Hem tips Du är här

SHL tisdag!

Denna tisdag går vi in i omgång 39 och i samband med detta är det även Pridevecka hos SHL. Denna satsning görs tillsammans med Sportbladet och det är första gången detta samarbete mellan SHL och Sportbladet äger rum. Alla 14 klubbarna är med på tåget och det uppmärksammades även under sommarens Pridefestival då flera spelare från SHL deltog i festligheterna. Matcherna att denna tisdagkväll inleda satsningen är de mellan Djurgården – Färjestad, Leksand – Malmö och Skellefteå – Luleå. Alla matcher blåser igång samtidigt ikväll, kl:19:00. Vi börjar speltipset med att reka mötet mellan Djurgården – Färjestad som spelas på Hovet.

Datum och tidMatch1X2Spelbolag
11/2, 19:00 Djurgården – Färjestad 2.254.252.85betsson online betting
11/2, 19:00 Leksand – Malmö2.654.152.37Unibet
11/2, 19:00 Skellefteå – Luleå2.802.204.05bethard

Djurgården – Färjestad

Med den formen Stockholmslaget har nu ser de ut som en kandidat till att ta hem SM-guldet. Vilken uppryckning, tidigare visade de att de var extremt svåra att slå på hemmaplan, men nu har de även börjat att ta segrar borta. Laget är nu uppe i sex raka segrar. Förutom att de vinner har de även sett till att fixa det defensivt för det har blivit svårt att göra mål på Djurgården. Senast spelade de borta mot Brynäs och höll nollan, matchen innan spelade de hemma mot Frölunda och vann med 2-1. På de tre senaste matcherna har de gjort 7 framåt och släppt in två.

Färjestad med två raka vinster

Färjestad är ett lag som ser ut att ha lagt den tunga perioden bakom sig. Det fick räcka med fem raka nederlag. Nu har de två raka vinster istället, båda på hemmaplan. Senast vann de ganska klart mot Örebro med 3-1 och matchen innan dess var det Leksand som gästade. Leksand var dock inte lika vänligt inställda att släppa ifrån sig de tre poängen, men Färjestad lyckades slutligen komma ut som segrare med 4-3. Uddamålsseger mot ett av seriens sämsta lag imponerar dock inte, men tre poäng är tre poäng och det var det laget behövde.

Färjestad har det tungt på bortais

Trots att Färjestad nu har lyft sig har de inte vunnit på bortais sedan de kom ur svackan och det är verkligen upp till bevis här mot ett av seriens formstarkaste lag. Djurgården har nämligen inte förlorat en match hemma på nio omgångar och de ser nästintill oslagbara ut. Färjestad har tidigare under säsongen haft problem på bortaplan även om deras offensiv oftast levererar brukar det inte räcka hela vägen. Djurgården är inne i en formtopp och vi ser inte att Färjestad kommer att avsluta den här. Djurgården vinner.


Leksand – Malmö

Det har skett en del i Leksand under uppehållet. Klubben sparkade Roger Melin som tränare och in i tränarbåset kom istället Uffe ”Robocop” Samuelsson som under sin karriär i NHL var en av de tuffaste backarna i ligan. Säkerligen kommer han även att föra med sig en del av det in i omklädningsrummet för att öka motivationen hos spelarna. Motivation lär behövas eftersom att de senaste resultaten har lett till att laget placerar sig allra längst ner i tabellen. Det återstår att se vad en ny röst kan åstadkomma för det gamla ärorika dala-laget.

Malmö – väldigt ojämna

Malmö ser inför matchen borta mot Leksand ut som de har gjort under större delen av säsongen. Där de varvar segrar med förluster i ungefär varannan omgång. Det har inte heller gått särskilt bra de två gånger man mött Leksand den här säsongen eftersom att båda har slutat med förlust. Laget kommer dessutom med en förlust i ryggen senast hemma mot Luleå, iofs ska man inte lägga alltför stor värdering i det eftersom att alla lag kan slås av björnarna från norr. Nu gäller det att sadla om mot ett Leksand som kan vara tuffa hemma i Tegera Arena.

Ulf Samuelsson i tränarbåset

Tränarbyte brukar de flesta gånger resultera i ett lyft, iaf för några omgångar och det var säkerligen det som behövdes i Leksand efter att de hade kört fast med Melin. Med den legendstatusen Uffe har efter sina år i NHL kommer det såklart att ge ett stort intryck på både hemmapubliken och spelarna. Med lyftet kommer säsongens tredje raka seger mot rödhökarna. Även om det skulle innebära ett kortvarigt lyft för Leksand med Samuelsson kanske det kan rädda dem från att halka ur serien. Vi får se. Det räcker åtminstone till tre poäng här.

Gör Uffe succé direkt med Leksand?

Klicka på knappen för att lägga ditt spel!

Skellefteå – Luleå

I det heta Norrlandsderbyt är det hemmalaget Skellefteå som ser ut att ha sämst utgångsläge. Det har varit en tung period då laget hade fyra raka förluster för att i senaste matchen studsa tillbaka igen hemma mot Linköping. Det var Skellefteå som tog ledningen med hela 3-0 in i sista perioden, men då var de nära att falla tillbaka i samma gamla förlorarmönster igen när bortalaget Linköping sköt in 2 mål. Det stannade dock där och Linköping kom aldrig närmare att vinna matchen. Med vinsten är de återigen tillbaka på spåret dessutom höjer de sig alltid när det vankas derby mot Luleå.

Luleå gör en otrolig säsong

Senaste derbyt i december som spelades i Coop Norrbotten Arena vann Skellefteå efter avgörande på straffar. Men inför detta möte är Luleå i riktigt fin form efter att de bara har en förlust på de fem senaste matcherna och lagets tre senaste matcher imponerar sett till målskillnad, 11-3, så därmed är de i riktigt fin form inför det så viktiga derbyt. Inte att förglömma de leder även serien på överlägsna 9 poäng före tvåan Färjestad som har 70 poäng. Vi är även imponerade över att laget inte verkar ha någon mättnadskänsla heller när det gäller vinster.

Luleå tre vinster i Skellefteå Kraft Arena

Med tanke på att hemmalaget Skellefteå saknar både Jonathan Berggren och Jacob Olofsson inför matchen ser det tyngre ut än på länge när det ska spelas Norrlandsderby. Inte för att de tillhör lagets meste poängplockare, men de båda hade behövts här. De tre senaste derbyna som har spelats i Skellefteå har även slutat med seger för det besökande Luleå och även om Skellefteå kommer från en vinst senast är vi inte övertygade om att det kommer att räcka till en andra. Luleå har varit stabila under hela säsongen och leder ligan stort för att de inte faller igenom i såna här matcher. Luleå vinner.


Odds Sverige Schweiz Ishockey VM

I den tredje matchen i gruppspelet så ställs Tre Kronor för första gången i turneringen mot en motståndare som åtminstone inför turneringen kan vara ett av de klurigare lagen för Sverige detta gruppspel. Schweiz är alltid med och lurar i vassen när det kommer till slutspelsplatser och genom åren har Sverige haft tuffa matcher mot…

Läs mer Odds Sverige Schweiz Ishockey VM

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se