Hem tips Du är här

Zlatans återkomst till Milan – blir det mål i debuten?

Dagen efter Zlatan Ibrahimovic fått sin staty vandaliserad och avsågad längs fotknölarna är det dags för debut i hans nygamla klubb AC Milan. Spekulationerna var många efter att det stod klart att ”Ibras” kontrakt med Los Angeles Galaxy inte skulle förnyas. Till slut blev det alltså AC Milan, klubben där Zlatan spenderade två framgångsrika säsonger efter att han lämnat FC Barcelona efter bråk med Pep Guardiola. Hur ser oddsen ut för Zlatans äventyr i Milan? Målskytt direkt i debuten som vanligt?

Gör Zlatan första målet?

Kommer Milan växa?

Stort uppståndelse i Milano efter återkomsten

Efter att det ståt klart att Zlatan Ibrahimovic skulle göra återkomst i Milan har det varit stor uppståndelse. Zlatan är minst sagt en profil i Milano och när han ankom för läkartestet var det mängder med fans utanför anläggningen. Även första presskonferensen var fullproppad med journalister och det var en avslappnad Zlatan med ett stort leende som pratade om hans kärlek för staden och klubben.

Kan en 38-årig Zlatan bidra med något till Milan?

Tiden i LA Galaxy visade att Zlatan fortfarande kan göra mål men när det nu är spel i Serie A är det på en helt annan nivå än den amerikanska högstaligan MLS. Zlatan fick inte någon titel i Galaxy utan första säsongen blev det inte ens slutspel medan i  andra åkte laget ut mot stadsrivalen LAFC i andra slutspels-rundan. Men på det personliga planet gick det bra, i alla fall målmässigt. 53 mål på 58 matcher i MLS inklusive slutspel är imponerande av en 38-åring även om motståndet inte håller någon vidare nivå.

Nu är frågan hur formen är efter att han inte spelat match sedan oktober. Klarar han av att direkt kliva in i Serie A och dominera som han gjort i sina senaste klubbar? Det är en svår fråga att besvara men Zlatan har gång på gång tystat tvivlarna. Med tanke på att Malmö-fansen vandaliserat hans staty lär Ibrahimovic vara sugen på att göra en bra prestation och få positivt rampljus på sig. 

Även om Zlatan inte håller samma nivå på fotbollsplanen som han en gång gjorde kommer han bidra med sin rutin och vinnarmentalitet till AC Milan. Det kan behövas med tanke på hur spelet sätt ut den här säsongen för den forna storklubben.

Zlatan kan debutera redan ikväll mot Sampdoria

Zlatan fick minuter i träningsmatchen mot ett Serie D-lag i förra veckan och nätade direkt. Inför matchen mot Albin Ekdahls Sampdoria finns ”Ibra” med i truppen vilket innebär att han mycket väl kan få speltid. Milan har en extremt svag säsong bakom sig och Zlatan behöver ingjuta självförtroende i truppen, och om det är något vi lärt oss genom åren är det att Ibrahimovic har just självförtroende. Laget ligger på tolfte plats i tabellen – en placering som fansen och klubben knappast kan vara nöjda med. Sampdoria ligger på 17:e plats och frågan är om Zlatan gör mål direkt som han gjort tidigare i sin karriär?! Lägg ditt bet på Zlatan som målgörare hos Unibet.

Zlatan målskytt i debuten?

Odds på Zlatans mål

Odds på att Zlatan nätar i sin tävlingsdebut

Sedan Zlatan lämnade Malmö FF har han representerat Ajax, Juventus, Inter, FC Barcelona, Milan, PSG, Manchester United och Los Angeles Galaxy. Gemensamt med alla klubbar är att de alla fått se ”Ibra” näta i sin tävlingsdebut. Inför matchen mot Sampdoria under måndagskvällen är Zlatan med i matchtruppen och därför går det också att spela på honom som målskytt. Bland annat erbjuder det svenska spelbolaget Unibet 1,88 på att Zlatan Ibrahimovic gör mål mot Sampdoria. Det går också att spela att han inte gör mål till oddset 1,81 hos samma spelbolag. Om du vill betta på Zlatan som första eller sista målgörare finns det också som alternativ. Båda marknaderna ger oddset 3,85 hos Unibet. 

Nätar Zlatan sista målet?

Avgör Zlatan i sin Milan debut?

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se