Hem tips Du är här

Robert ”The Nordic Nightmare” Helenius vs Adam ”Babyface” Kownacki – Brooklyn smäller högt

7 Mars smäller det i Brooklyn – Svenskfödde finländare Robert ”The Nordic Nightmare” Helenius möter Adam ”Babyface” Kownacki. För vinnaren väntar en trolig titel match, hur ser oddsen ut mellan Helenius och Kownacki?

Odds Helenius Vs Babyface

Betta på din boxningsfavorit

Vilken boxningskväll vi har framför oss

Vilken kväll det kan bli för svenskfödde finländaren Robert ”The Nordic Nightmare” Helenius när han är en match från en titelmatch om det blir seger mot Adam ”Babyface” Kownacki. Helenius har pratat om hur taggad han är införför matchen och hur detta är hans stora chans. Kan han skrälla och vinna mot Adam Kownacki eller blir det en obesegrade polacken och Brooklyn-sonen som vinner fighten som förväntat?

Oddstips med högsta odds Robert Helenius vs Adam Kownacki

Oddsa på Helenius vs Kownacki

Betta på ronder hos PAF

Därför är matchen så speciell mellan Helenius vs Kownacki

Det råder ingen hemlighet att det med största sannolikhet är en WBA titelmatch som står på spel i denna fight. Vinnaren kommer att få ”WBA eliminator status” och därmed få en titelmatch som belöning. Såväl Hellenius som Kownacki ser det därför som sin stora chans att nå ett steg närmre bältet. 

För den 201 cm långe Helenius är det förmodligen sista chansen att få en titelmatch. 36-åringen har själv inför matchen gått ut och sagt att detta är hans stora chans att få till den efterlängtade titelfighten men enligt oddsen blir Kownacki för tuff för finländaren.

Kownacki har fördel av ”hemmaplan”

Eftersom fighten går i Barclays Center i Brooklyn har Kownacki en stor fördel. Som 7-åring flyttade han till Brooklyn och därför är det extra sagolikt att han fått gå tio av sina tolv senaste matcher på den jättelika arenan och vunnit samtliga. I karriären har polacken ställt upp i 20 fighter, gått segrande ur varenda en varav 15 gånger efter knockout. En ruskig statistik som talar för ”Babyface” och därför är det föga förvånande att oddsen är till hans stora fördel.

Publiken i Brooklyn kommer lyfta fram sin son men Helenius borde ha rutinen att kunna koppla bort publiken även om den stora majoriteten inne på arenan kommer önska att Kownacki knockar honom. 

Tack till Primer Boxning Champions

Detta säger de båda boxarna

Helenius tränare Johan Lindström har gått ut och sagt inför fighten att såväl träning som diet har haft ett annorlunda och strängare upplägg under det senaste året för finländaren.

– Kownacki är en aggressiv boxare som aldrig ger upp. Han fortsätter att slåss. Att vara i bra form och ha stor uthållighet är nycklar till att vinna matchen. Vi har tränat extra cardio under ett år, ändrat diet precis som träningsmetoder och vi är redo att möta Kownacki. Vi kommer sätta upp en strategi för matchen och vi vet hur vi ska ta oss an honom.

Helenius i sin tur bekräftar att formen finns där och att det är med stort självförtroende han tar med till fighten.

– Jag har mött många liknande boxare flera gånger och är van vid hans sätt att boxas. Jag vet att mina slag är kraftiga, jag är i strålande form och kan slå honom. Jag har också fokuserat mycket på den mentala träningen, vilket jag inte gjort på år. Jag ser verkligen fram emot matchen” säger Helenius.

Motståndaren Kownacki är inte lika övertygad om Helenius form. Polacken verkar istället oerhört segersäker och blickar redan vidare på en kommande titelmatch.

– Jag vet att Helenius kommer försöka att få mig upprörd och ta min plats i rankingen men jag kommer inte låta det hända. Efter denna fighten vill jag ha vinnaren av Wilder vs Fury” säger Adam Kownacki. 

Eftersom Fury vann överlägset blir det isåfall Kownacki som ska försöka ta tungviktsbältet från Tyson Fury men först måste den finska jätten besegras. 

Betta på Helenius vs Kownacki

Lägg ditt spel hos Betsson

Helenius vs Kownacki

Hur är formen?

Kownacki är obesegrad och har aldrig haft en riktig formsvacka utan under hans 20 tidigare fighter har det blivit idel segrar. Senaste matchen var i augusti 2019 när Chris Arreola besegrades. Kownacki har haft lång tid på sig att förbereda sig inför denna spännande match.

Helenius vann sin senaste match mot Mateus Roberto Osorio från Brasilien på KO men dessförinnan blev det förlust mot Gerald Washington i Minneapolis, samme

m Kownacki vann mot. Nu återstår det att se om Helenius har tillräcklig kapacitet för att besegra den elfte bäste boxaren i världen och i så fall närma sig den absolut yttersta världseliten med stormsteg. 

Spela Helenius vs Kownacki

Höga odds bettas här

FAQ – Robert ”The Nordic Nightmare” Helenius vs Adam ”Babyface” Kownacki

Den 7e mars smäller det! Vi har samlat ihop några av de vanligaste frågorna inför Helenius vs Kownacki

📅När är fighten Helenius Vs Kowancki?


Boxningsmatchen hålls den 7e Mars

🏟️ Vart hålls galan?


Galan kommer att hålla i Barcley Center i Brooklyn, New York

🥊 Vad står på spel – är det en proffs match?


Ja, vinnaren kommer med största sannolikhet att få gå en titelmatch om WBA-bältet.

🔎 Vem är favoriten att vinna mellan Helenius vs Kowancki?


Adam Kownacki är ganska klar favorit enligt oddsen hos Leo Vegas och kommer enligt spelbolagen vinna matchen relativt komfortabelt.