Hem tips Du är här

Speltips – inför UFC 251 – 3 titelmatcher klara för supergalan!

UFC 251 – Den omtalade Fight Island på Abu Dhabi är på riktigt. Natten till söndag den 12/7 är det äntligen dags för UFC igen med tre omtalade titel matcher på schemat. I detta speltips analyserar vi matcherna och går vi igenom vart du finner de bästa oddsen. Vi har hämtat oddsen på UFC 251 från Unibet. Vill du läsa de nyaste nyheterna om UFC 251 – Usman vs Masvidal gå in här.

Årets största gala – UFC 251 med 3 bälten på spel

Welterwieght titeln står på spel när Kamaru “The Nigerian Nightmare” försvarar sitt bälte mot Gilbert “Durinho” Burns i huvud evenemanget.Max “Blessed” Holloway kommer att göra sitt yttersta för att ta tillbaka featherweight titeln från  Alexander “The Great” Volkanovski. Tillslut är det dags för Petr “No Mercy” Yan att möta fjäderviktskungen Jose Aldo i en uppgörelse bantamweight bältet.

Kamaru Usman- Gilberg Burns: Odds: 1.43 – Vinst för Usman


Den försvarande titelhållaren Kamuru Usman har 16-1-0 i matcher, med den senaste och enda förlusten så långt bak i tiden som 2013. Matchen mot Gilberg Burns blir den andra som titelförsvarare för Usman och kommer kanske bjuda på hårdare motstånd än vad spelbolagen uppskattar när de ger oddsen: 1.40 för Usman och 2.87 för Burns.

Usman har ett tempo som ingen annan i UFC

Det som utmärker Usman mest är hans sjuka form och uthållighet som tillåter honom att hålla ett högt tempo genom hela matchen, både stående och på golvet. Med en Avg. Fighttime på 16.40 min mot Burns 11.17 är Usman, som också har 53% av sina vinster via domslut van vid att hålla tempot uppe och leverera stabila slag betydligt längre än Burns.

Burns en mästare på BJJ

Burns däremot har vunnit sina 6 senaste matcher, varav 4 i welterweight som han nyligen klivit upp till. Det som utmärker Burns är hans dominans när fighten tas till golvet, och han får möjligheten att visa upp sina sjuka BJJ-skills. I 8 av sina 19 proffs matcher har Burns avgjort matchen via submission (44%). Förutom detta har Burns blivit bättre på att veva, bevisligen genom att knocka Demian Maia i Mars och en vinst via domslut efter att ha fått in 83-28 träffar mot Woodley i Maj.

Jag tror att Kamaru Usman kommer sätta stopp för Burns vinst streak genom att trötta ut sin motståndare och vinna på domslut.

Unibet ger dig 100 kr i gratis spel på din första insättning – så passa på att lägg ditt spel på Usman till oddset 1.43!

Alex Volkovanski – Max Holloway – Odds: 2.70 – Max Holloway vinner


Precis som Usman var det senaste i 2013 som Alex Volkanovski missade en handuppräckning, med 18 av 18 vinster sedan 2013 är Alex “The Great” den klara favoriten efter att ha plockat bältet från Max Hollow i December förra året. 

Den före detta fjädervikt mästaren Max “Blessed” Holloway har också 14 raka vinster, varav tre som titelförsvarare innan sin förlust mot Volkanovski.

Volkanovski slog nytt rekord – blir den repris?

I förra mötet vann en pratglad och leende Volkanovski mot Holloway genom att leverera fler strikes än någon annan match i UFC.

Holloway, som nästan bara fightas stående lyckades inte försvara sina lår mot Volkanovskis förödande ben sparkar, istället för att blocka hoppade Holloway undan vilket tillslut gav Volkanovski segern.

Volkanovski har gjort tagit ner sin motståndare minst en gång under sina fem första UFC matcher, men har inte lyckats göra en enda i de senaste tre. Detta kan vara till Holloway’s fördel då han bara lyckats med fem nedtagningar över 22 UFC fighter.

En revanschsugen Holloway

Jag tror att Holloway har noggrant studerat sina misstag från den senaste matchen mot Volkanovski samtidigt som han är otroligt revanschsugen. Om Holloway lyckas blocka Volkanovski sparakar tror jag han kommer lämna ringen som segrare.

Odds: 2.48 på en vinst för Holloway – Utifrån förutsättningarna listade ovan tror jag att detta kommer bli kvällens skräll match.

Jose Aldo – Petr Yan – Odds: 1.48  Petr Yan vinner


Jose Aldo glider in i striden om bantamweight titeln trots förlust i sina två senaste matcher. Trots de senaste förlusterna har den före detta fjäderviktskungen Jose Aldo en imponerande vinst historik med 18 raka vinster varav 6 som titelförsvarare. 

I andra hörnan står Petr yan som har vunnit 6 av 6 UFC fighter, med 9 raka vinster totalt.

Aldo jagar och Yan har blivit krönt – vem blir kungen i UFC 251

Aldo gillar att jaga sina motståndare runt ringen för att hitta en möjlighet att stänga in dem i ett hörn. Han brukar dock inte vara den som slår först, utan lockar in sina motståndare till att ge det första slaget för att sedan göra en kraftfull kontring. 

Petr Yan som har blivit b.la blivit krönt Master of sport i boxning och MMA har inga problem med varken boxning eller brottning. Yan har med sina 1.73 nedtagningar per 15 minuter det statistika övertaget mot Aldo som bara lyckats med 0.67.

Yan har visat bättre form än Aldo och genom mycket fina parreringar/huvudrörelser får Yan sällan ordentligt med stryk.

Jag tror på en vinst för Yan via domslut, de bästa oddsen finner du hos Unibet som erbjuder 1.48 i odds för att Petr Yan vinner.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se