Hem rekar-fotboll fotbolls-em Du är här

Bästa Målskytt EM – Vem blir skyttekung i EM?

I EM så kommer de bästa spelarna runt om i Europa att göra upp om titeln vem som blir bästa målskytten i turneringen. Inför EM 2020 så har spelbolagen lagt ut odds på de spelare som dem tror kommer vara de spelarna som gör flest mål i EM och det är en lista innehållande spelare i världsklass.

Vem blir skyttekung i EM?

Bästa MålskyttOdds
Romelu Lukaku (Belgien)2.75
Harry Kane (England)11.00
Kylian Mbappe (Frankrike)15.00
Cristiano Ronaldo (Portugal)18.00
Wout eghorst (Nederländerna)18.00
Karim Benzema (Frankrike)21.00
Ciro Immobile (Italien)21.00
Memphis Depay (Nederländerna)26.00
Antoine Griezmann (Frankrike)31.00
Robert Lewandowski (Polen)31.00
Raheem Sterling (England)31.00
Alvaro Morata (Spanien)46.00
Serge Gnabry (Tyskland)51.00
Georginho Wijnaldum (Nederländerna)51.00
Alexander Isak (Sverige)151.00

Harry Kane, England (Tottenham)

Harry Kane går in I den här turneringen med skyhöga förväntningar på sina axlar. Det är han som ska leda det engelska laget mot EM-guldet. Han kommer från en säsong där han vann skytteligan i Premier League på 23 mål. Då ska man även komma ihåg att Tottenham som lag underpresterade rejält. Harry Kane vann även skytteligan i VM 2018 samt i EM-kvalet så det är ingen slump att han är favoriten att vinna skytteligan i detta mästerskap.

Romelu Lukaku, Belgien (Inter)

Är det nu det ska lossna ordentligt för Belgien? Det är den stora frågan alla undrar och om det ska ske så måste det lossna för Lukaku. Han är en målskytt av rang som gjorde 24 mål i Inter under säsongen. Har även levererat tidigare i den belgiska tröjan. Om Belgien går så långt som många tror i detta mästerskap så kommer Lukaku med största sannolikhet vara med i toppen av skytteligan.

Kylian Mbappe, Frankrike (Paris SG)

Frankrike spelare i en riktigt tuff grupp i gruppspelet. Men Kylian Mbappe har visat under hela säsongen att han har ett målsinne i absoluta världsklass. 27 mål blev det i klubblaget Paris SG. Mbappe gjorde mål i VM-finalen 2018, får vi se något liknande i EM?

Cristiano Ronaldo, Portugal (Juventus)

Kommer till det här mästerskapet som den största stjärnan av dem alla. Fortsätter år ut och år in att leverera på topp. Vann skytteligan i Serie A med sitt Juventus trots att det gick sådär för laget i stort. Ska Ronaldo kunna bära fram sitt landslag till ytterligare ett guld då Portugal har chansen att försvara sitt EM-guld som regerande mästare. Öste in mål även under EM-kvalet då han enbart blev slagen av Harry Kane.

Karim Benzema, Frankrike (Real Madrid)

Är tillbaka i landslaget efter flera års frånvaro. Levererar alltid i klubblaget Real Madrid och hans insatser gjorde till slut att Frankrikes förbundskapten inte kunde lämna honom utanför truppen trots tidigare skandaler. Med Benzema och Mbappe längst fram blir Frankrike livsfarliga i EM.

Memphis Depay, Nederländerna (Lyon)

Om Nederländerna som återigen är tillbaka på den stora scenen efter att ha missat senaste EM och VM ska ta sig långt i den här turneringen hänger mycket på Depay. Hade en helt briljant säsong i Lyon där han slutade på 23 mål och mycket av Nederländernas offensiv kommer att gå via Depay.

Alvaro Morata, Spanien (Juventus)

Prickar Alvaro Morata in formen så kommer han bli livsfarlig i detta EM och kommer garanterat göra en hel del mål. Men han tenderar att dippa otroligt mycket i sina prestationer. Men trots detta så är han en anfallare av yttersta världsklass och det svenska försvaret får se upp i premiären.

Ciro Immobile, Italien (Lazio)

Immobile fortsätter att ösa in mål I klubblaget Lazio även om den här säsongen inte riktigt nådde upp till de helt fantastiska målsiffrorna han hade under säsongen 2019/2020. Italien har mer och mer börjat krypa fram som en outsider i pratat om EM-guldet och där kan Immobile helt klart bli en bärande spelare om Italien ska gå långt.

Serge Gnabry, Tyskland (Bayern München)

Den kanske mest otippade spelaren på listan. Framförallt för att han inte är den spelaren som öser in mål på samma sätt som de andra spelarna. Men är offensivt skicklig. Det som talar emot Gnabry att han ska vinna skytteligan är att Tyskland hamnat i en otroligt tuff grupp. Men visade i kvalet att målsinnet finns där då han blev Tysklands bästa målskytt med åtta mål.

Antoine Griezmann, Frankrike (Barcelona)

Visade i EM 2016 att han vet hur man levererar på den högsta nivån även i landslaget. Har börjat hitta rätt i Barcelona efter en tyngre period. Frågan är dock om Griezmann kommer få lika mycket offensiv frihet nu när Benzema finns med i truppen. Samt att Frankrikes grupp som är tuff talar något emot att Griezmann ska återupprepa det han gjorde i EM 2016.

Robert Lewandowski, Polen (Bayern München)

Utsedd till världens bästa spelare 2020 för sina insatser i Bayern München där han gör mål hela tiden. Kommer bära sitt landslag och utan Lewandowski är Polen ett helt annat landslag. Han har dock inte fått det att lossna lika mycket i landslaget som i klubblaget. Men han är en riktig världsklass spelare som framförallt vet hur man gör mål. Honom får de svenska försvararna verkligen se upp för i gruppspelsmatchen mot Polen.

Timo Werner, Tyskland (Chelsea)

Öste in mål i Bundesliga och klubblaget RB Leipzig 2019/2020. Men sedan han anslöt till Chelsea har målproduktionen stannat av något. Men kommer få sina chanser i detta EM och får han bara till skärpan bättre än under säsongen så kan han nog smälla in ett par mål. Men återigen likt Gnabry. Tyskland har hamnat i en riktigt tuff grupp och frågan är om de kommer bli så många mål framåt för de tyska landslaget.

Alexander Isak, Sverige (Real Sociedad)

Sveriges tillskott på den här listan är såklart Alexander Isak. Har under säsongen blommat ut och slagit igenom ordentligt i La Liga. I Zlatans frånvaro kommer Alexander Isak få ta ännu mer ansvar framåt och mycket av om det ska bli en svensk succé sommar kommer nog ligga i om Alexander Isak får igång målskyttet. Mer om Isak besök den här artikeln!

Missa inte: Svenska spelare som kan få flest kort i EM

Missa inte: Odds Bästa Spelare EM

Spela på Bästa Målskytt i Fotbolls-EM hos Unibet

Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se