Hem speltips ishockey jvm

JVM 2020 – Hur slutade Sverige & JVM 2021

JVM i ishockey arrangeras en gång per er av IIHF och har pågått sedan 1977. Turneringen startar vanligtvis i slutet av december och pågår till början av januari. I år startar mästerskapet den 26’e december i Tjeckien och avslutas tio dagar senare då finalerna spelas söndagen den 5’e januari. Flest guld genom tiderna har Kanada på 17 stycken och för svensk del har det blivit två JVM-guld sedan den officiella starten av detta mästerskap. Guldåren är 2012 och 1981, men i brist på den ädlaste medaljen har småkronorna inte gått medaljlösa. 11 silver och 5 brons finns på meritlistan. I fjol blev Sverige inte bättre än femma, men även om de inte kliver in som favoriter i detta årets JVM så nämns de åtminstone bland favoriterna.  JVM slutade för svensk del med ett välförtjänt brons medalj efter vinst mot Finland. Nu börjar snart Beijer Hockey Games, där vi hoppas att få se några av de nya JVM stjärnorna.

Hur slutade JVM 2020 – sammanfattning

Så då var årets JVM 2020 slut och vi väntar redan spänt på JVM 2021! Hur slutade då JVM 2020? För Svensk del blev den en fin brons medalj efter vinst mot Finland med 3-2. I finalen i JVM 2020 vann Kanada över Ryssland efter en riktigt jämn och spännande match. Vi tackar de Svenska juniorkronorna för i år och ser fram emot JVM 2021! Men innan JVM 2021 sätter igång så har vi ett spännande hockey VM 2020 att ser fram emot!

JVM 2020 – Semifinal dags!

JVM 2020 har pågått för fullt under jul och nyår och på lördag är det dags för semifinal i JVM 2020. Vi kan stolt skriva att våra Svenska U20 hjältar har tagit sig hela vägen till JVM semifinalen där man möter Ryssland på lördag 4/1 kl 15.00. I den andra semifinalen möter de finska lejonen, som överraskande slog ut USA, Kanada. Så vi har verkligen en lördag att se fram emot!

Odds på Junior VM i ishockey 2020

 • Kanada U20 2.60
 • Sverige U20 3.55
 • Ryssland U20 3.70
 • Finland U20 7.50

Oddsen ovan är hämtade från Leovegas den 3/1-2020

Odds JVM 2020

Lägg ditt JVM 2020

Inte oväntat att Junior VM odds är på favoriterna

Det är inte helt oväntat Kanada och USA som ligger högst upp på oddslistorna gällande vinnare av JVM. Dessa nationer kommer i vanlig ordning till spel med namnstarka lirare, men frågan är om de får ihop de bästa lagen? I skrivande stund så har USA åkt ut medan Kanda har lyckats hålla sig kvar till en semifinal. Där även våra Svenska juniorer är ihop med Finland och Ryssland. JVM oddsen är just nu till Kanadas fördel som ni kan se i tabellen ovan.

Tomas Montén har haft ansvaret för Sveriges juniorlandslag sedan 2016. Sedan Montén tog över efter Rikard Grönborg har det blivit en medalj för juniorkronorna, vilket var silvret i Buffalo 2018. Till denna upplaga av JVM har Montén ett intressant lag där vissa spelare sticker ut lite extra. 

NHL spelare förgyller Svenska JVM laget

Från NHL hämtas Rasmus Sandin, till vardags i Toronto Maple Leafs. Sandin har den här säsongen noterats för sex NHL-matcher med två poäng. I AHL (American Hockey League) med farmarlaget Toronto Marlies har det däremot blivit 19 matcher och 12 poäng (2+10). En annan NHL-spelare i denna trupp är David Gunnarsson som annars huserar i Winnipeg Jets. Gunnarsson noteras för 22 framträdanden i NHL denna säsong och har hunnit med att göra karriärens första och enda NHL-mål, vilket också är den forne HV-spelarens enda poäng. 

Truppen består av många intressanta namn och det finns många att hålla ögonen på. För att nämna några så har vi Frölunda-duon Lucas Raymond & Samuel Fagemo, Djurgårdens Alexander Holtz och Karlskogas Nicola Pasic på forwardssidan. 

Vad hittar vi på backsidan?


Bland backarna  finns det också ett par namn som sticker ut. Rasmus Sandin är redan nämnd, men förutom honom har Tobias Björnfot tagit plats i denna trupp. Björnfot hann med 7 matcher i SHL med Djurgården innan han plockades över av Los Angeles Kings. I NHL har det blivit 3 matcher hittills, men än så länge inga poäng. Fler matcher har det blivit i AHL med Ontario Reign, nämligen 23 stycken och där har det också trillat in en del poäng (2+7). 

Kommer Söderström ta sin chans i JVM 2020?

En annan back som får förtroendet är Brynäs-spelaren Victor Söderström. Söderström var inte med i den ursprungliga truppen då förbundskaptenen hoppades få loss Adam Boqvist från Chicago Blackhawks, men då klubben sa nej får Söderström chansen istället. Söderström var inte med i den ursprungliga truppen då förbundskaptenen hoppades få loss Adam Boqvist från Chicago Blackhawks, men då klubben sa nej får Söderström chansen istället. I Brynäs-tröjan har Söderström haft en fin säsong och varit en viktig pjäs i SHL-laget trots sin unga ålder. Montén hoppas att Söderström ska bidra i främst det offensiva spelet då det är där 18-åringen har sina kvalitéer. 

Sveriges grupp – JVM 2020

Sverige har lottats i grupp A tillsammans med Finland, SchweizKazakstan & Slovakien. För svensk del inledes resan på annandag jul då Finland står för motståndet i öppningsmatchen och matchen sänds hos Viasat (och Viaplay) med nedsläpp 19:00 svensk tid. 

Sverige är ihop med Finland de två lag som slåss om förstaplatsen i denna grupp A och därmed är det viktigt med en bra start direkt då öppningsmatchen kan visa sig bli den som avgör hur resten av turneringen ser ut.  Nu är gruppspelet slut och vi har Sverige som vinnare av grupp A följt av Finland som båda är nu i seminfal i JVM.

U20 Junior VM LandslagJVM odds -gruppvinnare
Sverige U201.75
Finland U202.10
Slovakien U2018.00
Schweiz U2021.00
Kazakstan U20101.00

UnibetBetta på Sverige i JVM

Vinner Sverige grupp A?

Grupp B – guldfavoriternas grupp

I grupp B finner vi de andra två guldkandidaterna, nämligen USA & Kanada. De får sällskap av Ryssland, Tjeckien & Tyskland innan gruppen är komplett och om Sverige och Finland är favoriter i sin grupp så är naturligtvis Kanada och USA det samma i sin grupp.  Från denna grupp har vi Kanada, USA,Ryssland och Tjeckien som gick vidare. Och till semfinal så hittar vi Kanada och Ryssland från grupp B.

U20 Junior VM LandslagJVM odds- Gruppvinnare
Kanada U202.60
USA U203.05
Ryssland U203.10
Tjeckien U2016.00
Tyskland U2076.00

JVM ODDS 2020

Vem vinner grupp B?

Vilka arenor spelas JVM 2020?

 • Sveriges grupp kommer hålla till i Trinec. Matcherna spelas i Werk Arena med en total kapacitet för 4 200 åskådare. 
 • Den andra gruppen spelar i sin tur i Ostrava, vilket också är den arena som finalen kommer avgöras i. Ostrava Arena tar in närmare 7 800 åskådare vid hockeyevenemang. 

Svenska JVM landslaget – utmanare till guldet

Sverige kliver in i mästerskapet i form av utmanare då Kanada ihop USA är de två nationer som nämns allra först i guldsnacket. Känslan vi får inför den 44’e upplagan av JVM är att Småkronorna kliver in i detta mästerskap i ett gynnsamt läge. Vi kan slå ur underläge och det är oftast där Sverige trivs som bäst. Får Tomas Montén ut maximalt av denna trupp kan det bli ett riktigt roligt mästerskap för oss med blågult intresse. Det är viktigt att få igång kemin i kedjorna och att para ihop pusselbitarna rätt. Vi har en känsla av att Montén har koll på detta och får han igång lirare som Fagemo, Söderström, Raymond och Holtz för att nämna några, ja då kan Sverige gå långt. Ska det räcka hela vägen till guld krävs ett målvaktsspel på en oerhört hög nivå, samtidigt som det måste gå vägen i gruppspelsfasen. Med tanke på hur grupp B ser ut så blir det inget enkelt slutspel som väntar efter gruppspelet då USA, Kanada, Ryssland och Tjeckien alltså gör upp om att förhoppningsvis få möta Sverige eller Finland när det vankas kvartsfinaler. 

Sveriges fem senaste JVM

 • 2019: Femte plats
 • 2018: Andra plats 
 • 2017:  Fjärde plats
 • 2016: Fjärde plats
 • 2015: Fjärde plats

Fjolårets notering är den sämsta sedan 2005, vilket var senaste gången Sverige blev sämre än femma i ett JVM. Det året slutade man på en sjätte plats tack vare en brakförlust (2-8) mot USA i kvartsfinalen. 

Blir det JVM medalj?

Förhoppningen detta år är att Sverige är med och tampas om de ädlaste medaljerna och en final i Ostrava Arena ska inte vara omöjligt. Turneringen är kort och då gäller det att få spelet att stämma från start, det finns inte tid att reparera eller experimentera utan när pucken släpps i premiären mot Finland gäller det att vara beredda från första nedsläpp. Efter mötet med Finland väntar Schweiz i omgång två, därefter Kazakstan och avslutningsvis Slovakien.