Hem tips Du är här

Tisdagens SHL matcher!

Datum och tidMatch1X2Spelbolag
28/1, 19:00HV 71 – Färjestad2.144.203.05betsson online betting
28/1, 19:00Malmö – Brynäs2.104.253.05Unibet

HV 71 – Färjestad

I mötet mot Rögle på bortaplan hade HV oddsen emot sig efter att de hade förlorat fem raka matcher. Laget gjorde dock en otroligt fin insats när de tog sin första seger på sex matcher och det dessutom med hela 1-4 som slutresultat. Det började dock väldigt mörkt då hemmalaget Rögle tog ledningen redan i den första perioden och hade även ledningen en bit in i andra perioden. Det var först i matchminut 12 som kvitteringen kom och 1-1 stod sig andra perioden ut. Det var i den sista perioden bortalaget visade kraft när de gjorde hela 3 mål.

Målvakternas match

Även Färjestad är inne i en svacka och lyckades inte ens att göra mål i bortamötet mot Linköping. Hemmalaget från Östgötland som hela säsongen har legat i botten och utanför slutspel har nu rest sig och tagit tre raka segrar och nio poäng. För bortalaget Färjestad var det fjärde raka förlusten och har en liten minikris då de inte kan vinna sina matcher. Linköpings målvakt Jacob Johansson var helt omöjlig för bortalagets forwards och räddade hela 27 skott. Men även Färjestads målvakt Arvid Holm gjorde en strålande insats då han räddade 22 skott.

HV71 svaga hemma

Båda lagen är i en ganska bedrövlig form trots av HV tog en seger i senaste omgången. HVs problem har dock varit att vinna hemma då de inte har vunnit rent sedan 30 oktober, alltså tagit tre poäng. Då är isåfall Färjestads bortastatistik under samma period desto bättre eftersom de innan svackan tog trepoängare på löpande band i sina bortamatcher. Vi tippar att Färjestad som har en toppstrid att tänka på och som måste om de vill ligga kvar i toppen gå segrande ur matchen, och ta alla poängen även gör det här. HV faller på att de har svårt att ta poäng hemma.

Spela på SHL!

Lägg ditt spel på SHL genom att klicka på knappen!

Malmö – Brynäs

Det var ingen lätt uppgift som väntade Malmö när de i lördags åkte till Scandinavium för att möta Frölunda. Mötet började väldigt hoppfullt efter att Emil Sylvegard redan i första matchminuten gjorde första målet och därmed ledde Redhawks ett tag, men kvitteringen kom i matchminut 6 och när klockan hade slagit 08:45 kom hemmalagets andra mål. Malmö hängde på hela vägen till slutet av andra perioden då de gick upp till 3-3. I sista perioden var det Frölunda som var starkast och gjorde matchens sista mål och tog ytterligare tre poäng på hemmaplan.

Anton Rödin är i grym form

Brynäs har inte haft det lätt mot Luleå den här säsongen eftersom att alla tre möten har slutat med förlust. I centrum av matchen stod den unge Luleåspelaren Einar Emanuelsson. Han gjorde både första och andramålet i 1-3 segern mot laget från Gävle. Även om Brynäs föll hemma fanns det ändå några ljupunkter att hämta från matchen och då tänker vi framförallt på Anton Rödin som nu gjort poäng nio matcher i följd. Anton är en spelare vi har stor förhoppningar om i den kommande Beijer Hockey Cup.En anledning till att Brynäs förlorade kan vara p.ga att tränaren Ove Molin inte fanns med i båset eftersom han var sjuk.

Malmö hemma igen efter fem raka matcher borta

Även om Brynäs har börjat skaka en aning (2 förluster på raken) efter att de bytte tränare vilket först gav en otroligt fin effekt då laget vann fyra matcher på raken ska det inte vara något hot om nedflyttning. Visst ser Linköping väldigt bra ut, men det skiljer fortfarande tre poäng. Malmö spelar sin första match hemma efter att de har varit ute på en turné och spelat fem matcher borta. Även om deras hemmastatistik inte är några skrämmande siffror är de ett bättre lag än Brynäs som har varit riktigt dåliga borta med endast 14 ihopspelade poäng under hela säsongen. Därför tippar vi segern till Malmö som dessutom kommer att få en skjuts av hemmapubliken.

Ditt SHL bet

Lägg ett spel på SHL snabbt!