Hem boxning ufc-mma Du är här

”The Mauler” tillbaka i ringen – UFC nästa?

The show is back! Så kan man kalla det när det gäller Alexander ”The Mauler” Gustafsson som senast i juni slängde handskarna i buren och förkunnade att karriären är över. Det var i matchen mot Anthony Smith i Globen. The Mauler har dock vissa svårigheter att placera de berömda handskarna på hyllan, eftersom det nu är dags för match i AK Fighting Championship 3 den 11 december i Göteborg och även i UFC samma månad som vi eventuellt få se Gustafsson i. AK fighting som för övrigt Gustafsson gått in som partner i. Kommer bli väldigt intressant att se hur The Maulers form är idag.

Staredown Turkalj VS Gustafsson från MMAnytt

The Mauler -vem är han?

Alexander ”The Mauler” Gustafsson började sin bana tidigt och boxades redan vid 10 års ålder och vann junior SM i boxning år 2016. Första matchen i MMA genomfördes 2007 mot finländaren Saku Heikola vilken The Mauler vann.

Karriären tog fart och efter ett antal lyckade matcher stod det klart att det var dags för UFC. Här gick Alexander flera olika matcher vilket ledde till en titelmatch i lätt tungvikt mot Jon Jones. Denna match blev även utnämnd till årets match vid World MMA Awards. The Mauler förlorade dock. Alexander har flera titlar som Årets kampsportare i Sverige samt flera utmärkelser i UFC och även MMA Awards. Idag rankas Alexander Gustafsson som nummer 7 på världslistan för UFC i klassen Light Heavyweight (18-6 MMA, 10-6 UFC).

Se The Mauler i Göteborg 11 December

AK Fighting Championship arrangerar nu en ny match med The Mauler i klassen Nogi Superfight den 11 december. Nogi är en hybridkampsport där matchen går ut på att tvinga motståndaren att ge upp utan att använda slag och sparkar. Man vinner på submission, det vill säga att motståndaren ger upp. Gustafsson möter det nya svenska stjärnskottet Anton Turkalj som har 3-0 i matcher.

På galan i Göteborg kommer flera andra stora kampsportnamn att synas. Vi talar om bland annat Mikaela Lauren i boxning och Sanny Dahlbeck inom thaiboxning.

The Mauler återkommer till UFC

Vid den senaste förlusten och presskonferensen efter matchen i Sverige i juni sa Alexander The Mauler Gustafsson att det var absolut slut. Han har ”det” inte i sig länge. Han var tacksam för allt han hade fått uppleva inom sporten.

Men hör och häpna, det är nu bekräftat att Alexander The Mauler Gustafsson kommer allt närmare och närmare en comeback i UFC. Detta har både han och Dana Withe hintat om vid flertal tillfällen. Det har gått rykten om att Gustafsson kommer möta UFC veteranen Luke Rockhold i slutet av året. Låt se om ryktena är sanna!

Så, för alla glada fighting fans så verkar det nu istället som att The Mauler saknar fightingen och spänningen. Är det även möjligt att vi kan få se en riktig comeback till UFC framöver? De närmaste matcherna kommer säkert avgöra en del om framtiden.

Hur mycket kräver en återkomst till UFC för The Mauler?

Det är helt realistiskt att han kan komma tillbaka till UFC, men en satsning kräver mycket. Grunden i fightingen är just att man måste ha motivationen och styrkan mentalt. Att han sa senast att ”det” saknas, vilket är en stor pusselbit som man inte kan bortse från.

Det finns en del jobbiga spår i The Maulers medvetande från de senaste matcherna. Förlusten mot Jon Jones i Los Angeles i december 2018 och sedan mot Anthony Smith i Stockholm, där den matchen var tänkt som en väg tillbaka mot titelmatcherna. Vägen och återtåget mot de stora matcherna har inte gått enligt Alexanders plan och vi förstår att han blev ordentligt besviken på utgången.

Gustafsson VS Smith Globen(vi äger inte videon)

Det finns gott om motståndare för The Mauler

Är en comeback förestående så råder det ingen brist på att hitta lämpliga kandidater. Just i detta fall står Luke Rockholnd, 34 år från Santa Cruz som motståndare, men många andra finns om The Mauler tänker sig en fortsättning på karriären. Kontraktet med UFC innefattar också att han har flera matcher att gå utan några omförhandlingar.

Även om den första matchen nu i Göteborg i december är en mindre händelse så kommer det visa en indikation på intensitet och motivation om det finns möjlighet att få se The Mauler på de stora arenorna igen. Uppföljaren i UFC bara 20 dagar senare får avgöra vad vi tycker om satsningen,om matchen blir av,vilket vi såklart hoppas på. Frågan om hur hungrig The Mauler är på en fortsättning inom UFC kommer att bli besvarad.

Odds The Mauler match i UFC

Spelbolagen har ännu inte riktigt plockat upp AK fighting till sitt odds flöde så tyvärr finns det i skrivande stund inga odds på Gustafsson. Vi väntar spänt på om det blir en återkomst i UFC att bettingbolagen kommer även ha odds på Gustafsson

Sammanfattning The Mauler

Inga tveksamheter finns längre hos The Mauler. Så mycket vet vi om Alexander att han inte skulle göra en satsning om han inte var hundra procent fokuserad och motiverad. Att gå upp i en prospective match utan att ha fokus och målsättningen att vinna kommer inte att hända. Detta bevisar också att The Mauler gör en seriös satsning och att kanske beslutet i juni var mer i frustration och besvikelse. Och vi avslutar denna text med en av de absolut bästa fighterna i UFC historia, den mellan Gustafsson vs Jones.

Jones Vs Gustafson (källa:tokyo tires)

Självklart vill vi alla se The Mauler i octagonen igen, och vi skulle verkligen vilja uppleva ett glöd, en hunger och en tydlig vinst den 31 december.

Kategorier: