Hem rekar-fotboll fotbolls-em Du är här

Lindelöf EM: Victor Nilsson Lindelöf i Fotbolls EM 2021

Victor Nilsson Lindelöf kom med till U21-EM 2015 som reserv. Men fick där chansen och var sedan med och tog det sensationella EM-guldet. Sedan dess har hans karriär både i klubblaget och landslaget gått spikrakt uppåt. Victor Nilsson Lindelöf spelar till vardags i storklubben Manchester United och i landslaget är han numera given på sin mittbacksposition.

EM odds på Victor Nilsson Lindelöf

Han är ingen notorisk målskytt vilket man kan se på hans statistik både i klubblaget och i landslaget. Men på fasta situationer så är han ett farligt vapen för Sveriges trupp med sina styrkor i huvudspelet. Att han skulle kunna få in ett mål för Sverige under mästerskapet är inte alls omöjligt.

Bettson ger oddset 45.00 att Victor Nilsson Lindelöf blir Sverige bästa målgörare

Fakta om Victor Nilsson Lindelöf

Ålder: 26 år
Födelsedatum: 17 juli 1994
Längd: 187 cm
Position: Mittback

Landslagskarriär

LandslagMatcherMål
Sverige403
Sverige U21130
Sverige U19170
Sverige U1750

Klubbkarriär

KlubblagÅrMatcherMål
Västerås SK2009–2012500
Benfica B2012–2015964
Benfica2015–2017482
Manchester United20171113

Victor Nilsson Lindelöf slog igenom i Västerås SK. Därifrån tog han steget direkt från superettan till att bli utlandsproffs. För redan när han var 18 år så valde Nilsson Lindelöf att flytta till Portugal och Benficas akademi. Där spelade han först med Benficas B-lag innan han fick chansen i A-laget. Där blev det succé direkt och han var med och vann ligaguld med Benfica. Hans insatser i Benfica gav eko ute i Europa och större klubbar var ute efter hans signatur. Detta slutade med att Manchester United valde att slanta upp 35 miljoner euro för att knyta till sig Nilsson Lindelöf 2017. Sedan dess har han varit en del av storklubben Manchester United och har tagit en av platserna i mittbackslåset i United.

Betta på Victor Nilsson Lindelöf att göra ett mål i EM

Marknadsvärde

Victor Nilsson Lindelöf är en av de spelarna i det svenska landslaget som har högst marknadsvärde. Hans marknadsvärde ligger förnärvarande på 24 miljoner euro. Detta är dock en bit ifrån hans toppnotering som han noterades för mellan mars och december 2019. Då låg Victor Nilsson Lindelöfs marknadsvärde på 35 miljoner euro. Detta gjorde honom då till den svenska spelaren som hade högst marknadsvärde av alla. Men då han är högt värderad av sitt klubblag Manchester United och har ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2024 så kommer inte Manchester United släppa honom för hans marknadsvärde. Manchester United kommer att kräva mer pengar än så om det skulle bli en försäljning av Victor Nilsson Lindelöf.

Statistiken säsongen 2020/2021

Victor Nilsson Lindelöf har genom hela säsongen varit given i Manchester Uniteds mittlås. När han har varit frisk och spelbar så har han spelat i stort sett alla matcher för Manchester United under säsongen. Enbart vid fem tillfällen har han varit passerad till bänken i Premier League. Han har även missat fyra matcher på grund av skador. Men över hela säsongen har han spelat 29 matcher i Premier League. Han har även spelat i stort sett alla matcher som Manchester United har spelat ute i Europa. Lindelöf tidvis varit ifrågasatt men Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer har aldrig tvekat på Lindelöfs kapacitet och har låtit honom spelat i stort sett hela tiden. Victor Nilsson Lindelöf noterades för ett mål en assist under säsongen i Premier League. Det blev inga mål i cupmatcherna eller ute i Europa för Lindelöf. Victor Nilsson Lindslöf’s insatser under året har dock gett belöning och han blev uttagen till årets lag i Premier League för sina insatser.

Landskamper för Victor Nilsson Lindelöf

Det var efter U21-EM där Victor Nilsson Lindelöf för första gången visade upp sig ordentligt för det svenska folket som han sedan fick chansen i A-landslaget. Den dåvarande förbundskaptenen Erik Hamren valde att ta med Victor Nilsson Lindelöf i A-landslaget 2016. Sedan dess har Nilsson Lindelöf varit mer eller mindre given i det svenska A-landslaget. Till EM 2021 så kommer han om han inte skulle bli skadad eller liknande vara en av mittbackarna som spelar i matcherna. Mycket av försvarsspelet i Sverige går numera via just Victor Nilsson Lindelöf och han är en viktig pusselbit i Janne Anderssons landslag. Victor Nilsson Lindelöf har spelat totalt 40 landskamper för de svenska A-landslaget och betydligt fler lär det blir framöver om hans karriär fortsätter i samma riktning.

Victor Nilsson Lindelöf och hans styrkor

Den största styrkan som Victor Nilsson Lindelöf har på fotbollsplanen är hans mentala styrka. Han har oftast benämnts som ”Iceman” i olika sammanhang då han sällan stressar upp sig.  Oavsett om det är en viktig match eller en pressad situation så är det inget som hindrar Nilsson Lindelöf från att spela sitt spel och göra en bra insats.

Sverige att nå final i EM

Om Sverige ska gå långt i EM så krävs det att försvarsspelet sitter perfekt. Där Nilsson Lindelöf en otroligt viktig del av detta. Så om Sverige ska ta sig långt i EM så krävs det att Nilsson Lindelöf och resten av landslaget presterar på absoluta topp. Om Sverige skulle ta sig till fotbolls EM final så är det såklart en bragd men absolut ingen omöjlighet.

Att Sverige går hela vägen till finalen ger oddset 25.00 hos Betsson!

Kategorier: