Hem tips Du är här

SHL omgång 43 – Odds och speltips

Match Datum och tid1X2Spelbolag
Leksand – Oskarshamn22/2, 18:002.074.303.15betsson sport online
Luleå – Färjestad BK22/2, 15:15 1.954.253.45Unibet
ÖrebroDjurgården22/2, 18:00 2.352.554.05Bethard gul logga

Leksand – Oskarshamn

Leksand föll borta mot Djurgården och därmed adderade de ytterligare en match till förlustkontot. Det var ganska väntat efter att Djurgården har fortifierat Hovet och gjort det till en omöjlig plats att komma till för att plocka poäng. Det finns några små ljusglimtar att hämta från förlusten. I målprotokollet hamnade Zackrisson och Spencer Abbot spelade fram till två mål. Men Leksand släppte in fem och hade egentligen ingen chans att få med sig några poäng från mötet. I denna omgång väntar ett betydligt lättare motststånd på hemmais när Oskarshamn kommer till Tegera Arena. Leksands tränare Ulf Samuelsson har goda möjligheter att ta sina första poäng.

Spännande bottenmöte väntar

Även Oskarshamn föll i senaste matchen, dock inte lika hårt som Leksand. De lyckades trots allt att få med sig ett poäng efter att de på hemmaplan förlorade i övertid mot Skellefteå. Leksand har inför matchen nio raka förluster och Oskarshamn har sju raka utan vinst. Det stora problemet för Oskarshamn har varit deras oförmåga att ta poäng på bortais, inte för att Leksand är särskilt bättre hemma, men de har en bättre trupp och har vunnit de två senaste mötena mot smålänningarna. Vi tippar att Leksand vänder sin negativa förlustrad med publikens stöd i Tegera Arena.


Luleå – Färjestads BK

Liten formdipp för Luleå inför hemmamötet mot Färjestad. De senaste fem matcherna har de bara tagit två vinster och förlorat tre. En klar bortavinst mot Leksand med hela 3-0, men annars är det inget som imponerar, hemmasegern mot Malmö togs med ett uddamål efter att matchen slutade 4-3, förlusterna har slutat med ganska stora siffror, borta mot Brynäs 1-5 och på bortais mot Skellefteå 1-4. I senaste omgången föll de med 3-2 borta mot Linköping. Efter de något tvivelaktiga resultaten de senaste matcherna är det nu bara 7 poäng som skiljer Luleå från andraplacerade Färjestad.

Färjestad – fördel med bättre form

Färjestad är istället på väg tillbaka att hitta en mer stabil form. Tre raka segrar, två hemma och den första på länge på bortaplan kom mot Örebro. Med tanke på hur formen har sett ut för de båda lagen de senaste matcherna bör Färjestad tas på allvar att sluta i toppen av tabellen när grundserien summeras. Vi tippar nästa topplag kommer att bli Luleå att bli skalperade av Färjestad. De har fått upp ångan nu och har siktet inställt på att placera sig allra högst upp på tronen inom de närmsta omgångarna. Tre poäng till Karlstadslaget.

Örebro – Djurgården

Djurgården har segrat de tre gånger lagen mötts under säsongen. Örebro är dessutom under isen inför mötet mot Djurgården på hemmais. Fyra raka utan vinst är facit och senast i torsdags föll man borta mot HV71. Örebro kvitterade till 2-2 in i den tredje perioden. Men hemmalaget HV visade klass i Powerplay och det var så sista målet kom till i tredje perioden när Linus Fröberg sköt in segermålet. HV gick med vinsten även om närkingarna i tabellen och är nu bara tre poäng från att ta en direktplats till kvarten. För Örebro gäller allt eller inget mot det besökande Djurgården.

Slaget om kvartsfinalplatsen

Stockholmslaget hade lättast tänkbara motstånd i torsdags när jumboplacerade Leksand kom till Hovet och det slutade även som alla hade förväntat sig, med vinst för Djurgården. Innan hade de två raka förluster på bortais mot Skellefteå och Malmö. Det är väl det som oroar mest inför mötet i Behrn Arena, att de varit svaga på bortaplan under de senaste matcherna. Mötet kommer att handla om den så viktiga direktplatsen till kvarten. Vi tippar att Djurgården tar sin andra raka seger här med tanke på Örebros usla form och att det är Djurgården som slagit Örebro i alla tidigare möten under säsongen.

Gå direkt till SHL odds!

Klicka på knappen för fördelaktiga odds

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se