Hem boxning ufc-mma Du är här

Odds & speltips: Inför UFC 257 – Conor McGregor vs Dustin Poirier 2

Nästa helg drar UFC 257 igång i Abu Dhabi och det är en riktigt spännande headliner vi har att se fram emot på söndagsmorgonen. Ett av de absolut största namnen i UFC-scenen Conor McGregor återvänder till oktagonen efter drygt ett års frånvaro och ställs mot amerikanen Dustin Poirier för en andra gång. Den första fajten ägde rum 2014 i UFC 178 och det slutade i en tämligen enkel seger för McGregor. Det dröjde endast en minut och 46 sekunder innan den 32-årige irländaren hade besegrat Poirier via en TKO. Får vi se en repris från den drabbningen i denna upphaussade fajt?

79 UFC-galor har passerat sedan dessa två herrar sist möttes och spänningen är stor på denna returmatch mellan två av lättviktdivisionens främsta utövare. UFC:s president Dana White har även sagt att vinnaren kommer att bli tilldelad nästa titelchans. Men 2014 var längesen och mycket har hänt sedan dess. Båda har utvecklat och förbättrat sin teknik väldigt mycket, Poirier i synnerhet. Ska McGregor vinna även denna gång eller är revanschlustan helt enkelt för stor hos Poirier? Här hittar du de hetaste oddsen och marknaderna för McGregor vs Poirier 2!

Vem blir vinner?

Odds McGregor VS Poirier

Conor McGregor

 • Ålder: 32.
 • Längd: 1.7
 • Vikt: 77 kilo
 • Statistik: 22 vinster – 19 KO/TKO, fyra submissions, två decisions. Fyra förluster – fyra submissions. Noll oavgjorda

McGregors fem senaste matcher

 • UFC 246, 18 januari 2020. Motståndare: Donald Cerrone. Seger via TKO. Rond ett, 0:40.
 • UFC 229, 6 oktober 2018. Motståndare: Khabib Nurmagomedov. Förlust via submission. Rond fyra, 3:03.
 • UFC 205, 12 november 2016. Motståndare: Eddie Alvarez. Seger via TKO. Rond två, 3:04.
 • UFC 202, 20 augusti 2016. Motståndare: Nate Diaz. Seger via majority decision. Rond fem, 5:00.
 • UFC 196, 5 mars 2016. Motståndare: Nate Diaz. Förlustvia submission. Rond två, 4:12.

Dustin Poirier

 • Ålder: 31
 • Längd: 1.75
 • Vikt: 70 kilo
 • Statistik: 26 vinster – tolv KO/TKO, sju submissions, sju decisions. Sex förluster – två KO/TKO, två submissions, två decisions

Poiriers fem senaste matcher

 • UFC on ESPN 12, 27 juni 2020. Motståndare: Dan Hooker. Seger via unanimous decision. Rond fem, 5:00.
 • UFC 242, 7 september 2019. Motståndare: Khabib Nurmagomedov. Förlust via submission. Rond tre, 2:06.
 • UFC 236, 13 april 2019. Motståndare: Max Holloway. Segervia unanimous decision. Rond fem, 5:00.
 • UFC on Fox 30, 28 juli 2018. Motståndare: Eddie Alvarez. Seger via TKO. Rond två, 4:05.
 • UFC on Fox 29, 14 april 2018. Motståndare: Justin Gaethje. Seger via TKO. Rond fyra, 0:33.

Statistik från McGregor vs Poirier 1

UFC 178, 27 september 2014. Viktklass: Fjädervikt. Seger för McGregor via TKO. Rond ett, 1:46.

Significant strikes

McGregor – 9 av 29, 31%. Huvudet: 8 av 25. Kroppen: 1 av 4. Benen: 0 av noll.

Poirier – 10 av 19, 52%. Huvudet: 3 av 11. Kroppen: 0 av 0. Benen: 7 av 8.

Ska McGregor vinna en andra gång?

Conor ”The Notorious” McGregor har ju onekligen gjort sig till ett av de mest kända namnen inom UFC. En hel del för sina skandaler och utspel på presskonferenser men framför allt för sina prestationer i oktagonen. Av sina 22 vinster har alltså 19 av de varit via en KO/TKO vilket är ett ruskigt bra facit. Irländaren blev även den första UFC-fajtern någonsin att hålla i två bälten i olika viktklasser (lättvikt och fjädervikt) samtidigt.

Men i somras var det många som undrade om de ens skulle få se McGregor i oktagonen igen. I juni sa 32-åringen att han kommer lägga av med MMA, vilket är tredje gången han ”avslutar karriären”. Först gjorde han det 2016 och sedan ännu en gång 2019. Men i november kom vändningen där han gick ut med att han ställer upp på ett returmöte mot Dustin Poirier. Trots det relativt färska beskedet är ”The Notorious” stor favorit och det ser man inte minst om man tittar på oddsen på de olika spelmarknaderna.

MatchvinnareOdds
McGregor1.36
Poirier3.25

McGregor ska även vara i bra form rent fysiskt, trots att han tekniskt sett lade av med karriären så sent som i juni. I hans senaste fajt mot Donald ”The Cowboy” Cerrone i januari vann McGregor redan efter 40 sekunder via en TKO. Som det nämndes tidigare har irländaren gjort segrar via KO/TKO till en stor vana. Just nu har Bet365 väldigt fina odds på att det kommer ske även i detta möte.

Apropå att vinna fajter tidigt är även det något vi har sett flera gånger tidigare när McGregor är inblandad. Av hans 22 segrar har 14 av de avslutats via slag i den första ronden där fyra av de har kommit inom en minut. Som det har nämnts tidigare blev ju Poirier besegrad efter knappa två minuter in på den första ronden. Hos Bet365 är det väldigt bra utdelning på oddsen på att han tar hem det hela i första ronden även i returmötet.

Hur mycket har Poirier utvecklats?

Sedan det första mötet har Dustin Poirier deltagit i tolv fajter där han har vunnit hela tio stycken av dem. Poirier ska alltså verkligen inte underskattas bara för att McGregor är det stora affischnamnet och den mer välkände av de två. Det är väldigt tydligt att Poirier har blivit en mycket bättre fajter om man jämför med 2014. Han är betydligt mer rörlig och har förbättrat sin teknik enormt. Av dessa tio vinster har amerikanen tagit flera tunga skalper mot etablerade UFC-namn som Justin Gaethje, Dan Hooker och Max Holloway. Hans andra förlust är det även svårt att klandra honom för då det var mot den obesegrade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov, någon som McGregor också har förlorat mot.

Missa inte: Floyd Mayweather vs Logan Paul odds

Lyckas Poirier hålla ut mot McGregors offensiv i de inledande ronderna har han en god chans att få med sig ett bra resultat. Eftersom ”The Notorius” bara har förlorat på submissions är det kanske något Poirier får anpassa sin strategi till. Hos Unibet finns det riktigt bra odds på att just submission kommer vara hans vinstmetod. Det ska dock tilläggas att Poirier endast har vunnit via submission en gång på sina tio senaste vinster. Däremot har fler än hälften av de varit via KO/TKO och skulle han lyckas med det blir han den första att göra det mot McGregor.

Hos Bet365 kan du även spela på att Poirier vinner på antingen KO, TKO, DQ eller submission för ett odds med ett riktigt fint värde.

UFC fight night – ”The Mauler”Gustafsson – Werdum – med insatsen tillbaka!

Alexander ”The Mauler” Gustafsson gör comeback i Oktagonen för första gången sedan den 1 juni 2019. Det är den tidigare mästaren Fabricio Werdum som är motståndet för dagen. För första gången någonsin ska ”The Mauler” prova på tungviktsklassen och det blir tufft motstånd på direkten. Just nu kan du få 100 kronor i försäkrat spel…

Läs mer UFC fight night – ”The Mauler”Gustafsson – Werdum – med insatsen tillbaka!

UFC 250 – Nunes vs Spencer

UFC fortsätter med sina publikfria galor fortsätter och under lördagen kommer deltagarna göra upp i UFC Apex , ett produktions- och kontorskomplex i Las Vegas. Huvudkortet blir matchen i damernas fjädervikt mellan Amanda Nunes och Felicia Spenser. Båda fighters har en imponerande resultatrad men det är Nunes som är solklar favorit till segern. Om inte…

Läs mer UFC 250 – Nunes vs Spencer

Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se