Hem underhallning tv Du är här

Betta på årets Golden Globes 2021

Golden Globes 2021 går av stapeln i dagarna – många var oroliga där ett tag att den prestigefyllda galan inte skulle bli av alls, men istället har den flyttats fram två månader eftersom det gångna filmåret blivit så påverkat den den rådande situationen i världen. Vad många av er spelare undrar är dock – kan man betta på Golden Globes 2021? Ja, det kan man – och om du vill ha tips och spännande information inför din betting kan du med fördel läsa igenom vår artikel om Golden Globes 2021.

Golden Globes 2021 förhandsfavoriter – Best Motion Picture

Best Motion Picture – Drama

NomineradeGolden Globes Odds
The Trial of the Chicago 72.10
Nomadland2.10
Mank13.00
Promising Young Woman13.00
The Father26.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Som alltid när det gäller stora evenemang så finns det favoriter till vinsten. Golden Globes är naturligtvis inte något undantag och bland favoriterna när det gäller Best Motion Picture – Drama – en av de kanske största kategorierna – är det framförallt två filmer som utmärker sig med relativt låga odds. Allra lägst odds har filmen Nomadland fått och om man ser till de priser filmen kammat hem redan, är det inga konstigheter alls att denna just nu ligger som förhandsfavorit till vinsten.

Det känns ändå som att vi inte helt och hållet ska räkna ut den film som är nummer två på listan, nämligen The Trial of the Chicago 7. Filmen har fått inte mindre än fem nomineringar inom olika kategorier i årets Golden Globe och om det blir något storslam eller ej, återstår att se.

Även om oddsen ofta har rätt, sker det inte alltid – så det blir spännande att se om det blir någon av favoriterna som tar hem det prestigefyllda priset för Best Motion Picture – Drama, eller om det blir en skräll.

I kategorin Best Motion Picture – Musical or Comedy kan vi bland annat – något otippat – skåda Sasha Baron Cohens senaste film om Borat, nämligen Borat Subsequent Moviefilm. Detta har sagts vara den sista filmen om Borat, så det vore ju onekligen roligt att få med sig ett pris från Golden Globe hem för denna film. Chansen är ändå relativt god att åtminstone något pris får följa med hem tillbaka, då filmen även fått en nominering för bästa skådespelare och bästa skådespelerska.

Kommer Borat Subsequent Moviefilm att vinna bästa komedipris?

Det är ju dock inte bara den senaste filmen om Borat som nominerats till bästa komedi/musikal, övriga filmer som är nominerade i samma kategori är Hamilton, Music, Palm Springs och The Prom.

När sker Golden Globes 2021?

Du som vill följa Golden Globes 2021 i livesändning behöver vara en riktig nattuggla, då USA och Sverige har ganska så skilda tidszoner. I svensk tid sänds Golden Globe 2021 måndag den 1 mars, mellan klockan 02.00 och 05.00. Vi håller tummarna för att du har hemmajobb dagen efter, så att du kan följa galan i realtid – det brukar vara en underhållande upplevelse.

Best Motion Picture 2020

När Golden Globes gick av stapeln i 2020 var det filmen 1917 som vann Best Motion Picture Drama. Detta år var det riktigt tunga filmer nominerade i kategorin och övriga filmer som erhöll en nominering i Best Picture Drama var Jokern, The Irishman, Marriage Story och The Two Popes.

På komedisidan var det istället Once upon a time in Hollywood som tog hem priset för Best Motion Picture Comedy. Detta efter att ha ställts mot bidrag som Dolemite is my name, Jojo rabbit, Knives out och Rocketman.

Best actor 2021

När det gäller bästa skådespelare under årets Golden Globe hittar vi två av dessa från de filmer som blivit nominerade för Best Motion Picture – Drama. För den som glömt hur nomineringarna såg ut kan vi meddela att det är filmerna Mank och The Father med sina respektive skådespelare Gary Oldman och Anthony Hopkins som fått dessa prestigefyllda nomineringar.

Det är dock en helt annan skådespelarinsats som ligger som en mycket stark förhandsfavorit, och det är Chadwick Boseman som blivit nominerad för sin minnesvärda insats i filmen Ma Rainey’s Black Bottom. Om vi ska tro oddsen är Bosemans utmärkelse ganska ohotad, men man ska inte helt räkna ut övriga nomineringar – till exempel är det relativt tätt mellan de tre nästkommande nominerade skådespelarna.

Golden Globes Best Actor (Drama)

Nominerade (Herrar)Golden Globes Odds
Chadwick Boseman (Ma Rainey’s Black Bottom)1.15
Anthony Hopkins (The Father)8.00
Riz Ahmed (Sound of Metal)9.00
Gary Oldman (Mank)15.00
Tahar Rahim (The Mauritanian)21.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Golden Globes Best Actress (Drama)

Nominerade (Damer)Golden Globes Odds
Carey Mulligan (Promising Young Woman)1.75
Viola Davis (Ma Rainey’s Black Bottom)3.00
Frances McDormand (Nomadland)3.75
Vanessa Kirby (Pieces of a Woman)11.00
Andra Day (The United States vs. Billie Holiday)21.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Best actor 2020

Den skådespelare som vann Best Motion – Drama i 2020 var föga förvånande Joaquin Phoenix för sin insats i filmen Jokern – en av de mest populära filmerna det året.

På den kvinnliga sidan var det Renée Zellweger som kammade hem priset i samma kategori, för den roll hon spelat i filmen Judy.

När det gäller bästa skådespelare i en komedi har denna kategori slagits ihop med musikaler, vilket innebär att titeln lyder ‘Best actor in a motion picture – musical or comedy’. Förra årets vinnare i denna kategori var på den manliga sidan Taron Egerton för den roll han spelade i filmen Rocketman. På den kvinnliga sidan var det istället Awkwafina som vann priset för den roll hon gjorde i filmen The Farewell.

Kan man betta på Golden Globes 2021?

Du som är intresserad av att spela på vilka som kommer vinna i de olika kategorierna i Golden Globes 2021 kan absolut glädjas åt att detta går bra.

Det är inte alla bettingaktörer på den svenska spelmarknaden som erbjuder spel på Golden Globes 2021, men tillräckligt många för att du ska kunna känna dig nöjd med det oddsutbud som finns tillgängligt.

Du som är ute efter de bästa oddsen när du spelar bör ha i åtanke att det vanligtvis fungerar så att du får bättre odds ju tidigare du bettar. Lycka till!

Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se