Speltips Talang 2020 – När & Vart och allt du behöver veta

Talang är ett svenskt tv-program som erbjuder härlig underhållning för hela familjen. Säsongen 2020 sänds programmet på fredagar 20.00. Så, ta dig hem från jobbet, laga ihop lite tacos, korka upp en flaska rödvin och ladda upp för en mysig familjekväll i soffan framför ett av Sveriges bästa underhållningsprogram.

Talang 2020 – historia och ett förslag

Denna artikel ger dig en snabb introduktion till idén bakom programmet och dess historia. Där efter bekantar vi oss med juryn samt kikar på hur den första sändningen utspelade sig. Sist men inte minst kikar vi på om spelmarknaden erbjuder underhållning i form av odds på detta event. I skrivande stund finns det ännu inga odds på Talang 2020. Dock så har det kommit ut odds på en annan av Sveriges största musik & underhållnings evenemang, nämligen Melodifestivalen 2020. Kika gärna in vår artikel!

Upplägg av Talang 2020

Programmets idé är simpel. Diverse individer runt om i vårt avlånga land anser sig ha en given talang, något som de tror kommer underhålla andra. Men, de har inte någon kanal för att testa om talangen är så uppskattad som de tror. 

Det är här TV4 kommer in i bilden. De erbjuder dessa individer en plattform där de tävlar om ett attraktivt finansiellt pris. För att vinna måste deltagarna visa upp sig på scenen inför en jury bestående av 4 personer. Röstningen sker genom att domarna trycker på en grön alternativt en röd knapp.

För att krydda underhållningen lite extra, och ge varje enskild jurymedlem mer makt, infördes vid omstarten av programmet 2017 en “golden buzzer”. Denna kan användas en och endast en gång av varje enskild jurymedlem. Genom att pressa på den gyllene knappen skickar domaren nämligen den tävlande raka vägen till finalen.

Finalen utspelar sig i den kungliga huvudstaden Stockholm. Men innan finalen har även publiken en möjlighet att påverka vilka deltagare som ska ges en chans att vinna. Det görs genom att allmänheten kan rösta, en möjlighet som öppnas upp från och med semifinalerna.

Vilka består talangjuryn 2020 av?

Det är fyra välkända svenskar som utgör juryn i årets upplaga av Talang 2020. De är de samma som under fjolårets version samt året dess för innan. Dessa är Alexander Bard, David Batra, LaGaylia Frazier samt influencern Bianca Ingrosso.

Golden Buzzer – tar dig direkt till Globen

Det är givetvis extra intressant att veta om någon är så talangfull att någon i domarkåren känt sig manad att trycka på den gula knappen. Och under programmet som sändes under fredagskvällen 17 januari kunde en av medlemmarna i juryn inte längre motstå frestelsen. Det var Bianca Ingrosso som tog ställning för sångerskan Maja Jakobsson som får en biljett rakt in i Globen!

Tack till TV4

Spela på Talang 2020

I dessa dagar kan man spela på nästan allt. Utfall i fotbollsmatcher, om börsen värderas högre 31 december 2020 än vad den gjorde samma dag 2019 och så vidare. Men, kan man spela på Talang?

I de inledande faserna kan det vara svårt att spela eftersom dessa i hög utsträckning är förinspelade. Men, många spelbolag så som Unibet erbjuder spel på svensk tv-underhållning. Ett exempel på detta är att man kan betta på Melodifestivalen 2020 som vi nämnde ovan. Så, när semifinalerna närmar sig kan det vara läge att kolla på Unibets hemsida för att hitta odds på tävlingen.

2007 gjorde Talang entré i svenska TV rutan

Talang är ett svenskt underhållningsprogram som började sändas år 2007 och som har sina rötter i det amerikanska TV-programmet America´s Got Talent. Programmet går ut på att helt okända personer visar upp sina talanger på en scen för att sedan bedömas av en professionell jury och sedan även av svenska folket. Din talang kan exempelvis vara att sjunga, dansa eller nästan vad som helst som exempelvis att du är väldigt duktig på att göra ett visst trick eller liknande.

Vinnaren som sedan koras av det svenska folket vinner en miljon kronor och blir årets Talang. Det går också att spela på resultatet av tävlingen hos olika bettingföretag och om du tror att du har på känn vem som ska vinna kan det vara värt att lägga ett bet!

Senaste höjdpunkterna

2019 års vinnare av underhållningsprogrammet Talang blev en skönsjungande man vid namn Micke Holm som gjorde sin tolkning av Radioheads låt Creep och tog både juryn och det svenska folket med storm.

Men det fanns även många andra duktiga talanger med lite mer ovanliga sätt att imponera på publiken, som till exempel hypnotisören Dan Ahtola som satte programledaren Pär Lernström i fullständig hypnos där han trots sin extrema fågelfobi helt obekymrat klappade och matade en fågel på scenen framför TV-publiken och det svenska folket som tittade från sina hem. Efter det hela var över trodde Pär att han klappat en söt hundvalp.

En annan kille som imponerade 2019 var Marwin som lyckades komma ihåg 60 stycken olika tjejers telefonnummer, namn och date-önskemål direkt i live sändning. Efter att ha genomfört en speeddating med 60 tjejer från publiken sattes han på prov och lyckades med bravur till publiken och juryns förvåning.

Kort sammanfattning av Talang 2019

Talang 2019 sändes på svensk TV på våren mellan den 11 januari och 15 mars. Juryn bestod av LaGaylia Fraizer, Alexander Bard, David Batra och Bianca Ingrosso och programmet leddes av Samir Badran och Pär Lernström som även tidigare lett TV4:s flaggskepp Idol.

Årets tävling höll en hög klass med både duktiga sångare, dansare, minnesexperter, hypnotisörer med flera. Talang är ett brett program som ger ovanliga talanger en chans att visa upp sig.

Mest imponerade dock sångaren Micke Holm som fullständigt trollband publiken och juryn med sin version av Creep av Radiohead vilket till slut gav honom segern efter att svenska folket sagt sitt. Micke vann en miljon kronor i prispengar.

Talangs historia

Underhållningsprogrammet Talang kommer ursprungligen från det amerikanska TV-programmet America´s Got Talent som började sändas i början av 2000-talet. Våren 2007 började den svenska versionen sändas på TV4. Idén till programmet kommer från den brittiske entreprenören och musikexperten Simon Cowell och idag finns det flera versioner av America´s Got Talent, men varje land har sitt eget namn på tävlingen. Exempelvis hette svenska Talang ett tag Talang Sverige, för att sedan återgå till bara Talang igen.

Talang har bjudit på förstklassig underhållning sedan starten med deltagare och vinnare som verkligen har gjort sig ett namn både i Sverige men utanför också, som exempelvis vår stora musikexport Zara Larsson eller Jon Henrik Fjällgren som jojkade sig in i alla svenskars hjärtan med Daniels Jojk som var en låt han skrivit till sin bortgångne vän. Jon Henrik har idag varit med i Melodifestivalen två gånger och spelat in flera album och TV-program.

Statistik inför Talang 2020

Sedan starten år 2007 har det blivit 9 stycken säsonger av Talang och generellt sett är det sångarna som dominerar, hela 6 stycken av det totala antalet vinnare har varit sångare och resten består av av en blandning av talanger som magiker, buktalare och kublösare.

Det som gör dig till en vinnare i Talang är din förmåga att förvåna, chocka och imponera på publiken och juryn. Många av de som är med i programmet har en historia bakom sig och alla är inte helt bekväma med att stå på scenen även om deras talang är enorm. Det är ofta en kombination av din personlighet, historia och din talang som gör att du går hela vägen till en seger i tävlingen.

Finalen brukar dock bestå av en blandning av talanger för att inte bli bara en sångtävling som det redan finns så många av på TV idag.

Rolig fakta

Den allra första vinnaren av tävlingen år 2007 blev faktiskt en kvinnlig buktalare vid namn Zillah och hennes lilla mjukisapa Totte. Efter att hon gjort succé i tävlingen fick hon resa landet runt och delta i olika TV-program och shower. Idag jobbar Zillah med lite allt möjligt men bland annat med röstdubbning för olika barnprogram och filmer.

Talang har haft många olika programledare och jurymedlemmar genom åren och de som mest satt sina namn på kartan är bland annat; Marko Lehtosalo (Marcoolio), Keyyo, Samir Badran, Alexander Bard och Tobbe Blom.

Var och när är Talang 2020?

Talang sänds som sagt från mellan mitten på januari till mitten på mars varje lördag kl 20.00 på TV4. Programmet håller på under cirka en timme varje gång med reklaminslag. Programmet spelas in i TV4-huset i Stockholm och det går att köpa biljetter till både förinspelade auditions samt live sändningarna.

Talang 2020 – Vanliga frågor & svar

Här har vi samlat ihop några av de, vad vi tror, är de vanligaste frågorna kring Talang 2020

Var hittar jag bäst odds på Talang 2020?


När vi delar med oss av speltips inför Talang 2020 så kommer vi alltid att ha med bästa odds. Vi jämför alla bookmakers på marknaden när vi skriver våra rekar inför Talang 2020.

Var kan jag köpa en biljett till Talang 2020?


Biljetter till Talang 2020 hittar du på TV4s hemsida

Hur mycket kostar biljetterna till Talang 2020?


Priserna på biljetterna var 2019 200 kr plåten. Vi ponerar att priserna kommer ligga kvar på samma pris 2020.

När börjar Talang 2020?


Talang 2020 börjar den 10:e januari och visas varje fredag fram till 13:e mars.

Live strema Talang 2020?


Du kan livestrema Talang 2020 via TV4:s hemsida.