Hem tips Du är här

JVM 2020 – första omgång med Sverige -Finland

Junior-VM 2019/20 inleds torsdagen 26 december på annandag jul och pågår fram till 5 januari då finalen ska till att avgöras i Ostrava Arena inför närmare 7 800 åskådare. För er som kan er geografi så har ni redan räknat ut att årets upplaga av denna prestigefyllda turnering spelas i Tjeckien, vilket för en gångs skull innebär att vi européer får chans att följa mästerskapet under normala förutsättningar. I fjol var det Kanada som arrangerade IIHF’s årliga upplaga av JVM och då var sändningstiderna allt annat än bra. 

I år har vi desto bättre förutsättningar och sändningarna delas inledningsvis mellan SVT och Viasat som sänder dem både via traditionell tv samt via sina respektive play-kanaler.

U20 JVM Match -1.Omgång1x2Spelbolag
Schweiz U20 – Kazakstan U201.286.507.50Unibet
Tjeckien U20 – Ryssland U204.504.701.57Mr Green
Sverige U20 – Finland U202.234.202.70betsson jvm hockey
Kanda U20 – USA U201.984.103.05888sport

Schweiz – Kazakstan (nedsläpp 15.00)

Spelas i Werk Arena, Trinec och sänds hos Viasat/Viaplay

Speltips 1: Schweiz -2,5 AH 1.88

Mästerskapet inleds med en kanske inte allt för intressant match för oss svenskar, men spelmässigt finns det lite smått och gott att hämta, tror vi. Dessa nationer har inte någon direkt vana av att drabba samman. Head to head-statistiken har ett möte att presentera och den matchen spelades i träningssammanhang strax före jul i fjol och då vann Schweiz med 4-1. Svårt att dra slutsatser på det såklart, men här tror vi att Schweiz är åtminstone en klass bättre än motståndet och det borde visa sig på tavlan när 60 minuter hockey i en JVM-premiär summeras. 

Kazakstan har inför JVM träningsmatchat mot nationer som Lettland, Rumänien och Litauen och förlorat samtliga. För Schweiz har det också sett knackigt ut, men stirra er inte blinda på det utan nu är det tävlingsmatch som råder och detta ska Schweiz bara vinna och helst mer marginal, vilket inte är omöjligt. 

Speltips 2: Över 2 mål första perioden AH 2.18

Det är premiär i JVM som väntar och det lär vara spänt på många håll och kanter. Schweiz kan med lite flyt göra processen kort mot detta Kazakstan och att det trillar in 2-3 mål under den första perioden är taget med garderingen att skulle vi få se endast två fullträffar innan ”Hesa Fredrik” ljuder för första gången så får vi åtminstone pengen tillbaka, vilket får anses vara bra till detta odds!

Unibet

Lägg ditt JVM bett

Tjeckien – Ryssland (nedsläpp 15:00)

Spelas i Ostrava Arena, Ostrava & sänds hos SVT/SVT Play

Speltips 1: Ryssland -1,5 AH 1.96

I Ostrava öppnar grupp B med ett intressant möte då Ostrava Arena bjuder oss på vad vi tror kan bli en spännande öppningsmatch mellan två duktiga hockeynationer. Tjeckiens senaste tillställning inför detta JVM spelades mot just Ryssland i en träningsmatch i början på december. Ryssland var helt klart vassare och lämnade den matchen med en 5-2-seger i bagaget. Rider de vidare på vågen och tvålar dit tjeckerna igen? Risken finns och det nappar vi på.

Speltips 2: Resultat full tid: 2-4 17.00

Ryssland öppnar mästerskapet med att favoritskap mot Tjeckien och ser man tillbaka till tidigare möten så har Tjeckien haft svårt för dessa ryssar. Träningsmatchen senast är redan nämnd, men innan det har Rysslands ungdomar fyra raka segrar, vilket inklusive senaste mötet gör att de klivit upp på fem raka triumfer mot detta Tjeckien. Löser de en 6’e raka med klassiska hockeyresultatet 4-2 där sista målet görs i tom kasse? Chansen finns! 

Unibet

Klassiker möte -Tjeckien VS Ryssland

Sverige – Finland (nedsläpp 19:00)

Spelas i Werk Arena, Trinec och sänds hos Viasat/Viaplay

Speltips 1: Sverige vinner matchen (full tid) 2.20

I Trinec kliver småkronorna in i mästerskapet under kvällskvisten och de gör det med att ställas på prov direkt. Finland väntar i denna första omgång och då oddsen vittnar om en jämn drabbning är det svårt att sia om hur detta kommer att sluta. Magkänslan är dock god från vår sida och som sanna optimister väljer vi att stötta Monténs småkronor i öppningsmatchen av detta JVM. En seger i premiären kan visa sig bli guld värd och det tror vi alltså att Sverige kan fixa.

Speltips 2: Sverige -1,5 AH 3.05

Småkronorna har laddat upp inför JVM med tre raka vinster. 2-1 mot just Finland är det senaste Monténs landslag presterat, men innan det slogs Ryssland tillbaka med 6-1 och innan dess blev det seger mot Tjeckien, även då med 2-1. Är defensiven vass samtidigt som offensiven presterar som vi önskar kan det bli en trevlig öppningsmatch för oss svenskar.

Kanada – USA (nedsläpp 19:00)

Spelas i Ostrava Arena, Ostrava & sänds hos SVT/SVT Play

Speltips 1: Över 2 mål första perioden AH 2.10

Samtidigt som vi håller tummarna för svensk succé mot Finland så drabbar de båda guldfavoriterna samman i Ostrava. Det är två stjärnpackade lag som gör upp i Ostrava Arena och att det målas friskt från nedsläpp är något vi får feeling för. Senaste mötet mellan dessa nationer hämtar vi från augusti i år. Då fick vi se tre mål innan första perioden var färdigspelad och två av dessa stod USA för, båda i power play, medan Kanada gjorde sitt mål med en man mindre på isen. Målkalas att vänta på nytt? Vi tror det!

Speltips 2: Oavgjort efter full tid 4.10

Denna grupp B som dessa nationer lottats till är tuff på pappret. Förutom dessa båda guldfavoriter så består gruppen av Tjeckien, Tyskland och inte minst Ryssland. Det är viktigt med en bra start och frågan är om någon av nationerna får den drömöppning som de så gärna vill ha? Delad poäng mellan dessa nationer är inget dåligt resultat för varken Kanada eller USA och med ett odds på över 4x insatsen på kryss väljer vi att testa det.

Unibet

Guldfavoriternas möte!

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se