Hem guider valj-ditt-nya-spelbolag

Välj ditt nya spelbolag

Ska du som spelare välja ett nytt spelbolag finns det en del grejer att tänka på. Det kan eventuellt kännas svårt att hitta rätt i den djungel som råder eftersom utbudet är så ofantligt stort. För att göra det enklare för dig har vi tagit fram olika faktorer som vi tycker är viktiga när du ska välja din nästa spelsida. 

Tänk på vad som är viktigt för dig

Till att börja med gäller det att ta reda på vad som är viktigt för dig. Det vi tagit fram är det som vi och de flesta andra tycker är det viktigaste när de ska välja spelbolag. Använd denna artikel som en guide i ditt spelande men se till att prioritera det som du tycker är viktigt. Och kom ihåg att alltid spela ansvarsfullt oavsett vilken bettingsajt du väljer. 

Betsafe
10bet
888sport

Detta tycker vi ett bra betting bolag ska erbjuda

Det finns en del saker som vi tycker är viktiga hos ett spelbolag. Vi har samlat en lista och motiverat varför vi tittar på just dessa egenskaper när vi ska ta fram våra topplistor med de nyaste spelbolagen till dig. Förhoppningsvis är denna guide till hjälp för din framtida betting!

1. Hur ser välkomsterbjudandet ut?

Tidigare rådde det nästintill hysteri när det kommer till olika bonusar. Spelbolagen kastade bonusar över spelarna, oavsett om de var nya medlemmar eller spelat hos spelsidan tidigare. Efter införandet av svensk licens ser det annorlunda ut och spelbolagen får max erbjuda en bonus per spelare och licens. Det har gjort att välkomstbonusen är en nyckel för många när de ska välja spelbolag. Har de en bra välkomstbonus är också chansen stor att du får en bra start hos spelsidan. Spana därför in välkomsterbjudandet ordentligt.

Kom ihåg att en bonus kvalité inte bara avgörs på hur stor den är. Det är också viktigt att du som spelare kollar in omsättningskraven. Du hittar kraven kring omsättning bland regler och villkor. Spana alltid igenom dessa innan du tar emot en bonus. En annan grej att hålla reda på i oddsbonusarnas värld är minsta odds som bidrar till omsättningskraven.

2. Hur är utbudet för mobilen?

Att erbjuda en app för odds och betting gör de mest seriösa aktörerna idag. Spelarna väljer i allt större utsträckning att spela från mobilen just nu vilket du märker då nya spelsidor framförallt prioriterar den mobila användarvänligheten. Det går givetvis att betta från en mobil webbläsare också men vi föredrar appar alla dagar i veckan. Du hittar som vanligt bettingsidornas appar på Apple Store och hos Google Play.

3. Välj ett spelbolag med svensk licens

Idag är det krav på spelsidor som vill bedriva verksamhet i Sverige att ha svensk licens på plats. Denna utfärdas av Spelinspektionen, Sveriges enda godkända utgivare av spellicenser. Om ett spelbolag inte sköter sig får de licensen indragen. När du spelar hos ett bettingbolag med svensk licens får du därför alltid en trygg och säker spelupplevelse, vilket är grundpelaren i ditt spelande. Dessutom får du skattefria vinster när du väljer ett spelbolag med svensk licens.

4. Har spelbolaget live streaming och live betting?

Att betta live är något allt fler spelare väljer och det är inte så konstigt med tanke på hur spännande det är. Dessutom finns det som regel bättre odds och fler annorlunda marknader att hämta när du bettar live. Live betting innebär helt enkelt att du bettar på pågående match.

Något som går hand i handske med live betting är live streamad sport. Allt fler spelbolag erbjuder ett bättre och större utbud av direktsänd sport till sina kunder jämfört med många sportaktörer. Fördelen med att titta hos spelbolagen är att det är helt gratis att ta del av den direktsända sporten. Det enda som brukar behövas är ett positivt spelsaldo eller ett aktivt spel inom de senaste 24-48 timmarna. Om du vill kunna titta på mycket sport samtidigt som du bettar är det bra att välja ett spelbolag med bra utbud av live streamad sport.

5. Finns cash out tillgängligt?

Ett fenomen som dök upp för några år sedan är cash out. Det innebär att du kan ta ut delar av dina vinster på ett pågående spel, trots att matchen inte är avslutad. Cash out är perfekt om ditt spel är inne men du tror att motståndaren kommer kvittera eller något annat sker i matchen som gör att du inte tror att ditt spel kommer sitta längre.

Med cash out kan du avsluta spelet innan matchen är slut och på så sätt få ut delar av dina vinster. Är det något vi tror du kommer uppskatta i din betting är det cash out. Tacksamt nog erbjuder de allra flesta cash out idag vilket gör att dina alternativ är många!

6. Hur är statistiken?

Desto mer du läser på desto bättre kommer det att gå i ditt spelande. Därför är det en idé att gräva i statistiken när du ska placera ett bet. Spelbolag som har bra statistiksidor är som regel mer seriösa eftersom de ger kunderna bättre förutsättningar att lyckas genom att erbjuda just statistik också. Desto mer utförlig desto bättre är det givetvis.

7. Går det att betta på Virtuella sporter och hur är utbudet kring Esport?

Att betta på virtuella sporter blir allt mer populärt och allt fler spelsidor har börjat erbjuda detta. En annan grej som varit älskat betydligt längre är Esport. Trots detta har det tagit tid för spelbolagen att inse att Esport är framtiden. Antalet utövare, tittare och spelare som bettar är fler än de flesta andra sporter och det är nog bara en tidsfråga innan vi får OS i CS:GO eller WoW.

Har spelbolaget ett bra utbud av Esport betyder det att de ligger långt framme i tänket och försöker tillfredsställa en publik som inte bara gillar fotboll och Premier League. Är Esport viktigt för dig ska du givetvis välja en aktör som också tillfredsställer dina behov. 

Unibet
Betway
Bethard

Hitta din inre väg i bettingen

När det kommer till att välja betting bolag är det trots allt viktigast att du får det som du behöver. Är live betting det viktigaste ska du välja en spelsida med enormt utbud av betting live. Är det istället ett långsiktigt tänk du är ute efter kan det vara bättre att välja en spelsida som inte har limiteringar eller låga odds.

Du känner dig själv bäst och borde därför också veta vad det är som egentligen passar dig efter dina behov. Idag är det väldigt smidigt att registrera sig eftersom de flesta erbjuder bankID som verifiering vid registrering, insättningar och uttag. På så sätt kan du prova dig fram hos olika spelbolag innan du hittar det som är rätt för dig. Var inte rädd för att testa flera olika spelsidor för att därmed öka chansen att hitta vad som är bäst för dina behov. 

Vanliga frågor och svar

🔎Vilket är det bästa nya spelbolaget för sportspel?


Denna fråga kan egentligen inte besvaras generellt. Eftersom tekniken och därmed kraven från sportspelsfantasterna och i slutändan våra utvärderingskriterier ständigt förändras.
En sak är säker: riktigt bra nya spelleverantörer kopierar inte bara funktioner från etablerade plattformar, utan omtolkar sportspel och ger sina kunder en förstklassig upplevelse på alla områden.
Vi rekommenderar att du läser våra tester regelbundet så att du alltid kan spela hos de bästa spelbolagen.

🔎Är nya spelbolag säkra?


Naturligtvis finns det också svarta får inom sportspel – precis som inom alla andra spelbranscher och för övrigt inom alla andra affärsområden. Det är dock bara ett fåtal av de nya spelbolagen som hör till denna kategori.
Om en svensk licens finns tillgänglig är bookmakern oftast seriös. För dem som vill vara på den säkra sidan rekommenderar vi att du tar en titt på våra tester.

🔎Kan du spela på alla nya spelbolag utan dig registrera?


Nej, du kan inte spela hos alla bookmakers utan att registrera dig.