Hem tips Du är här

SHL omgång 35

Vi går in i omgång 35 av SHL som är uppdelad på två dagar istället för som i vanliga fall att det är full omgång på samma dag. Vi får två matcher på tisdag 21/1 mellan HV71 – Linköping och Rögle – Skellefteå. Resterande matcher kommer att spelas på torsdag, så i detta speltips har vi analyserat matcherna som spelas på tisdag. På hemmaplan i Ängelholm tar Rögle emot Skellefteå där det kommer att bli ett slag om femteplatsen som Skellefteå innehar för tillfället tack vare bättre målskillnad. HV 71 tar på hemmaplan emot jumboplacerade Linköping.

Datum och tidMatch1X2Spelbolag
21/1, 19:00HV 71 – Linköping1.684.304.95Betsson online sport
21/1, 19:00Rögle – Skellefteå2.154.143.00Unibet

HV 71 – Linköping

I lördagens SHL omgång var det inget enkelt bortamöte som väntade för HV71 som åkte upp till Norrland för att möta Luleå. Hemmalaget tog tag i matchen direkt från start och var oerhört effektiva med målskyttet då de gjorde tre mål på deras sex första skott, därmed var det en hopplös uppförsbacke som väntade Jönköpingslaget. Luleå gjorde hela fem mål innan HV svarade för sitt första mål i matchen. HV har nu haft en tung period med fyra raka förluster och en del av problemet kan vara att de inte gör mål i numerärt överläge, vilket de inte har gjort på lika många matcher.

Linköping nu hopplöst sist i tabellen

Stor dramatik råder i den absoluta botten av SHL. Innan helgens SHL omgång drog igång var det Leksand som låg allra sist, men då de tog alla poängen borta mot Oskarshamn klättrade de upp på plats 12 ovanför strecket, Linköping är nu istället allra sist efter att de fick se sig besegrade av Växjö på hemmaplan med 2-3. I och med förlusten var det lagets tionde raka, men denna gång fick de åtminstone ett poäng med sig eftersom att Växjö avgjorde på övertid. Så även om det ser illa ut för Linköping fick de åtminstone med sig ett viktigt poäng.

Linköping med tio raka utan vinst

Två lag som är i en liknande form, HV har åtminstone vunnit en av deras senaste fem matcher och Linköping har fem raka förluster. Men senaste gången lagen möttes var det Linköping som tog alla tre poängen när de vann hemma med 5-3. Detta var dock innan deras riktigt tunga period började. Med den formen de befinner sig i nu ser det väldigt hopplöst ut där ingenting fungerar och vi tippar på hemmaseger för HV. De har trots de senaste svaga resultaten ligans sämsta lag som kommer på besök och är ett mycket bättre lag.

Rögle – Skellefteå

Fin bortavinst för Rögle mot Örebro och starkt att komma tillbaka direkt efter den tunga förlusten hemma mot Luleå från omgången innan. Det var Rögle som svarade för hela fyra mål innan hemmalaget vaknade till och hittade målet, då kom två mål på raken, men det kom inte att räcka långt eftersom att Rögle utökade ledningen till 2-5 som sen blev slutsiffrorna. Örebro hade innan matchen fem raka vinster och Rögle studsade oväntat tillbaka efter tre raka förluster istället. En stor del av vinsten ska tillskrivas Dominik Bokk som har varit stekhet i de senaste omgångarna med mål i de senaste fyra matcherna.

Brynäs bröt Skellefteås vinstsvit

Brynäs är sedan tränarbytet inne i ett riktigt fint flyt, vilket Skellefteå fick erfara på hemmaplan när Gävlelaget tog sin fjärde raka vinst. Målskyttet för bortalaget började redan tidigt i första perioden när de gjorde 0-1. Det skulle även hinna bli 0-2 innan Skellefteå gjorde sitt första mål i matchen, men det kom alldeles för sent eftersom att det endast återstod två minuter av matchen och uppgiften att hämta igen försprånget blev alldeles för tufft för Norrlandslaget. Innan förlusten hade hemmalaget fem raka vinster. Bara för Skellefteå att ta nya tag för att hitta den vinnande formulan igen.

Rögle vann senast Skellefteå var på besök

Senast när Skellefteå var på besök i Catena Arena fick de vända hem igen helt tomhänta utan att de ens lyckades att göra mål, Rögle vann med 3-0. Men i senaste matchen hade de ett Brynäs som flyger för tillfället och därmed bröts deras fem raka matcher med vinst. Rögle gjorde istället det omvända efter att de hade tre raka matcher med förlust studsade de istället tillbaka starkt mot Örebro. Vårat tips är att det blir Rögle som fortsätter på den vinnande vägen och tar med sig alla tre poängen för andra gången i rad hemma mot Skellefteå.