Hem nyheter Du är här

Tajikistan Liga – odds & tips här!

Två matcher återstår av första omgången Vysshahya Liga i Tajikistan och det är två spännande drabbningar som väntar. VI ger dig odds och speltips här inför omgången.

Spela på Tajikistan Liga

Betfair logga

Regerande mästarna och derby väntar

Fjolårstvåan Khujand åker för en tuff bortamatch mot fjolårsfyran CSKA Pamir Dushanbe. På annat håll är det regerande mästaren Istiqlol Dusjanbe som ställs mot nykomlingen Dushanbe 83 i ett derby från huvudstaden Dusjanbe. Räkna med förväntan, spänning och passion som sig bör när det vankas ligapremiär.

Dushanbe 83 vs Istiqlol Dusjanbe – speltips med högsta odds  

Oddsanalys och tankar inför matchen

Regerande mästaren Istiqlol är den stora dominanten inom fotbollen från Tajikistan just nu. Laget har vunnit ligan sex år i följd och åtta gånger på de tio senaste säsongerna. Klubben som leds av tränare Vitaliy Levchenko har gjort det extremt bra sedan grundandet 2007. Det var presidenten Shoruh Saidov som startade laget som vann samtliga 27 matcher under första året i andradivisionen. Redan andra året i förstadivisionen vann man ligan och sedan dess har det varit en sprikrak resa uppåt med total dominans.

Mesta mästarna kommer leverera

När nu en nykomling från samma stad väntar borde det därför bara kunna sluta på ett sätt. Oddset talar solklart för bortalaget och mesta mästaren, och om de inte underskattar sin motståndare allt för mycket ska matchen bara kunna sluta på ett sätt. Det är vad vi tror och därför spelar vi också regerande mästaren som segrare och får bäst odds hos Nordicbet.

Vi tror att mesta mästarna är så överlägsna att de vinner båda halvlekarna och därför spelar vi 2/2 på HT/FT och får grymma odds hos Betsson. Vi lägger också ett bet på att det blir under 3,5 mål. Det kan vara lite ringrostigt i en premiär och det borde inte bli allt för många mål i matchen.

CSKA Pomir Dusjanbe vs Khujand – speltips med högsta odds

Oddsanalys och tankar inför matchen

Sju poäng och två placeringar skilde lagen åt förra säsongen där Khujand nådde högst placering med sin andraplats. CSKA Pomir i sin tur hamnade fyra i ligan men avslutade serien på bästa sätt med fyra matcher utan förlust. Nu har de fördel av hemmaplan och är så knappa favoriter som det går att bli i en ligamatch.

Hemmalaget är något sämre på pappret men har fördel av hemmaplan. Dessutom är det premiär och då kan vad som helst hända. Vi tror att det blir otroligt svårt att skilja lagen åt i denna match. Därför väljer vi också att spela X och bäst odds av alla ger Unibet.

Vi tror att det blir så jämnt att båda halvlekar slutar oavgjort. Bra odds ger Betsson på X/X. Av samma anledning tror vi det inte blir någon målrik historia vilket historien talar för. Därför kör vi också under 2,5 mål hos Bethard. 

Kategorier: