell ikon och är oerhört respekterad bland spelartruppen, vilket har resulterat i flera fina prestationer. Bland annat så vann de sin EM-kvalgrupp framför giganterna Portugal, som de även lyckades besegra med 2-1.

Grupp D – odds på att de kommer topp två i gruppen

VinnareFotboll VM odds (kvalet)
Frankrike1.062
Finland3.75
Ukraina1.44
Bosnien och Hercegovina3.25
Kazakstan34.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Vilka ska utmana Belgien?

I grupp E finns det helt klart flera starka lag som har goda möjligheter att ta sig till VM. Men det råder inga tvivel om att Belgien är solklara favoriter till gruppsegern. Bronsmedaljörerna från VM 2018 har ett av de starkaste landslagen i hela världen med världsstjärnor som Kevin de Bruyne, Eden Hazard, Romelu Lukaku, Thibaut Courtois med flera. Belgien har dessutom bara förlorat en enda match sedan 2019 och de gjorde även flest mål av samtliga lag i Nations League.

En utmanare är Tjeckien, som slutade etta i sin Nations League-grupp framför Skottland, Israel och Slovakien. Men frågan är inte om Wales är det lag som på riktigt kan hota Belgien om förstaplatsen. De imponerade stort i EM 2016 där de tog sig hela vägen till semifinal så det finns absolut spetsegenskaper i detta landslag. De är även obesegrade på hemmaplan sedan den elfte oktober 2018. Hos Unibet finns det ett bra odds på att de slutar etta i denna grupp men med tanke på Belgiens kvalitéer känns det inte alltför troligt att det ska ske.  

Grupp E – odds på att de kommer topp två i gruppen

VinnareFotboll VM odds (kvalet)
Belgien1.062
Wales1.72
Tjeckien1.90
Vitryssland26.00
Estland51.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Kvalspelets jämnaste grupp

Grupp E är onekligen en av de mest svårtippade grupperna så här på förhand. Danmark, Österrike, Skottland och till vis mån även Israel har absolut kapacitet att knipa till sig en direktkvalificeringsplats. Men om man ska peka ut ett lag som sticker ut lite extra så faller valet på Danmark. Danmark har ett väldigt samspelt lag som även lyckades fixa en andraplats i sin Nations League-grupp där Belgien, England och Island stod för motståndet. I spelartruppen hittar man även flera storspelare som Christian Eriksen, Pierre Emile Höjbjerg och Martin Braithwaite vilket gör att favoritskapet tippar över till deras fördel en aning. Hos Bethard hittar du ett bra oddsvärde på att Danmark slutar i toppen av gruppen när kvalspelet summeras.  

Men utöver Danmark hittar vi också Österrike som nu i höstas kvalificerade sig till Nations Leagues A-division. De har även en rätt så hög högstanivå i sitt spel, däremot har de inte historien på sin sida då de inte har kvalificerat sig till ett VM sedan 1998. En stor potentiell utmanare är Skottland som har flera etablerade Premier League-spelare i truppen. I höstas lyckades de även kvalificera sig till sitt första stora mästerskap på 22 år. Så moralen i den skotska truppen hade definitivt kunnat vara sämre.  

Grupp F – odds på att de kommer topp två i gruppen

VinnareFotboll VM odds (kvalet)
Danmark1.28
Österrike1.40
Skottland2.50
Israel5.50
Moldavien67.00
Färöarna67.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Norge ser ut att vara på uppgång

Under några års tid nu har vi sett de nordiska länderna göra väldigt bra ifrån sig i landslagssammanhang. Sverige och Danmark har förstås varit de mest framträdande men på sistone har även Island och Finland imponerat rejält. Men det land som på pappret har det mest intressanta laget rent framtidsmässigt är nog ändå Norge. De har nämligen flera unga och spännande spelare som Martin Ödegaard, Jens Petter Hauge, Sander Berge och förstås Erling Haaland, som redan nu är en av världens bästa anfallare. Norge lyckades dock inte infria de högt ställda förväntningarna i EM-kvalet då de åkte ut redan i Playoff-semifinalen mot Serbien. Men det ska sägas att Norge absolut har kapaciteten att vinna denna grupp och hos Betsson finns det ett mycket fint odds på att de lyckas med just det.

Men hur ungt och spännande Norges lag än må vara har de inte särskilt mycket rutin när det kommer till mästerskap och kvalspel. En nation som däremot har etablerat sig som en tung fotbollsnation är gruppmotståndaren Nederländerna. Visserligen har de några tunga år bakom sig då de misslyckade med att kvala in till både EM 2016 och VM 2018. Men det de visade upp i både EM-kvalet och Nations League tyder på att de fortfarande är en stormakt inom fotbollen som man absolut inte ska glömma bort i beräkningarna till VM-platserna.

Grupp G – odds på att de kommer topp två i gruppen

VinnareFotboll VM odds (kvalet)
Nederländerna1.12
Norge1.90
Turkiet1.90
Montenegro7.00
Lettland67.00
Gibraltar101.0

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Kan Kroatien bygga vidare från VM-triumfen?

De flesta av oss minns Kroatien från deras fantastiska resa i VM 2018 där de tog sig hela vägen till final där tyvärr Frankrike blev numret för stort. Sedan finalen har Kroatien gjort bra ifrån sig i EM-kvalet där de slutade som gruppetta för att sedan följa upp det med att nästan åka ur sin division i Nations League. Ska Kroatien nå nya höjder i fotbollens finrum kommer Ballon D’or-vinnaren från 2018 Luka Modric vara en oerhört viktig del i det hela, framför allt nu när de två profilerna Mario Mandzukic och Ivan Rakitic inte längre spelar i landslaget. Vill du hitta ett bra odds för att Kroatien vinner sin grupp kan du gå in hos Unibet.

Men det var inte riktigt samma gnista över Kroatien i Nations League i höstas som det var under VM 2018. Här finns det absolut stora möjligheter för lag som Ryssland och Slovakien att knipa förstaplatsen. Likt Kroatien visade även Ryssland upp prov på stark vilja och lagmoral i VM för snart tre år sedan. Samtidigt ska man ha i åtanke att turneringen faktiskt spelades i Ryssland vilket säkerligen var en stor boost för spelarna. För det de har visat upp på sistone har inte varit särskilt imponerande, vilket deras facit på fyra raka matcher utan seger har varit lite av ett kvitto på.

Grupp H – odds på att de kommer topp två i gruppen

VinnareFotboll VM odds (kvalet)
Kroatien1.28
Ryssland1.50
Slovakien2.30
Slovenien5.00
Cypern26.00
Malta34.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Lyckas England leva upp till förväntningarna?

Inför varje turnering pratar man om England som en av de stora favoriterna men det är sällan de faktiskt motsvarar dessa förhoppningar. Men nu kanske det äntligen ska lossna för England? För truppen de har nu ser riktigt lovande ut. Det är en salig blandning av mer färdiga världsklasspelare som Harry Kane och Raheem Sterling och unga, lovande lirare som Jadon Sancho och Phil Foden. En sak är säker i alla fall och det är att denna Englandupplaga bör ro hem förstaplatsen i grupp I och det kan du spela för hos Betsson.

Men England går inte in i gruppen utan någon värdig konkurrens för det finns det verkligen. Sveriges framtida EM-motståndare Polen vann sin EM-kvalgrupp rätt så bekvämt och har flera klasspelare till sitt förfogande. Bland annat målvakten Wojciech Szczesny och Bayern Münchens anfallare Robert Lewandowski, som nyligen blev utnämnd som världens bästa fotbollsspelare i FIFA:s egen prisceremoni ”The best”. Ungern ska heller inte räknas bort då de visade prov på en stark moral när de vände 0-1 till 2-1 på drygt fyra minuter i finalen i EM-playoffen mot Island. Håll även koll på den lovande yttern Dominik Szoboszlai!

Grupp I – odds på att de kommer topp två i gruppen

VinnareFotboll VM odds (kvalet)
England1.062
Polen1.40
Ungern3.50
Albanien7.00
Andorra67.00
San Marino101.0

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Finns rum för förbättring hos Tyskland

Tyskland har sedan många år tillbaka varit förknippat med framgång i fotbollskretsar. Men sedan uttåget i gruppspelet under VM 2018 är det inte riktigt samma lag, både sett till spelstil och spelare. Det har även lyfts flera kritiska röster mot förbundskaptenen Joachim Löw. Dels för att han har lämnat Mats Hummels, Jerome Boateng, Mesut Özil och Thomas Müller utanför truppen men också för att Die Mannschaft har stått för några rent ut sagt pinsamma insatser, bland annat deras 6-0 förlust mot Spanien. Men trots generationsskiftet i truppen och de något undermåliga prestationerna är Tyskland stora favoriter och det syns inte minst i Bethards odds för att Tyskland kommer stå som gruppvinnare när kvalspelet är slut.

Det är även svårt att se vilka som på allvar ska kunna utmana Tyskland till direktkvalificeringen. Visst, Island har gjort flera grymma prestationer de senaste åren och har ett samspelt landslag, men smällen de åkte på i EM-playoffen mot Ungern är svår att komma tillbaka ifrån. Även Rumänien har goda chanser att åtminstone ta sig till en andraplats men har de verkligen spetsegenskaperna för att ta sig hela vägen till VM? De har bara kvalificerat sig till två mästerskap sedan 2002 och det de visade upp i både EM-kval och Nations League kändes inte särskilt förtroendeingivande.

Grupp J – odds på att de kommer topp två i gruppen

VinnareFotboll VM odds (kvalet)
Tyskland1.05
Island3.50
Rumänien1.40
Armenien15.00
Nordmakedonien8.00
Liechtenstein51.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Missa inte: Odds Allsvenskan 2021: Startar snart – vem bettar vi på? (Betting Guide)

Italien England EM final – Odds och Speltips på Fotbolls-Em Finalen

Europamästerskapet lider mot sitt slut och nu återstår det endast den stora finalen. Efter ett händelserikt mästerskap där flera av favoriterna föll tidigt och där Sverige snöpligt fick lämna i åttondelsfinalen efter förlusten mot Ukraina så står det nu endast två lag kvar. Det är Italien och England som kommer kliva ut på gräset på…

Continue Reading Italien England EM final – Odds och Speltips på Fotbolls-Em Finalen

Riga FC Malmö FF Kval-Champions League (Returnmatchen) Odds och Speltips

Malmö FF ska kliva ut i Europa för att jaga en plats till kommande Champions League turneringen. Första hindret är ligamästarna från Lettland Riga FC som väntar. LagOddsMalmö FF vinner matchen1.30Oavgjort i Matchen4.75Riga FC vinner matchen8.00 Inför Matchen Malmö FF – Riga FC Riga FC är ett lag som vann den lettiska ligan i överlägsen…

Continue Reading Riga FC Malmö FF Kval-Champions League (Returnmatchen) Odds och Speltips

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se