Hem rekar-fotboll fotbolls-em Du är här

Flest Gula Kort EM 2021 – Svenska spelare som kan få flest kort i EM

Sverige kliver in i det här mästerskapet med en rätt tydlig plan. I premiären mot Spanien kommer man inte vara det spelförande laget och få spela mer på defensiven. Men till de övriga två matcherna mot Slovakien och Polen så är det tre poäng som gäller för att Sverige ska få en så bra position som möjligt i gruppen. Detta kommer även göra att matchbilderna kommer vara väldigt olika beroende på de olika motståndarna. Men i matcherna där Sverige kommer vara mer defensiva så kommer det såklart vara en betydligt högre risk att någon svensk spelare drar på sig en varning eller får ett rött kort.

Flest Kort i Fotbolls EM

Frågan är vilken av spelarna i det svenska landslaget kommer vara den spelaren som kommer dra på sig flest kort under turneringen? Spelbolagen är rörande överens om att det handlar om någon av de mer defensivt lagda spelarna i truppen.

SpelareOdds
Albin Ekdal6.00
Sebastian Larsson6.00
Mikael Lustig10.00
Victor Nilsson Lindelöf10.00
Pontus Jansson12.00

Albin Ekdal

Spelar på en utsatt position när det kommer till att dra på sig varningar och röda kort. Är ofta den som ska styra spelet både defensivt och offensivt vilket gör att han ofta hamnar i situationer där kort är inblandade. Detta visar även statistiken från den här säsongen där Albin Ekdal i snitt drar på sig en varning var tredje match i snitt.

Sebastian Larsson

Precis som Ekdal så spelar Larsson på en position där han är inblandade i mycket dueller som kan resultera i varningar och utvisningar. Sebastian Larsson har också en vana att spela ofta på gränsen vilket ibland går över gränsen och det delas ut varningar för hans spelsätt. Sebastian Larsson har även en förmåga att ofta vilja prata med domarna gällande domslut vilket inte alltid uppskattas av domare och kan resultera i att han får kort för detta.

Mikael Lustig

Är kanske den på listan som är mest oväntat att han ska vara med på denna lista. Även om han spelar på en utsatt position så är Lustig vanligtvis inte en spelare som drar på sig mycket varningar eller utvisningar. Detta visar även hans statistik i både klubblaget och landslaget. Mikael Lustig har spelat totalt 90 landskamper under sin karriär och på dessa har han ”enbart” samlat på sig 7 gula kort. Men absolut han börjar komma upp i åldern vilket gör att han kanske inte har samma snabbhet som tidigare och risker att dra på sig kort via detta. Men hans ålder kan även spela honom i händerna då hans rutin kommer göra att han inte kommer sätta sig i dumma situationer som risker att mynna ut i gula kort. 

Victor Nilsson Lindelöf

Kommer vara den ledande i Sveriges backlinje och kommer få ta otroligt mycket ansvar i det defensiva. Är utsatt från sin mittbacksposition speciellt när Sverige kommer ställas mot offensivt skickliga lag som Spanien och Polen. Här gäller det att Lindelöf är på tårna för att inte halka efter när stjärnspelarna stormar fram. För gör han inte detta så riskerar han helt klart att dra på sig en hel del kort under turneringen. Läs mer om Lindelöf under em här!

Pontus Jansson

Har haft en skadedrabbad säsong och frågan är om han kommer vara den tänkta startspelaren som det såg ut som? Men kommer Pontus Jansson spela så vet man att han alltid spelar på gränsen. Han går alltid helhjärtat in i dueller något som även kan riskera att mynna ut i en del kort. Men jag som sagt inte att Pontus Jansson kommer få så mycket speltid som det kanske var tänkt vilket gör att han troligtvis inte kommer hinna dra på sig så många kort under turneringen.

Spela på Flest Gula Kort EM 2021 hos Unibet

Vem Vinner Euro 2021? Besök vår Betting Guide för Odds, Tippa och Betting på Fotbolls EM 2021!

Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se