Hem underhallning tv Du är här

Vem Ska Spela Kungen? (Svenska Kungahuset)

Har du sett den brittiska dramaserien The Crown – den som handlar om Drottning Elizabeth II och hennes tid som regerande drottning från 1952 och framåt? Serien har fått stor uppmärksamhet och den blev snabbt extremt populär bland tittarna. Den har också belönats med en utmärkelse för bästa drama på Golden Globe. Äntligen kan vi svenskar nu också se fram emot vår egen variant av The Crown – men om vårt eget nuvarande Konungapar. Vilka kommer spela Kungen och Drottningen i Tv4:s nya dramasatsning?

Betta på Kungen och Drottningen

Som de spelentusiaster vi är, har vi naturligtvis koll på att det idag går att betta på vilken eller vilka skådespelare som kommer att få spela det svenska Kungaparet i serien när den väl släpps. Bland toppnamnen i listan finns dock ingen Kinnaman med – men eftersom det troligen kommer bli iallafall två olika skådespelare som ska få spela Kungen (en ung Carl Gustaf och en äldre version av densamme) är det ändå inte helt uteslutet att få se honom i rutan. Han finns dessutom med en bit längre ned – just nu ger han oddsen 8.00 hos Betsson, vilket gör att det går att få en relativt fin utdelning om man tror på Joel och vågar satsa tidigt.

Betsson säger också att om man bettat på en skådespelare som visar sig inte få rollen som Kungen i den ålder han befinner sig i när serien startar, kommer man ändå få utdelning för sitt bet om det visar sig att denna skådespelare dyker upp i ett senare skede i serien för att spela Kungen när han nått en annan ålder. Samma sak gäller också för de kvinnliga skådespelerskorna i rollen som Drottningen.

Vem eller vilka skådespelare som kommer få rollen som Kungen är ännu inte klart, men de fem favoriterna enligt Betsson ser just nu ut såhär:

SkådespelareOdds
Adam Lundgren3.00
Björn Mosten4.00
Charlie Gustafsson4.00
Johan Rabaeus6.00
Jonas Karlsson7.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Inte heller på den kvinnliga sidan finns det något bestämt gällande vilken eller vilka skådespelerskor som ska få den prestigefyllda rollen som Drottning Silvia. Vår personliga favorit är Suzanne Reuter – men enligt Betsson är hon just nu bara fjärde favorit till rollen.

De fem mest troliga kandidaterna till rollen som Drottning Silvia är just nu enligt Betsson:

SkådespelerskaOdds
Hedda Stiernstedt3.00
Alicia Vikander4.00
Josefin Neldén4.00
Suzanne Reuter5.00
Malgorzata Pieczynska5.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Early Bird catches the worm

Oavsett vem eller vilka skådespelare du har som favorit är det en sak som brukar vara standard när det gäller betting – och det är att ju tidigare du är ute med ditt bet, desto högre odds kommer du också att få. Om du redan nu känner dig säker på din sak, kan det därför vara smart att betta på din favorit så snart som möjligt. Ju närmare seriens lansering vi kommer, desto mer tydligt kommer det som regel att bli kring val av rolluppsättning till serien – och ju tydligare denna blir, desto lägre kommer spelbolagens odds också att bli. Det kan därför rekommenderas att du lägger ditt bet så snart som möjligt.

Svensk serie om Kung Carl XVI Gustaf

Eftersom det finns få saker vi svenskar älskar så mycket som vårt egen kungahus, har Tv4 insett att även en svensk variant av den populära serien The Crown skulle kunna vara på sin plats. De har därför inlett ett samarbete med C More om att skapa en dramaserie som ska handla om det svenska kungahuset, och då främst med fokus på vår sittande Kung – Carl XVI Gustaf. I serien ska vi få följa honom från unga år och hur hans liv tett sig från denna tid och framåt – men än är inte något manus färdigskrivet.

Det är tänkt att serien ska utgå från år 1947, inte långt innan Kungen mister sin far i en flygolycka. Den som står för seriens manus och idé är ingen mindre än Åsa Lantz. Du som tycker namnet känns bekant har troligen sett eller läst om filmen ‘Selma’, som handlar om Selma Lagerlöf. Det är nämligen Åsa som stått för manuset till denna film, och hon är därmed redan ett ganska tungt namn i branschen – det finns alltså god potential för att dramaserien om kungen kommer att bli riktigt bra.

Exakt när serien är planerad att släppas vet vi inte ännu – inspelningen beräknas att kunna dra igång om ett par år och det är tänkt att det ska bli sex avsnitt till en början. Chansen är dock stor för att det blir långt fler avsnitt än så, om serien uppskattas av de svenska tittarna.

Några skådespelare är ännu inte klara för projektet, men Åsa själv säger till Dagens Nyheter att hennes drömskådespelare för att ta sig an rollen som den unge Konungen är Joel Kinnaman – och vi kan helt klart förstå varför. Kinnaman är en skådespelare i världsklass – och det skadar ju inte heller att damerna har ett gott öga till honom, något som kan bidra till ett ytterligare intresse för serien.

Missa inte: Meghan Markle och Prince Harry Baby (Kungliga Specialare)

Kategorier: