Speltips Talang 2020

Talang är ett svenskt underhållningsprogram som började sändas år 2007 och som har sina rötter i det amerikanska TV-programmet America´s Got Talent. Programmet går ut på att helt okända personer visar upp sina talanger på en scen för att sedan bedömas av en professionell jury och sedan även av svenska folket. Din talang kan exempelvis vara att sjunga, dansa eller nästan vad som helst som exempelvis att du är väldigt duktig på att göra ett visst trick eller liknande.

Vinnaren som sedan koras av det svenska folket vinner en miljon kronor och blir årets Talang. Det går också att spela på resultatet av tävlingen hos olika bettingföretag och om du tror att du har på känn vem som ska vinna kan det vara värt att lägga ett bet!

Senaste höjdpunkterna

2019 års vinnare av underhållningsprogrammet Talang blev en skönsjungande man vid namn Micke Holm som gjorde sin tolkning av Radioheads låt Creep och tog både juryn och det svenska folket med storm.

Men det fanns även många andra duktiga talanger med lite mer ovanliga sätt att imponera på publiken, som till exempel hypnotisören Dan Ahtola som satte programledaren Pär Lernström i fullständig hypnos där han trots sin extrema fågelfobi helt obekymrat klappade och matade en fågel på scenen framför TV-publiken och det svenska folket som tittade från sina hem. Efter det hela var över trodde Pär att han klappat en söt hundvalp.

En annan kille som imponerade 2019 var Marwin som lyckades komma ihåg 60 stycken olika tjejers telefonnummer, namn och date-önskemål direkt i live sändning. Efter att ha genomfört en speeddating med 60 tjejer från publiken sattes han på prov och lyckades med bravur till publiken och juryns förvåning.

Kort sammanfattning av Talang 2019

Talang 2019 sändes på svensk TV på våren mellan den 11 januari och 15 mars. Juryn bestod av LaGaylia Fraizer, Alexander Bard, David Batra och Bianca Ingrosso och programmet leddes av Samir Badran och Pär Lernström som även tidigare lett TV4:s flaggskepp Idol.

Årets tävling höll en hög klass med både duktiga sångare, dansare, minnesexperter, hypnotisörer med flera. Talang är ett brett program som ger ovanliga talanger en chans att visa upp sig.

Mest imponerade dock sångaren Micke Holm som fullständigt trollband publiken och juryn med sin version av Creep av Radiohead vilket till slut gav honom segern efter att svenska folket sagt sitt. Micke vann en miljon kronor i prispengar.

Talangs historia

Underhållningsprogrammet Talang kommer ursprungligen från det amerikanska TV-programmet America´s Got Talent som började sändas i början av 2000-talet. Våren 2007 började den svenska versionen sändas på TV4. Idén till programmet kommer från den brittiske entreprenören och musikexperten Simon Cowell och idag finns det flera versioner av America´s Got Talent, men varje land har sitt eget namn på tävlingen. Exempelvis hette svenska Talang ett tag Talang Sverige, för att sedan återgå till bara Talang igen.

Talang har bjudit på förstklassig underhållning sedan starten med deltagare och vinnare som verkligen har gjort sig ett namn både i Sverige men utanför också, som exempelvis vår stora musikexport Zara Larsson eller Jon Henrik Fjällgren som jojkade sig in i alla svenskars hjärtan med Daniels Jojk som var en låt han skrivit till sin bortgångne vän. Jon Henrik har idag varit med i Melodifestivalen två gånger och spelat in flera album och TV-program.

Statistik inför Talang 2020

Sedan starten år 2007 har det blivit 9 stycken säsonger av Talang och generellt sett är det sångarna som dominerar, hela 6 stycken av det totala antalet vinnare har varit sångare och resten består av av en blandning av talanger som magiker, buktalare och kublösare.

Det som gör dig till en vinnare i Talang är din förmåga att förvåna, chocka och imponera på publiken och juryn. Många av de som är med i programmet har en historia bakom sig och alla är inte helt bekväma med att stå på scenen även om deras talang är enorm. Det är ofta en kombination av din personlighet, historia och din talang som gör att du går hela vägen till en seger i tävlingen.

Finalen brukar dock bestå av en blandning av talanger för att inte bli bara en sångtävling som det redan finns så många av på TV idag.

Rolig fakta

Den allra första vinnaren av tävlingen år 2007 blev faktiskt en kvinnlig buktalare vid namn Zillah och hennes lilla mjukisapa Totte. Efter att hon gjort succé i tävlingen fick hon resa landet runt och delta i olika TV-program och shower. Idag jobbar Zillah med lite allt möjligt men bland annat med röstdubbning för olika barnprogram och filmer.

Talang har haft många olika programledare och jurymedlemmar genom åren och de som mest satt sina namn på kartan är bland annat; Marko Lehtosalo (Marcoolio), Keyyo, Samir Badran, Alexander Bard och Tobbe Blom.

Var och när är Talang 2020?

Talang sänds som sagt från mellan mitten på januari till mitten på mars varje lördag kl 20.00 på TV4. Programmet håller på under cirka en timme varje gång med reklaminslag. Programmet spelas in i TV4-huset i Stockholm och det går att köpa biljetter till både förinspelade auditions samt live sändningarna.

Vanliga frågor inför Talang 2020

Nedan följer de vanligaste frågorna vi fått genom åren. Dessa frågor lär vi få av polarna igen inför Talang 2020.

Var hittar jag bäst odds på Talang 2020?

När vi delar med oss av speltips inför Talang 2020 så kommer vi alltid att ha med bästa odds. Vi jämför alla bookmakers på marknaden när vi skriver våra rekar inför Talang 2020.

Var kan jag köpa en biljett till Talang 2020?

Biljett till att sitta i publiken kan du köpa på TV4:s hemsida.

Vad kostar billjeterna till Talang 2020?

Priserna på biljetterna var 2019 200 kr plåten. Vi ponerar att priserna kommer ligga kvar på samma pris 2020.

När börjar Talang 2020?

Talang 2020 börjar den 10:e januari och visas varje fredag fram till 13:e mars.

Hur fungerar live stream av Talang 2020?

Du kan livestrema Talang 2020 via TV4:s hemsida.