Hem tips Du är här

Liga Primera – Odds & Proffs tips

Fem matcher avgörs under torsdagens Liga Primera från Nicaragua. Vi tar dig igenom samtliga matcher med odds och speltips på varje match.

Liga PrimeraNicaragua

betsson

Sabanas vs Jalapa

 1, 3,10 X. 3,40 2. 2,10 – odds hämtade från Bet365

Ligafemman Jalapa ligger inför matchen mot jumbon Sabanas på femte plats. Bortalaget har en relativt bra form även om det blev förlust senast mot Chinandega. Jalapa har dock ett övertag gentemot sin motståndare som man aldrig förlorat mot. Senast blev det seger med 1-0 och trots spel på bortaplan borde segern gå till Jalapa. Jumbon Sabanas har nämligen endast en seger på de tolv senaste matcherna.

Speltips: Jalapa vinner borta mot Sabanas till oddset 2,10 hos Bet365.

Managua FC vs Octobal

1. 1,27 X. 5,20 2. 7,60 – odds hämtade från Nordicbet

Managua FC leder ligan och har inte förlorat på åtta omgångar. Avståndet till lagen bakom är tre poäng så det gäller att fortsätta vinna för att ta sig närmare seriesegern. I Nicaragua går de två bästa lagen direkt till semifinal medan lag 3-6 avancerar till kvartsfinal. Därför är det ingenting som är klart om Managua vinner grundserien innan slutspelet drar igång, men fördelen av hemmaplan och en direktplats till semifinal ska inte underskattas. Octobal ligger näst sist och har fyra förluster och en oavgjord på de fem senaste matcherna. 

Speltips: Managua FC vinner mot Octobal till oddset 1,27 hos Nordicbet.

Diriangen vs Chinandega

 1, 1,28 X. 4,80 2. 6,65 – odds hämtade från Bethard

Diriangen har fördel av hemmaplan och ligger trea i tabellen, endast tre poäng bakom serieledaren Managua FC. För Chinandega ser det också ut att bli slutspel men avståndet till Juventus som jagar bakom är två poäng. Chinandega har just nu sista slutspelsplatsen och två raka segrar men är klara underdogs inför denna match. Diriangen må ha förlorat sin senaste match men har visat en fin form och är hela nio poäng före sin motståndare. På lagets åtta senaste interna möten har Diriangen vunnit sex. Vi tror att de lyckas även den här gången om de spelar på topp.

Speltips: Diriangen vinner mot Chinandega till oddset 1,28 hos Bethard.  

Esteli vs Juventus Managua

1. 1,36 X. 4,33 2. 6,00 – odds hämtade från Betfair

Esteli ligger i dagsläget tvåa i tabellen endast tre bakom Managua FC. En andraplats ger direktplats till semifinal så Esteli lär inte vara så sugna att tappa denna. Trots förlusten senast har formen varit fin med fyra vinster och en oavgjord på de fem matcherna innan senaste omgången.

Juventus Managua är just nu sjua i tabellen och befinner sig två bakom Chinandega som just nu har sista platsen till slutspelet. Juventus är givetvis sugna på att nå slutspel men får det tufft på bortaplan mot ett formstarkt lag som ligger tvåa i tabellen.

Speltips: Esteli vinner över Juventus Managua till oddset 1,36 hos Betfair

Ferretti vs Real Madriz

1. 1.60 X. 3,80 2. 4,50 – odds hämtade från Betsson

Fyran Ferreti ligger stabilt på kvartsfinalplats men har sex poäng upp till andraplatsen som ger direkt spel i semifinal. För att nå dit behöver man bli betydligt mer jämna. Visst blev det seger mot just tvåan Esteli senast men innan dess hade laget fyra förluster och endast en seger på de fem senaste. Innan hade laget bara en förlust på åtta matcher. Ojämnheten gör att det blir svårt för Ferretti att klättra ytterligare i tabellen men mot Real Madriz är favoritskapet ganska tydligt. 

Real Madriz ligger trea från botten, med fyra poäng upp till den sjätteplats som ger kvartsfinal. Laget som haft en tuff säsong har hittat någorlunda rätt på slutet med två vinster och en oavgjord på de fyra senaste matcherna. Men dessförinnan är det nattsvart och förlusterna är hela åtta stycken på 14 matcher.

Speltips: Ferretti vinner mot Real Madriz till oddset 1,60 hos Betsson