Hem underhallning melodifestivalen Du är här

Deltävling 3 Melodifestivalen 2021

Årets andra deltävling har gått av stapeln i den älskade folkfesten Melodifestivalen och kvällens omgång fick avsevärt bättre betyg av tittarna än dess inledande avsnitt.

I Deltävling 2 var det som vanligt Christer Björkman som var programledare – men förra veckans sidekick Lena PH var denna vecka utbytt mot Oscar Zia och Anis Don Demina.

Den första deltävlingen i årets Mello fick otroligt mycket kritik (precis som vanligt) för sitt dåliga manus och sina snustorra skämt – något som SVT hör och häpna faktiskt verkat ta till sig kritiken kring. Därmed kunde tittarna se fram emot en avsevärt roligare Deltävling 2, och det svenska folket gav både Zia och Don Demina fina betyg när sändningen var avslutad.

Förhandsfavoriterna vidare till final

Om man ser till kvällens bidrag var det inga större överraskningar kring vilka som gått vidare och vilka som åkt ut – åtminstone inte gällande vilka bidrag som gått direkt till final. Precis som de olika bettingsidorna förutspått blev det Dotter med bidraget Little Tot som tillsammans med Anton Ewald och hans bidrag New Religion som tog sig vidare direkt till den stora finalen.

Andra Chansen

När det gäller Andra Chansen var tittarna något mer oeniga med bettingbolagen och de bidrag som slutligen gick vidare var Eva Rydberg & Ewa Roos med det riktigt schlagervänliga bidraget Rena Rama Ding Dong, tillsammans med Frida Green och hennes låt The Silence.

Utslagna

De artister som fick se sig utslagna ur årets Melodifestival blev i Deltävling 2 Julia Alfrida, WAHL feat. SAMI och Patrik Jean. Bättre lycka nästa gång säger vi till dessa bidrag.

Deltagare Deltävling 3

Inför nästa lördag har vi ett helt nytt startfält med artister som alla är supertaggade på att ta sig vidare i årets omgång av Melodifestivalen 2021. Såhär ser lördagens startsjua ut:

  1. Charlotte Perelli – Still Young
  2. Emil Assergård – Om allting skiter sig
  3. Klara Hammarström – Beat of Broken Hearts
  4. Mustasch – Contagious
  5. Elisa – Den du är
  6. Alvaro Estrella – Baila Baila
  7. Tusse – Voices

Många folkkära namn

Den Mellokunnige märker att det är många tunga (och kanske framförallt folkkära) namn i denna sjua, och fotbollsfantasten skulle nog referera till denna som Dödens Grupp. Många av artisterna har också tidigare deltagit i Melodifestivalen, med varierande resultat. Till exempel har Charlotte Perelli deltagit i Mello inte mindre än fyra gånger tidigare, och även Elisa och Alvaro Estrella har tidigare erfarenhet från att stå på scenen i schlagersammanhang. Samtidigt är både Mustasch och Emil Assergård två otroligt folkkära namn, och vi misstänker att röstningssiffrorna i Melodifestivalens tredje deltävling kan komma att bli mycket jämna innan någon slutlig vinnare koras.

När det gäller programledarna under Melodifestivalens tredje deltävling har vi såklart schlagerkungen Björkman som stabil bas i showen, medan hans sidekicks Oscar Zia och Anis Don Demina (vilka för övrigt var avsevärt mer än sidekicks i andra deltävlingen – de bar i stort sett hela showen) har bytts ut mot två riktigt välkända svenska ansikten – nämligen Per Andersson och Pernilla Wahlgren. Är det inför någon deltävling i Mello som vi kan förvänta oss skandaler är det därmed kanske inför den tredje deltävlingen. Även om den stora fröken Wahlgren idag håller en relativt (märk väl: inte helt, utan relativt) låg profil, brukar hennes minikopia Bianca Wahlgren Ingrosso inte vara sen med att skapa rubriker kring i stort sett det mesta. Vi får väl se om dessa orkar hålla sig i skinnet fram tills den tredje deltävlingen är avslutad.

Vad säger oddsen?

Den som vill tro på vad oddsbolagen säger angående vilka som tar sig vidare direkt till finalen (de hade ju iallafall väldigt rätt angående den andra deltävlingens vinnare) ska lägga sina pengar på Tusse och Charlotte Perelli. Dessa två har en någorlunda stor marginal till resterande bidrag, men mellan de tre efterföljande bidragen Mustasch, Alvaro Estrella och Elisa Lindström är det ganska tätt. De två sista bidragen på listan – Klara Hammarström och Emil Assergård ska enligt oss dock inte räknas ut helt och hållet. Emil Assergård är otroligt folkkär och väldigt populär bland de yngre lyssnarna, så vi tror att iallafall Assergård har en fin chans att allra minst ta sig vidare till Andra Chansen – men detta beror helt på hur stor del av tittarna som är under 35 år. Över denna ålder tror vi hans fanbase glesas ur relativt snabbt.

BidragDeltävling 3 Odds
Tusse1.03
Charlotte Perrelli1.25
Mustasch7.50
Alvaro Estrella10.00
Elisa10.00
Emil Assergård10.00
Klara Hammarström12.00

Att Charlotte Perelli är tippad som solklar vinnare är kanske inte några större konstigheter, med tanke på hur hennes tidigare schlagermeriter ser ut. Hon harl varit med i schlagersammanhang sedan dinosauriernas tid ungefär, och hon har även gått av med två segrar i Mello – varav den ena lät henne vinna hela Eurovision Song Contest.

Vem vinner Melodifestival 2021 i år? Se oddsen på Mello 2021 favoriter för att vinna tävlingen. Favoriterna fortsätter att förändras efter varje deltävling!

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se