Hem tips Du är här

Taiwan SBL – slutspel – Final

Det är dags för den tredje finalmatchen i Taiwanesiska basketligan och det är Yulon Luxgen Dinos som har övertaget och kan avgöra. Favoriten Taiwan Beer har dominerat hela seriespelet men i finalen har man fått se sig besegrad två gånger. Yulon Luxgen Dinos har matchboll och det återstår att se om man klarar av att säkra titeln på bortaplan. 

Speltips med högsta odds

Oddsanalys och tankar inför tredje finalmatchen

Taiwan Beer har gått som tåget hela säsongen och varit solklar favorit hela tiden. Under andra rundan av säsongen spelade laget 18 matcher och vann 14. Yulon Luxgen Dinos i sin tur under samma period förlorade åtta matcher.

Inför finalserien var det därför Taiwan Beer som var storfavoriter att ta hem slutsegern i matchserien som spelas i bäst av fem matcher. I första finalmatchen blev det förlust med 88-83 trots att Taiwan Beer hade fördel av hemmaplan. Därför var det många som trodde att man skulle studsa tillbaka inför andra finalmatchen.

Så blev inte fallet utan istället föll Taiwan Beer med med sex bollar i en match som slutade 89-83 till Yulon Luxgen Dinos. Därför är det matchboll till Yulon Luxgen Dinos som sensationellt är mästare vid en seger. 

Kan Taiwan rädda ett fiasko?

Förutsättningarna kunde inte vara mer rafflande ens om det varit regisserat. Ska storfavoriten låta underdogen fira guldet på sin hemmaplan och i så fall blivit totalförnedrade med 0-3 i matcher?! Det skulle vara ett fiasko för Taiwan Beer som saknar motstycke i landets baskethistoria, så stora favoriter var Taiwan Beer inför finalserien.

Vi tror att man räddar sin heder någorlunda och faktiskt klarar av att putsa till siffrorna. Med hemmaplansfördel har man förhoppningsvis skakat av sig de två tidigare finalmatcherna och kan reducera och få fram ännu en finalmatch. Därför väljer vi att spela Taiwan Beer som segrare och vi får oddset 1,50 hos Unibet. 

Yulon Luxgen Dinos tar hem guldet?

Däremot tror vi att Yulon Luxgen Dinos avgör i nästa match. De har varit otroligt starka på hemmaplan och att få avgöra hemma är givetvis något som vore stort för föreningen. Därför spelar vi också att Yulon Luxgen Dinos blir mästare av SBL hos Bet365. 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se