Hem tips Du är här

Tjeckien vs Sverige – Beijer Hockey Games

Årets Beijer Hockey Games inleds med att Sverige möter Tjeckien som vann turneringen förra året. Tre Kronor är pressade att vinna om ”drömmen” om ett EM-guld ska leva. På torsdag 6/2 är det nedsläpp i Globen för årets första match i Beijer Hockey Games.

Betta på Tre Kronor vinst!

Heja fram Sverige hos Betsson

Sverige jagar toppen i Euro Hockey Tour – blir Beijer räddningen?

Sverige har nämligen sju poäng efter sex matcher i årets Euro Hockey Tour vilket är fyra färre än Tjeckien och Finland i topp. Ett avstånd som växer sig till sju poäng om det blir förlust mot Tjeckien. Därför känns det givet att Sverige kommer vara motiverade för denna match och i Channel One Cup senast såg det betydligt bättre ut än katastrofen vid Karjala Tournament.

Tre Kronor ett slagkraftigt lag på hemmais

Johan Garpenlöv väljer att satsa på åtta KHL-spelare, två spelare från Schweiz och resten från SHL. Det finns en debutant i den svenska truppen i form av Jonathan Pudas, välförtjänt med tanke på den sanslösa säsong han haft för sitt Skellefteå. Även om det inte är några NHL-spelare med har Tre Kronor ett tillräckligt slagkraftigt lag för att kunna vinna matchen och förhoppningsvis hela turneringen. Fördelen av hemmaplan talar dessutom för detta.

Hemmalaget Tjeckien

Trots att matchen spelas i Sverige står Tjeckien som hemmalag. Laget vann samtliga matcher i Karjala Tournament och såg ut att leka hem årets Euro Hockey Tour. Framförallt med tanke på att man dessutom vann premiären i Channel One Cup mot Finland. Om man sedan slappnade av eller vad som hände är svårt att svara på. Men efter fyra raka segrar har det blivit två raka förluster mot Ryssland och Sverige.

Tjeckien har hur som helst ett vasst lag och det krävs en fullfjädrad prestation av Tre Kronor om det ska bli vinst. Tjeckerna har en del stjärnor svenskarna måste se upp med. Sedlak, Jerabek och Filippi är tre spelare som producerat mycket poäng för Sveriges motståndare. 

Bortalaget Sverige

Tre Kronor inledde som sagt på sämsta tänkbara sett med tre förluster i Karjala Tournament. I Channel One Cup gick det bättre med två segrar. Det gör att man nu kan ta ikapp ännu mer men då krävs det en bra turnering. Tjeckien i premiären ska Tre Kronor klara om man spelar på topp. Spelare för spelare är laget betydligt bättre och det känns som att Garpenlöv börjar få styr på sakerna just nu.

Toppskiktet från SHL i Beijer Hockey Games

Flera spelare i Tre Kronor har visat strålande form under säsongen och de flesta spelare från toppskiktet i poängligan i SHL finns med och kan hota i denna turnering. Fredrik Händemark har varit outstanding i Malmö och Bromé från Örebro ligger tvåa i poängligan med 33 poäng hittills under säsongen. Håll ett extra öga på Leon Bristedt från Rögle som håller på att få sitt stora genombrott denna säsong. 

Oddsanalys Tjeckien vs Sverige – Beijer Hockey Games

Om Sverige fokuserar tillräckligt och gör vad de ska kommer detta bli en komfortabel seger. Senaste mötet mellan lagen slutade med svensk seger genom 3-1 och det känns som det kan bli fler mål i denna match. Fem av åtta senaste interna mötena har inneburit över 4,5 mål medan de andra har innehållit över 3,5 mål. Därför känns det inte osannolikt att Sverige vinner med typ 4-1 eller 4-2 i denna match. Vi väljer därför att spela över 4,5 mål i matchen hos Nordicbet. {PLACERA BETT}

Kan Tre Kronor dominera på hemmaplan?

Tre Kronor har också fördel av hemmaplan vilket inte ska underskattas. Även om det inte gick något vidare vid förra årets upplaga av Beijer Hockey Games tror vi att Tre Kronor kommer dominera årets turnering. För att få en bra start på årets Beijer Hockey Games krävs det att det svenska laget får till en seger och vi tror man ska klara detta. Därför väljer vi att spela två olika bets på svensk seger. Först lägger vi Sverige under ordinarie tid som segrare. Därefter väljer vi också att spela Tre Kronor som segrare fast med money line, d.v.s att resultatet räknas efter eventuell förlängning och straffar också. 

Betta på Tre Konor seger

Blir det en bra start på Beijer Hockey Games?

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se