Hem tips Du är här

Tajikistan Vysshaya League – Första omgången

Resan går till Tajikistan där Vysshaya League äntligen dra igång efter fyra månaders väntan. Säsongen inleds med tre omgångar där vi bland annat får se Regar-TadAZ Tursunzoda åka till Kuktosh för en tuff bortamatch. Hur ser oddsen ut och vad spelar vi på? Vi har tagit odds från bland annat Betsson.

Tajikistan fotbolls liga sätter igång

Regard TadAZ har näst flest guld i serien med sju stycken men har inte vunnit ligan sedan 2008. Istället är det Istiklol som dominerat de senaste säsongerna med åtta ligatitlar de tio senaste säsongerna varav sex raka. De inleder dock inte sitt matchande förens på onsdag. Noterbart är att antalet lag i ligan har gått från åtta till tio gentemot förra säsongen. 

Helgens matcher i Vysshaya Lague i Tajikistan med tillhörande högsta odds

Lokomotiv Pamir vs Fayzkand

Odds från Betsson: 1. 1,80 X. 3,30 2. 3,55

Två nykomlingar drabbar samman och det känns som en match som kan sluta hur som helst även om hemmalaget enligt oddsen bör plocka segern. Det ska bli intressant att se hur många fans som sluter upp på Lokomotiv Stadium i Dushanbe under premiären. Tränare Mubin Ergashev siktar på att plocka en seger direkt i första omgången. Förra säsongen gick det oerhört bra i andradivisionen som man vann efter hela 19 segrar på 26 matcher där Rustam Soirov och Azizbek hjälpte laget på bästa sätt med 13 mål var under säsongen. Nu återstår det att se om laget kan prestera i högstadivisionen.  

Kuktosh vs Regar Tadaz

Odds från Unibet: 1. 2,30 X. 3,00 2. 3,05

Kuktosh är favoriter i premiären mot fjolårstrean Regar TadAZ. Med tanke på fjolårets placeringar för de båda lagen är det något överraskande att Kuktosh är favoriter men samtidigt har man fördel av hemmaplan. Regar-TadAZ hoppas kunna närma sig toppen så att man kan ge fansen den där första ligatiteln som de suktar efter. Förra säsongen var det hemmaspelet som inte stämde när laget faktiskt hade en bättre vinstprocent på bortaplan jämfört med hemma på Stadium Metallurg 1st District i Tursunzoda. Förra säsongen avslutades i november och då var Regar TadAZ i strålande form när man avslutade med fem raka matcher utan förlust. Nu krävs det en fullständig prestation om det ska bli seger mot Kuktosh. Annars får laget inte den drömstarten de hoppas på.

FK Khatlon Bokhtar vs FC Istaravshan

Odds från Nordicbet: 1. 2,24 X. 2,95 2. 2,85

Fjolårets nästjumbo tar emot Istaravshan som slutade på en femte plats förra säsongen. Även om hemmalaget är favoriter håller vi FC Istaravshan som ett bättre lag och om de spelar på topp ska de inte ha några problem att vinna premiären mot FK Khatlon Bokhtar som endast vann sex av 21 matcher förra säsongen. Anledningen till att Istaravshan ändå inte är favoriter är att laget haft otroligt svårt mot Khatlon de senaste åren. Fram tills 2014 gick det bra men sedan dess har lagen mötts fem gånger med tre segrar till Khatlon och två oavgjorda som resultat. Senaste lagen möttes slutade matchen 1-1. På lagens elva senaste interna matcher har endast två slutat i över 2,5 mål. Resterande matcher har varit målsnåla historier och med en hel del premiärnerver kan det mycket väl bli så även i denna match. Oddsen är bra för båda lagen men vi håller oddsen på 2,85 på FC Istaravshan som mest spelvänliga. 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se