Hem nyheter Du är här

Esport helg med odds och tips världen över

Kommande helg bjuder på massvis med Esport och det finns mycket att se fram emot för den som ska betta. Bland annat väntar final mellan Team Liquid och Evil Geniuses i ESL Pro League Nordamerika. Ytterligare en final väntar för ESL Pro League Europa under lördagen men det är i skrivande stund inte klart vem som deltar men det ser ut att bli två lag av Fnatic, mousesports och NaVi om det inte sker några enorma skrällar.

BETTA PÅ ESPORT

SPELA PÅ DIN FAVORIT E-Sport

ESL Pro League Nordamerika final – Team Liquid vs Evil Geniuses

Oddsanalys och tankar inför matchen

De båda lagen har gått starkt i ESL Pro League Nordamerika. Visst är konkurrensen inte lika stor som i den europeiska gruppen men det krävs ändå en bra prestation för att nå finalen. Lagen ställdes mot varandra för bara några dagar sedan och då var det Team Liquid som imponerade mest och vann med 2-1. Laget har totalt två förluster under ESL Pro League. Team Liquid har förlorat mot FURIA och Swole Patrol medan Evil Geniuses har förlorat mot 100 Thieves och Team Liquid. 

Giganternas kamp om Nordamerika

Detta är utan tvekan giganternas kamp om vem som är bäst i Nordamerika. Liquid ligger sexa på världsrankingen medan Evil Geniuses ligger sjua. Båda lagen innehåller såväl amerikaner som kanadensare och de fem lagen som ligger ovanför på världsrankingen är alla dominerade av europeiska spelare.

Final med prispott

En final är alltid en final och det finns en prispott förutom äran på spel. Under de tre tidigare mötena mellan lagen har det slutat med seger till Team Liquid varje gång. 2-1, 2-1 och 2-0 är resultatraden och i senaste matchen såg vi klasskillnaden mellan lagen.

Vilka bettar vi på?

Vi tror att Team Liquid visar vem som är bäst i Nordamerika och vinner matchen. Bäst odds hittar vi hos världens största spelbolag Bet365. Samtidigt kommer Evil Geniuses göra allt för att att ta revansch och faktiskt vinna matchen. Därför tror vi att det blir många rundor på första kartan och vi lägger överspelet till bra odds från Betsson. Men vi tror att det blir Team Liquid som vinner första kartan vilket vi också spelar till fina odds från Unibet. 

Dota 2 ESL one Los Angeles (Europa)

Även ESL One i Dota 2 fortsätter och det finns tre matcher vi valt ut som vi längtar lite extra till och ser fram emot under lördagen. Bland annat få vi se svenska NiP gå en tuff match mot NaVi. 

Team Secret vs Chicken Fighters

1. 1,08 | 2. 6,50 – odds hämtade från Betfair

Team Secret har inlett strålande med två raka segrar och ska inte ha problem att vinna över Chicken Fingers som har två vinster och en förlust i grupp B. Team Secret är överlägsna favoriter och trots att Chicken Fingers gjort det bra ska detta bara kunna sluta på ett sätt vilket oddsen också visar. Allt annat än seger för Team Secret vore en dundersensation.

Team Liquid vs Team Spirit

1. 1,25 | 2. 3,50 – odds hämtade från Betsson

Två lag som haft det tufft under inledningen är Team Liquid och Team Spirit. Team Liquid har dubbla förluster på två försök medan Team Spirit vunnit en och förlorat en match. Den här gången tror vi dock att Team Liquid lyckas vinna matchen vilket oddsen också visar. 

Ninjas in Pyjamas vs Natus Vincere

1. 2,20 | 2. 1,62 – odds hämtade från Nordicbet 

Två lag som vill vinna men det är NaVi som är favorit med rätta. De har vunnit två av sina två inledande matcher medan Ninjas in Pyjamas har en vinst och två förluster. Det här mötet vinner NaVi precis som de gjorde när lagen möttes i augusti förra året.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se