Hem rekar-ishockey shl Du är här

SHL – speltipsomgång 2

SHL säsongen drog i gång med dunder och brak i under. Det blev målfester på arenorna runt om i Sverige där första omgången innehöll hela 48 mål. Det är ett snitt på 6.8 mål per match. Det märkts att spelarna var rejält taggade efter en lång försäsong och den andra omgången har helt klart mycket att leva upp till. Men den andra omgången innehåller ett par riktigt spännande matcher där vi förhoppningsvis fortsatt får se en hel del mål. Under torsdagen när omgång 2 spelas så deltar enbart tolv av de totalt fjorton SHL-lagen. Toppmötet mellan Färjestad och Luleå har blivit flyttat till den 21 november detta då publik

Matchinfo Linköping HC – Djurgårdens IF

Det är två lag som inledde säsongen med att förlora sina premiärer som ska göra upp i Saab Arena. Båda lagen kommer även från dåligt facit i slutet av förra säsongen och det känns som att ett trendbrott med en seger för något av lagen i denna match kommer välbehövligt. Linköping kommer till den här matchen som knappa favoriter, men båda lagen hade problem med sin defensiv i premiären och det är något som både Linköping och Djurgården måste jobba mer på. Om man ska kolla på statistik så är det troliga att detta är en match där det kommer börja trilla in mål i den andra och tredje perioden. Linköping har gjort minst ett mål i andra perioden i sina åtta senaste hemmamatcher, samt att det blivit över 1.5 mål i andra perioden i samtliga av dessa åtta matcher. Även tredje perioden brukar vara målrika när Linköping spelar och faktum är att nio av de tio senaste matcherna i Saab Arena har innehållit minst 1.5 mål även i den tredje perioden.

Hemmalag: Linköping HC
Bortalag: Djurgårdens IF
Datum: torsdag, 16 september
Matchstart: 19:00
Arena: Saab Arena, Linköping
Ordinarie SpeltidMatch Odds
Linköping HC vinner matchen2.30
Oavgjort i Matchen4.20
Djurgårdens IF vinner matchen2.72

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Spela på matchen mot Linköping – Djurgården

Matchinfo Växjö Lakers – Örebro HK

Fjolårets segrare Växjö och semifinallaget Örebro inledde båda med att förlora sina premiärer med udda målet. Växjö förlorade efter straffar mot Färjestad och Örebro fick precis som i fjolårets semifinal se sig besegrade av Rögle. Det är med andra ord två revanschsugna lag som kommer till den här matchen där hemmalaget Växjö för bära favoritskapet. Men Örebro kommer till den här matchen en stark bortafacit från förra säsongen där man vann fyra av de fem senaste bortamatcherna. Men man har även förlorat tre av sina fyra senaste matcher vilket gör att fördelen studsar tillbaka något till Växjö. Det är dock två lag som är starka i olika delar av matchen. Örebro är ruskigt stabila i inledningen av matchen och har vunnit första perioden i sexton av sina nitton senaste bortamatcher. Samtidigt som Växjö är inblandade i matcher där det blir mycket mål i sista perioden och man ofta går segrande ur den tredje perioden.

Hemmalag: Växjö Lakers
Bortalag: Örebro HK
Datum: torsdag, 16 september
Matchstart: 19:00
Arena: Vida Arena, Växjö
Ordinarie SpeltidMatch Odds
Växjö Lakers vinner matchen2.25
Oavgjort i Matchen4.35
Örebro HK vinner matchen2.75

Spela på matchen mot Växjö Lakers – Örebro HK

Ordinarie SpeltidMatch Odds
Växjö Lakers vinner matchen1.95
Örebro vinner första perioden3.45
Över 1.5 mål i tredje perioden1.57

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Matchinfo Skellefteå AIK – Frölunda HC

Frölunda gick på en mina när man förlorade sin premiär mot Brynäs. En förlust som var oväntad speciellt där Frölunda hade ledningen i matchen. Nu ska ta sig till norra Sverige och spela bortamatch mot ett Skellefteå som inledde den här säsongen med att bortabesegra Djurgården efter en stabil insats. Frölunda på hemmaplan är även en match som Skellefteå gillar man har vunnit de tre senaste matcherna mellan lagen i Skellefteå Kraft Arena och man har gjort det med tre betryggande segrar. Ser man även till Frölundas bortafacit i slutet av förra säsongen så är det rimligt att Skellefteå AIK kliver in i den här matchen som favoriter. Men Frölunda har också en otrolig tendens att växa och vara som starkast när ingen tror på dem och de är borträknande. Det är framför allt i slutet av matcherna som Frölunda är starka man är trots svaga resultat på bortaplan ändå varit de laget som vunnit sista perioden i fyra av sina sex senaste bortamatcher. Den tredje perioden brukar även vara den som innehåller mest mål när Frölunda spelar på bortaplan. Sex av de åtta senaste bortamatcherna för Frölunda har innehållit minst 1.5 mål.

Hemmalag: Skellefteå AIK
Bortalag: Frölunda HC
Datum: torsdag, 16 september
Matchstart: 19:00
Arena: Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Ordinarie SpeltidMatch Odds
Skellefteå AIK vinner matchen2.25
Oavgjort i Matchen4.25
Frölunda HC vinner matchen2.77

Spela på matchen mot Skellefteå AIK – Frölunda HC

Ordinarie SpeltidMatch Odds
Skellefteå AIK vinner matchen2.25
Över 1.5 mål i tredje perioden1.50
Skellefteå AIK -13.05

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se