Hem underhallning-specialer stjarnornas-stjarna

Stjärnornas stjärna – Vem vinner 2021?

Årets upplaga av Stjärnornas Stjärna är nu avgjord och vinnaren blev David Lindgren som vann över Jon Henrik Fjällgren i en rafflande final av Stjärnorna stjärna 2020! Vi väntar spänt nu på Stjärnornas Stjärna 2021 och vår magskänsla säger att Betsson kommer ha fina odds igen. så passa på att skapa ett konto redan idag hos svenska bettingsidan Betsson idag!

Missa inte: Odds Big Brother 2021

Skapa konto hos Betsson här

  • Skapa ett spelkonto hos Betsson via länken här eller knappen nedan.
  • Aktivera din E-legitimation när du skapar kontot
  • Gör din första insättning (minst 100 kr)
  • Leta upp TV Program i meny på vänster sida
  • Tryck på Stjärnornas stjärna
  • Välj vem du vill lägga ditt bett på
  • Tryck ok och klar
  • Håll tummarna!

PS. Vi tror att Stjärnornas stjärna kommer tillbaka och att man kommer att kunna betta på Stjärnornas stjärna 2021 hos Betsson.

När och vart ses Stjärnorna?

Programmet hade premiär på TV4 lördagen den 14 mars och det kommer därefter att sändas varje lördag kl 20.00 i samma kanal. Det går också att se på Cmore och TV4play. 

Tack till TV4

Stjärnornas Stjärna final 2020

Vilket drama vi fick uppleva i semifinalen av Stjärnornas Stjärna. Juryn höll David Lindgren och Elisa Lindström som favoriter att nå finalen men den sistnämnda lyckades inte utan fick se sig besegrad av Jon Henrik Fjällgren. Elisa Lindström – som bland annat vunnit Dansbandskampen, Körslaget och Let’s Dance – får därmed inte sin kvartett av vinster fulländad men sångerskan ska vara nöjd med sina prestationer i tävlingen oavsett.

Vem vinner Stjärnornas Stjärna 2020

David Lindgren är den stora favoriten till slutsegern och har varit det sen dag 1. Han har bemästrat alla olika genrer på bästa sätt och lär också bli den som står som vinnare efter lördagens stora final av Stjärnornas Stjärna. Den folkkära artisten har levererat vecka efter vecka och har enligt spelbolagen hela tiden varit stor favorit till slutsegern.

Mycket av finalen kommer handla om vad de båda stjärnorna får för låtar av publik och jury. Samtidigt har båda två visat att de kan hantera vad som än kommer mot dem och lördagens final lär inte bli något undantag. 

Stjärnornas Stjärna 2021 

Efter succén för tredje säsongen i följd talar det mesta för att TV4 kommer att köra ytterligare en säsong av det omtyckta programmet och det blir spännande att se vilket startfält vi får se nästa gång. Till skillnad från många andra musiktävlingar har Stjärnornas Stjärna bara blivit bättre och bättre och framtiden ser ljus ut för programmet. 

FINAL – David Lindgren vs Jon Henrik Fjällgren

Efter att ha vunnit första programmet av Stjärnornas Stjärna hade David Lindgren favoritskapet hela vägen till finalen. Finalen bestod av tre olika moment. Först skulle juryn bestående av Jan Gradvall och Kishti Tomita utse en låt. Därefter fick de båda uppträda med den låten under programmets gång som fått flest visningar på Youtube och Tv4 Play. Det hela avslutades med en maffig duett där de båda tolkade Coldplays låt ”A Sky full of stars” tillsammans. David Lindgren var den flest ville se som vinnare och därmed blev han den tredje i historien att vinna programmet efter Casper Janebrink och Andreas Weise.

Program 7 – Pop och latinofest i en härlig rytm

Till semifinalen hade Elisa Lindström, Jon Henrik Fjällgren och David Lindgren tagit sig. Det blev sex minnesvärda framträdanden där de två herrarna visade sig hålla för favoritskapet. Peg Parnevik och Mendez var gästcoacher under semifinalen som Elisa Lindström fick lämna trots fina ord från juryn. 

Program 6 – Country och visor i ett härligt potpurri

Med endast fyra deltagare kvar fick varje artist uppträda två gånger under en och samma kväll när country och visa var temat. Jessica Andersson, som fram tills dess hade haft en väldigt bra tävling, lyckades inte vinna tittarnas förtroende genom sin tolkning av ”Tro” från Marie Fredriksson. Med endast en vecka kvar till semifinal var det mycket känslor och Jessica Andersson fick lämna precis innan semifinalen.

Program 5 – Opera fick Mapei på fall

I en glittrande tillställning stod det klart att Mapei inte fick vara kvar i tävlingen. Detta trots en magnifik tolkning av ”Ave Maria” och stora hyllningar från juryn. Richard Söderberg var gästcoach och det blev en kväll att minnas med flera spektakulära uppträdanden.

Program 4 – Glittrande discokväll och glamour

I program 4 var det disco som gällde och trots att Nicke Borg hade kvällens mest glammiga byxor och en hit i form av ”That’s the way I like it” fick han som tredje deltagare lämna programmet. Trots detta var NIcke Borg nöjd med tävlingen som han tyckte ”hade varit över förväntan”.

Program 3 – Musikalkvällen blev för tuff för Nano

När det stod musikal på temat var förväntningarna stora och tittarna fick njuta av tolkningar av både Grease och Cabaret. Nano valde ”Känn en doft av kärleken” från Lejonkungen men det räckte inte till utan som andra deltagare fick han lämna tävlingen. Därmed återstod det sex deltagare av programmet.

Program 2 – Dansband och Winberg fick lämna

I det andra programmet för säsongen fick vi se de olika artisterna framföra sina tolkningar på dansbands-dängor och det svängde rejält i studion. Trots att Amanda Winberg gjorde det bra med ”Vår sista dans” från Benny Anderssons Orkester räckte det inte till vidare avancemang. Efter att rösterna slagits samman från de två första programmen stod det klart att Amanda Winberg blev förste deltagare att få lämna tävlingen.

Program 1 – Hårdrock utan eliminering

Första veckan var det hårdrock som stod på schemat där ingen av deltagarna åkte ur tävlingen. Däremot räknades rösterna från första programmet ihop med rösterna från andra avsnittet. David Lindgren imponerade mest med sin tolkning av ”Hallowed be thy name” från Iron Maiden och det var också han som fick flest poäng av tittarna.

Hur tar man sig till finalen av Stjärnornas stjärna?

I varje avsnitt får tittarna rösta på vilken artist de tycker gjort bäst ifrån sig – och den artist som fått minst röster i varje avsnitt, tvingas lämna programmet. Till slut är det bara två artister kvar – vilka då kommer att mötas i en rafflande final – och även i denna är det slutligen folkets röster som avgör vem som kommer att vinna 2020 års omgång av Stjärnornas stjärna. 

Stjärnornas Stjärna juryn

Årets jury består av Kishti Tomita och Jan Gradvall – och för den som sett tidigare säsonger av Stjärnornas stjärna så är dessa två ansikten inte helt obekanta. Inte heller programledaren är ny för säsongen – här får vi återigen möta Petra Mede, vilken meddelar att ”Mina förväntningar på årets artister är större än någonsin”. Detta är kanske inte särskilt konstigt, med tanke på det startfält TV4 lyckats samla ihop i år. 

Tredje säsongen av Stjärnornas Stjärna

I år är det den tredje säsongen av Stjärnornas stjärna som sänds i Sverige – och det allra första avsnittet sändes på våren 2018. Förutom nämnda programledare och jurydeltagare, kommer vi dessutom i varje avsnitt att få möta en ny coach – vilken har någon form av koppling till det tema som hör till den aktuella veckan. 

Årets deltagare i Stjärnornas stjärna med odds

Här har vi samlat ihop all tävlande i Stjärnornas Stjärna. Kommer vi få se någon av dessa i Stjärnornas Stjärna 2021? Vi väntar spänt och kommer så klart hålla er uppdaterade!

David Lindgren – VINNAREN

David Lindgren är en otroligt folkkär svensk musikalartist, vilken har haft huvudrollen i ett stort antal uppsättningar, både i Sverige och i utlandet. I 2012 släppte han också sitt debutalbum ’Get Started’, vilket gick raka spåret in på den svenska officiella albumlistans förstaplats. Förutom dessa bragder har David också ett flertal deltaganden i Melodifestivalen bakom sig – och här han han synts i rutan både som programledare, såväl som tävlande artist.

Tack till TV4

Jon Henrik Fjällgren – Kom två

Jon Henrik Fjällgren är ursprungligen född i Colombia, men kom till Sverige redan som barn. Han hamnade i norra Sverige, och började senare arbeta som renskötare i en sameby. I 2014 vann han hela tv-showen Talang, tack vare sin fantastiska jojk – vilken inte lämnade en enda tittare oberörd. Detta var också hans genombrott i karriären, och sedan dess har han hunnit med fyra deltaganden i Melodifestivalen – där han placerat sig i topp 4 varenda gång – och i 2018 tog han dessutom hem vinsten i Let’s Dance

Tack tll TV4

Amanda Winberg – åkt ur

Amanda Winberg fick sitt svenska genombrott i 2015, när hon lyckades knipa en andraplats i Idol. Hon är av många kanske mer känd under sitt artistnamn AMWIN. Sedan sin succé i Idol har Amanda släppt flera singlar – och även en EP – och hennes musik har slagit stort både i Sverige såväl som utomlands. Hennes genombrott internationellt kom i 2018 när hon släppte sin hitlåt ’Uber’, vilken tog hitlistorna med storm världen över. Denna hitlåt gjorde också att Amanda omnämndes på Highsnobietys lista över vilka artister som man bör hålla extra koll på under 2018. 

Tack till TV4

Mapei – åkt ur

Mapei är en artist med en lång karriär bakom sig, och redan i 2007 fick hon sitt internationella genombrott, då hon lanserade sin världshit ’Video vixens’, vilken tog hela musikvärlden med storm – mycket på grund av en kombination av vågad text och dito video. Därefter försvann hon under en lång tid helt från rampljuset, tills hon flera år senare lanserade ännu en dunderhit med sin låt ’Don´t Wait’. Hon har också samarbetat med flera världsstjärnor, som till exempel Diplo och Mark Ronson.  Odds 5.00 på Mapei hos Betsson

Tack till TV4

Elisa Lindström – åkt ur

Elisa Lindström är ett namn som den dansbandsfrälste känner igen. Det var i 2010 som dansbandet Elisas vann hela Dansbandskampen – och i detta var Elisa frontfigur. Efter detta har Elisa Lindgren flera gånger vunnit ett av de finaste priserna man inom dansbandsvärlden kan få – nämligen den eftertraktade Guldklaven. Hon har också gått segrande ut både Körslaget (2013) och Let’s Dance (2016).  Elisa Lindström odds ligger på 5.00 hos Betsson

Jessica Andersson – åkt ur

Jessica Anderssons karriär startade redan på tidigt 200-tal, då hon fick sitt genombrott i tv-programmet Fame Factory. Sedan dess har hon haft en uppåtgående karriär, och hon har bland annat vunnit Melodifestivalen år 2003 tillsammans med Magnus Bäcklund och deras popduo Fame. De har sedan detta gått skilda vägar och idag är Jessica istället en populär soloartist. Bland hennes andra meriter finns bland annat en vinst i Let’s Dance – och hon kan även titulera sig både som författare och som musikalartist.

Tack till TV4

Nano – åkt ur

Nano gjorde sig ett namn i det svenska folkets hjärtan när han i 2017 deltog i Melodifestivalen med sin mycket personliga låt ’Hold On’. Denna låt skulle göra honom folkkär över en natt, och under våren 2017 var Hold On den mest spelade låten i hela Sverige. Det var dock inte bara i Sverige låten gjorde succé – den tog sig också in på andra länders topplistor – där den hamnade på fina placeringar långt upp på listorna. 

Missa inte: Eurovision 2021 Odds

Sedan dess har vi inte hört särskilt mycket från artisten – men nu är han alltså tillbaka i rutan för att slåss om förstaplatsen i Stjärnornas stjärna. 

Nicke Borg åkt ur

Alla svenskar över 30 år har någon form av relation till Backyard Babies. Det är också härifrån som Nicke Borg är känd, då han i bandet är både sångare och gitarrist. Han har även en framgångsrik solokarriär och han har tidigare deltagit i Melodifestivalen med låten ’Leaving Home’ – vilken blev en riktig dunderhit. Förutom detta driver entreprenören Nicke Borg också en TV-podd vid namn Schit Chat. Han skriver dessutom låtar till andra artister, och han är även programledare i radiokanalen Rockklassiker.

Vem vinner Stjärnorna Stjärna 2020?

Det är ett riktigt starkt startfällt man har fått fram här inför stjärnornas stjärna med många som har chans att vinna finalen. Vårt bett ligger på David Lindgren, låt se om vi rekat rätt denna gång med!

FAQ – Stjärnornas Stjärna

Här har vi samlat de vanligaste frågorna inför Stjärnornas Stjärna

📺När och var sänds Stjärnornas stjärna?


Stjärnornas stjärna sänds lördagar kl 20.00 i TV4.

🎤Vem är programledare för årets omgång av Stjärnornas stjärna?


Precis som tidigare år är det Petra Mede som leder årets omgång av programmet.

🔎 Kan man betta på Stjärnornas stjärna?


Absolut, vi har främst använt oss av en av våra favorit spelbolag Betsson.

🤔Hur tar man sig till finalen i Stjärnornas stjärna?


Varje avsnitt kommer publiken att rösta på sin favorit, och den som får lägst antal röster kommer att åka ut. Till slut är det bara två deltagare kvar, och det är också dessa som då är årets finalister.

🥇Vem vinner finalen i Stjärnornas stjärna?


Det gör den artist som får flest röster från tittarna i finalen.

🔎Hur många deltagare är det i Stjärnornas stjärna?


Från start är det 8 deltagare – vilka under säsongens gång ska reduceras till en ensam vinnare.

🔎 Vilka sitter i Stjärnornas stjärna juryn?


Kishti Tomita och Jan Gradvall sitter i årets jury.

📺 När sändes Stjärnornas stjärna för första gången?


Nej, Stjärnornas stjärna sändes i Sverige för första gången i 2018. Det sändes också förra året – och detta är således den tredje säsongen av tävlingen som sänds i Sverige.