Hem rekar-fotboll fotbolls-em Du är här

Spanien Sverige Fotbolls-EM 2021 – Odds & Speltips Inför Matchen

Årets stora händelse inom idrott Fotbolls-EM ska kika igång och för Sverige handlar det om tuffast möjliga motstånd direkt från start. Sverige har lottats in i en grupp E med Spanien, Polen och Slovakien. Spanien är gruppens stora favorit men vi vet sedan tidigare att Sverige brukar prestera bra mot nationer som är på pappret ska vara starkare. Och är det någon gång man ska möta ett Spanien så är det i början av turneringen innan de har hunnit spelat ihop sig och blir sådär starka och farliga som Spanien stundtals kan vara. Men poäng i den här matchen och Sverige ska vara otroligt nöjda med utgången av matchen. Dejan Kulusevski testats positivt för covid-19 och kommer därmed att missa åtminstone premiären mot Spanien. Detta påverkar också oddsen på matchen.

Matchinfo

Hemmalag: Spanien
Bortalag: Sverige
Datum: måndag, 14 juni
Matchstart: 21:00
Arena: La Caruja, Sevilla

Vilka är favoriter att vinna matchen?

Spanien är stora favoriter i den här matchen och det ska man vara med all rätt. Man har ett världslag och är med i samtalet om att kunna vinna hela mästerskapet tillsammans med en handfull andra länder. Riktigt på nivån återfinns inte Sverige. Men nationerna stötte på varandra i EM-kvalet till detta mästerskap. Där visade Sverige i matchen på hemmaplan att man kan matcha Spanien i en match som slutade oavgjort. På bortaplan så visade dock Spanien att man var numret större än Sverige och vann komfortabelt med 3-0. Men så länge Sverige spelar smart och inte stressas av att Spanien kommer äga mycket boll så kan Sverige helt klart skrälla till sig åtminstone en poäng i en den här matchen.

ResultatOddsSannolikhet
Spanien vinner matchen1.3772%
Oavgjort i Matchen4.7521%
Sverige vinner matchen11.508%

Spela på matchen Spanien mot Sverige

Det är helt klart ett långskott att Sverige ska gå och vinna matchen i sin EM-premiär. Men att Sverige ska få med sig ett oavgjort resultat är desto mer troligt. Har Sverige en bra dag och Spanien inte får allt att klaffa så kan Sverige mycket väl vinna eller få med sig ett oavgjort resultat från EM-premiären.

Spanien kommer vara det spelförande laget och vilja gå framåt och göra mål. Och för att Sverige ska kunna ha en chans i den här matchen så krävs det att man är effektiva i kontringarna och vågar hålla i bollen fast Sverige kommer bli pressade. Men att det kommer rassla till i någon av målburarna kan vi nog vara rätt säkra på men frågan är bara åt vilket håll och hur många mål det blir.

Spanien är ruskigt effektiva på hemmaplan och man gör mycket mål. På lagets tio senaste hemmamatcher så har man gjort 37 mål framåt samtidigt som man bara har släppt in tre mål. Nu har man fördelen att matchen spelas i Spanien och Sevilla vilket gör att man får med sig hemmafördelen och kommer ösa på framåt.

Specialspel på spelare i matchen Spanien mot Sverige

Alvaro Morata

Spaniens skyttekung. Han som ska göra målen framåt för det spanska laget. Ska Spanien gå långt i EM så är det otroligt viktigt att Morata kommer igång och gör mål framåt.

Gerard Moreno

En spelare som blommat ut sent i karriären. Fick göra sin första landskamp någonsin för Spanien vid 27 års ålder. Då hade han inte heller spelat några ungdomslandskamper för Spanien. Men har sedan han fått chansen visat ruskig effektivet. 5 mål på 10 landskamper visar prov på att Moreno har näsa för mål.

Alesander Isak och Marcus Berg

Det troligaste anfallsparet för Sverige och då är det någon av dessa som ska vara spetsen i det svenska anfallsspelet och göra målen. Om Sverige inte får igång sina anfallare kommer det blir en väldigt tuff match.

Sebastian Larsson

Om Sverige skulle få en straff i matchen så är det med största sannolikhet Sebastian Larsson som kommer att kliva fram för att ta den straffen. Ett chansspel på att Sverige skulle få en straff men till oddset 9.00 så tycker jag det är ett spännande spel.

Victor Nilsson Lindelöf

Kommer få ta mycket ansvar i det svenska försvarsspelet. Och med tanke på de kvicka och snabba spelarna som finns i det spanska landslaget så är det inte en omöjlighet att Nilsson Lindelöf drar på sig ett gult kort i matchen. Mer om kort i EM här!

Albin Ekdal

Är en grym spelare i uppbyggnadsfasen för Sverige. Hittar luckor till sina medspelare som andra spelare inte ser. Skapar mycket ytor till medspelare och kan mycket väl vara den som slår en avgörande passning fram till mål.

Var sänds matchen?

Det är SVT och TV4 som delar på EM-sändningarna. Kanalerna kommer dela upp matcherna lika mellan sig. Sveriges premiär mot Spanien kommer att sändas i SVT1 och SVT Play.

Bästa bettingbolagen för Fotbolls EM 2020

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
100% till 100 kr
 • 100 % upp till 100 SEK i välkomstbonus
 • Omsättningskrav: x1
 • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% till 100 kr
 • 100% upp till 100 kr
 • Enormt sportbetting utbud
 • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% till 100 kr
 • 100% upp till 100 kr
 • Omsättningskrav: x1
 • Min. insättning 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% upp till 100 SEK
 • 100% upp till 100 SEK
 • Stort utbud av sportbetting
 • Mängder av livebetting
Gäller endast nya spelare: Bonussumman är 100% av max 100 kr. Måste bekräftas i Pop Up-rutan efter insättning. Insättning samt bonus måste omsättas 3x inom loppet av 60 dagar. 1.80 minimum odds på singelspel eller 1.40 i odds på kombinationsspel. Maximal insats är den initiala bonusen. Vissa spel samt vissa betalningsmetoder är exkluderade. Villkor gäller; 18+
Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se