Hem tips Du är här

Sverige vs Kosovo -12/1- Doha, Qatar

Sveriges Januariturné fortsätter och nu väntar match mot Kosovo. I senaste matchen mot Moldavien lyckades Sverige vinna med 1-0 efter mål av Jordan Larsson – hans första i landslaget – men tyvärr fick ”Henkes” son utgå skadad i andra halvlek. I övrigt var det Darijan Bojanic och Daleho Irandust som var de främsta offensiva vapnena i Sveriges 1-0-seger. 

Danielsson fortsätter visa klass

Mest beröm fick dock en försvarare. Lagkaptenen Marcus Danielsson var bästa svenska spelare på plan enligt rapporter och visade därmed att han är den bästa spelaren i denna landslagstrupp. I övrigt nämndes fyra spelare som visade positiva tendenser; innermittfältarna Gustav Berggren och Bojanic tillsammans med Jesper Karlsson och Anel Ahmedhodzic. Kommer vi se någon av dessa näta mot Kosovo?

Vem blir Sveriges målskytt?

Höga odds på målskytt

Kommer Kosovo vidare till EM 2020?

Nu väntar Kosovo, ett lag som ska kvala in till EM via Nations League Playoff. Laget möter Nordmakedonien i semifinal och spelade överraskade positivt i sin EM-kvalgrupp där man kom trea bakom England och Tjeckien. Tack vare segern i Nations League får man istället chansen att kvala in till turneringen via Playoff istället. 

Speltips Sverige vs Kosovo – Januariturnén

  • Kosovo ska inte underskattas och har heller inte ett lika reservbetonad lag som Sverige. Vi tror det blir en tuff match och spelar X hos Unibet. {PLACERA SPEL}
  • Med tanke på att det svenska laget inte är särskilt samspelt tror vi inte på något målkalas. Janne brukar också se till att defensiven sitter i första hand. Därför spelar vi under 2,5 mål hos Bet365. {PLACERA SPEL}
  • Islamovic stångades på friskt under matchen mot Moldavien och vi tror han gör sitt första landslagsmål mot Kosovo vilket vi också spelar hos Betsson. {PLACERA SPEL}

Heja fram Sverige

Odds Sverige – Kosovo

Oddsanalys och tankar inför matchen

Det blev seger mot Moldavien i en match som kanske inte skrek totalfotboll. Samtidigt är det svårt när spelarna aldrig lirat tillsammans tidigare. Marcus Danielsson visade att han är en spelare för EM-truppen och Filip Helander måste göra en bra vår om han ska hamna före Djurgårdens mittback i laget till EM.

I övrigt är det inte fotbollen som prioriterats denna turné utan snarare politiken. Den upptrappade konflikten mellan Iran och USA har inte gått landslaget obemärkt förbi. Janne Andersson uttryckte oro att laget måste flyga över Iranskt luftrum på vägen hem.

Sista chansen att visa upp sig inför EM 2020

Hur som helst måste fokus nu ligga på fotboll och detta är sista chansen för många spelare att visa upp sig inför EM. Detta borde vara motivation nog att höja sig och förhoppningsvis får vi se en lite mer sprudlande prestation när motståndet blir bättre. 

Vi tror dock det kan bli tuffare än vad många tror. Kosovo har ett lag som är talangfullt och det finns egentligen inget som talar för att det skulle bli en komfortabel svensk seger. Vi tror faktiskt inte ens Sverige klarar av att vinna och därför väljer vi att spela oavgjort hos Unibet.

Vi tror på en målsnål match

I matchen mot Moldavien fick vi se prov på hur det kan se ut när ett svenskt landslag inte har spelat ihop tidigare. Även om laget nu har 90 minuter tillsammans är det inte tillräckligt för att få det att lossna. Därför väljer vi att lägga ett bet på under 2,5 mål hos världens största bettingsajt Bet365.

Dino Islamovic stångades friskt i anfallet och fick mycket beröm av lagkamraterna medan motståndarna klagade en hel del. Hans fysiska spel borde passa mot ett lag som Kosovo och vi tror mycket väl hans första landslagsmål kan komma i denna match. Därför spelar vi Islamovic som målskytt.

Håll koll på 

Marcus Danielsson visade med stor tydlighet att han är den bästa spelaren i detta landslag. Perfekta uppspel, rätt i position och alltid på rätt plats vid andrabollarna. Imponerande var ordet!

Anel Ahmedhodzic varnade vi för inför förra matchen och han visade flera positiva tendenser. Sverige har en lysande framtid på mittbackssidan.

Offensivt var det Daleho Irandust och Darijan Bojanic som tog för sig mest. Framförallt Irandust fick en väldigt fri roll och tackade för förtroendet han fått av Janne Andersson. Förhoppningsvis kan spelaren visa på lika fin form igen när Kosovo nu står för motståndet.