Hem underhallning melodifestivalen Du är här

Melodifestivalen 2021: Deltävling 2 -Vem tar sig till finalen?

Den första deltävlingen i årets Mello är avklarad – och precis som förväntat bjöd de tävlande artisterna på en hejdundrande föreställning. I sann mello-anda bjöds det på skandaler även denna gång – även om det hade kunnat undvikas om kvällens storfavorit och även ena vinnare Danny Saucedo inte hade varit slarvig med siffrorna.

Han kuppade nämligen in ett mobilnummer i den scenshow som var i bakgrunden av hans uppträdande. Numret skulle gå till en vän, men eftersom Danny inte dubbelkollat siffrorna kastades några av dessa om, och istället blev det en för honom helt okänd kvinna som efter kvällens arrangemang fick ta emot flera hundra sms och telefonsamtal från fans som trodde att de skrev och ringde till Danny.

Förutom flickfavoriten Saucedo med bidraget Dandi Dansa, gick också Arvingarna vidare direkt till den stora finalen, med sitt bidrag Tänker inte alls gå hem. Eftersom bägge dessa bidrag var favoriter till vinsten redan på förhand, var det inte någon som var så väldigt överraskad över kvällens vinnare – det var en klart större chock att schlagerdrottningen Jessica Andersson slogs ut redan efter första kvällen.

Andra Chansen

De bidrag som gick vidare till Andra Chansen efter Melodifestivalens första deltävling var Paul Ray med sin låt The missing piece samt rockbandet Lillasyster med låten Pretender.

Utslagna ur Delfinal 1

  • Jessica Andersson med låten Horizon
  • Kadiatou med låten One touch
  • Nathalie Brydolf med låten Fingerprints

Programledarna

Den första deltävlingen leddes av inga mindre än schlagerrojaliteterna Christer Björkman och Lena Philipsson. Med tanke på förutsättningarna inför årets mello, klarade de av sitt uppdrag precis enligt förväntan. Skämten var i vanlig SVT-anda snustorra, och i och med de stränga restriktioner som är uteblev den där elektriska mello-stämningen, som ju är en väldigt viktig del för att få den rätta känslan i denna folkfest. Det sistnämnda är ju dock ingenting att göra åt mer än att gilla läget – men gällande skämten hoppas vi verkligen på högre standard inför Melodifestivalens Deltävling nummer 2.

PH utbytt mot nya sidekicks i Deltävling 2

Den andra deltävlingen i Melodifestivalen sänds i SVT1 lördag den 13 februari kl 20.00, och denna kväll har Christer Björkman bytt ut sin sidekick Lena PH mot Anis Don Demina och Oscar Zia. Bägge dessa är sedan tidigare vana vid Melodifestivalens rampljus – fast ingen av dem har tidigare stått på programledarsidan. Det ska bli riktigt roligt att få se hur de klarar sina uppdrag tillsammans med Björkman – framförallt hoppas vi att de ställt något högre krav på SVT:s manus gällande det komiska materialet än vad PH och Björkman verkar ha gjort.

Många spännande bidrag i Deltävling 2

Under kvällen kommer vi få ta del av totalt sju bidrag, och med tanke på vilka artister som står på kvällens startlista ser det ut som att det kommer bli en riktigt intressant kväll att se fram emot.

Kvällens startordning i Delfinal 2 ser ut såhär:

  1. Anton Ewald med sitt bidrag New Religion
  2. Julia Alfrida med sitt bidrag Rich
  3. WAHL feat. SAMI med bidraget 90-talet
  4. Frida Green med sitt bidrag The silence
  5. Eva Rydberg & Ewa Roos med bidraget Rena rama ding dong
  6. Patrik Jean med sitt bidrag Tears run dry
  7. Dotter med sitt bidrag Little Tot

Verkar bli flera blandade genrer

Med tanke på den vida spridningen av genrer kvällens artister tidigare verkat inom, ser det ut som att det kommer kunna bli en riktigt fin blandning av olika musikstilar under deltävling nummer två. Till exempel är Wahl som ska framföra låten ‘90-talet’ mest känd för att han är ena halvan av hiphopduon Södra Sidan. Eva & Ewa däremot, kommer nog framföra en riktig schlagerdänga utifrån vad vi kan utröna av låtens titel.

Värmländska Dotter som under Deltävling 2 ska framföra bidraget ‘Little Tot’ deltog även i förra årets Mello – och där kom hon tvåa med låten ‘Bulletproof’.

Dotter klar favorit

Om man ser till hur oddsen ser ut på de olika bettingsidorna kommer det också att bli Dotter som går hem med segern i Deltävling 2 – och om vi får tro oddsen blir det Anton Ewald som får följa med henne direkt till finalen.

BidragOdds
Dotter1.05
Anton Ewald2.25
WAHL feat. SAMI2.40
Patrik Jean4.25
Frida Green5.75
Eva Rydberg & Ewa Roos24.00
Julia Alfrida24.00

Patrik Jean och Frida Green verkar enligt samma tabell bli de två bidrag som går vidare till andra chansen, medan WAHL feat. SAMI, Eva & Ewa samt Julia Alfrida är de bidrag som spelarna tror allra minst på.

Samtidigt är det sedan tidigare ett välkänt faktum att det absolut inte behöver vara någon absolut sanning vad oddsen säger – det är många gånger oddsbolagen haft favoriter som inte alls vunnit, eller ens gått vidare.

Vad vi däremot kan vara säkra på är att det kommer bli riktigt spännande att få se vilka bidrag i Melodifestivalens andra Deltävling som går vidare och vilka som åker ut – det är lika spännande varje gång.

Vem går vidare från deltävling 2?

Odds Melodifestivalen 2021


18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Vem vinner Melodifestival 2021 i år? Se oddsen på Mello 2021 favoriter för att vinna tävlingen. Favoriterna fortsätter att förändras efter varje deltävling!

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se