Hem nyheter Du är här

Ja, Zlatan går till Hammarby! – Men inte som spelare

Då är det klart vad Zlatans post på Instragram handlade om. Han går alltså in som delägare i Hammarby IF. Detta är såklart stort för svensk fotboll generellt eftersom att hans namn kommer att bidra till att ligan får sig ett lyft. För Hammarbys del känns det väldigt positivt eftersom att Sveriges genom tiderna bästa spelare går in som delägare i klubben. Det hela bottnar sig i att Anschutz Entertainment Group som äger LA Galaxy och även 47 procent av Hammarby IF har sålt hälften av ägandeskapet till Zlatan Ibrahimovic som nu äger ca en fjärdedel av klubben. Och om man vill se Zlatan spela så kan man bege sig till Milano för att se Zlatan spela i sin ny gamla klubb AC Milan.

Zlatan som ägare ökar intresset kring klubben

Det går inte att komma ifrån att Zlatan är ett av världens starkaste varumärken inom dagens fotboll. Han väcker uppmärksamhet var han än går och är alltid aktuell. Detta kommer betyda ett lyft för Hammarby och deras ambitioner som klubb kommer att få sig en skjuts ekonomiskt eftersom att en sån här nyhet kommer att dra till sig flera och tyngre sponsorer. Hammarby var redan som vi vet nära att ta hem titeln förra säsongen och med detta känns SM-guldet ännu närmare till hands nästa säsong. Detta känns som en sund satsning i rätt riktning.

Hammarby har med detta även en större chans att stärka sitt varumärke utanför Sveriges gränser. När det kommer till Zlatan har han uttryckt sig i väldigt positiva ordalag om klubben han nu blivit delägare i. Han har sagt att han är imponerad över hur klubben presterat under de senaste åren och att han ser framemot att vara med och utveckla klubben de nästkommande åren. Zlatans delägarskap betyder ingen ekonomisk skjuts direkt från Zlatan eftersom att ägarstrukturen blir intakt då medlemmarna äger 51,24%. Som vi nämnde tidigare kommer det istället att betyda en skjuts ekonomiskt genom sponsorer.

Hammarby SM-guld med Zlatan som ägare?

Naturligtvis tar det klubben ännu närmare ett SM-guld säsongen 2020 med en såpass stark satsning. Zlatan har även gått ut och sagt att han har ambitioner att göra Hammarby till den bästa klubben i Skandinavien och sätta Hammarby på kartan ute i Europa. Zlatan har med sitt breda kontaktnät inom fotbollen större chans att locka till sig intressanta spelarvärvningar till Hammarby. Vi får se i nästa fönster hur pass stor betydelse det kommer att ha. Framtiden ser väldigt ljus ut i södra stockholm för tillfället och det ska bli oerhört spännande att följa detta projekt för att se hur det utvecklas.

Är du intresserad av våra spekulationer kring var Zlatan kommer att spela härnäst? Vi har skrivit en artikel i ämnet som du kan läsa genom att klicka här!

Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se