Hem tips Du är här

Handbolls EM 2020 – Sveriges sista match mot Island

Det krävdes att det svenska handbollslandslagets skulle åka ur turneringen för att man skulle få till en hyfsad prestation. Segern mot Ungern igår är endast av akademisk betydelse men kan ha ingjutit självförtroende i detta sargade lag. Motståndaren Ungern spelade för en plats i semifinalen och därför var det relativt starkt av Sverige att vinna. . En seger mot Island ikväll 22/1 skulle innebära att Sverige kommer femma istället för sexa i mellanrundan men mycket mer än så betyder inte den avslutande matchen i mellanrundan. 

Sveriges sista chans

Tar Sverige sista chansen i Handbolls EM 2020

Island startade överraskande för att sedan dö ut

Island överraskade starkt i gruppspelet genom att slå ut storfavoriten Danmark men i mellanrundan har det gått tyngre. Visserligen vann islänningarna mot Portugal men det har blivit förlust mot både Norge och Slovenien. Laget har ingen möjlighet att nå semifinal men en seger mot Sverige vore en fjäder i hatten för nationen.

Speltips Island vs Sverige – Handbolls-EM Mellanrundan 2020 med högsta odds

Sverige VS Island

Handbolls EM sista match för Sverige

Oddsanalys och tankar inför matchen Island vs Sverige

Trots segern mot Ungern får detta mästerskap räknas som ett stort fiasko för svensk del. Att vara utslagna med två matcher kvar är ingenting varken fans, arrangörer eller landslaget själva hade räknat med. Visst skulle det alltid bli tufft att nå semifinal men efter Frankrike och Danmarks oväntade uttåg fanns hopp. Förlusten mot Slovenien i gruppspelet ska inte få hända och den pinsamma förnedringen med 10 bollar mot Portugal är något som kommer sitta i länge. Det var Sveriges största förlust någonsin i ett mästerskap i handboll.

Storspel av Appelgren och Gottfridsson

Nu lyckades laget studsa tillbaka något genom segern mot Ungern men det är så dags när man redan är utslaget. Segern kunde ordnas tack vare en storspelande Mikael Appelgren i målet och en skicklig Jim Gottfridsson. 24-18 skrevs siffrorna till i denna match där det var defensiven och målvaktsspelet som ordnade vinsten.

Sverige har haft stora problem med offensiven detta mästerskap och även om vi tror på seger mot Island känns det inte särskilt troligt att det blir någon målkavalkad. Därför har vi valt att lägga ett bet på att bortalaget (Sverige) gör under 26,5 mål i matchen. Så har det varit i fyra av sex matcher i detta mästerskap och allt talar för att det fortsätter. 

Som sagt tror vi på svensk seger nu när laget återigen inte har något att spela för. Därför väljer vi också att lägga ett bet på Sverige vinner båda halvlekarna och det är Bet365 vi vänder oss till för detta bet. De har bra odds och flera roliga marknader detta EM. 

Totalt tror vi också på en målsnål historia med en storspelande Appelgren och två lag som inte har något att spela för. Därför lägger vi också ett bet på under 54,5 mål där Nordicbet erbjuder bäst odds.

Odds handbolls EM 2020

Odds Sverige VS Island

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se